Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:16 uur

Vreemde geur in Zelzate komt van installatiereiniging chemisch bedrijf: "Het kan absoluut geen kwaad"

VRT NWS

14/01/2022 - 16:44

Op dit moment kunnen inwoners van Zelzate een chemische geur ruiken in het centrum. De geur blijkt te komen van het chemisch bedrijf Rain Carbon. Dat is enkele installaties aan het reinigen en onderhouden. Maar het kan helemaal geen kwaad, zegt de milieucoördinator van het bedrijf.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brandweer rukt uit voor lek bij chemisch bedrijf in Overpelt: "Geen enkel gevaar voor omwonenden" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een incident in het chemisch bedrijf Oqema op het industrieterrein Nolimpark in Overpelt is vanochtend chloorgas vrijgekomen. Er was geen...
  [naar artikel]
 2. Wouter Beke hekelt coalitie Zelzate: "Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen" (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver. "Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie", zegt...
  [naar artikel]
 3. Rutten: "Extreemrechts en -links zijn spiegelbeelden", De Wever: "Cordon absoluut doorbroken" (10/11/2018 - VRT NWS)
  "Extreemrechts en extreemlinks zijn spiegelbeelden. Hun principes halen de liberale democratie onderuit. Daarom werken we er nooit mee samen." Zo reageert Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten nadat bekendraakte dat PVDA in Zelzate mee gaat besturen. N-VA-voorzitter Bart De Wever noemt de coalitie "een slechte zaak". "De hypocrisie mag stoppen. Dit is absoluut het doorbreken van het cordon sanitaire", zegt hij aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 4. Chemisch lek na ontploffing in Tessenderlo: "Hou ramen en deuren dicht" (04/10/2018 - De Morgen)
  Door een groot lek bij het chemisch bedrijf Vynova in het Limburgse Tessenderlo is vanochtend de gemeentelijke fase van het rampenplan van kracht in de gemeente. 
  [naar artikel]
 5. Vrijzetting zoutzuur bij chemisch bedrijf heeft geen impact op omgeving (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij het chemisch bedrijf Tessenderlo Kerley Ham in de Bergstraat ging woensdagvoormiddag weer het alarm af. Volgens het bedrijf was het probleem snel onder controle.
  [naar artikel]
 6. Olieverwerkend bedrijf veroorzaakt ‘chemische’ geur in Antwerpen en omgeving (04/01/2020 - De Standaard)
  In Antwerpen en omgeving hebben de brandweer en andere hulpdiensten vrijdagavond heel wat oproepen gekregen voor een vreemde, chemische geur. Metingen door de brandweer uitgewezen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het probleem zou ontstaan zijn bij een olieverwerkend bedrijf in de haven, de geurhinder kan nog even duren.
  [naar artikel]
 7. Zelzate krijgt allereerste "slimme laadplein” van het land: wagens en kantoren wisselen energie uit (21/04/2021 - VRT NWS)
  In Zelzate komt het eerste "slimme laadplein" van ons land. Dat is een parking die verbonden is met een kantorengebouw. Het laadplein zorgt voor een uitwisseling van energie tussen de elektrische auto’s op de parking en de kantoren. En zo gaat er geen energie verloren.
  [naar artikel]
 8. Groen: "Dading tussen bouwheer Oosterweelverbinding en 3M is onwettelijk" (24/06/2021 - VRT NWS)
  De dading die Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, met chemisch bedrijf 3M afsloot, is "onwettelijk". Tot die conclusie komt Groen, dat ook vraagt dat de werken aan de Oosterweel stoppen en dat de vervuilde grond gesaneerd wordt.
  [naar artikel]
 9. Vierde Kampioenenfilm op komst? "De goesting bij de acteurs is er absoluut" (17/04/2018 - VRT NWS)
  De kans dat er een vierde Kampioenenfilm komt, lijkt reëel. "We denken erover na", heeft Niels Destadsbader gezegd op MNM. "De goesting is er absoluut." 
  [naar artikel]
 10. "We behouden het vertrouwen in Eandis" (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "State Grid zal absoluut niet aan gegevens van klanten kunnen geraken. Het bedrijf wordt een financiële partner en geen operationele. We zijn in
  [naar artikel]
 11. Troostplek voor coronaslachtoffers in Zelzate opnieuw gevandaliseerd: "Hier zijn geen woorden voor" (15/11/2021 - VRT NWS)
  In Zelzate is een speciale troostplek voor coronaslachtoffers al voor een derde keer gevandaliseerd. De gemeente doet een oproep naar getuigen. "Dit moet stoppen", zegt schepen Luc Van Waesberghe (Vooruit).
  [naar artikel]
 12. School in Antwerpen even ontruimd wegens vreemde geur (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse wijk Zurenborg is deze ochtend een basisschool in de Korte Altaarstraat een tijd ontruimd geweest nadat er een vreemde geur was...
  [naar artikel]
 13. Chemische geur in Antwerpen en omgeving door probleem bij bedrijf in de haven (03/01/2020 - Metro)
  In Antwerpen en omgeving hebben de brandweer en andere hulpdiensten vrijdag heel wat oproepen gekregen voor een vreemde, chemische geur. Volgens de stad Antwerpen is er geen reden tot paniek en hebben metingen door de brandweer uitgewezen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het probleem zou ontstaan zijn bij een bedrijf in de haven. Wat de oorzaak precies is, maakte de stad vrijdagavond niet bekend. De geurhinder kan wel nog even duren, klinkt het. “De hulpdiensten, de afdeling Milieu-Inspectie van de Vlaamse overheid en het bedrijf in kwestie proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen”, luidt het bij de stad. bron: Belga Het bericht Chemische geur in Antwerpen en omgeving door probleem bij bedrijf in de haven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Zelzate waarschuwt bezoekers nieuwe parkbegraafplaats: "Het kan modderig zijn, dus draag geen hakken" (28/10/2020 - VRT NWS)
  Gemeente Zelzate heeft het klassieke kerkhof de voorbije maanden omgevormd tot een modernere parkbegraafplaats zonder paden en waarschuwt bezoekers voor een onstabiele ondergrond. "Mensen die hakken dragen kunnen wegzakken", zegt schepen Geert Asman (PVDA).
  [naar artikel]
 15. Russisch vliegtuig geëvacueerd wegens vreemde geur en rook (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mensen zijn vandaag in Moskou in het ziekenhuis opgenomen na de evacuatie van een lijnvliegtuig waarin een vreemde geur en rook gesignaleerd...
  [naar artikel]
 16. Beke hekelt coalitie Zelzate: “Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen” (11/11/2018 - De Morgen)
  Dat de PVDA in Zelzate in het gemeentebestuur komt, is ook voor CD&V een brug te ver. "Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie", zegt voorzitter Wouter Beke op Twitter. "Ongelooflijk dat sp.a doet waar zelfs PS niet aan wil beginnen.”
  [naar artikel]
 17. Tonnen chemisch product gelekt in Gents bedrijf (21/06/2018 - De Standaard)
  Uit een silo van het chemisch bedrijf Kronos in Gent-Zeehaven is donderdagochtend rond 10.30 uur een chemisch product gelekt.
  [naar artikel]
 18. "Daad van het kwaad" (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump sprak van een "vreselijke misdaad" en een "daad van het kwaad", tijdens een heilige eredienst. "We kunnen de...
  [naar artikel]
 19. Hmmm, de geur van kitten... Of toch niet? (18/03/2017 - De Redactie)
  Een bedrijf uit New York dat zich specialiseert in het ontwikkelen van parfums op basis van geuren "uit het alledaagse leven", heeft na 15 jaar onderzoek "de olfactorische essentie van kittens" weten vast te leggen.
  [naar artikel]
 20. Seveso-alarm na brandje in chemisch bedrijf: geen gevaar voor omwonenden (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Heilige Hartlaan is op de site van het chemische bedrijf Vynova Belgium een brand ontstaan. Omdat het om een chemisch bedrijf gaat, werd het Seveso-alarm geactiveerd. Het vuur werd rond 10 uur ontdekt.
  [naar artikel]
 21. Vandenbroucke noemt uitspraken over kerstfeestjes "absoluut prematuur” (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De uitspraken over eventuele bijeenkomsten met familie en vrienden om kerstmis te vieren zijn "absoluut prematuur". Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Sowieso komt daar in de eerstvolgende weken geen beslissing over, zei hij in de Commissie Gezondheid van de Kamer.
  [naar artikel]
 22. "Ik ben razend kwaad": Amy sukkelt al veertien jaar met hevige rugpijn, nu komt vreemde oorzaak aan het licht (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2003 beviel Amy Bright van haar zesde kind. Gek genoeg kreeg ze niet veel later af te rekenen met hevige rugpijn. En helaas, de symptomen werden...
  [naar artikel]
 23. Tonnen chemisch product gelekt in Gents bedrijf (21/06/2018 - De Standaard)
  Uit een silo van het chemisch bedrijf Kronos in Gent-Zeehaven is donderdagochtend een chemisch product gelekt.
  [naar artikel]
 24. Zelzate houdt wereldkampioenschap "sjakossen smijten" (10/06/2019 - VRT NWS)
  Zelzate heeft het eerste wereldkampioenschap "sjakossen smijten" georganiseerd. Het ging om een ludieke actie om de gemeente in een positief daglicht te zetten. Het was ook een hommage aan Eddy Wally die naast zingen ook handtassen verkocht op markten.
  [naar artikel]
 25. School ontruimd door vreemde geur afkomstig van luchtverfrisser (08/10/2017 - Metro)
  Een school is Baltimore is afgelopen week ontruimd omdat een vreemde geur zich verspreidde in de klaslokalen en de gangen. «Het was een geur die we niet kenden», vertelt directeur Bill Heiser aan de krant Baltimore Sun. «Het leek ook alsof de vreemde geur steeds sterker werd». Daarom besloot de man de school te evacueren en haalde hij de brandweer erbij om de oorzaak van het vreemde luchtje te achterhalen. Intussen klaagden verschillende leraren en leerlingen over maagpijn en ademhalingsmoeilijkheden. Een vijftal mensen werd veiligheidshalve zelfs naar het ziekenhuis overgebracht. Beter voorkomen dan genezen De brandweer kwam massaal ter plaatse. Na een aantal testen bleek echter dat de geur afkomstig was van een luchtverfrisser met pompoenkruiden. Het apparaat was in een klaslokaal ingeplugd. Toch steunt de brandweer de beslissing van de directeur om de school te evacueren. “Voorkomen is beter dan genezen: liever een vals alarm dan geen alarm”, klinkt het.    
  [naar artikel]
 26. Oostends bedrijf ziet 5 kerstmarkten in het water vallen: "Beslissing komt bijzonder hard aan" (19/10/2020 - VRT NWS)
  Er mogen geen kerst- of wintermarkten georganiseerd worden en dat komt bijzonder hard aan bij het Oostends bedrijf "Look I Like". Zij organiseren 5 kerstmarkten, onder meer in Oostende en Gent.
  [naar artikel]
 27. Vreemde geur in hotelkamer leidt tot lugubere ontdekking (22/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Twee hotelgasten die de nacht wilden doorbrengen in een Thais resort in Pattaya, klaagden al over een vreemde geur in hun kamer. De volgende dag ontdekte de poetsvrouw bloedvlekken naast het bed. Na wat zoeken werd in het bedframe het lichaam van een jonge transvrouw ontdekt.
  [naar artikel]
 28. Vreemde geur in hotelkamer leidt tot lugubere ontdekking (23/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Twee hotelgasten die de nacht wilden doorbrengen in een Thais resort in Pattaya, klaagden al over een vreemde geur in hun kamer. De volgende dag ontdekte de poetsvrouw bloedvlekken naast het bed. Na wat zoeken werd in het bedframe het lichaam van een jonge transvrouw ontdekt.
  [naar artikel]
 29. Tom Meeuws: "Ik ben kwaad op mezelf en heb veel spijt. Ik heb gedaan wat ik anderen ook zou verwijten" (06/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een interview met VTM Nieuws komt Tom Meeuws (sp.a), mede-oprichter van de lijst Samen, voor het eerst uitgebreid terug op de vastgoedrel van de voorbije weken. "Ik heb heel veel spijt en ben kwaad op mezelf. Ik heb iets gedaan waar ik bij anderen ook kwaad om zou worden."
  [naar artikel]
 30. Tom Meeuws: "Ik ben kwaad op mezelf en heb veel spijt. Ik heb gedaan wat ik anderen ook zou verwijten" (06/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In een interview met VTM Nieuws komt Tom Meeuws (SP.A), mede-oprichter van de lijst Samen, voor het eerst uitgebreid terug op de vastgoedrel van de voorbije weken. "Ik heb heel veel spijt en ben kwaad op mezelf. Ik heb iets gedaan waar ik bij anderen ook kwaad om zou worden."
  [naar artikel]
 31. Vliegtuig Lufthansa maakt rechtsomkeer door vreemde geur (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een toestel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vandaag kort na het opstijgen rechtsomkeer gemaakt nadat een vreemde geur werd waargenomen....
  [naar artikel]
 32. Coalitie in Zelzate reageert op heisa: "Nodig iedereen uit om aan de wijzen wat niet democratisch is aan akkoord" (12/11/2018 - VRT NWS)
  "Ik nodig iedereen uit om het bestuursakkoord door te nemen en er één voorstel uit te halen dat niet democratisch is, of extremistisch", zegt Geert Asman van PVDA in Zelzate aan Radio 2. Het ultralinkse PVDA sloot daar zaterdag een coalitie met SP.A, een primeur in Vlaanderen die op veel politieke kritiek werd onthaald. Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) vraagt zelfs een hertelling van de stemmen, maar PVDA heeft "geen weet van onregelmatigheden", zeggen ze. 
  [naar artikel]
 33. Waarom Zelzate zo (uiterst) links is (10/11/2018 - VRT NWS)
  Toen de uiterst linkse PVDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in Zelzate meer dan een vijfde van de stemmen haalde, werd het dorp ietwat smalend betiteld als "het laatste communistische bolwerk van Vlaanderen". Alsof het een aflopende zaak was. Maar nu, 12 jaar later, is de partij nog groter en gaat ze bovendien voor het eerst meebesturen. Hoe komt dat eigenlijk? 
  [naar artikel]
 34. Dit veroorzaakt de “chemische” geur in Antwerpen en omgeving (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Antwerpen en omgeving hebben de brandweer en andere hulpdiensten vrijdag heel wat oproepen gekregen voor een vreemde, chemische geur. Volgens de stad Antwerpen is er geen reden tot paniek en hebben metingen door de brandweer uitgewezen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het probleem zou ontstaan zijn bij een olieverwerkend bedrijf in de haven en al enkele dagen aanslepen.
  [naar artikel]
 35. Dit veroorzaakt de “chemische” geur in Antwerpen en omgeving (04/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen en omgeving hebben de brandweer en andere hulpdiensten vrijdag heel wat oproepen gekregen voor een vreemde, chemische geur. Volgens de stad Antwerpen is er geen reden tot paniek en hebben metingen door de brandweer uitgewezen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het probleem zou ontstaan zijn bij een olieverwerkend bedrijf in de haven en al enkele dagen aanslepen.
  [naar artikel]
 36. Cafébazin en oudste inwoonster "Klein Rusland" in Zelzate overleden: "Ze was bijna 100, net als de wijk zelf" (12/11/2020 - VRT NWS)
  Zelzate rouwt om Martha De Block, de oudste inwoonster van de tuinwijk "Klein Rusland". De Block werd 99. Ze was als voormalig cafébazin een bevoorrechte getuige van de gloriejaren van de volkswijk. "Klein Rusland" is na een eeuw in verloedering geraakt. Vlaanderen wil de wijk laten verdwijnen, de gemeente verzet zich daar fel tegen.
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - Soenens analyseert: "Vrij geur- en smaakloos debat" (27/09/2016 - De Redactie)
  Amerikawatcher Björn Soenens analyseert het eerste televisiedebat tussen Donald Trump en Hillary Clinton. "Een echte fight of the night is het niet geworden", zegt hij. "Het was vrij beschaafd, maar ook vrij geur- en smaakloos."
  [naar artikel]
 38. Zelzate annuleert lentefeest: "Er komen niet alleen kinderen maar ook ouders en grootouders" (12/03/2020 - VRT NWS)
  Met de lente in zicht breekt ook de tijd aan van de lente- en communiefeesten. Maar in Zelzate wil men geen risico nemen met het coronavirus. Daar wordt een groot lentefeest voor zo'n 100 leerlingen afgeblazen.
  [naar artikel]
 39. De flashbackvakantie van Nele Somers: “we waren ons toen van geen kwaad bewust” (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zilte geur van de zee, het getjirp van krekels als je opstaat: er zijn zo van die dingen die je voor altijd bij zullen blijven. Een glimp, geur...
  [naar artikel]
 40. Felle brand in chemisch bedrijf Waregem (20/12/2018 - VRT NWS)
  Er woedt een felle brand in een chemisch bedrijf in Waregem. Hierdoor hangt er een grote rookwolk boven de site. Volgens de brandweer bevat die geen schadelijke stoffen.
  [naar artikel]
 41. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 42. Truck rijdt zich vast op betonblokken, E34 in Zelzate versperd: "Blijf er weg" (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E34 is in Zelzate, vlak voor de werken aan de tunnel, volledig versperd in de richting van Knokke. Een vrachtwagenchauffeur had er de
  [naar artikel]
 43. Stadhuis Roeselare geëvacueerd na doordringende zwavelgeur (31/07/2020 - VRT NWS)
  Deze voormiddag hing er in de stad Roeselare een zwavelgeur. Ook in het stadhuis was de geur aanwezig. Alle medewerkers werden er gedurende een korte tijd geëvacueerd. Intussen is de slechte geur wel verdwenen. "Er was geen gevaar voor de volksgezondheid", zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). "Maar we hebben onze inwoners wel aangeraden om hun woning eens goed te verluchten."
  [naar artikel]
 44. "Kwaad opzet" bij explosie in New York (18/09/2016 - De Redactie)
  Bij de ontploffing in New York was "kwaad opzet" in het spel, al is er geen bewijs dat het om een terreurdaad gaat. Bij een ontploffing in de wijk Chelsea vielen 29 gewonden.
  [naar artikel]
 45. Hooverphonic over Songfestival: "In circus van "bad taste" is er ook plaats voor parel, laat ons maar vreemde eend zijn" (17/02/2020 - VRT NWS)
  Neen, "Release me" - het nummer waarmee Hooverphonic voor ons land naar het Songfestival trekt - is géén klassiek Songfestivalnummer. "Maar dat was net de bedoeling", reageert de groep op de kritiek. "In het circus van "the bad taste" (slechte smaak, red.), is er ook plaats voor een parel. Laat ons maar de vreemde eend in de bijt zijn."
  [naar artikel]
 46. Lidl neemt snacktomaten uit de rekken na vondst "vreemde substantie" (11/11/2017 - VRT NWS)
  De warenhuisketen Lidl heeft alle verpakkingen "snack tomaatjes in emmer" van 500 gram uit de rekken gehaald, nadat in een filiaal in Temse een zakje met een "vreemde substantie" is teruggevonden. Vermoedelijk gaat het om een bestrijdingsmiddel.  
  [naar artikel]
 47. Zelzate schaft belasting op kindergraven af: "Nabestaanden hebben het al zwaar genoeg" (02/01/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Zelzate gaat ouders die een kind verliezen niet langer om een belasting voor een graf vragen. "De dood van een kind zorgt op zich al voor zo'n enorm zware emotionele impact, daar een belasting op innen is bijna misdadig", zegt burgemeester Brent Meuleman (SP.A).
  [naar artikel]
 48. Lek bij chemisch bedrijf Ashland (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpdiensten zijn momenteel massaal aanwezig bij het chemisch bedrijf Ashland in de Waaslandhaven. Vanochtend werd er een lek vastgesteld in
  [naar artikel]
 49. Twee gewonden bij brand chemisch bedrijf Zwijndrecht (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Ineos in Zwijndrecht kunnen de activiteiten hervat worden. Het chemisch bedrijf werd eerder op de dag preventief ontruimd, nadat er bij
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.