Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:18 uur

Drugsonderzoek Sky: 18 maanden cel geëist voor ex-ziekenhuismedewerkster die info lekte aan crimineel milieu

Het Nieuwsblad

14/01/2022 - 16:15

Het openbaar ministerie heeft vrijdag achttien maanden cel en 6.000 euro boete gevorderd voor een voormalige ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout die informatie uit het rijksregister had doorgespeeld aan het criminele milieu. “Het was nooit mijn bedoeling om een bijdrage te leveren aan een criminele organisatie. Ik ben naïef geweest”, vertelde Femke G. (25) aan de rechtbank.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Enkelband voor ziekenhuismedewerkster die drugsmilieu gegevens uit rijksregister bezorgde (13/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De 24-jarige ziekenhuismedewerkster Femke G. uit Borgerhout die werd opgepakt in de nasleep van Operatie Sky, blijft verder aangehouden maar mag haar voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.
  [naar artikel]
 2. Ziekenhuismedewerkster in Engeland verdacht van babymoorden (03/07/2018 - VRT NWS)
  De politie in Engeland heeft een ziekenhuismedewerkster opgepakt op verdenking van moord op acht baby’s en poging tot moord op zes pasgeborenen op de neonatale afdeling van een ziekenhuis in het noordwesten van het land, in het graafschap Cheshire. 
  [naar artikel]
 3. Ziekenhuismedewerkster speelde gegevens uit rijksregister door naar drugsmilieu (01/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In een nieuwe uitloper van Operatie Sky zit een ziekenhuismedewerkster in de cel. De jonge vrouw speelde de adresgegevens van iemand die in de haven werkt door aan een drugsbende. Ze werd op staande voet ontslagen.
  [naar artikel]
 4. Operatie Sky: ziekenhuismedewerkster mag gevangenis verlaten met enkelband (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 24-jarige ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout die werd opgepakt in de nasleep van Operatie Sky, blijft verder aangehouden maar mag haar voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.
  [naar artikel]
 5. "België had 4 moorden kunnen voorkomen": Albanië wachtte op vonnis uitgewezen crimineel (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Albanese regering heeft België er vijf maanden over gedaan om een vonnis te leveren dat nodig was om de uitgewezen crimineel Safet...
  [naar artikel]
 6. Berichtendienst Sky ECC na grote drugsactie: "Politie heeft ons systeem niet gekraakt" (10/03/2021 - VRT NWS)
  Berichtendienst Sky ECC, die gekraakte telefoons aan het crimineel milieu zou geleverd hebben, ontkent dat de Belgische en Nederlandse politiediensten erin geslaagd zijn het systeem te kraken. Het bedrijf zegt in een mededeling dat het aan niemand toegang heeft verleend tot zijn systemen. Het wil ook niets te maken hebben met het crimineel milieu, zegt het.
  [naar artikel]
 7. Ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout aangehouden in onderzoek Operatie Sky (01/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout is aangehouden in het grootschalige onderzoek in de nasleep van Operatie Sky. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Zij zou informatie over het rijksregister hebben doorgespeeld aan een criminele organisatie.
  [naar artikel]
 8. Tuchtklacht tegen neurochirurg die vertrouwelijke info over prins Friso lekte (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout aangehouden in onderzoek Operatie Sky (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout is aangehouden in een onderzoek dat een uitloper is van Operatie Sky. Ze zou informatie over het rijksregister hebben doorgespeeld aan een criminele organisatie.
  [naar artikel]
 10. Ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout aangehouden in onderzoek Operatie Sky (01/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een ziekenhuismedewerkster uit Borgerhout is aangehouden in een onderzoek dat een uitloper is van Operatie Sky. Ze zou informatie over het rijksregister hebben doorgespeeld aan een criminele organisatie.
  [naar artikel]
 11. Revolver die gebruikt werd bij aanslag op Joods Museum, kwam uit crimineel milieu (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De revolver die gebruikt werd bij de aanslag op het Joods Museum van België, kwam zo goed als zeker uit het criminele milieu. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 12. Revolver die gebruikt werd bij aanslag Joods Museum, kwam uit crimineel milieu (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De revolver die gebruikt werd bij de aanslag op het Joods Museum van België, kwam zo goed als zeker uit het criminele milieu. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 13. Slachtoffer Bende Van Nijvel “voorzichtig hoopvol” na aanhouding ex-speurder: “Denk dat het crimineel milieu schrik krijgt” (31/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de zaak van de Bende van Nijvel reageert slachtoffer David Van de Steen “hoopvol maar voorzichtig” op de aanhouding van de voormalige speurder Francois A. “Er zijn heilige huisjes aan het sneuvelen in het onderzoek naar het onderzoek. Ik denk dat er binnen het crimineel milieu mensen schrik aan het krijgen zijn”, zegt Van de Steen.
  [naar artikel]
 14. Nederlands-Limburgse politieman leverde info aan criminelen voor 300.000 euro (10/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een politieman uit Nederlands-Limburg (50) zou op de loonlijst gestaan hebben van een zware crimineel. De agent leverde info en kreeg daar in totaal een slordige 300.000 euro voor in ruil, meldt 1Limburg via De Limburger. De krant kon de rapporteren van een undercoveragent inkijken.
  [naar artikel]
 15. Drugsspeurder verdacht van lekken van info uit politiedatabanken (11/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Operatie Sky heeft een eerste geval van corruptie bij de politie blootgelegd. Donderdagochtend werd een lid van het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie opgepakt. Hij zou info uit politiedatabanken gelekt hebben naar het milieu.
  [naar artikel]
 16. Beruchte Italiaanse crimineel gearresteerd op Sardinië (18/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De beruchte Italiaanse crimineel Graziano Mesina is zaterdag gearresteerd op Sardinië. Een speciaal politieteam arresteerde de 79-jarige man, die een groot deel van zijn leven doorbracht in de gevangenis, in het dorp Desulo.
  [naar artikel]
 17. Beruchte Italiaanse crimineel gearresteerd op Sardinië (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De beruchte Italiaanse crimineel Graziano Mesina is zaterdag gearresteerd op Sardinië. Een speciaal politieteam arresteerde de 79-jarige man, die een groot deel van zijn leven doorbracht in de gevangenis, in het dorp Desulo.
  [naar artikel]
 18. In zijn thuisland geen onbeschreven blad: drenkeling in Schelde was 18-jarige Nederlander uit crimineel milieu (22/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het lichaam dat zaterdag aanspoelde aan het Scheldeveer in Bazel is dat van de 18-jarige Nederlander Rodinho B. Hij werd mogelijk het slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu. De man was een paar dagen eerder als vermist opgegeven.
  [naar artikel]
 19. Mee in één minuut: ongeloof na familiedrama, dan toch coalitie in Ninove en lekte Trump geheime info? (27/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
  [naar artikel]
 20. Meest gezochte crimineel van Nederland opgepakt in Dubai (16/12/2019 - VRT NWS)
  Ridouan Taghi (41), de meest gezochte crimineel van Nederland is opgepakt in Dubai. Hij wordt onder meer verdacht van het opdracht geven tot verschillende afrekeningen in het criminele milieu. Hij is al jaren op de vlucht voor het Nederlandse gerecht. Het Openbaar Ministerie geeft zo dadelijk meer uitleg op een persconferentie.
  [naar artikel]
 21. “In 2017 35 afrekeningen in Limburgs crimineel milieu” (17/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  hasselt Limburg kende vorig jaar 35 afrekeningen in het criminele milieu, het merendeel in een drugsgerelateerde context. Uit het jaarverslag van de federale gerechtelijke politie blijkt ook dat drugscriminaliteit in onze provincie nog altijd hoogtij viert: aan synthetische drugs wordt de meeste capaciteit besteed, gevolgd door moord en doodslag, en witwaspraktijken.
  [naar artikel]
 22. Lekte Trump info aan de russen (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump zou belangrijke geclassificeerde informatie hebben doorgegeven aan de Russische minister van Buitenlandse
  [naar artikel]
 23. Uitgewezen crimineel Rustemi zal Belgische straf in Albanië uitzitten (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Albanese crimineel Safat Rustemi zal minstens negen jaar gevangenisstraf die hij in ons land opliep in Albanië uitzitten. Dat heeft minister van...
  [naar artikel]
 24. Vermeende inbraak leidt tot drugsonderzoek (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wat begon als een mogelijke inbraak in een woning in Wijnegem is uitgemond in twee arrestaties en een drugsonderzoek.
  [naar artikel]
 25. Huiszoekingen in hele land in groot drugsonderzoek (09/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Politie en gerecht zijn dinsdagochtend bezig met tussenkomsten in het kader van een groot drugsonderzoek. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
  [naar artikel]
 26. 30 huiszoekingen in groot drugsonderzoek (01/06/2017 - De Redactie)
  In een groot drugsonderzoek zijn speurders vanmorgen binnengevallen op 30 plaatsen in ons land. Twintig mensen zijn meegenomen voor verhoor.
  [naar artikel]
 27. Buggenhoutse N-VA-kandidaat in opspraak na drugsonderzoek (08/10/2018 - De Morgen)
  Jael De Nil (23), kandidaat voor N-VA bij de komende verkiezingen in Buggenhout, is afgelopen weekend in opspraak gekomen omdat hij betrokken is bij een drugsonderzoek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 28. Ridouan Taghi, meest gezochte crimineel van Nederland, opgepakt (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hij maakte zijn handen nooit zelf vuil. Dat liet hij aan anderen over. Ridouan Taghi, de meeste gezochte crimineel van Nederland, heeft wellicht verschillende moorden op zijn kerfstok. Afrekeningen in het milieu. Want wie hem iets in de weg legde, moest er aan. Nu is hij eindelijk opgepakt. Of de 100.000 euro beloning voor de gouden tip die naar zijn arrestatie leidde wordt uitbetaald, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 29. Bleef Abdeslam zo lang onder de radar door agent die geheime info lekte? (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Schaarbeekse agent Momo E.S. (52) wisselde al anderhalf jaar WhatsApp-berichten uit met Yassine Atar (30). Dat is een van de hoofdverdachten
  [naar artikel]
 30. Internationaal gezochte crimineel gearresteerd in Brussel (22/01/2022 - VRT NWS)
  Het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie kon vrijdag een internationaal gezochte crimineel arresteren in Brussel. De man wordt in Noord-Macedonië gezocht voor illegaal bezit van wapens en zware diefstal.
  [naar artikel]
 31. Pijnlijke vragen na de aanslag in Luik: is de crimineel wel crimineel genoeg? (30/05/2018 - De Morgen)
  Een grote vis was hij niet.?Toch richtte de ‘draaideurcrimineel’ Benjamin Herman in Luik tijdens zijn penitentiair verlof een moordpartij aan.?Het confronteert de samenleving met een pijnlijke vraag.?Wat moeten ‘we’ doen als een crimineel niet crimineel genoeg is om hem opgesloten te houden?
  [naar artikel]
 32. Vijf mannen aangehouden na grootscheeps drugsonderzoek (01/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politiediensten arresteerden vijf mannen voor hun betrokkenheid in een grootschalig drugsonderzoek. De onderzoeksrechter liet hen allemaal aanhouden na hun arrestaties bij huiszoekingen afgelopen dinsdag.
  [naar artikel]
 33. Vier aanhoudingen in groot drugsonderzoek (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Tongerse onderzoeksrechter heeft vier personen aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. Zij maakten deel uit van een bende die onder meer bezig was met de invoer van een grote partij cocaïne vanuit Colombia.
  [naar artikel]
 34. Verschillende arrestaties in drugsonderzoek in Lummen (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Politie Limburg Regio Hoofdstad heeft vanavond een aantal arrestaties verricht in het kader van een drugsonderzoek in de Linkhoutstraat in Lummen. De interventie is nog volop bezig.
  [naar artikel]
 35. Grootste drugsonderzoek ter wereld zoekt gebruikers (05/04/2019 - De Morgen)
  Het grootste onafhankelijke drugsonderzoek ter wereld is gestart en kan misschien ook uw hulp gebruiken.
  [naar artikel]
 36. Havenarbeider opgepakt op containerterminal als verdachte in drugsonderzoek (10/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 45-jarige havenarbeider is woensdag op zijn werk opgepakt als verdachte in een drugsonderzoek. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.
  [naar artikel]
 37. Vriend Miss België eerder al veroordeeld voor bendegeweld: “Ik ben geen crimineel”, zei hij. Maar hij viel man aan met bijl (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van Miss België is meer bad boy dan hij doet uitschijnen. Toen Losene Keita (23) woensdag vrijkwam, benadrukte hij "dat hij geen crimineel is" en "dat hij jaren geleden enkel had gevochten om een meisje te beschermen". Wat hij er niet bij zei: dat hij vóór dat gevecht al veroordeeld was omdat hij bij een 56-jarige man was binnengevallen met een bijl en hij het slachtoffer had gesneden met een mes.
  [naar artikel]
 38. Vriend Miss België eerder al veroordeeld voor bendegeweld: “Ik ben geen crimineel”, zei hij. Maar hij viel man aan met bijl (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vriend van Miss België is meer bad boy dan hij doet uitschijnen. Toen Losene Keita (23) woensdag vrijkwam, benadrukte hij "dat hij geen crimineel is" en "dat hij jaren geleden enkel had gevochten om een meisje te beschermen". Wat hij er niet bij zei: dat hij vóór dat gevecht al veroordeeld was omdat hij bij een 56-jarige man was binnengevallen met een bijl en hij het slachtoffer had gesneden met een mes.
  [naar artikel]
 39. Huiszoeking in kader van drugsonderzoek in Zolder (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie en lokale recherche van de zone Heusden-Zolder vielen maandag een woning binnen in de Bieststraat in Zolder. De huiszoeking kaderde in een drugsonderzoek.
  [naar artikel]
 40. Huiszoekingen in hele land in groot drugsonderzoek (09/03/2021 - De Morgen)
  Politie en gerecht zijn deze ochtend bezig met tussenkomsten in het kader van een groot drugsonderzoek. Dat melden la Dernière Heure en de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket en het federaal parket.
  [naar artikel]
 41. Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke opnieuw voor rechter: “Hij lekte informatie naar kopstukken criminele organisatie” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden celstraf geëist tegen Pol Vandemeulebroucke, de bekende strafpleiter die enkele weken geleden al tot een jaar gevangenisstraf werd veroordeeld in een ander strafdossier. Hij staat terecht omdat hij informatie uit een geheim onderzoek zou hebben gelekt naar de leiders van een criminele organisatie. Voor het bezit van twee semiautomatische vuurwapens en verboden munitie riskeert de advocaat een bijkomende bestraffing van vier maanden.
  [naar artikel]
 42. Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke opnieuw voor rechter: “Hij lekte informatie naar kopstukken criminele organisatie” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden celstraf geëist tegen Pol Vandemeulebroucke, de bekende strafpleiter die enkele weken geleden al tot een jaar gevangenisstraf werd veroordeeld in een ander strafdossier. Hij staat terecht omdat hij informatie uit een geheim onderzoek zou hebben gelekt naar de leiders van een criminele organisatie. Voor het bezit van twee semiautomatische vuurwapens en verboden munitie riskeert de advocaat een bijkomende bestraffing van vier maanden.
  [naar artikel]
 43. Drugsonderzoek leidt Maasmechelse speurders naar dieselfraudeurs (05/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een drugsonderzoek van het team opsporingen van politie Lanaken-Maasmechelen leidde de speurders naar dieselfraudeurs die dagelijks 30.000 euro winst maakten.
  [naar artikel]
 44. Politiecontrole leidt tot drugsonderzoek met vijf arrestaties (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een politiecontrole in Sint-Truiden afgelopen dinsdag leidde tot een drugsonderzoek waarbij vijf arrestaties verricht werden. Een verdachte werd voorgeleid en aangehouden.
  [naar artikel]
 45. Zes huiszoekingen en acht arrestaties in grootschalig drugsonderzoek (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag werden in het kader van een grootschalig drugsonderzoek zes huiszoekingen uitgevoerd op het grondgebied van de politiezones Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en Getevallei. Acht verdachten zijn gearresteerd.
  [naar artikel]
 46. 18 maanden cel voor crimineel (56) die U-bocht maakt bij achtervolging op E313 en agent aanrijdt (26/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Jean-Pierre W. (56) uit Antwerpen veroordeeld tot achttien maanden cel en 1.200 euro boete voor
  [naar artikel]
 47. Parketmedewerkster lekte vertrouwelijke info aan 22-jarige neef en rechtenstudent aan VUB: “Beiden donderdag voor raadkamer” (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Naast een 27-jarige parketmedewerkster is ook haar 22-jarige neef aangehouden in een uitloper van de Operatie Sky. Zij worden beiden beticht van corruptie. De medewerkster werkte voor het Antwerpse parket op de Strafuitvoeringsrechtbank.
  [naar artikel]
 48. Meer dan 200 huiszoekingen in heel het land bij groot drugsonderzoek: 1.500 agenten betrokken (09/03/2021 - De Morgen)
  In heel het land zijn de politie en het gerecht bezig met huiszoekingen in het kader van een groot drugsonderzoek. De acties concentreren zich voornamelijk in de regio Antwerpen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.