Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:22 uur

Franse spaarders krijgen spaarrente die bijna tien keer hoger ligt dan Belgische minimum

Express

14/01/2022 - 16:45

Frankrijk heeft de rente op de gereglementeerde spaarrekening Livret A verhoogd van 0,5 naar 1 procent. Dat is een spaarboekje dat door alle banken wordt aangeboden. Iedere Franse spaarder kan zo één spaarboekje openen, maar er gelden wel enkele limieten. De Belgische spaarder kreeg het de afgelopen jaren zwaar te verduren. Sinds de Europese Centrale […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topbankiers eisen lagere minimale spaarrente (11/04/2019 - De Morgen)
  Belgische topbankiers pleiten openlijk voor een verlaging van de minimale spaarrente. Wettelijk ligt die vast op 0,11 procent. Toch lijkt de kans gering dat de topbankiers hun zin krijgen. Want in de Wetstraat is er weinig appetijt om de spaarders harder te treffen.
  [naar artikel]
 2. Beste spaarboekje brengt vijf keer meer op dan het minimum, enkele maanden geleden was dat bijna tien keer meer (22/01/2022 - Express)
  Sinds de start van het nieuwe jaar hebben verschillende banken opnieuw het mes gezet in de spaartarieven. Ook de prijsbreker MeDirect snoeit nu in de spaarrente. De rente op Maandsparen Max is vrijdag gedaald van 0,7 naar 0,5 procent. Daardoor heeft de internetbank niet langer het spaarboekje met de hoogste rente op de markt. Het […]
  [naar artikel]
 3. Van Ranst: “Werkelijk aantal besmettingen ligt tien keer hoger” (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land zijn 239 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er niet zoveel. “Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tien keer hoger”, zegt...
  [naar artikel]
 4. Marc Van Ranst: “Werkelijk aantal besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer hoger” (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land zijn 239 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er niet zoveel. “Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tien keer hoger”, zegt...
  [naar artikel]
 5. Wat u moet weten over exotische banken die hoge spaarrente bieden (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spaarders die de hoogste spaarrente zoeken, komen vaak uit bij minder bekende banken. Waar komen deze banken vandaan?
  [naar artikel]
 6. Belg blijft geld op spaarboekje parkeren ondanks de lage spaarrente (03/01/2022 - Express)
  Bij heel wat banken moet je vandaag tevreden zijn met een spaarrente van 0,11 procent, het absolute minimum in ons land voor gereglementeerde spaarboekjes. Desalniettemin blijven we geld parkeren op die spaarboekjes, leren cijfers van de grootbanken Belfius en KBC. De afgelopen jaren hebben veel banken meermaals het mes gezet in de spaarrente. In ons […]
  [naar artikel]
 7. Negatieve spaarrente voor rijke Denen (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense Jyske Bank gaat later dit jaar een negatieve spaarrente hanteren voor vermogende spaarders. Wie meer dan 7,5 miljoen Deense kroon,...
  [naar artikel]
 8. Inflatie kost Belgische spaarders 7,5 miljard euro (28/02/2017 - De Tijd)
  01:01 Spaarrente van 0,11 procent ruim onvoldoende om inflatie te compenseren.
  [naar artikel]
 9. Spaarrente BNPP Fortis op wettelijk minimum (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselBNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum.
  [naar artikel]
 10. Brengt 2021 een hogere spaarrente met zich mee? (24/12/2020 - Express)
  Net zoals in de voorgaande jaren moesten de spaarders in 2020 lijdzaam toezien hoe verschillende banken de rente op de... The post Brengt 2021 een hogere spaarrente met zich mee? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Wat u moet weten over minder bekende banken die hoge spaarrente bieden (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spaarders die de hoogste spaarrente zoeken, komen vaak uit bij minder bekende banken. Waar komen deze banken vandaan?
  [naar artikel]
 12. Bel20-topman verdient 50 keer meer dan medewerker (14/04/2018 - De Tijd)
  01:00 De CEO van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming verdiende vorig jaar gemiddeld 2,15 miljoen euro. Het totale salaris dat hij opstrijkt, ligt bijna 50 keer hoger dan het gemiddelde brutosala...
  [naar artikel]
 13. BNP Paribas Fortis zet spaarrente op minimum (29/08/2019 - De Tijd)
  17:31 De rente op alle spaarproducten bij BNP Paribas Fortis en zusterbank Fintro zal vanaf 1 september op het wettelijk minimum staan. Dat laat de bank weten in een persbericht. BNP Paribas Fortis is de ma...
  [naar artikel]
 14. Drie op tien Belgische 15-jarigen moesten jaar al dubbelen: cijfer ligt drie keer hoger dan gemiddeld (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Drie op de tien 15-jarigen in ons land zijn in hun schoolcarrière al eens moeten zittenblijven. Dat blijkt uit het jongste PISA-onderzoek van de...
  [naar artikel]
 15. Drie op tien Belgische 15-jarigen moesten jaar al overdoen: cijfer ligt drie keer hoger dan gemiddeld (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Drie op de tien 15-jarigen in ons land zijn in hun schoolcarrière al eens moeten zittenblijven. Dat blijkt uit het jongste PISA-onderzoek van de...
  [naar artikel]
 16. “Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd” (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd” De combinatie van lage rentevoeten op de spaarboekjes en een torenhoge inflatie heeft het spaargeld in de eurozone fors aan koopkracht doen verliezen. De Belgische spaarders waren bij de zwaarst getroffenen: zij zagen sinds november 2020 iets meer dan 20 miljard euro aan koopkracht verdampen. Dat berekende econoom Eric Dor van de Franse zakenschool IESEG. […] Lees dit artikel: “Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd”
  [naar artikel]
 17. Malafide slotenmakers misbruiken Google en vragen tot 10 keer meer (21/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Je trekt de deur dicht en dan besef je dat de sleutel nog binnen ligt. Alleen een slotenmaker kan je helpen. Maar lang niet alle slotenmakers blijken eerlijke ondernemers, zo blijkt. Steeds vaker krijgen mensen een rekening gepresenteerd die tot tien keer hoger is dan normaal.
  [naar artikel]
 18. Hoe slagen sommige banken erin om de spaarrente onder de minimale grens van 0,11 procent te laten zakken? (21/04/2021 - Express)
  ING kwam gisteren naar buiten met slecht nieuws voor de vermogende spaarders. Wie meer dan 250.000 euro op zijn spaarboekje heeft staan, ontvangt geen rente meer op het bedrag boven dat plafond. Nochtans geldt in ons land een minimale spaarrente van 0,11 procent. Hoe kan ING de rente dieper laten zakken? En waarom doet de […] Lees dit artikel: Hoe slagen sommige banken erin om de spaarrente onder de minimale grens van 0,11 procent te laten zakken?
  [naar artikel]
 19. "Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd" (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De combinatie van lage rentevoeten op de spaarboekjes en een torenhoge inflatie heeft het spaargeld in de eurozone fors aan koopkracht doen verliezen. De Belgische spaarders waren bij de zwaarst getroffenen: zij zagen sinds november 2020 iets meer dan 20 miljard euro aan koopkracht verdampen. Dat berekende econoom Eric Dor van de Franse zakenschool IESEG.
  [naar artikel]
 20. Chinezen krijgen tien keer vaker asiel dan Syriërs (11/04/2019 - De Morgen)
  Een Chinees die in België asiel aanvraagt, maakt vier keer zo veel kans op erkenning als een Afghaan, en bijna tien keer zoveel als een Syriër. Bijna alle Chinese asielaanvragers hebben 'het Tibetaanse profiel', waardoor ze vlot in aanmerking komen voor erkenning. Ook als ze nooit een voet in China gezet hebben.
  [naar artikel]
 21. Grote corona-uitbraak in Noord-Frankrijk vlak bij Belgische grens: wat is er aan de hand? (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noord-Franse kustplaats Duinkerke, pal aan de grens met West-Vlaanderen, is er een zware uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Het aantal Covid-gevallen per 100.000 inwoners ligt bijna vier keer hoger dan het landelijk gemiddelde. Ziekenhuizen in de omgeving worden overspoeld door patiënten. Wat is er aan de hand en welke maatregelen worden er genomen?
  [naar artikel]
 22. Zijn spaarboekjes die meer opbrengen dan 0,11 procent ten dode opgeschreven? (28/01/2021 - Express)
  Meer en meer banken zien zich genoodzaakt om de spaarrente te verlagen naar het absolute minimum van 0,11 procent. Sommige spelers slagen er nog in om een veelvoud van die spaarrente aan te bieden. Vraag is of ze dat nog lang kunnen volhouden. Wie vandaag een hoogrentende spaarboekje zoekt, zal die niet vinden bij de […] The post Zijn spaarboekjes die meer opbrengen dan 0,11 procent ten dode opgeschreven? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Afrikaanse Belgen vinden zelden werk naar diploma (23/11/2017 - De Morgen)
  Het werkloosheidscijfer van inwoners met Afrikaanse roots ligt vier keer hoger dan dat van de Belgen. Voor de tweede generatie, geboren en geschoold in België, ligt het 3 keer hoger. Dat zegt een onderzoek bij 110.000 Afrikaanse Belgen.
  [naar artikel]
 24. Aantal Belgische spaarrekeningen blijft slinken (01/03/2021 - Express)
  Door de lage spaarrente schaffen meer en meer banken bepaalde spaarformules af. Daardoor wordt het als consument almaar moeilijker om een spaarboekje op maat te vinden. Spaarboekjes bestaan in alle maten en vormen. Sommigen zijn op het lijf geschreven van de allerjongste spaarders, terwijl andere ons helpen om maandelijks een vast bedrag opzij te zetten. […] The post Aantal Belgische spaarrekeningen blijft slinken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. ING verlaagt spaarrente in Nederland helemaal naar nul procent (26/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ING verlaagt spaarrente in Nederland helemaal naar nul procent Net nu de inflatie de pan uit rijst, heeft de Nederlandse bank ING in eigen land beslist om vanaf volgend jaar particulieren helemaal geen spaarrente meer uit keren. Voor bedragen tot 100.000 euro stond ING’s spaarrente nog op het symbolische niveau van 0,01 procent. Maar zelfs dat vindt de bank nog te hoog. Ook het […] Lees dit artikel: ING verlaagt spaarrente in Nederland helemaal naar nul procent
  [naar artikel]
 26. Spaarders boos over leeftijdsdiscriminatie bij Bpost Bank (08/02/2019 - De Tijd)
  01:00 Wie jonger dan 40 is, krijgt bij Bpost Bank een interessantere spaarrente dan wie ouder is. ‘Discriminatie’, zegt een ontevreden spaarder. Hij diende een klacht in bij Unia.
  [naar artikel]
 27. Miljoenen slachtoffers: dodentol door corona in India tien keer hoger dan officieel gemeld (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronadoden in India is waarschijnlijk tien keer hoger dan officieel bekend is. Amerikaanse onderzoekers denken dat tussen de 3,4 en 4,7 miljoen mensen zijn overleden aan Covid-19, terwijl de autoriteiten 415.000 sterfgevallen hebben geregistreerd.
  [naar artikel]
 28. Miljoenen coronadoden in India: tien keer hoger dan officiële aantal (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronadoden in India is waarschijnlijk tien keer hoger dan officieel bekend is. Amerikaanse onderzoekers denken dat tussen de 3,4 en 4,7 miljoen mensen zijn overleden aan Covid-19, terwijl de autoriteiten 415.000 sterfgevallen hebben geregistreerd.
  [naar artikel]
 29. Mogen de spaarders opnieuw hopen op hogere rentes? (25/01/2017 - Knack)
  De kosten van levensonderhoud stijgen. De lonen gaan weer wat hoger. Mogen nu ook de spaarders eindelijk weer hopen op ietsje meer rente?
  [naar artikel]
 30. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties.
  [naar artikel]
 31. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties.
  [naar artikel]
 32. Projectontwikkelaar vindt Antwerpen te braaf: “We moeten een pak hoger durven bouwen” (05/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaars zijn in Antwerpen vaak kop van Jut. Zeker wanneer het gaat om hoogbouw in de stad, krijgen ze de wind meestal van voren. “Maar we móéten hoger gaan bouwen”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact. “Drie verdiepingen moet het minimum zijn, maar liefst veel hoger.”
  [naar artikel]
 33. Kopers komen geveilde lijnbussen afhalen in Hasselt: voertuigen krijgen tweede leven als speelhuis, schoolbus of omroepcabine (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kopers van de 30 Lijnbussen die tussen 11 en 25 februari geveild werden, mochten hun nieuwste speeltje gisteren komen afhalen in Hasselt of Leuven. Bieden kon vanaf 450 euro, maar de gemiddelde verkoopprijs ligt bijna tien keer hoger. Het nieuwe leven van de oude bussen, die vaak meer dan een miljoen kilometer op de teller hebben en al twee jaar stof vergaren, zal er op z’n zachtst gezegd heel anders uitzien.
  [naar artikel]
 34. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers in die wijken echt vier keer hoger liggen moeten zij prioriteit krijgen voor vaccinatie” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties.
  [naar artikel]
 35. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers in die wijken echt vier keer hoger liggen moeten zij prioriteit krijgen voor vaccinatie” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties.
  [naar artikel]
 36. Waar moet je op letten als je spaarboekjes vergelijkt? (18/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waar moet je op letten als je spaarboekjes vergelijkt? Meer en meer banken komen met nieuwe maatregelen over de brug zodat ze de spaarders niet langer een spaarrente van 0,11 procent moeten betalen. Als spaarder wordt het daarom almaar belangrijker om spaarboekjes te vergelijken, maar dat is niet meer zo eenvoudig als vroeger. De minimale spaarrente van 0,11 procent is al een tijdje een […] Lees dit artikel: Waar moet je op letten als je spaarboekjes vergelijkt?
  [naar artikel]
 37. Topman verdient gemiddeld vijftig keer meer dan medewerker (14/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De CEO van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming verdiende vorig jaar gemiddeld 2,15 miljoen euro, een stijging met 13 procent in vergelijking met 2016. Het totale salaris dat hij opstrijkt, ligt bijna 50 keer hoger dan het gemiddelde brutosalaris van de werknemers in een van de Bel20-bedrijven. Dat schrijft De Tijd zaterdag, op basis van de pas gepubliceerde jaarverslagen van die bedrijven over de vergoeding van hun toplui, de totale salarissom en het aantal werknemers.
  [naar artikel]
 38. Moet je kind buisjes in de oren krijgen of niet? In het ene ziekenhuis is de kans 14 keer hoger dan in een ander (16/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Kinderen krijgen te vaak onnodig trommelvliesbuisjes. In het ene ziekenhuis is de kans dat je er krijgt zelfs 14 keer hoger dan in een ander”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp. De jaarlijkse kosten voor de ziekteverzekering: 3,7 miljoen euro.
  [naar artikel]
 39. Moet je kind buisjes in de oren krijgen of niet? In het ene ziekenhuis is de kans 14 keer hoger dan in een ander (16/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Kinderen krijgen te vaak onnodig trommelvliesbuisjes. In het ene ziekenhuis is de kans dat je er krijgt zelfs 14 keer hoger dan in een ander” zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp. De jaarlijkse kosten voor de ziekteverzekering: 3,7 miljoen euro.
  [naar artikel]
 40. Prijs Belgische peren gestegen met 25 procent (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De prijs van Belgische peren ligt deze maand bijna een kwart hoger dan het gemiddelde van de voorbije vijf jaar. Dat heeft Vlaams minister van...
  [naar artikel]
 41. Belgische bedrijven vinden geen cijferaars (14/07/2017 - De Tijd)
  01:00 Bijna negen op tien Belgische ondernemingen krijgen financiële vacatures niet ingevuld
  [naar artikel]
 42. 'Belgische spaarders moeten niet bang zijn voor Italiaanse no' (30/11/2016 - Knack)
  Een bankencrisis lonkt als de Italianen zich tegen hun premier Matteo Renzi uitspreken. "De Belgische spaarders moeten zich geen zorgen maken", zegt Isabelle Marchand van Febelfin.
  [naar artikel]
 43. Optima-spaarders krijgen alles terug (10/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het faillissement van de Optima-bank zal slechts een kleine put achterlaten, zeggen de curatoren. De gewone spaarders zullen zelfs al hun centen terug zien.
  [naar artikel]
 44. Hoe ‘exotische’ banken vaak hogere spaarrentes bieden (15/03/2019 - De Morgen)
  Spaarders die de hoogste spaarrente zoeken, komen vaak uit bij minder bekende banken. Waar komen deze banken vandaan?
  [naar artikel]
 45. Hoe ‘exotische’ banken vaak hogere spaarrentes bieden (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spaarders die de hoogste spaarrente zoeken, komen vaak uit bij minder bekende banken. Waar komen deze banken vandaan?
  [naar artikel]
 46. Leerlingen bijna vijf keer vaker coronapositief bij begin schooljaar dan jaar geleden (15/09/2021 - De Morgen)
  In de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar hebben 2.812 leerlingen (0,23 procent) in het Nederlandstalig onderwijs positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s). Het aantal besmettingen bij leerlingen ligt daarmee bijna vijf keer hoger dan een jaar geleden.
  [naar artikel]
 47. Mysterie rond wolven in Denemarken: “Sterftecijfer ligt tien keer hoger dan normaal” (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een wolf wordt gemiddeld veertien jaar, maar in Denemarken halen de dieren amper twee jaar. Dat ontdekten Deense wetenschappers nadat ze 27 wolven acht jaar lang hadden gevolgd. Bijna de helft van de dieren verdween spoorloos, en nu is de oorzaak ook gekend.
  [naar artikel]
 48. Marc Van Ranst ongerust nu eerste Belgen besmettelijkere variant hebben: “Echte aantal ligt waarschijnlijk 100 keer hoger” (15/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De besmettelijkere varianten van het coronavirus zijn doorgebroken in ons land. Minstens 64 patiënten testten onlangs positief op de Britse variant B117. “Slechts een steekproef”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Het échte aantal besmettingen ligt waarschijnlijk 50 tot 100 keer hoger.” Ook de Zuid-Afrikaanse variant is gisteren vier keer teruggevonden, en eiste zelfs al een slachtoffer.
  [naar artikel]
 49. Vier tips voor een hogere spaarrente (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De spaarrente staat historisch laag en dat zal nog een hele tijd zo blijven. Wie zijn spaarcenten toch maximaal wil laten renderen, wacht daarom
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.