Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:03 uur

Toyota bleef ook vorig jaar de grootste autoverkoper van de wereld

Express

14/01/2022 - 16:45

De Japanse autofabrikant Toyota Motor heeft zich ook vorig jaar tot de grootste autoverkoper van de wereld kunnen kronen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar slaagde het Japanse concern zijn Duitse concurrent Volkswagen Group achter zich te houden. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo gemeld. Aangevoerd werd dat Toyota kon profiteren van een verbetering in de […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Japan bleef ook vorig jaar de grootste crediteur van de wereld (28/05/2020 - Express)
  Japan bleef ook vorig de grootste crediteur van de wereld. De balans buitenlandse investeringen door Japanse overheden, bedrijven en individuele... The post Japan bleef ook vorig jaar de grootste crediteur van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Toyota kroont zich tot grootste autoverkoper op Amerikaanse markt; General Motors moet na negen decennia titel inleveren (05/01/2022 - Express)
  De Japanse autofabrikant Toyota Motor verkocht vorig jaar in de Verenigde Staten meer dan 2,33 miljoen wagens. Dat was 10 procent meer dan het jaar voordien. Met dat volume bleek het Japanse merk in de Verenigde Staten populairder dan zijn Amerikaanse rivaal General Motors, die de verkoop met 13 procent zag dalen tot bijna 2,22 […]
  [naar artikel]
 3. Volkswagen verliest kroon als grootste autoverkoper van Europa (01/04/2021 - Express)
  Stellantis, het fusiebedrijf van de concerns Fiat-Chrysler en PSA Group, kon zich de eerste twee maanden van dit jaar tot de grootste autoverkoper van Europa kronen. Dat blijkt uit cijfers van de Association des Constructeurs Européens d’Automobiles (Acea) over de autoverkoop op dertig nationale markten in Europa. Met deze resultaten kent Stellantis, dat eerder dit […] The post Volkswagen verliest kroon als grootste autoverkoper van Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Toyota voor het eerst in vijf jaar opnieuw grootste autobouwer ter wereld (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autoreus Toyota is qua verkoop voor het eerst in vijf jaar opnieuw de grootste autobouwer ter wereld, voor het Duitse autoconcern Volkswagen. Dat blijkt donderdag uit de verkoopcijfers die Toyota voor 2020 bekendmaakte.
  [naar artikel]
 5. Selfmade Nederlander wordt tweede grootste autoverkoper van België (09/10/2020 - De Tijd)
  10:46 Met de aankoop van nog eens 42 concessies van de Antwerpse familie Moorkens kroont de Nederlandse groep Van Mossel zich in een recordtijd tot de tweede grootste autoverkoper van België.
  [naar artikel]
 6. Toyota moet productiedoelstellingen opnieuw naar beneden bijstellen (19/01/2022 - Express)
  De Japanse autobouwer Toyota zal zijn verkoopdoelstellingen voor het lopende fiscaal jaar, dat in maart wordt afgesloten, niet halen. Dat heeft de Japanse constructeur, de grootste autobouwer van de wereld, gemeld. Ook bij Toyota wordt voor de problemen gewezen op de aanhoudende chiptekorten. Een wereldwijd tekort aan microchips – essentiële onderdelen van moderne wagens – […]
  [naar artikel]
 7. Na 15 jaar is de Toyota Camry Hybrid terug, maar enkel als hybride (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na ruim vijftien jaar afwezigheid maakt de Toyota Camry zijn comeback in Europa. Hij doet dat alleen als hybride, want een diesel heeft in de wereld van Toyota geen plaats meer.Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 8. Volkswagen weer grootste autobouwer ter wereld (30/01/2017 - De Tijd)
  08:41 Ondanks het sjoemelsoftwareschandaal verslaat Volkswagen het Japanse Toyota als grootste autoproducent ter wereld.
  [naar artikel]
 9. Toyota voor eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste autobouwer (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autoreus Toyota is qua verkoop voor het eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste autobouwer, voor het Duitse autoconcern Volkswagen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die Toyota voor 2020 bekendmaakte.
  [naar artikel]
 10. Dit zijn de vijf meest gegoogelde automerken ter wereld (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota is niet alleen het meestverkochte automerk ter wereld, ook qua zoekgedrag op Google is het merk koploper. BMW, de nummer één van vorig jaar, viel hard terug.
  [naar artikel]
 11. Toyota verwacht dit jaar minder dan 9 miljoen auto’s te verkopen (12/05/2020 - Express)
  De Japanse autobouwer Toyota heeft vorig boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 29.930 miljard yen (258... The post Toyota verwacht dit jaar minder dan 9 miljoen auto’s te verkopen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Vorig jaar al grootste van het land, nu wil Bouger Bouger grootste ter wereld worden (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar creëerde Bouger Bouger nog de grootste drumcircle van het land. In november wil het gratis muziekfestival de landsgrenzen overschrijden.
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Zoutmeer wordt grootste spiegel ter wereld (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Salar de Uyuni in Bolivia is met een oppervlakte van 10.582 km² de grootste zoutvlakte van de wereld. Doordat er na regenval water bleef liggen,...
  [naar artikel]
 14. Toyota kent goede start van het boekjaar (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autoconstructeur Toyota heeft er een sterk eerste kwartaal van het lopende boekjaar opzitten. Daarin overtrof de autoconstructeur tussen april en juni zowel qua omzet als qua winst het cijfer van 2019. Toyota laat zo betere resultaten optekenen dan voor de coronapandemie, die vorig jaar druk uitoefende op de inkomsten en de winst.
  [naar artikel]
 15. Toyota Corolla mee met de trend (11/04/2019 - De Morgen)
  De populairste auto ooit is niet de Volkswagen kever of de Ford T uit het begin van de twintigste eeuw. Nee, de best verkochte auto komt van Toyota en heet Corolla. Sedert zijn lancering 35 jaar geleden vonden meer dan 29 miljoen exemplaren een koper. In die periode is de Corolla sterk geëvolueerd. Enkel de typebenaming bleef behouden. In totaal passeerden al acht modellen de revue. Nu staat Toyota klaar met het negende generatiemodel. De uitdaging is groot want de concurrentie is sterker dan ooit.
  [naar artikel]
 16. Gentse autoverkoper gaat autodelen (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse autoverkoper Van Der Linden stapt in een autodeelsysteem. In plaats van auto's te verkopen mikt de garage in de toekomst vooral op het...
  [naar artikel]
 17. Volkswagen is niet langer de grootste autobouwer van de wereld (01/02/2021 - Express)
  De Japanse autobouwer Toyota is het voorbije jaar opnieuw wereldwijd marktleider geworden. Voor de eerste keer in drie jaar tijd kon de Japanse groep immers meer wagens verkopen dan zijn Duitse concurrent Volkswagen. Beide concerns moesten het voorbije jaar, onder druk van de coronacrisis, nochtans een verlies aan afzet melden. Onder meer door een sterkere […] The post Volkswagen is niet langer de grootste autobouwer van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Van Mossel wordt de grootste autoverkoper in de Benelux (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 19. Toyota is 's werelds best verkopende autobouwer (28/01/2021 - De Tijd)
  10:02 De Japanse autoreus Toyota is qua verkoop voor het eerst in vijf jaar opnieuw 's werelds grootste, voor het Duitse Volkswagen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers voor 2020.
  [naar artikel]
 20. Volkswagen houdt Toyota af als 's werelds grootste autobouwer (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen blijft 's werelds nummer één in autoland. De Duitsers hebben het voorbije jaar meer wagens verkocht dan rivaal Toyota. De Japanners...
  [naar artikel]
 21. Deze steden hebben de meest riskante vastgoedmarkten van de wereld (30/01/2021 - Express)
  De Zwitserse grootbank UBS analyseert elk jaar de grootste vastgoedbubbels in de wereld. Wat blijkt uit het rapport van 2020? De steden met de grootste overwaardering van vastgoed blijven in de gevarenzone hangen. De allergrootste vastgoedzeepbel ligt net als vorig jaar in München. Tijdens de coronapandemie rezen in grootsteden over de hele wereld de vastgoedprijzen […] The post Deze steden hebben de meest riskante vastgoedmarkten van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Toyota verwacht bijna 80 procent minder winst (12/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota verwacht zijn lopende boekjaar, dat eindigt in maart volgend jaar, af te sluiten met 79,5 procent minder operationele winst dan vorig jaar....
  [naar artikel]
 23. China kroont zich opnieuw tot grootste scheepsbouwer ter wereld (19/01/2021 - Express)
  China is na een onderbreking van twee jaar opnieuw de grootste scheepsbouwer van de wereld geworden. Dat moet blijken uit een rapport van het Chinese ministerie van industrie. Gemeld werd dat de Chinese werven vorig jaar 48,8 procent van alle nieuwe bestellingen hebben ontvangen. Zuid-Korea stond met een wereldwijd marktaandeel van 41,4 procent op de […] The post China kroont zich opnieuw tot grootste scheepsbouwer ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. F1-piloot Fernando Alonso vindt de Toyota TS050 een bijzondere machine (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eind vorig jaar mocht Fernando Alonso de Toyota TS050 aan de tand voelen in Bahrein en hij was daar behoorlijk van onder de indruk.
  [naar artikel]
 25. Rusland verdringt China als grootste goudproducent ter wereld (21/09/2020 - Express)
  De wereldwijde goudproductie zal dit jaar een daling van 1,7 procent laten zien ten opzichte van vorig jaar. De afname... The post Rusland verdringt China als grootste goudproducent ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Toyota Yaris is verkozen tot Europese auto van het jaar (02/03/2021 - Express)
  De nieuwe Toyota Yaris is verkozen tot European Car of the Year. De bekroning volgt eenentwintig jaar nadat ook de innovatieve eerste generatie van het model de titel in de wacht sleepte. Toen kon de Japanse autobouwer Toyota voor de allereerste keer in zijn geschiedenis met de Europese auto van het jaar pronken. De European […] The post Toyota Yaris is verkozen tot Europese auto van het jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Autoverkoper Cardoen komt in Franse handen (15/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De autoverkoper Cardoen wordt overgenomen door Aramisauto.com, een Franse speler die gespecialiseerd is in de onlineverkoop van tweedehandswagens.
  [naar artikel]
 28. Autoverkoper Cardoen komt in Franse handen (15/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De autoverkoper Cardoen wordt overgenomen door Aramisauto.com, een Franse speler die gespecialiseerd is in de onlineverkoop van tweedehandswagens.
  [naar artikel]
 29. VW stoot Toyota van troon als grootste autobouwer (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autobouwer Toyota is niet langer marktleider. Hoewel het bedrijf in 2016 de autoverkoop lichtjes zag stijgen, tot 10,18 miljoen
  [naar artikel]
 30. Toyota's maanauto wordt duurste auto ter wereld (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota is volgens het Japanse ruimteagentschap druk in de weer met de ontwikkeling van een zogenaamde maanrover. Het voertuig moet in 2030 starten...
  [naar artikel]
 31. Botswana verdringt Rusland als grootste diamantproducent van de wereld (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Botswana verdringt Rusland als grootste diamantproducent van de wereld De wereldwijde diamantproductie heeft het voorbije jaar een volume van 107,1 miljoen karaat laten optekenen. Dat betekende een daling met 23 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Kimberley Process (KP), de organisatie die de wereldwijde diamantproductie opvolgt. De gemiddelde prijs voor diamanten viel vorig jaar met 12 procent terug […] Lees dit artikel: Botswana verdringt Rusland als grootste diamantproducent van de wereld
  [naar artikel]
 32. Airbus is opnieuw de grootste vliegtuigbouwer van de wereld (02/01/2020 - Express)
  Airbus heeft vorig jaar 863 vliegtuigen afgeleverd. Daarmee is de Europese groep voor de eerste keer sinds 2011 opnieuw de grootste vliegtuigfabrikant van de wereld geworden. Dat blijkt uit cijfers die het persbureau Reuters heeft verzameld. Daarmee komt een einde aan het wereldwijde leiderschap van Boeing, dat geplaagd is door zware problemen bij zijn type […] The post Airbus is opnieuw de grootste vliegtuigbouwer van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Tesla haalt Toyota rechts in (01/07/2020 - De Tijd)
  17:19 Tesla heeft Toyota ingehaald als meest waardevolle autobouwer van de wereld.
  [naar artikel]
 34. Tesla steekt Toyota voorbij als meest waardevolle automerk ter wereld (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft woensdag de Japanse autobouwer Toyota voorbijgestoken als meest waardevolle automerk ter wereld.
  [naar artikel]
 35. Grootste oliehandelaar ter wereld wordt verkoper occasiewagens (06/10/2020 - Express)
  Vitol Group, die vorig jaar gemiddeld meer dan acht miljoen vaten petroleum per dag verhandelde, breidt zijn activiteiten uit naar... The post Grootste oliehandelaar ter wereld wordt verkoper occasiewagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Azië blijft de grootste bierconsument van de wereld (09/01/2021 - Express)
  De wereldbevolking consumeerde twee jaar geleden ongeveer 1.890 miljoen hectoliter. Dat is 0,5 procent meer dan het jaar voordien. Dat zegt een onderzoek van de Japanse Kirin Beer University. Het rapport maakte tevens duidelijk dat Azië ook dat jaar de grootste bierconsument van de wereld was. Het continent voert daarmee al voor het twaalfde jaar […] The post Azië blijft de grootste bierconsument van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Grootste nestkast (nog steeds) geen wereldrecord (03/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op de wijk Fintele in Pollinkhove werd in mei vorig jaar door leerlingen van het VTI uit Diksmuide de grootste nestkast ter wereld gebouwd, maar dat is nog niet erkend.
  [naar artikel]
 38. Bij deze Antwerpse autoverkoper koop én betaal je een auto online (20/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse autoverkoper Beerens experimenteert vanaf vandaag met de verkoop van auto’s via het internet. Daarmee bespaart Beerens kosten, en krijgt de klant duizend euro korting.
  [naar artikel]
 39. Toyota veegt tsunami en Thaise overstromingen weg (13/04/2019 - De Morgen)
  Toyota rekent voor het pas gestarte boekjaar op een operationele winst van 1.000 miljard yen of 9,7 miljard euro. Het voorbije kwartaal kon de grootste Japanse autobouwer zijn winst vervijfvoudigen.
  [naar artikel]
 40. Antwerpse autoverkoper reed mee in opvallende trouwstoet: “Dit is gewoon onze specialiteit” (28/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De ongeziene parade van luxewagens door Antwerpen-Noord is helemaal zo speciaal niet. Dat zegt autoverkoper Nabil Zafar. “Ik heb al extremere stoeten gezien. Dit is gewoon onze specialiteit.”
  [naar artikel]
 41. Dit is opnieuw de bestverkochte auto ter wereld (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Toyota Corolla is voor het derde jaar op rij de bestverkochte auto ter wereld. Van dit model werden volgens website Focus2move afgelopen jaar 1.134.262 exemplaren verkocht.
  [naar artikel]
 42. China over drie jaar grootste luxemarkt van de wereld (24/01/2022 - Express)
  In China hebben de consumenten vorig jaar aan de aankoop van luxeproducten een bedrag van 471 miljard yuan (73,6 miljard dollar) besteed. Dat is een stijging met 36 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consultant Bain & Company. Omdat de Chinese consumenten door de coronamaatregelen vorig jaar veel minder mogelijkheden […]
  [naar artikel]
 43. Hoe Qatar Airways de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd (16/06/2020 - Express)
  Terwijl de rest van de globale luchtvaartvloot twee maanden lang zo goed als aan de grond bleef genageld, realiseerde Qatar... The post Hoe Qatar Airways de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” De Japanse autobouwer Toyota Motor zal tegen midden volgend decennium in Europa alleen nog emissievrije wagens verkopen. Dat heeft de Japanse constructeur gemeld. Met die plannen wil Toyota inspelen op de doelstellingen die de Europese Unie op het gebied van autotechnologie naar voor heeft geschoven. Tegen eind dit decennium zou bovendien bij Toyota minstens de […] Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens”
  [naar artikel]
 45. Toyota gaat 11,5 miljard euro investeren in nieuwe batterijen tegen 2030 (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  's Werelds grootste autobouwer, het Japanse Toyota, gaat tegen 2030 omgerekend zowat 11,5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe batterijen. Dat heeft Toyota dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Antwerpen blijft grootste diamantstad ter wereld (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse diamantsector heeft het afgelopen jaar 5 procent meer diamanten verhandeld dan in 2015. De totale waarde bleef weliswaar status-quo
  [naar artikel]
 47. Miljardenschikking over roestende Toyota's in VS (13/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwer Toyota is een schikking van 3,4 miljard dollar overeengekomen met eigenaars van roestende Toyota's in Amerika. Een groep
  [naar artikel]
 48. Toyota en Suzuki willen gaan samenwerken (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autobouwers Toyota en Suzuki onderzoeken de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Dat meldt Toyota in een persbericht.
  [naar artikel]
 49. Louis Vuitton laat de op een na grootste diamant ter wereld verwerken in Antwerpen (16/01/2020 - VRT NWS)
  De Sewelo, de op een na grootste diamant ter wereld die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. "De expertise om een dergelijk grote steen te bewerken is vooral in Antwerpen te vinden", zegt Paul Van der Steen van het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.