Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:15 uur

Proces tegen doodrijder Tibau Verelst (18) kan doorgaan

Gazet van Antwerpen

14/01/2022 - 17:08

Het proces tegen Ruben B. (22) uit Turnhout, de bestuurder die verantwoordelijk is voor de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee, gaat door op vrijdag 4 februari. De verdediging heeft geen beroep aangetekend tegen de beslissing om politierechter Paul Draulans niet te wraken.  


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met 216 km/u en drinken achter het stuur: beelden tonen waanzinnige rijgedrag van doodrijder van Tibau Verelst (18) (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met veel te hoge snelheid èn al dansend achter het stuur met een fles drank in de handen. Wij kregen waanzinnige videobeelden toegestuurd van het rijgedrag van Ruben B. (21) uit Turnhout, de doodrijder van Tibau Verelst die vrijdag nog politiebewaking nodig had bij de start van zijn proces. “Deze beelden zijn schokkend en frappant.”
  [naar artikel]
 2. “Lafaard!”: beelden tonen hoe doodrijder van Tibau Verelst (18) politiebescherming krijgt aan rechtbank (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de politierechtbank in Turnhout is het proces gestart tegen de dronken autobestuurder die verantwoordelijk is voor de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Een veertigtal vrienden van het slachtoffer daagden op aan de rechtszaal. Beklaagde Ruben B. (21) uit Turnhout moest onder politiebewaking worden weggeleid. “Uit schrik voor een wraakactie.”
  [naar artikel]
 3. Proces tegen doodrijder Tibau (18) al voor derde keer uitgesteld: beklaagde dient wrakingsverzoek in tegen rechter (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het proces waarin Ruben B. (21) uit Turnhout terechtstaat, de twintiger die de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft na een dodelijke aanrijding tegen een boom, wordt al voor de derde keer uitgesteld. Het zou woensdag eindelijk behandeld worden, maar Andy Boermans, de advocaat van B., zal een wrakingsverzoek indienen tegen de politierechter.
  [naar artikel]
 4. Parket verzet zich tegen wrakingsverzoek tegen ‘bevooroordeelde’ rechter in proces rond doodrijder Tibau (18) (22/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De rechtbank beslist woensdag of politierechter Paul Draulans mag blijven zetelen in het proces rond Ruben B. (22), de man die dronken reed en de dood van Tibau Verelst (18) veroorzaakte. De advocaat van B. legde een wrakingsverzoek neer omdat Draulans tijdens een eerdere zitting een opmerking zou gemaakt waarbij hij zijn vermoeden over de schuld van B. al zou hebben uitgesproken. “Ik kan me zo’n woorden niet herinneren”, reageerde de openbare aanklager.
  [naar artikel]
 5. Ouders Tibau Verelst (18) krijgen nòg meer schokkende beelden toegestuurd van doodrijder van hun zoon: “Vrienden hebben genoeg van zijn rijgedrag” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als bestuurder een fles sterke drank doorgeven aan een auto naast je. Terwijl je over de autosnelweg raast. Niets is te gek voor Ruben B. (22) uit Turnhout, de man die Tibau Verelst (18) doodreed. Nadat we dinsdag filmpjes van zijn criminele rijgedrag verspreidden, kregen de ouders van Tibau nòg meer beelden toegestuurd. “Gekregen van vrienden van hem. Ook zij hebben duidelijk genoeg van zijn rijgedrag”, zegt Steven Verelst.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe waanzinnige beelden: bestuurder die Tibau (18) doodreed kruipt aan hoge snelheid uit autoraampje. “Mijn bloed kookt als ik deze beelden zie” (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Weinig eindejaarsvreugde bij de nabestaanden van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Drie dagen voor Kerstmis wacht hen een emotioneel proces tegen Ruben B. (22) uit Turnhout, de bestuurder die verantwoordelijk was voor de dood van Tibau. Op dat proces zullen beelden getoond worden van het waanzinnige rijgedrag van B. Wij kregen alle schokkende filmpjes al in handen. “Als je dit ziet, is alleen een levenslang rijverbod op zijn plaats", getuigt de papa van Tibau.
  [naar artikel]
 7. Proces tegen doodrijder Tibau (18) al voor derde keer uitgesteld: “Alles om de zaak te rekken. Heel jammer” (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het proces waarin Ruben B. (21) uit Turnhout terechtstaat, de twintiger die de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft na een dodelijke aanrijding tegen een boom, wordt al voor de derde keer uitgesteld. Het zou woensdag eindelijk behandeld worden, maar Andy Boermans, de advocaat van B. diende een wrakingsverzoek in tegen de politierechter, die volgens hem niet neutraal zou gaan oordelen. De rechter ging daar niet mee akkoord en trok zich niet vrijwillig terug. “Misschien wel twintig jaar geleden dat dit in Turnhout is voorgekomen.”
  [naar artikel]
 8. Corona doet proces van doodrijder Tibau (18) vertragen: “Beklaagde moet zich laten testen” (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De politierechter heeft de zaak tegen Ruben B. (22) uit Turnhout, de man die de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft, vrijdag noodgedwongen moeten uitstellen. Ruben B. kon zelf niet aanwezig zijn omdat hij na een hoogrisicocontact nog moest worden getest op het coronavirus. Omdat hij een enkelband heeft, was dat nog niet gebeurd. “Mijn cliënt wilde hier wel zijn, maar hij mag gewoonweg niet”, zei zijn raadsman, meester Andy Boermans.
  [naar artikel]
 9. Ouders Tibau Verelst (18) krijgen nòg meer schokkende beelden toegestuurd: “Vrienden hebben genoeg van zijn rijgedrag” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als bestuurder een fles sterke drank doorgeven aan een auto naast je. Terwijl je over de autosnelweg raast. Niets is te gek voor Ruben B. (22) uit Turnhout, de man die Tibau Verelst (18) doodreed. Nadat we dinsdag filmpjes van zijn criminele rijgedrag verspreidden, kregen de ouders van Tibau nòg meer beelden toegestuurd. En wij kunnen ze aan u tonen. “Gekregen van vrienden van hem. Ook zij hebben duidelijk genoeg van zijn rijgedrag”, zegt Steven Verelst.
  [naar artikel]
 10. Bestuurder bij dodelijke crash waarin Tibau (18) stierf, wil “partijdige” politierechter laten vervangen: "Proces voor derde keer uitgesteld” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zoveelste klap voor de ouders van de verongelukte Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Twee dagen voordat het proces tegen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout zou plaatsvinden, kregen ze te horen dat de rechtszaak een derde keer zal worden uitgesteld. De advocaat van Ruben B. heeft een wrakingsverzoek ingediend tegen politierechter Paul Draulans, omdat hij niet objectief zou zijn in dit dossier na een uitspraak tijdens de inleiding van de zaak.
  [naar artikel]
 11. Bestuurder die achter stuur zat bij crash waarbij Tibau (18) stierf, wil “partijdige” politierechter laten vervangen: "Proces voor derde keer uitgesteld” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zoveelste klap voor de ouders van de verongelukte Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Twee dagen voordat het proces tegen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout zou plaatsvinden, kregen ze te horen dat de rechtszaak een derde keer zal worden uitgesteld. De advocaat van Ruben B. heeft een wrakingsverzoek ingediend tegen politierechter Paul Draulans, omdat die niet objectief zou zijn in dit dossier na een uitspraak tijdens de inleiding van de zaak.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe beelden tarten alle verbeelding: doodrijder van Tibau (18) wisselt sterkedrank uit met andere auto op snelweg (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruben B. (22), de man die verantwoordelijk is voor de dood van de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee, laat opnieuw van zich horen, en opnieuw in de slechte zin. Eerder waren al filmpjes opgedoken van hoe hij dronken met de auto reed. Nu zijn nieuwe beelden opgedoken waarop te zien is hoe hij een fles sterkedrank doorgeeft aan een auto naast hem. Terwijl hij over de autosnelweg raast.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe beelden tarten alle verbeelding: doodrijder van Tibau (18) wisselt sterkedrank uit met andere auto op snelweg (15/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ruben B. (22), de man die verantwoordelijk is voor de dood van de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee, laat opnieuw van zich horen, en opnieuw in de slechte zin. Eerder waren al filmpjes opgedoken van hoe hij dronken met de auto reed. Nu zijn nieuwe beelden opgedoken waarop te zien is hoe hij een fles sterkedrank doorgeeft aan een auto naast hem. Terwijl hij over de autosnelweg raast.
  [naar artikel]
 14. Hallucinante nieuwe beelden tonen hoe doodrijder van Tibau (18) sterke drank uitwisselt met auto naast hem op snelweg (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ruben B. (22), de man die verantwoordelijk is voor de dood van de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee, laat opnieuw van zich horen, en opnieuw in de slechte zin. Eerder waren al filmpjes opgedoken van hoe hij dronken met de auto reed. Nu zijn nieuwe beelden opgedoken waarop te zien is hoe hij een fles sterke drank doorgeeft aan een auto naast hem. Terwijl hij over de autosnelweg raast.
  [naar artikel]
 15. Vrienden herdenken Tibau (18) na ongeval in Lille, dronken bestuurder (21) blijft aangehouden (11/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  R.B., de 21-jarige bestuurder die het ongeval in Lille veroorzaakte waarbij Tibau Verelst (18) omkwam, blijf aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De twintiger had zondagnacht gedronken en reed wellicht te snel. Vrienden van Tibau hebben op de plaats van het ongeval bloemen en herinneringen neergelegd.
  [naar artikel]
 16. Vrienden herdenken Tibau (18) na ongeval in Lille, dronken bestuurder (21) blijft aangehouden (11/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  R.B., de 21-jarige bestuurder die het ongeval in Lille veroorzaakte waarbij Tibau Verelst (18) omkwam, blijf aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De twintiger had zondagnacht gedronken en reed wellicht te snel. Vrienden van Tibau hebben op de plaats van het ongeval bloemen en herinneringen neergelegd.
  [naar artikel]
 17. Vrienden en familie nemen afscheid van Tibau (18): “Dit had niet mogen gebeuren” (20/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Familie en vrienden namen donderdag afscheid van Tibau Verelst uit Kasterlee, de 18-jarige jongeman die op 10 mei overleed na een auto-ongeval aan Poeyelheide in Lille. Tientallen vrienden van de autotuning-club Street Crew brachten met een colonne van auto’s nog een eerbetoon aan hun makker. “Tibau, je was een pracht van een jongen”, zei een van zijn vrienden op de plechtigheid.
  [naar artikel]
 18. Passagier Tibau (18) komt om na zware botsing: chauffeur was al eens veroordeeld voor dronken rijden (10/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een verkeersongeval in Lille is zondagnacht de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee om het leven gekomen. Hij zat samen met vier andere jongens in de auto. Zij raakten lichtgewond. De 21-jarige bestuurder verloor de controle over het stuur en knalde tegen een boom. De man bleek onder invloed van alcohol en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onder andere onopzettelijke doding. In het verleden werd hij al eens veroordeeld voor dronken rijden. “Tibau was een gouden jongen.”
  [naar artikel]
 19. 250 familieleden en vrienden herdenken verongelukte Tibau (18): “Hij was een topkerel” (15/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ongeveer 250 vrienden en familieleden van Tibau Verelst brachten zaterdagavond een mooi eerbetoon aan de 18-jarige jongeman uit Kasterlee die zondagnacht op Poeyelheide in Lille overleed na een ongeval. De aanwezigen legden bloemen neer en luisterden ook naar zijn favoriete muziek. Het verlies van een heel geliefde jongeman was heel groot. “Tibau was een legend en een topkerel. Hij had altijd een lach op zijn gezicht”, zeggen enkele vrienden.
  [naar artikel]
 20. Rechtbank wuift wrakingsverzoek van doodrijder Ruben B. weg: “Verzoek te laat ingediend” (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 22-jarige Ruben B. uit Turnhout, de bestuurder die de dood van Tibau Verelst (18) veroorzaakte, heeft bot gevangen met zijn wrakingsverzoek om politierechter Paul Draulans te laten vervangen. Hij had het verzoek meteen na de bewuste uitspraken van de politierechter moeten indienen. Niet pas twee maanden later.
  [naar artikel]
 21. Tibau (18) komt om in auto vol vrienden, chauffeur was al eens veroordeeld voor dronken rijden: “Je was een gouden jongen” (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij een verkeersongeval in Lille is zondagnacht de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee om het leven gekomen. Hij zat samen met vier andere jongens in de auto. Zij raakten lichtgewond. De 21-jarige bestuurder verloor de controle over het stuur en knalde tegen een boom. De man bleek onder invloed van alcohol en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onder andere onopzettelijke doding. In het verleden werd hij al eens veroordeeld voor dronken rijden. “Tibau was een gouden jongen.”
  [naar artikel]
 22. Ouders verongelukte Tibau (18) over het verschrikkelijke gemis en het nakende proces: “Het was geen ongeval, het was moord” (16/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zijn jas hangt nog aan de deur, zijn auto staat nog op de oprit, en zijn kleren liggen nog op bed: Steve Verelst en zijn vrouw Erika Brandt, de ouders van de 18-jarige Tibau, denken elke dag aan hun zoon. Hij kwam zeven maanden geleden om het leven na een zware crash met een auto tegen een boom, bestuurder Ruben B. (21) reed dronken. Volgens Steve en Erika heeft hij geen greintje schuldbesef. “Ik geloof dat iedereen een tweede kans verdient, maar B. heeft er al genoeg gekregen, en hij doet er niets mee.”
  [naar artikel]
 23. 250 familieleden en vrienden herdenken verongelukte Tibau (18): “Hij was een topkerel, altijd een lach op zijn gezicht” (16/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ongeveer 250 vrienden en familieleden van Tibau Verelst brachten zaterdagavond een mooi eerbetoon aan de achttienjarige jongeman uit Kasterlee die zondagnacht op Poeyelheide in Lille overleed na een ongeval. De aanwezigen legden bloemen neer en luisterden ook naar zijn favoriete muziek. Het verlies van een heel geliefde jongeman was heel groot. “Tibau was een legend en een topkerel. Hij had altijd een lach op zijn gezicht”, zeggen enkele vrienden.
  [naar artikel]
 24. 300 familieleden en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen” (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tibau Verelst (18) moet een ongelooflijk graag geziene kerel geweest zijn. Meer dan 300 vrienden en familieleden kwamen zaterdagavond een laatste groet brengen aan de jongeman die afgelopen zondagnacht het leven liet in een dramatisch verkeersongeval. Zijn ouders en tante konden hun tranen niet bedwingen, maar hielden zich anderzijds ook enorm sterk. “Tibau was écht een gouden jongen. En de chauffeur ? Iedereen verdient misschien een tweede kans, maar hij heeft er al zoveel gehad.”
  [naar artikel]
 25. Familieleden en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen” (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tibau Verelst (18) moet een ongelooflijk graag geziene kerel geweest zijn. Meer dan 300 vrienden en familieleden kwamen zaterdagavond een laatste groet brengen aan de jongeman die afgelopen zondagnacht het leven liet in een dramatisch verkeersongeval. Zijn ouders en tante konden hun tranen niet bedwingen, maar hielden zich anderzijds ook enorm sterk. “Tibau was écht een gouden jongen. En de chauffeur ? Iedereen verdient misschien een tweede kans, maar hij heeft er al zoveel gehad.”
  [naar artikel]
 26. Wie is Ruben B. (22)? Van moeilijke jeugd tot rijden onder invloed, diefstallen en straatroof: de kerfstok van de man die achter het stuur zat toen Tibau (18) stierf (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ruben B. uit Turnhout zal zich binnenkort niet alleen moeten verantwoorden voor het dodelijke ongeval waarbij de 18-jarige Tibau Verelst het leven liet. Van winkeldiefstallen tot straatroof, het strafblad van de 22-jarige begint stilaan hallucinant te worden. Waar is het fout gelopen met de jonge crimineel uit Turnhout?
  [naar artikel]
 27. Komt doodrijder van Tibau Verelst (18) ooit tot inkeer? “Zelfs dood van zijn vriend is geen garantie dat hij rijgedrag zal verbeteren” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politierechter die eind november Ruben B. (21) uit Turnhout voor zijn neus krijgt, wacht een moeilijke taak. Ondanks zijn jonge leeftijd werd B. al eerder veroordeeld voor dronken rijden en veroorzaakte hij een dodelijk ongeval met 2,1 promille alcohol in zijn bloed. Dit weekend doken er ook nog eens filmpjes op waarop te zien is hoe hij al dansend met een fles drank in de hand tegen 216 km/u over de snelweg raast. Krijg je zo’n bestuurder ooit nog op het rechte pad? Wij vroegen het aan een expert.
  [naar artikel]
 28. Doodrijder van Tibau (18) heeft ellenlang strafblad: “Hij is slecht nieuws, dat weet iedereen” (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Gewelddadige diefstallen, inbraken, dronken rijden, en werkstraffen negeren: Ruben B. (21), de man die de dood van Tibau (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft, was al langer op het verkeerde pad. Hij kwam al vroeg in contact met het gerecht. “Hij heeft dit zelf veroorzaakt, of hij het nu wilde of niet”, reageert iemand uit de vriendengroep.
  [naar artikel]
 29. Bestuurder die Tibau (18) doodreed onder politiebescherming naar rechtbank, zaak meteen uitgesteld: “Lafaard!” (10/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Exact vier maanden na het ongeval aan Poeyelheide in Lille waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, verscheen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout vrijdag voor de politierechtbank in Turnhout. De beklaagde werd onder politiebegeleiding naar de zitting gebracht, op vraag van zijn familie uit schrik voor een wraakactie.
  [naar artikel]
 30. Bestuurder die Tibau (18) doodreed onder politiebescherming naar rechtbank, zaak meteen uitgesteld: “Lafaard!” (10/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Exact vier maanden na het ongeval aan Poeyelheide in Lille waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, verscheen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout vrijdag voor de politierechtbank in Turnhout. De beklaagde werd onder politiebegeleiding naar de zitting gebracht, op vraag van zijn familie uit schrik voor een wraakactie.
  [naar artikel]
 31. 21-jarige doodrijder van Tibau (18) is gekende veelpleger die veroordelingen opstapelt: “Hij is slecht nieuws, dat weet iedereen” (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Gewelddadige diefstallen, inbraken, dronken rijden, en werkstraffen negeren: Ruben B. (21) de man die de dood van Tibau (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft, was al langer op het verkeerde pad. Hij kwam al vroeg in contact met het gerecht. “Hij heeft dit zelf veroorzaakt, of hij het nu wilde of niet”, reageert iemand uit de vriendengroep.
  [naar artikel]
 32. Ouders van verongelukte Tibau (18) over het verschrikkelijke gemis, en het nakende proces: “Het was voor ons geen ongeval, het was moord” (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zijn jas hangt nog aan de deur, zijn auto staat nog op de oprit, en zijn kleren liggen nog op bed: Steve Verelst en zijn vrouw Erika Brandt, de ouders van de 18-jarige Tibau, denken nog elke seconde van de dag, al zeven maanden lang, aan hun zoon. Hij kwam om het leven na een zware crash met een auto tegen een boom, bestuurder Ruben B. (21) reed dronken. De twintiger moet zich volgende week tegenover de politierechter verantwoorden, maar ondertussen blijven er filmpjes opduiken waarop te zien is hoe hij extreem roekeloos en met flessen alcohol achter het stuur zit. Volgens Steve en Erika heeft hij geen greintje schuldbesef. “Ik geloof dat iedereen een tweede kans verdient, maar B. heeft er al genoeg gekregen, en hij doet er niets mee.”
  [naar artikel]
 33. 21-jarige doodrijder van Tibau (18): video op sociale media toont hoe hij dronken rijdt (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Gewelddadige diefstallen, inbraken, dronken rijden aan 200 km/u, en werkstraffen negeren: Ruben B. (21), de man die de dood van Tibau (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft, was al langer op het verkeerde pad. Op een filmpje dat in Whatsapp-groepen is rondgegaan, was te zien hoe hij 216 km/u reed, mét flessen wijn en Desperados in de hand. In een ander filmpje zien we hem op de schoot van een bestuurder met de auto rijden, en opnieuw is er alcohol in beeld.
  [naar artikel]
 34. 21-jarige doodrijder van Tibau (18): video op sociale media toont hoe hij dronken rijdt (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Gewelddadige diefstallen, inbraken, dronken rijden aan 200 km/u, en werkstraffen negeren: Ruben B. (21), de man die de dood van Tibau (18) uit Kasterlee op zijn geweten heeft, was al langer op het verkeerde pad. Op een filmpje dat in Whatsapp-groepen is rondgegaan, is te zien hoe hij 216 km/u rijdt, mét flessen wijn en Desperados in de hand. In een ander filmpje zien we hem op de schoot van een bestuurder met de auto rijden, en opnieuw is er alcohol in beeld.
  [naar artikel]
 35. Ouders verongelukte Tibau (18) verbolgen dat bestuurder gevangenis heeft verlaten: “Alsof zijn dood niet belangrijk is” (29/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De 21-jarige man uit Turnhout die op 10 mei in Lille in dronken toestand het ongeval veroorzaakte waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, heeft de gevangenis mogen verlaten. Hij zit thuis onder elektronisch toezicht. De ouders van het slachtoffer reageren verbolgen. “Hij kan bij wijze van spreken opnieuw thuis gaan feesten”, zeggen ze. “Zijn cel is verhuisd naar bij hem thuis”, reageert de advocaat van de bestuurder.
  [naar artikel]
 36. Proces doodrijder Saar van start (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het proces van start gegaan tegen de man die de 15-jarige Saar Gevaert doodreed in Gits en vluchtmisdrijf pleegde. Het is de tweede
  [naar artikel]
 37. Bestuurder Ruben B. (22) riskeert boete voor wrakingsverzoek tegen 'partijdige' rechter (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bestuurder die verantwoordelijk was voor de dodelijke crash waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, dreigt een boete van 1.000 euro te moeten betalen. Het parket vorderde die geldboete woensdagmiddag naar aanleiding van het wrakingsverzoek dat Ruben B. (22) indiende tegen politierechter Paul Draulans. “Een krantenartikel is geen bewijs”, wuift het parket de vermeende partijdigheid van de politierechter weg.
  [naar artikel]
 38. Nog maar eens uitstel van beroep tegen doodrijder, familie slachtoffers is verontwaardigd (11/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De familie van Johanna Van Damme (31) en haar dochtertje Axelle (3) is razend nadat woensdag het proces van hun doodrijder in beroep opnieuw werd uitgesteld. “We worden zelf nog maar eens het slachtoffer”, klonk het verontwaardigd.
  [naar artikel]
 39. Vader tegen doodrijder van zoon: “Noem David nooit meer je vriend” (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het proces tegen de doodrijder van David Durie kende een emotioneel slot. De vader van het slachtoffer vroeg de beklaagde zijn zoon nooit meer zijn “beste vriend” te noemen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 40. Vader tegen doodrijder van zoon: “Noem David nooit meer je vriend” (09/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het proces tegen de doodrijder van David Durie kende een emotioneel slot. De vader van het slachtoffer vroeg de beklaagde zijn zoon nooit meer zijn “beste vriend” te noemen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 41. Vader wil niet dat doodrijder zijn zoon nog “beste vriend” noemt (09/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het proces tegen de doodrijder van David Durie kende een emotioneel slot. De vader van het slachtoffer vroeg de beklaagde zijn zoon nooit meer zijn “beste vriend” te noemen.
  [naar artikel]
 42. Vader wil niet dat doodrijder zijn zoon nog “beste vriend” noemt (09/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het proces tegen de doodrijder van David Durie kende een emotioneel slot. De vader van het slachtoffer vroeg de beklaagde zijn zoon nooit meer zijn “beste vriend” te noemen.
  [naar artikel]
 43. Parket eist achttien maanden effectief voor doodrijder journaliste De Standaard (17/05/2019 - De Standaard)
  De Brusselse politierechtbank is vrijdag gestart met het proces tegen de doodrijder van De Standaard-journaliste Stephanie Verbraekel. De bestuurder gaf op de openingszitting toe dat hij te snel reed, zo meldt Bruzz. Het parket eiste daarop een effectieve celstraf van achttien maanden. ‘Dit moet een voorbeeldstraf worden’, klonk het.
  [naar artikel]
 44. Els Tibau kruipt uit een diep dal: “Ik heb drie jaar gerouwd, maar therapie en werk helpen me er weer bovenop” (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is alweer een hele poos geleden dat we nog iets hoorden van Els Tibau (44). De Vlaamse schone verdween een tijdje van het toneel, en daar had...
  [naar artikel]
 45. Proces tegen doodrijder Merel De Prins (12) gaat van start (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor de politierechtbank in Vilvoorde begint vandaag het proces tegen Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die op 28 oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde. De jongeman riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod.
  [naar artikel]
 46. Proces tegen doodrijder Merel De Prins (12) gaat van start (28/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de politierechtbank in Vilvoorde begint vandaag het proces tegen Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die op 28 oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde. De jongeman riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod.
  [naar artikel]
 47. Doodrijder Saar (15) richt zich snikkend naar haar familie en vrienden: "Ik bied oprecht mijn excuses aan" (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De doodrijder van het 15-jarige meisje Saar Gevaert uit Gits, Miguel V. heeft zich op zijn proces publiek verontschuldigd. De zaak van het
  [naar artikel]
 48. Politierechter mag blijven zetelen in proces rond doodrijder Ruben B. (23/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Politierechter Paul Draulans mag blijven zetelen als rechter in de zaak rond doodrijder Ruben B. De advocaat van B. diende een wrakingsverzoek in tegen de rechter omdat die volgens hem niet neutraal zou zijn, maar de rechtbank legde dat verzoek naast zich neer omdat het te laat werd neergelegd.
  [naar artikel]
 49. Proces doodrijder opnieuw uitgesteld: "Ze houden ons gewoon voor de gek" (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De familie van de kleine Axelle Van Achter en haar mama Johanna Van Damme zijn woedend én teleurgesteld om het zoveelste uitstel in het proces
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.