Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:44 uur

Bijna 26.000 jonge kinderen kregen eerste prik tegen coronavirus, meer weigeringen naarmate leeftijd daalt

VRT NWS

14/01/2022 - 16:28

In Vlaanderen hebben 25.796 kinderen tussen 5 en 11 jaar een eerste prik van het Pfizer-vaccin tegen het coronavirus gekregen. 13.625 kinderen of hun ouders weigerden een coronaprik en het aantal weigeringen neemt toe naarmate de leeftijd van de kinderen daalt. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt op een persconferentie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zevende vaccinatiemoment zorgt voor inhaalbeweging in Voeren (10/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ten opzichte van de overige Limburgse gemeenten maakte Voeren op zaterdag (10 juli) een flinke inhaalbeweging met 428 vaccinaties tegen het Coronavirus. 258 Voerenaars kregen hun tweede prik. 170 Voerenaars, 18-plussers, werden geregistreerd voor hun eerste prik. 41 procent van de volwassen bevolking is nu volledig gevaccineerd. 81 procent van de Voerenaars hebben hun eerste prik gehad. Ook de reservelijst werd reeds aangelegd en aangesproken en de eerste tieners (vanaf 12 jaar) kregen met toestemming van hun ouders hun eerste prik met het Pfizer-vaccin.
  [naar artikel]
 2. Check hier wanneer jij gevaccineerd wordt tegen het coronavirus (13/05/2021 - Metro)
  Nu de 65-plussers bijna allemaal hun eerste prik hebben gehad, is het de beurt aan de rest van de bevolking. Maar wanneer precies mag je een uitnodiging verwachten? Bijna 90 procent van de 65-plussers in ons land hebben hun eerste prik gekregen. In het totaal zijn al 3.678.476 Belgen deels gevaccineerd en hebben 1.090.495 mensen ook hun tweede prik al gehad. Vaccinatiecampagne op volle toeren Vanaf volgende week krijgen nu ook mensen die jonger zijn dan 65 jaar hun uitnodiging. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid woensdagavond meegedeeld. De vaccinatiecampagne draait met meer dan 500.000 prikjes per week op vollen toeren, dus is het weldra ook aan jou. Maar wanneer precies? In onderstaande tool kan je je leeftijd ingeven en kom je te weten wanneer je een uitnodiging mag verwachten en wanneer je je eerste prik zal krijgen. De tweede prik is afhankelijk van het vaccin dat je krijgt. Enkele voorbeelden: 50 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 24 mei en krijgt je eerste prik in de week van 7 juni. 40 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 31 mei en krijgt je eerste prik in de week van 14 juni. 30 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 7 juni en krijgt je eerste prik in de week van 21 juni. 20 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 21 juni en krijgt je eerste prik in de week van 5 juli. Lees ook: Betaald worden om je te laten vaccineren? Dit land doet het! Het bericht Check hier wanneer jij gevaccineerd wordt tegen het coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Jonge kinderen maken meer antilichamen tegen coronavirus aan (23/03/2021 - Metro)
  Kinderen die jonger zijn dan tien jaar, hebben meer antilichamen na een besmetting met het coronavirus dan adolescenten en volwassenen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Jama. De wetenschappers analyseerden meer dan 31.000 serologische testen die in New York zijn afgenomen tussen april en augustus 2020. Ze focusten zich op testen die positief bleken en dus wezen op een infectie met het coronavirus. Afhankelijk van leeftijd Uit de resultaten blijkt dat kinderen tussen 1 en 10 jaar een “heel wat hoger” mediaan niveau aan Immunoglobuline G (IgG), de klasse antilichamen het meest aanwezig in bloed, hebben dan volwassenen. Het laagste niveau IgG is waargenomen bij jonge volwassenen tussen 19 en 30 jaar oud. Dat niveau neemt daarna toe met de leeftijd, om nog onbekende redenen, aldus de wetenschappers. Uit diepere analyses op een kleiner aantal bloedstalen bij kinderen, tieners en jongvolwassenen, blijkt dat het mediane niveau aan IgG twee keer hoger lag bij kinderen tussen 1 en 10 jaar dan bij adolescenten (11 tot 18 jaar). Bij die laatste leeftijdsgroep lag het niveau dan ook twee keer hoger dan bij jonge volwassenen (19 tot 24 jaar). “Onze gegevens kunnen gedeeltelijk het globaal lagere niveau aan symptomen en ernstige gevallen van de ziekte bij besmette kinderen verklaren”, klinkt het. Het lichaam produceert antilichamen bij besmetting met een virus, om dat virus te bestrijden. Lees ook: Pollen in de lucht boosten coronabesmettingen Het bericht Jonge kinderen maken meer antilichamen tegen coronavirus aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Wetenschappers: om het halfjaar boosteren helpt ons niet om coronavirus te verslaan op lange termijn (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De boostercampagne tegen het coronavirus is in ons land op kruissnelheid. Bijna 41 procent van de Belgen kregen al een derde prik. In Israël kijkt de regering ondertussen naar een vierde prik voor 60-plussers, medisch personeel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Zullen we ons om de zoveel maanden moeten laten boosteren? Heeft dat wel zin? ‘The New York Times’ stelde de vraag aan verschillende wetenschappers.
  [naar artikel]
 5. Vaccinaties stijgen met recordcijfers: bijna 5 miljoen Belgen kregen al minstens eerste prik (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiecijfers breken zoals verwacht deze week nieuwe records. Voor verschillende dagen deze week waarop er al bevestigde cijfers zijn, zijn de dagrecords gesneuveld. In totaal 4.883.000 Belgen kregen nu al een eerste prik. Dat blijkt uit de jongste update van Sciensano vanmiddag.
  [naar artikel]
 6. Eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar oud krijgen coronaprik in vaccinatiecentrum van Gooik: “We hebben ons vandaag bewezen als ware helden” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het vaccinatiecentrum van Strijland in Gooik kregen donderdagmiddag de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar hun prik van het Pfizervaccin. Om van de prik toch nog een ludiek moment te maken, werd het centrum volledig kindvriendelijk ingericht en werden alle kinderen verwelkomd door verklede vrijwilligers. Al was niet elk kind zo happig op hun prikje waardoor er af en toe wat traantjes vloeiden...
  [naar artikel]
 7. Live - Nederland verkort termijn boosterprik en wil alle volwassenen derde prik aanbieden tegen eind januari (14/12/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt licht in België. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 8. LIVE. Aantal nieuwe overlijdens daalt met bijna 10 procent in ons land - Johnson: uiterlijk juli prik voor alle Britse volwassenen (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers bewegen nog amper. Dat blijkt zondag uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Alleen het gemiddelde aantal overlijdens daalt nog echt, tot 37,4 per dag. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 9. Meer kinderen geboren bij ongehuwde dan bij gehuwde ouders (22/06/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst zijn er in ons land meer kinderen geboren bij ongehuwde dan bij gehuwde koppels. Het overgrote deel van de ouders woont wel geregistreerd samen. Dat blijkt uit analyse van de cijfers door Statbel, het Belgisch Statistiekbureau. Verder blijft de leeftijd van moeders stijgen, de gemiddelde leeftijd bij een bevalling is nu 30,5 jaar. Het aantal kinderen per vrouw daalt nog steeds tot 1,68 kinderen per vrouw.
  [naar artikel]
 10. Eerste kinderen in Vlaanderen krijgen coronaprik: “Mijn oma woont bij ons thuis: ik wil haar beschermen” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vlaams-Brabantse Gooik hebben de eerste kinderen in Vlaanderen een prik met het Pfizervaccin tegen het coronavirus gekregen. Het vaccinatiecentrum was speciaal voor de gelegenheid ingericht op een leuke en originele manier.
  [naar artikel]
 11. Eerste kinderen in Vlaanderen krijgen coronaprik: “Mijn oma woont bij ons thuis: ik wil haar beschermen” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vlaams-Brabantse Gooik hebben de eerste kinderen in Vlaanderen een prik met het Pfizervaccin tegen het coronavirus gekregen. Het vaccinatiecentrum was speciaal voor de gelegenheid ingericht op een leuke en originele manier.
  [naar artikel]
 12. Einde van vaccinatiecampagne in zicht, maar er liggen nog een paar discussies op de plank (03/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal mensen dat nog wacht op zijn eerste prik tegen het coronavaccin daalt dag na dag. De Taskforce Vaccinatie wil de vaccinatiecampagne dan ook afronden tegen 15 oktober. Al worden er achter de schermen nog wel enkele discussies gevoerd: moeten er niet enkele centra openblijven, voor de twijfelaars? Wat met de derde prik? Gaan we kinderen jonger dan 12 jaar vaccineren? En vooral: vanaf wanneer kunnen we eindelijk een einde maken aan die beperkingen?
  [naar artikel]
 13. Eerste kinderen in Vlaanderen krijgen coronaprik: “Het spuitje deed helemaal geen pijn” (30/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het Vlaams-Brabantse Gooik hebben donderdag de eerste kinderen in Vlaanderen een prik met het Pfizervaccin tegen het coronavirus gekregen. Het vaccinatiecentrum was speciaal voor de gelegenheid ingericht op een leuke en originele manier.
  [naar artikel]
 14. Eerste kinderen in Vlaanderen krijgen coronaprik: “Het spuitje deed helemaal geen pijn” (30/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Vlaams-Brabantse Gooik hebben donderdag de eerste kinderen in Vlaanderen een prik met het Pfizervaccin tegen het coronavirus gekregen. Het vaccinatiecentrum was speciaal voor de gelegenheid ingericht op een leuke en originele manier.
  [naar artikel]
 15. Brits onderzoek: effectiviteit vaccins daalt na verloop van tijd (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief.
  [naar artikel]
 16. Brits onderzoek: effectiviteit vaccins daalt na verloop van tijd (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief.
  [naar artikel]
 17. Effectiviteit vaccins daalt na verloop van tijd, blijkt uit Brits onderzoek (19/08/2021 - De Morgen)
  Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief.
  [naar artikel]
 18. Zij zijn jonger dan 56 jaar en kregen al een eerste dosis AstraZeneca: wat nu? “Ik wil echt nog graag tweede prik” (08/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgt er binnen de voorziene tijd nog een tweede prik? En moet dat dan met het discutabele Astra Zeneca-vaccin zijn? Belgen die jonger dan 56 zijn en al een eerste prik met het nu (tijdelijk) teruggetrokken vaccin kregen, staan plots voor een hoop onduidelijkheid. Ondertussen proberen experts als Pierre Van Damme gerust te stellen.
  [naar artikel]
 19. Aantal nieuwe vaccinaties stijgt in Nederland sinds uitbreiding coronapas (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in weken stijgt het aantal Nederlanders dat zich in een week tijd heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. Vorige week kregen bijna 150.000 mensen een prik, tegen bijna 127.000 in de week ervoor. Dat geven de wekelijkse vaccinatiecijfers van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan.
  [naar artikel]
 20. 2.000 kinderen krijgen coronavaccin in Bobbejaanland: “Tijdens het wachten, kunnen ze naar een film kijken” (06/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In pretpark Bobbejaanland kregen donderdag kinderen van 5 tot en met 11 jaar hun eerste prik toegediend. Net geen tweeduizend van de 7.500 aangeschreven kinderen gingen op de uitnodiging in.
  [naar artikel]
 21. Einde van vaccinatiecampagne in zicht: “Plan blijft om af te ronden tegen 15 oktober”, maar er liggen nog een paar discussies op de plank (03/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal mensen dat nog wacht op zijn eerste prik tegen het coronavaccin daalt dag na dag. De Taskforce Vaccinatie wil de vaccinatiecampagne dan ook afronden tegen 15 oktober. Al worden er achter de schermen nog wel enkele discussies gevoerd: moeten er niet enkele centra openblijven, voor de twijfelaars? Wat met de derde prik? Gaan we kinderen jonger dan 12 jaar vaccineren? En vooral: vanaf wanneer kunnen we eindelijk een einde maken aan die verdomde beperkingen?
  [naar artikel]
 22. Ook Nederland laat zes weken tijd tussen inentingen met Pfizer-vaccin om sneller te kunnen inenten (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die ingeënt worden tegen het coronavirus met het vaccin van Pfizer/BioNTech, krijgen hun tweede prik zes weken na de eerste, in plaats van drie weken. Dat heeft de Nederlandse regering beslist, zo heeft zorgminister Hugo de Jonge gemeld. Ook Denemarken en Frankrijk troffen al eerder dezelfde maatregel om zo sneller meer mensen een eerste prik te kunnen geven. Ons land blijft bij de aanbevolen termijn van drie weken.
  [naar artikel]
 23. Coronablog: Aantal ziekenhuisopnames daalt, bijna 20 procent kreeg eerste prik (18/04/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 24. Nieuw onderzoek: effectiviteit van vaccins daalt na verloop van tijd (19/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief. Bovendien blijkt dat gevaccineerden nog evenveel virus kunnen doorgeven als niet-gevaccineerden. De kans op ernstige symptomen blijft wel lager.
  [naar artikel]
 25. De vaccinatieteller in cijfers en kaarten: bijna 2 miljoen Belgen kregen eerste prik (13/04/2021 - De Morgen)
  2021 wordt het jaar van de vaccinatie tegen het coronavirus. De volledige Vlaamse volwassen bevolking moet - volgens de huidige planning - tegen 11 juli gevaccineerd zijn. Maar wat is de vaccinatiestrategie? Hoeveel Belgen zijn nu al beschermd? En waar vindt de vaccinatie plaats? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens, die we dagelijks updaten, in één handige barometer.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Lockdownfeest met 42 volwassenen en kinderen stilgelegd in Deurne - Daling coronacijfers bijna gestopt, weer meer Covid-patiënten in ziekenhuizen (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De daling in de Belgische coronacijfers is ondertussen bijna gestopt, blijkt vandaag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
  [naar artikel]
 27. Jonge dj’s zorgen voor sfeer tijdens eerste prikjes in vaccinatiecentrum Klein-Brabant (20/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagochtend om 9u opende het vaccinatiecentrum Klein-Brabant in Puurs de deuren. In de loop van de voormiddag kregen honderd zorgprofessionals hun eerste prik met het AstraZeneca vaccin. De jonge dj-leerlingen van de muziekacademie van Bornem brachten live enkele sets.
  [naar artikel]
 28. Ecuador verplicht coronaprik vanaf vijf jaar (24/12/2021 - De Tijd)
  11:20 In Ecuador wordt vaccinatie tegen het coronavirus verplicht voor iedereen vanaf vijf jaar. Het is het eerste land ter wereld dat ook een prik voor jonge kinderen verplicht.
  [naar artikel]
 29. Rode Duivels zijn ingeënt: spelers kregen eerste prik met coronavaccin (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er werd de voorbije dagen wat geheimzinnig over gedaan, maar de Rode Duivels hebben hun coronavaccin dan toch gehad. De KBVB maakte maandagavond bekend dat de spelers hun eerste prik kregen.
  [naar artikel]
 30. Obesitas al op jonge leeftijd onomkeerbaar (12/04/2019 - De Morgen)
  Zwaarlijvigheid ontwikkelt zich al op zeer jonge leeftijd. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die het gewicht van kinderen over een periode van enkele jaren onderzocht.
  [naar artikel]
 31. Eerste prik beschermt 80 procent bij Pfizer/BioNTech en Moderna (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer iemand een enkele prik van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna krijgt, daalt de kans op besmetting met het coronavirus al met 80 procent. De tweede inenting verhoogt de bescherming naar 90 procent. Dat concludeert de Amerikaanse versie van Sciensano. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben het effect van de vaccins op 3.950 proefpersonen bestudeerd.
  [naar artikel]
 32. Minstens 600.000 kinderen tussen 12 en 15 kregen al eerste coronaprik in VS (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een week nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) er groen licht voor gaf, zijn al zeker 600.000 kinderen tussen 12 en 15 jaar in de Verenigde Staten ingeënt met een eerste dosis van het Pfizer-vaccin. In totaal komen zo’n 17 miljoen Amerikaanse kinderen in aanmerking voor vaccinatie tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 33. Waar kan je een prik krijgen wanneer centra sluiten? Wat met de derde prik? Zo staat het met de vaccinatiecampagne (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Momenteel kregen al meer dan 5,2 miljoen Vlamingen een eerste of tweede prik van een coronavaccin. Zo’n 76 procent is al volledig gevaccineerd. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat vrijdag een stand van zaken gaf van de vaccinatiecampagne in ons land. Op 15 oktober zullen alle vaccinatiecentra dan ook definitief de deuren sluiten. Maar wat met wie dan nog een prik moet krijgen? En wie komt in aanmerking voor een ‘boosterprik’?
  [naar artikel]
 34. Gentse kinderen krijgen eerste vaccin op safari in Flanders Expo (04/01/2022 - VRT NWS)
  Alle Gentse kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud kunnen vanaf 15 januari hun eerste prik krijgen tegen het coronavirus in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Dat zal enkel in het weekend doorgaan en in een speciaal safarithema. “Het zal er beestig uitzien”, zegt verantwoordelijke Freya De Smet.
  [naar artikel]
 35. Waar kan je een prik krijgen wanneer vaccinatiecentra sluiten? En wat met de derde prik? Zo staat het met de vaccinatiecampagne (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Momenteel kregen al meer dan 5,2 miljoen Vlamingen een eerste of tweede prik van een coronavaccin. Zo’n 76 procent is al volledig gevaccineerd. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat vrijdag een stand van zaken gaf van de vaccinatiecampagne in ons land. Op 15 oktober zullen alle vaccinatiecentra dan ook definitief de deuren sluiten. Maar wat met wie dan nog een prik moet krijgen? En wie komt in aanmerking voor een ‘boosterprik’?
  [naar artikel]
 36. ’t Stad steeds aantrekkelijker voor jonge gezinnen en singles (06/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen is bezig aan een vergroeningsspurt. Het aantal 65-plussers daalt. Waar zij in 2004 nog bijna 18% van de bevolking uitmaakten, is dat vandaag minder dan 14%. Dat terwijl onze stad almaar meer jonge gezinnen – met en zonder kinderen – en jonge singles trekt. Voor hen wordt leven in Antwerpen steeds aantrekkelijker. Wat hen zo aanspreekt? Uw krant ging op zoek naar antwoorden.
  [naar artikel]
 37. Kinderen toch naar de grootouders? ‘Maak van de nood een deugd en trek de natuur in’ (02/04/2021 - De Morgen)
  Nu steeds meer grootouders een eerste prik hebben gekregen, staan ouders te popelen om hun kinderen even uit te besteden. Hoe veilig of gevaarlijk is dat? ‘Wacht toch maar de tweede prik af’, zegt viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
  [naar artikel]
 38. België rondt kaap van 1 miljoen volledig gevaccineerden (08/05/2021 - De Morgen)
  Er zijn nu al meer dan een miljoen mensen in ons land volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook op het vlak van mensen die al zeker een eerste prik kregen, hebben we een symbolische kaap gerond. Dat zijn er nu 30 procent.
  [naar artikel]
 39. Bescherming Pfizer-vaccin zakt naar 50% na zes maanden: waarom krijgen we dan niet allemaal een derde prik? (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuw Amerikaans onderzoek wijst uit dat de bescherming van het Pfizer-vaccin tegen besmetting met het coronavirus na 6 maanden al daalt tot “amper” 50%. Dus rijst de vraag: moeten we nu al plannen maken om de volledige bevolking een derde prik te geven? Of moeten we erop vertrouwen dat de bescherming tegen hospitalisatie en zware ziekte hoog genoeg blijft?
  [naar artikel]
 40. Minder dan 200 patiënten op intensieve, bijna 60 procent kreeg eerste prik (28/06/2021 - De Standaard)
  Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven dalen. In totaal kreeg bijna 60 procent van de bevolking een eerste prik. Dagelijks vallen er wel nog gemiddeld vijf doden door covid-19.
  [naar artikel]
 41. Vlaams minister-president Jan Jambon krijgt eerste prik in Brasschaats vaccinatiecentrum (05/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zaterdag zijn eerste prik tegen het coronavirus gekregen in het vaccinatiecentrum Noorderkempen. Dat ligt in zijn thuisgemeente Brasschaat, waar hij ook burgemeester is. Hij kreeg het Pfizer-vaccin toegediend. Zijn tweede prik volgt op 10 juli, op de vooravond van de Vlaamse feestdag.
  [naar artikel]
 42. Vlaams minister-president Jan Jambon krijgt eerste prik in Brasschaats vaccinatiecentrum (05/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zaterdag zijn eerste prik tegen het coronavirus gekregen in het vaccinatiecentrum Noorderkempen. Dat ligt in zijn thuisgemeente Brasschaat, waar hij ook burgemeester is. Hij kreeg het Pfizer-vaccin toegediend. Zijn tweede prik volgt op 10 juli, op de vooravond van de Vlaamse feestdag.
  [naar artikel]
 43. Live - Biostatisticus Geert Molenberghs: ‘Er kan en zal vierde prik komen’ (15/12/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de ‘omikrongolf’ is zo goed als zeker op komst. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 44. België rondt kaap van 1 miljoen mensen die volledig gevaccineerd zijn (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nu meer dan een miljoen mensen in ons land volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook op het vlak van mensen die al zeker een eerste prik kregen, hebben we een symbolische kaap gerond. Dat zijn er nu 30 procent.
  [naar artikel]
 45. Het gewone leven hervat in Gibraltar: volwassen bevolking bijna volledig gevaccineerd (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 2.200 km verder hervatten de Gibraltarezen hun gewone leven. In het Brits overzees gebied aan de ingang van de Middellandse Zee heeft meer dan 90 procent van de volwassen bevolking al een eerste prik gehad. Terwijl de rest van Europa de maatregelen verstrengt om het coronavirus het hoofd te bieden, gaan ze in Gibraltar weer op café en op restaurant. Het inwonersaantal is er weliswaar gering, maar ook daar kregen ze hun portie corona te verwerken.
  [naar artikel]
 46. Moderna tot 90 procent effectief zes maanden na tweede prik (14/04/2021 - Express)
  Wie gevaccineerd is met Moderna is zes maanden na zijn tweede prik nog tot 90 procent beschermd tegen het coronavirus. Dat heeft het Amerikaanse farmabedrijf dinsdagavond laten weten. Uit de recente data van Moderna blijkt dat de effectiviteit van het coronavaccin nauwelijks afneemt zes maanden na de toediening van de eerste prik. Na een half […] The post Moderna tot 90 procent effectief zes maanden na tweede prik appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. “Altijd arts raadplegen als baby koorts heeft” (17/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Baby Zoë uit Sint-Truiden, vermoedelijk de jongste Belg met het coronavirus, heeft een moeilijke eerste nacht in het Jessa Ziekenhuis achter de rug. Toch stellen artsen gerust: “Bij kinderen, zelfs op die jonge leeftijd, is het virus heel mild. Wel is het belangrijk dat er altijd een arts wordt geraadpleegd wanneer jonge baby’s koorts hebben.”
  [naar artikel]
 48. Bescherming Pfizer-vaccin zakt na 6 maanden naar 50 procent: zouden we dan niet beter allemaal een derde prik krijgen? (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuw Amerikaans onderzoek wijst uit dat de bescherming van het Pfizer-vaccin tegen besmetting met het coronavirus na 6 maanden al daalt tot “amper” 50 procent. Dus rijst de vraag: moeten we nu al plannen maken om de volledige bevolking een derde prik te geven? Of moeten we erop vertrouwen dat de bescherming tegen hospitalisatie en zware ziekte hoog genoeg blijft?
  [naar artikel]
 49. Bescherming van Pfizer-vaccin zakt na 6 maanden naar 50 procent: zouden we dan niet beter allemaal een derde prik krijgen? (06/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuw Amerikaans onderzoek wijst uit dat de bescherming van het Pfizer-vaccin tegen besmetting met het coronavirus na 6 maanden al daalt tot “amper” 50 procent. Dus rijst de vraag: moeten we nu al plannen maken om de volledige bevolking een derde prik te geven? Of moeten we erop vertrouwen dat de bescherming tegen hospitalisatie en zware ziekte hoog genoeg blijft?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.