Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:43 uur

Oxfam: “Pandemie heeft in Azië twintig nieuwe miljardairs gecreëerd”

Express

14/01/2022 - 16:14

De internationale reactie op de uitbraak van de coronacrisis heeft in Azië twintig nieuwe miljardairs gecreëerd. Tegelijkertijd werden over het hele continent 140 miljoen mensen in armoede gestort omdat ze tijdens de pandemie hun werk hebben verloren. Dat blijkt uit een rapport van de hulporganisatie Oxfam. “Om de impact van de uitbraak van het virus […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Here we are now, entertain us”: entertainmentgiganten dragen bij tot twee niet op te lossen pandemieën (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Here we are now, entertain us”: entertainmentgiganten dragen bij tot twee niet op te lossen pandemieën Tijdens de Covid-lockdown is de consumptie van entertainment spectaculair toegenomen. Toch staan we nog maar aan het begin van de aanval op onze vrije tijd door entertainmentgiganten als Netflix en Disney. Deze alsmaar grotere druk zorgt er wel voor dat de twee nieuwe pandemieën, infobesitas en obesitas nog in kracht zullen toenemen. Onze gezondheid is […] Lees dit artikel: “Here we are now, entertain us”: entertainmentgiganten dragen bij tot twee niet op te lossen pandemieën
  [naar artikel]
 2. Oxfam wil solidariteitstaks: “Miljardairs verdubbelden hun vermogen in 2 jaar pandemie” (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, dat normaal vanaf vandaag zou plaatsvinden maar is uitgesteld naar de vroege zomer, stelt Oxfam een nieuw rapport ‘Ongelijkheid doodt’ voor.
  [naar artikel]
 3. Bpost duidt aparte CEO voor België aan (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bpost duidt een aparte CEO voor België aan. Het gaat om Jean Muls, zo blijkt dinsdagavond in de marge van de kwartaalresultaten. Deze nieuwe functie werd gecreëerd “om de leiderspositie van bpost in België te versterken en de transformatie te versnellen”, luidt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 4. Cryptobeleggers vragen zich opnieuw af of Bitcoin gecreëerd is door de CIA (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptobeleggers vragen zich opnieuw af of Bitcoin gecreëerd is door de CIA Recente uitspraken van CIA-directeur William Burns doen een oude complottheorie over Bitcoin opnieuw opdrijven. Er leeft onder een aantal cryptofanaten een hardnekkige theorie dat Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van de digitale munt Bitcoin, eigenlijk een instrument of agent van de CIA was, een inlichtingendienst van de Verenigde Staten. Die “samenzweringstheorie” wordt sinds deze week […] Lees dit artikel: Cryptobeleggers vragen zich opnieuw af of Bitcoin gecreëerd is door de CIA
  [naar artikel]
 5. “Eis solidariteitstaks van superrijken want miljardairs verdubbelden hun vermogen in 2 jaar pandemie”: Oxfam pleit voor onmiddellijke aanpak ongelijkheid (17/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, dat normaal vanaf vandaag zou plaatsvinden maar is uitgesteld naar de vroege zomer, stelt Oxfam een nieuw rapport ‘Ongelijkheid doodt’ voor.
  [naar artikel]
 6. Biden over bestorming Capitool: “Trump heeft web van leugens gecreëerd en verspreid” (06/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag op de eerste verjaardag van de bestorming van het Capitool erg hard uitgehaald naar zijn voorganger Donald Trump. Die heeft een web van leugens gecreëerd en verspreid en zo de aanzet gegeven voor de bestorming van het Capitool, klinkt het. Biden riep de Amerikanen ook op de keuze te maken over in welk soort land ze willen leven: een van leugens en geweld, of een waarin de waarheid wordt nagestreefd.
  [naar artikel]
 7. Kompany: “Moeten onthouden wat goed was”, Raman: “Ik had meer doelpunten kunnen maken” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht zal volgende week strijden, belooft Vincent Kompany. Donderdagavond lukte dat nog geen negentig minuten, “maar we hebben wel de ganse match kansen gecreëerd”, stelde Kompany vast.
  [naar artikel]
 8. Ben (29) verzamelt voor het eerst in België volledig bioscoop- en streamingaanbod: “Cinemapp is ontstaan uit persoonlijke frustratie” (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op welke streamingsdienst kan ik het volgende seizoen van mijn favoriete serie bekijken? In welke bioscopen kan ik de nieuwe blockbuster zien? In welk obscuur zaaltje kan ik die documentaire aanschouwen? Voor het eerst in ons land is al die informatie verzameld op één plek. Maak kennis met Cinemapp en bedenker Ben: “Het aanbod was zo groot en versnipperd over verschillende media, daarom heb ik dit platform gecreëerd.”
  [naar artikel]
 9. 90 procent van de mensheid is enkel nog bezig met corona: Angst verkoopt (22/12/2021 - Express)
  De Covid-crisis doet de gemoederen oplopen, en in de media is dat niet anders. Francois Balloux, een prominente epidemioloog, die het eerste grootschalige sequentieproject van het Sars-CoV2-genoom leidde, zegt daarover: “de pandemie heeft een ware markt voor ‘gloom and doom’ gecreëerd”.  Hij noemt zichzelf een “Covid ‘hope-monger’”, vanwege zijn eerder neutrale kijk op de ziekte, […]
  [naar artikel]
 10. Radisson Group ziet in Saoedi-Arabië een cruciale groeimarkt (12/01/2022 - Express)
  Het hotelconcern Radisson Group wil de volgende drie jaar in Saoedi-Arabië twintig nieuwe hotels openen. Daarmee zullen in een aantal belangrijke Saoedische steden – waaronder Mekka, Jeddah en Riyadh – in totaal 1.600 nieuwe hotelkamers worden gecreëerd. Dat heeft Federico González, topman van de Radisson Group, gezegd na een ontmoeting met Ahmed Al-Khatib, de Saoedische […]
  [naar artikel]
 11. Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? De Amerikaanse president Joe Biden haastte zich naar Californië om gouverneur Gavin Newsom te steunen, die voor een referendum staat, om hem in functie te houden. Op papier riskeert Gavin Newsom niet veel. Het moet gezegd worden dat Californië al vele jaren een blauwe staat is, vooral Democratische kandidaten besturen het. Toch is er wat […] Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen?
  [naar artikel]
 12. Sterbelegger Cathie Wood: “Er is een zeepbel in de aandelenmarkt, alleen niet in tech” (23/12/2021 - Express)
  Veel analisten die voorspellen waar de volgende beurszeepbel spat, wijzen naar tech-aandelen. Maar voor de gerenommeerde belegger Cathie Wood wordt er in plaats daarvan een zeepbel gecreëerd bij de indexfondsen (de veilige haven waar veel beleggers zich in terugtrekken). En aandelen die sterk waren tijdens de pandemie, die van bedrijven die oplossingen “op afstand” aanbieden, […]
  [naar artikel]
 13. Coronacrisis leidde tot aanzienlijk uitstel van niet-essentiële ingrepen: “We zijn nog continu aan het inhalen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een vijfde van de medische niet-essentiële ingrepen in België liep vertraging op door de pandemie. Dat blijkt uit cijfers van het Riziv, die licht werpen op de omvang van de uitgestelde zorg in de ziekenhuizen. Volgens Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, zal het nog tot het voorjaar duren voor die achterstand is weggewerkt. “We zien nu meer personeel uitvallen dan tijdens de crisis.”
  [naar artikel]
 14. WHO waarschuwt Europese overheden in nieuw rapport: “Wees voorbereid, want er komt een nieuwe pandemie” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Europa nog met veel moeite de naweeën van de coronacrisis probeert weg te puffen, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor volgend onheil. Ze doet dat in een rapport waar experts een jaar lang aan gewerkt hebben. “Er komt een nieuwe pandemie, daar kunnen we zeker van zijn.” Of die even verwoestend zal zijn als corona, dat hebben we volgens de WHO zelf in handen.
  [naar artikel]
 15. Antwerpse starters creëren ruim 20.000 jobs in vijf jaar (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Startende ondernemers hebben in de voorbije vijf jaar meer dan twintigduizend jobs in de provincie Antwerpen gecreëerd. “Ik wil als werkgever een warm gevoel verspreiden bij mijn werknemers en bij mijn klanten”, zegt ondernemer Annelies Van Orshoven.
  [naar artikel]
 16. “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen Voor het eerst sinds begin februari zijn meer dan 6.000 mensen in Israël maandag positief getest op het coronavirus.  Israël is eind vorig jaar begonnen met een van de meest succesvolle vaccinatiecampagnes ter wereld, maar het land wordt de afgelopen weken geteisterd door de oprukkende Delta-variant. Meer dan 85 procent van de volwassen bevolking van […] Lees dit artikel: “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen
  [naar artikel]
 17. Noord-Korea waarschuwt voor “kernwapenwedloop” na akkoord over AUKUS-onderzeeërs (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Noord-Korea waarschuwt voor “kernwapenwedloop” na akkoord over AUKUS-onderzeeërs Noord-Korea heeft gewaarschuwd voor een “nucleaire wapenwedloop”. Dat gebeurde nadat de VS en het VK waren overeengekomen dat Australië onderzeeërs met nucleaire aandrijving mag bouwen. Australië heeft gezworen tegenmaatregelen te nemen voor eventuele nadelige gevolgen.  “Dit zijn uiterst ongewenste en gevaarlijke daden die het strategisch evenwicht in de regio Azië en de Stille Oceaan zullen […] Lees dit artikel: Noord-Korea waarschuwt voor “kernwapenwedloop” na akkoord over AUKUS-onderzeeërs
  [naar artikel]
 18. Hoeseltse ventilatieprof over versoepelingen: “Hebben we dan niets geleerd?” (22/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de nieuwe versoepelingen lijkt voor velen het einde van de coronapandemie in zicht. “Maar zonder goede ventilatie blijven we onvoldoende gewapend tegen nieuwe virusvarianten of andere pandemieën”, waarschuwt Hoeseltse professor Bouwfysica Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven).
  [naar artikel]
 19. Lommel-coach Peter Van der Veen na nederlaag in Westerlo: “Zelf te weinig gecreëerd”
  (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een nederlaag in Westerlo zit een kwart van de competitie er nu op voor groen-wit. “In de eerste helft stonden we goed, want de tegenstander stapte enigszins gefrustreerd naar de kleedkamer”, stelde trainer Peter Van der Veen vast.
  [naar artikel]
 20. “Een pak koeken tussendoor? Daar gaan we het nu niet over hebben”: hoe Michaël Sels ons met één tip fitter en slanker wil krijgen (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Draait het bij diëten rond minder, dan verkondigt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, de blijde boodschap van méér. En hij lanceert meteen ook een “500 gram challenge”. Want met meer bedoelt hij een halve kilo fruit en groenten per dag. “Weinig Belgen die dat halen. Er valt daar dus nog veel winst te behalen.”
  [naar artikel]
 21. Kedist Deltour mag naar Miss Universe in Israël ondanks oprukkende Omikronvariant: “Het was heel stresserend” (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Stress. We hadden zeer veel stress.” Dixit Darline Devos, voorzitster van Miss België. De huidige Miss België moest namelijk in Israël geraken voor de Miss Universe-verkiezing, maar door de nieuwe, oprukkende Omikronvariant leek het even of ze niet binnen mocht. “Uiteindelijk mocht ze toch vertrekken”, aldus een opgeluchte Devos.
  [naar artikel]
 22. Next Gen olympiërs #4. “Dit is nog nooit gebeurd in België”: eentje die Chinezen wil verrassen, maar ook Brusselse wereldtop en mogelijk Meesseman achterna (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hij is gemaakt om kampioenschappen te winnen.” En dus heeft België voor de Olympische Spelen van 2024 een nieuwe troef in de atletiek. Nog in onze vierde aflevering van ‘Next Gen olympiërs’: een breakdancetopper die op haar dakterras in het Brusselse toeleeft naar goud, een Cat die in de voetsporen van Emma Meesseman wil treden én extreem goede prestaties van een 19-jarige - de Chinese dames zijn bij deze gewaarschuwd.
  [naar artikel]
 23. Karen heeft een knaagdierenasiel: “Ik vang driehonderd knagers per jaar op” (25/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze vindt geen geluid zo mooi als het piepen van een cavia, geen vacht zo zacht als die van een chinchilla. Karen Broes (33) uit Herselt heeft haar plek gevonden. Of zeg maar: zelf gecreëerd. In haar tuin en garage vangt ze tientallen knaagdieren op die een nieuwe thuis zoeken.
  [naar artikel]
 24. Binnenkort “volledig gratis” op trein, tram en bus? Wel als het van Paul Magnette afhangt (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Wallonië is de prijs van de abonnementen van openbaarvervoermaatschappij TEC verlaagd met 70 procent. “Een abonnement van 1 euro per maand per persoon is geen groot obstakel. En het is een essentiële besparing voor de gezinnen”, aldus Magnette. “Ja, dat heeft een kost: 100 miljoen in Wallonië, 200 miljoen in Brussel voor de jongeren onder de 24. Nu willen we hetzelfde doen voor de 65-plussers.”
  [naar artikel]
 25. INTERVIEW. Biostatisticus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Uiterst zorgwekkend” noemt biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) de nieuwe coronavariant die vorige week opdook in Zuid-Afrika. “De eerste vaststellingen doen vermoeden dat omikron een stevig voordeel heeft tegenover delta”, zegt hij. “En dat lijkt niet gekoppeld te zijn aan een hogere besmettelijkheid, maar wel aan een vermogen om ons immuunsysteem en de vaccins te verschalken. Dat zou tot een volledig nieuwe pandemie kunnen leiden.”
  [naar artikel]
 26. “Patient zero” coronavirus is misschien niet wie je denkt (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Patient zero” coronavirus is misschien niet wie je denkt Het coronavirus heeft nu al bijna twee jaar de hele wereld verlamd. Nu ons land moet opbotsen tegen een vierde besmettingsgolf, is de oorsprong van deze wereldwijde pandemie nog steeds een mysterie. Een nieuwe studie heeft echter details opgeleverd over “patiënt zero”, de eerste persoon die het virus opliep. Bij de start van de coronapandemie, […] Lees dit artikel: “Patient zero” coronavirus is misschien niet wie je denkt
  [naar artikel]
 27. 555 Covid-patiënten op afdeling intensieve zorg: “Het gaat zeer snel” (16/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Het gaat zeer snel”, benadrukte minister Vandenbroucke op basis van voorlopige cijfers die de evolutie weergeeft in de Belgische ziekenhuizen. Tussen 11 uur maandag en 11 uur dinsdag werden 273 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Daardoor staat de teller van de coronapatiënten op 2.681 in de hospitalen, van wie er 555 op de afdelingen intensieve zorg liggen. “Dit is een snelle stijging.”
  [naar artikel]
 28. 555 Covid-patiënten op afdeling intensieve zorg: “Het gaat zeer snel” (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het gaat zeer snel”, benadrukte minister Vandenbroucke op basis van voorlopige cijfers die de evolutie weergeeft in de Belgische ziekenhuizen. Tussen 11 uur maandag en 11 uur dinsdag werden 273 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Daardoor staat de teller van de coronapatiënten op 2.681 in de hospitalen, van wie er 555 op de afdelingen intensieve zorg liggen. “Dit is een snelle stijging.”
  [naar artikel]
 29. Priester: “Bill Gates is verantwoordelijk voor de pandemie” (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een hulppriester van de kerk van Rocherath in Duitstalig België is door zijn parochie bedankt voor zijn diensten na een tumultueuze zondagsdienst met een preek bol van de samenzweringstheorieën.
  [naar artikel]
 30. Nederlanders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlanders!” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is zondagavond de avondklok voor het eerst ingegaan. Om 17 uur sluit alles en wordt het sociale leven stilgelegd. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering nam om de stijgende coronacijfers opnieuw in te perken. Maar de Nederlanders trekken dus massaal naar België: “Zolang het nog kan, gaan we hier in België op café.” Verder vinden ze ook dat de nieuwe regels op niks slaan: “Ze doen alsof Covid-19 na 17 uur niet meer bestaat.”
  [naar artikel]
 31. Dokters overstelpt met vragen over online medische dossiers: “Patiënten ontdekten via de app dat ze een tumor hadden” (08/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Scans, laboresultaten, en de verslagen tussen je dokters, allemaal staat het online, je hebt alleen de juiste app nodig. Tijdens de pandemie werden gezondheidsapps massaal gedownload. Waardoor dokters steeds meer vragen krijgen van patiënten die plots hun medisch dossier kunnen inkijken. “Ik heb al patiënten in paniek aan de lijn gehad, die via een app ontdekten dat ze een tumor hadden.”
  [naar artikel]
 32. WHO opent waarschuwingscentrum voor pandemieën in Berlijn (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opent woensdag in Berlijn een centrum voor vroegtijdige waarschuwing voor pandemieën. Het doel is expertise en instrumenten te bundelen om toekomstige pandemieën het hoofd te kunnen bieden.
  [naar artikel]
 33. CM-voorzitter scherp na kritiek op contactonderzoek: “Vlaamse regering treuzelde en kibbelde te lang” (17/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  CM-voorzitter Luc Van Gorp verdedigt zich tegen de nieuwe kritiek op het contactonderzoek in Vlaanderen. De Vlaamse regering heeft deze situatie zelf gecreëerd, luidt de kritiek woensdag in Het laatste nieuws.
  [naar artikel]
 34. CM-voorzitter scherp na kritiek op contactonderzoek: “Vlaamse regering treuzelde en kibbelde te lang” (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  CM-voorzitter Luc Van Gorp verdedigt zich tegen de nieuwe kritiek op het contactonderzoek in Vlaanderen. De Vlaamse regering heeft deze situatie zelf gecreëerd, luidt de kritiek woensdag in Het laatste nieuws.
  [naar artikel]
 35. WHO: “Met omikron is einde van pandemie in Europa aannemelijk” (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de omikronvariant van het coronavirus zijn we aanbeland in een nieuwe fase van de pandemie. Dat heeft onze landgenoot Hans Kluge, directeur van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zondag gezegd. Volgens hem is een einde van de pandemie “aannemelijk”, al is voorzichtigheid geboden voor de onvoorspelbare facetten van het virus.
  [naar artikel]
 36. Australiërs woedend om vrijstelling voor Djokovic: “Blijkbaar gelden regels niet als je rijk en beroemd bent” (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Verschrikkelijk.” “Een schande.” “Een schop in de maag voor alle inwoners”… In Australië wordt woedend gereageerd op het nieuws dat tennisser Novak Djokovic een “medische vrijstelling” heeft gekregen en daardoor ook zonder vaccinatiebewijs later deze maand mag deelnemen aan de Australian Open. “Wij hebben zes lockdowns achter de rug, families zijn maandenlang van elkaar gescheiden. En nu krijgt een tennisser een vrijstelling.”
  [naar artikel]
 37. Dokters overstelpt met vragen nu we medische dossiers online inkijken: “Patiënten ontdekten via app dat ze tumor hadden” (08/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Scans, laboresultaten, en de verslagen tussen je dokters, allemaal staat het online, je hebt alleen de juiste app nodig. Tijdens de pandemie werden gezondheidsapps massaal gedownload. Waardoor dokters steeds meer vragen krijgen van patiënten die plots hun medisch dossier kunnen inkijken. “Ik heb al patiënten in paniek aan de lijn gehad, die via een app ontdekten dat ze een tumor hadden.”
  [naar artikel]
 38. Covid-19 bevestigt: minder geboortes tijdens pandemieën (21/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Covid-19 bevestigt: minder geboortes tijdens pandemieën Een uitbraak van een pandemie gaat meestal gepaard met een daling van het geboortecijfer. Dat blijkt ook uit cijfers die tijdens de recente coronapandemie konden worden opgetekend, zeggen wetenschappers aan de Cornell University in de Verenigde Staten en de Università Commerciale Luigi Bocconi in Italië. De studie is gebaseerd op de geboortecijfers in tweeëntwintig landen […] Lees dit artikel: Covid-19 bevestigt: minder geboortes tijdens pandemieën
  [naar artikel]
 39. “Als je een probleem hebt met Israël, dan heeft de staat Florida een probleem met jou.” (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Als je een probleem hebt met Israël, dan heeft de staat Florida een probleem met jou.” Steeds meer Amerikaanse staatspensioenfondsen gaan hun aandelen Unilever verkopen. Dat doen ze omdat Unilever-dochter Ben & Jerry’s geen ijs meer wil verkopen in door Israël bezette Palestijnse gebieden. Het wordt bijvoorbeeld voor het pensioenfonds van Florida verboden om in Unilever te investeren. Dat bericht RTLZ.“Als je een probleem hebt met Israël, dan heeft de staat […] Lees dit artikel: “Als je een probleem hebt met Israël, dan heeft de staat Florida een probleem met jou.”
  [naar artikel]
 40. Bill Gates denkt al aan volgende pandemie: “Capaciteit om vaccins te maken moet omhoog” (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bill Gates denkt al aan volgende pandemie: “Capaciteit om vaccins te maken moet omhoog” Bill Gates, wiens stichting ook pandemieën wil bestrijden, zei woensdag dat regeringsleiders en industrieleiders over de hele wereld “aanzienlijk hun productievermogen voor vaccins moeten vergroten”, zodat zij in de toekomst sneller kunnen reageren. De manier waarop de wereld vaccindoses verdeelt veranderen, kan helpen. Maar vooral de mogelijkheid om snel grote hoeveelheden mRNA-vaccins te maken, kan […] Lees dit artikel: Bill Gates denkt al aan volgende pandemie: “Capaciteit om vaccins te maken moet omhoog”
  [naar artikel]
 41. Australië heropent grenzen, maar nog niet voor Belgen: “Ik zag mijn lief al twee jaar niet” (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hartverwarmende beelden vanop de luchthaven in Sydney: na bijna twintig maanden mogen Australiërs die elders wonen, hun land weer binnen - en kunnen ze dus hun familie weer eens vastpakken. Anderen zijn nog niet welkom. “Ik word droevig van die foto’s”, zegt de Vlaamse Eline. “Ik weet nog altijd niet wanneer ik mijn lief eens kan terugzien.”
  [naar artikel]
 42. Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) publiceerde vorige week een rapport over financiële trends en risico’s, met daarin een scorebord voor financiële vernieuwing. Wat blijkt? Crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) voeren de innovatielijst aan. Het 110 pagina’s tellende EAEM-rapport, getiteld “Trends, Risico’s en Kwetsbaarheden”, ziet cryptomunten als een financiële innovatie, maar ook als […] Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief”
  [naar artikel]
 43. Peking gaat “negatieve opmerkingen” over Chinese financiële markten verbieden (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Peking gaat “negatieve opmerkingen” over Chinese financiële markten verbieden China doet financiele informatie die “afbreuk doet aan de Chinese markt” in de ban. Vanaf vrijdag zal het sociale mediaplatformen dwingen om “negatieve opmerkingen” over de financiële markten te verwijderen. De “eerste fase” van dit beleid duurt twee maanden. China zal ook posts en gebruikers aanpakken die buitenlandse opiniestukken en artikelen doorplaatsen waarin “bedrieglijke interpretaties” […] Lees dit artikel: Peking gaat “negatieve opmerkingen” over Chinese financiële markten verbieden
  [naar artikel]
 44. Nieuwe beautytrend: fopsproetjes laten tatoeëren op je gezicht. “We krijgen wekelijks nieuwe aanvragen” (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van zeven schoonheden: sproetjes. Wie ze heeft, koestert ze. Wie ze niet heeft, doet gewoon alsof. Steeds vaker later mensen stipjes tatoeëren op hun gezicht. Ook Trix (24) en Crystal (29) bezweken voor de beautytrend. “Maar in het begin dacht ik: ‘wow, wat is dat hier?’”. Schoonheidsspecialist Stefanie Grootaers licht toe hoe de behandeling in z'n werk gaat.
  [naar artikel]
 45. Organisator Tomas Van Den Spiegel maakt de balans op: “WK komt sneller terug naar België” (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ambitie was groot: het mooiste en beste WK wielrennen ooit organiseren. Of dat gelukt is, is moeilijk te bewijzen, maar de meningen zijn unaniem: de voorbije week was top. Organisator Tomas Van Den Spiegel: “Ik denk niet dat het opnieuw twintig jaar zal duren voor het WK terugkeert naar België.”
  [naar artikel]
 46. Bezorgdheid over “ergste coronavariant tot nu toe”: VK en Israël bannen vluchten uit Afrikaanse landen (26/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn nog geen honderd gevallen van vastgesteld, maar een nieuwe variant van het coronavirus baart nu al zo veel zorgen dat het Verenigd Koninkrijk en Israël vluchten bannen uit landen waar de variant is ontdekt. Het VK heeft het over “de ergste die we tot nu toe gezien hebben”. “De variant heeft mogelijk effecten op de besmettelijkheid en op de effectiviteit van de vaccins”, volgens microbioloog Emmanuel André.
  [naar artikel]
 47. Bezorgdheid over “ergste coronavariant tot nu toe”: VK en Israël bannen vluchten uit Afrikaanse landen (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nog geen honderd gevallen van vastgesteld, maar een nieuwe variant van het coronavirus baart nu al zo veel zorgen dat het Verenigd Koninkrijk en Israël vluchten bannen uit landen waar de variant is ontdekt. Het VK heeft het over “de ergste die we tot nu toe gezien hebben”. “De variant heeft mogelijk effecten op de besmettelijkheid en op de effectiviteit van de vaccins”, volgens microbioloog Emmanuel André.
  [naar artikel]
 48. Technologiesector mikt komende vier jaar op 22.000 nieuwe jobs (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De technologische sector mikt tegen 2024 op 22.000 nieuwe banen. “We hebben er de afgelopen jaren 20.000 gecreëerd en we gaan dat ook de komende...
  [naar artikel]
 49. Ooit waren we dé antivaxers van Europa. Dit is de geschiedenis van epidemieën en pandemieën in ons land (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De pest verdween zoals ze gekomen was. Voor pokken hadden we een vaccin nodig, maar de Belgische overheid wilde dat niet verplichten. In de negentiende eeuw werd ons land daarom door de rest van Europa beschouwd als een nest van antivaxers. De Spaanse griep die 5% van de wereldbevolking het leven kostte, werd eerst ook ingeschat als een “griepje” waarover grapjes gemaakt konden worden. Nadien was de wanhoop zo groot dat (bijna) alle middelen goed waren om ze te bestrijden. Tot champagne drinken en sigarettenrook inhaleren toe. Een kleine maar fijne geschiedenis van epidemieën en pandemieën in ons land.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.