Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 January 2022
00:20 uur

Gasleiding geraakt tijdens graafwerken: honderden leerlingen Groenlaar geëvacueerd

Gazet van Antwerpen

14/01/2022 - 17:08

De school Groenlaar in de Predikherenhoevestraat in Reet (Rumst) is vrijdagnamiddag in allerijl ontruimd nadat er bij graafwerken een gasleiding was geraakt. Honderden leerlingen werden naar een andere site van de school voor buitengewoon onderwijs gebracht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gaslek bij graafwerken in Maaseik (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Steenweg naar Neeroeteren is dinsdagavond een gaslek geweest. Bij graafwerken werd een gasleiding geraakt. De brandweer nam de eerste maatregelen en Infrax kwam om het lek te dichten.
  [naar artikel]
 2. Gaslek in lage-drukleiding bij graafwerken in Hasselt (02/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij graafwerken in de Kroonwinningsstraat in Hasselt is een gasleiding geraakt. Hierdoor ontsnapte gas uit een lage-drukleiding. Fluvius kon het gat snel dichten. Evacuaties waren niet nodig.
  [naar artikel]
 3. Toeristen en inwoners geëvacueerd uit Italiaanse Pescara wegens bosbranden: minstens 5 gewonden (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het zuiden van Italië zijn minstens vijf mensen gewond geraakt bij een bosbrand in de buurt van Pescara, in de Abruzzen. Honderden mensen, onder wie ook toeristen, werden geëvacueerd. Een vijfjarig meisje moest naar het ziekenhuis worden overgebracht, maar haar toestand zou niet levensbedreigend zijn, melden Italiaanse media.
  [naar artikel]
 4. Gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden in Peer (27/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Peer is vanmorgen rond 10.30 uur een gasleiding overgetrokken. De brandweer ging voor de veiligheid ter plaatse.
  [naar artikel]
 5. Gasleiding geraakt op speelplaats: 210 leerlingen geëvacueerd (09/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De 210 leerlingen van de lagere en middelbare Steinerschool Michaëli in de Affligemdreef in Aalst hebben dinsdagochtend de schoolgebouwen met spoed moeten verlaten wegens een gaslek.
  [naar artikel]
 6. 6 jaar cel voor valse bommelding waarbij 22.000 leerlingen geëvacueerd moesten worden (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De man die in 2019 een valse bommelding deed waardoor 22.000 leerlingen in Westerlo, Aarschot en Diest moesten worden geëvacueerd, vliegt 6 jaar achter de tralies. Voor de poging tot gijzeling van een kind is hij vrijgesproken.
  [naar artikel]
 7. 6 jaar cel voor valse bommelding waarbij 22.000 leerlingen geëvacueerd moesten worden (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De man die in 2019 een valse bommelding deed waardoor 22.000 leerlingen in Westerlo, Aarschot en Diest moesten worden geëvacueerd, vliegt 6 jaar achter de tralies. Voor de poging tot gijzeling van een kind is hij vrijgesproken.
  [naar artikel]
 8. Vrees voor gasleidingbreuk na steekvlam op werf blijkt ongegrond (06/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij graafwerken op een werf werd vrijdag een nutsleiding geraakt. Bij het incident ontstond er een grote steekvlam die bleef branden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Niemand raakte gewond bij het voorval. Bij nazicht van Fluvius bleek uiteindelijk geen gasleiding, maar wel een elektriciteitskabel geraakt te zijn.
  [naar artikel]
 9. Lekkende fosforbom gevonden bij graafwerken in centrum van Ieper (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Ieper is deze ochtend een aantal bewoners geëvacueerd nadat bij graafwerken een lekkende fosforbom werd gevonden.
  [naar artikel]
 10. Honderden migranten geëvacueerd uit kamp in Noord-Franse Mardijk (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ordediensten hebben vandaag het migrantenkamp van Mardijk in het Noord-Franse Groot-Sinten, waar enkele honderden migranten leefden, geëvacueerd. Dat bevestigt de prefectuur van het departement Nord. "De ingreep kwam er na een gerechtelijke beslissing om het kamp te ontruimen", zo zei de prefectuur aan het Franse persagentschap AFP.
  [naar artikel]
 11. Bewoners en bedrijven geëvacueeerd door gebroken gasleiding in Merksem (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is op de Bredabaan in Deurne een gasleiding geraakt bij werken.
  [naar artikel]
 12. Gasleiding geraakt in Laken: verkeer verstoord (24/01/2018 - VRT NWS)
  In Laken, in Brussel, is er op de Vilvoordelaan een gasleiding geraakt. De politie heeft een veiligheidszone ingesteld. Het verkeer is verstoord en de treins hebben een tijdlang niet gereden.  
  [naar artikel]
 13. Honderden niet-begeleide minderjarigen geëvacueerd uit Afghanistan (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sinds de machtsovername van de islamistische taliban midden augustus in Afghanistan zijn zowat 300 niet-begeleide minderjarigen uit het land geëvacueerd. Dat blijkt uit een telling van Unicef, de kinderrechtenorganistie van de Verenigde Naties, en zijn partners.
  [naar artikel]
 14. Man schiet op aannemer die graafwerken uitvoert bij buren (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een 47-jarige man uit Velm bij Sint-Truiden is dinsdagavond door het lint gegaan tijdens graafwerken voor de aanleg van een zwembad. Met een luchtkarabijn schoot hij vanuit zijn dakraam in de richting van de aannemer. Die werd geraakt en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Ook twee politieagenten raakten gewond tijdens de arrestatie van de weerspannige schutter.
  [naar artikel]
 15. 250 leerlingen in Harelbeke geëvacueerd na gasgeur in klas (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  250 leerlingen zijn deze namiddag geëvacueerd uit de Vrije Basisschool Mariaschool in de Schoolstraat in Harelbeke.
  [naar artikel]
 16. Gasleiding in brand door lek bij werken (09/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Schalkhovenstraat in Hoeselt is maandagmiddag een gasleiding beginnen branden. Die werd geraakt bij werken in de straat.
  [naar artikel]
 17. Gasleiding stukgetrokken tijdens werken: arbeider bevangen (27/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een arbeider is vrijdagvoormiddag bevangen geraakt door gas. Tijdens werkzaamheden in de Kloosterstraat in Bornem beschadigde een kleine graafmachine de gasleiding. Onmiddellijk ontsnapte er een aanzienlijke hoeveelheid gas. De arbeider keek in de gegraven put wat hij kon doen om het lek te dichten, maar raakte daarbij bevangen door de dampen. De brandweer diende het slachtoffer zuurstof toe en bracht hem over naar het AZ Rivierenland voor een grondige check-up.
  [naar artikel]
 18. Honderden toeristen Griekenland geëvacueerd (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden toeristen zijn wegens een natuurbrand geëvacueerd uit hotels en van stranden op het Griekse eiland Samos. De lokale autoriteiten melden...
  [naar artikel]
 19. IS eist aanval op belangrijke gasleiding in Syrië op (19/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag een aanval op een belangrijke gasleiding ten zuidoosten van Damascus opgeëist. Die leidde tot stroomonderbrekingen en -rantsoenering in en rond de Syrische hoofdstad.
  [naar artikel]
 20. Honderden Spanjaarden geëvacueerd door bosbranden na heetste weekend van het jaar (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 800 Spanjaarden zijn gisteren geëvacueerd na bosbranden in de Spaanse provincies Ávila en Valencia. Afgelopen weekend was het heetste weekend dat het land dit jaar al heeft gekend. Als gevolg daarvan is er sprake van een enorme droogte, wat het risico op nog meer natuurbranden vergroot.
  [naar artikel]
 21. Kortsluiting bij graafwerken: “Een allesverwoestend vuur schoot plots omhoog” (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bewoners van de Schalkhovenstraat in Hoeselt werden gistermiddag opgeschrikt door een metershoge steekvlam. “Bij graafwerkzaamheden waren zowel een gasleiding als een elektriciteitskabel geraakt. Een kortsluiting heeft dan gezorgd voor een steekvlam”, zegt David Callens van Fluvius. De gasten van de B&B ertegenover werden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 22. 16 Belgen uit Afghanistan geëvacueerd met Nederlandse vlucht (18/08/2021 - Knack)
  Vandaag zijn er 16 Belgen geëvacueerd uit Afghanistan met een Nederlandse vlucht. Ook andere Europese landen hebben mensen uit Kaboel geëvacueerd.
  [naar artikel]
 23. Afgelopen 24 uur 19.000 mensen geëvacueerd uit Kaboel (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In 24 uur tijd zijn ongeveer 19.000 mensen geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel. Dat heeft het Witte Huis woensdagochtend (plaatselijke tijd) gemeld. Het gaat om mensen die geëvacueerd zijn door Amerikaanse militaire vluchten en door vluchten van de coalitiepartners, zoals België.
  [naar artikel]
 24. Honderden 'witte helmen' uit Syrië gehaald (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Circa achthonderd leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen en hun families zijn vandaag via Israël naar Jordanië geëvacueerd....
  [naar artikel]
 25. Toeristen van strand gehaald door bosbrand in Pescara, brandweer telt honderden brandhaarden in Zuid-Italië (02/08/2021 - VRT NWS)
  In Italië is de brandweer afgelopen weekend honderden keren moeten uitrukken voor bosbranden, vooral in het zuiden van het land. In de stad Pescara, aan de Adriatische kust, moesten toeristen van het strand geëvacueerd worden door het vuur.
  [naar artikel]
 26. Branden houden aan: toeristen geëvacueerd uit Italiaanse Pescara, delen Rodos zonder stroom (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In grote delen van het Griekse eiland Rodos is de stroom uitgevallen door uit de hand gelopen natuurbranden. Meerdere plekken op het populaire vakantie-eiland met zijn ruim 100.000 inwoners zijn ontruimd, melden Griekse media. Zowel bewoners als toeristen moesten een veilig heenkomen zoeken. Ook in het zuiden van Italië zijn honderden mensen, onder wie toeristen, geëvacueerd.
  [naar artikel]
 27. Brugse school ontruimd na brand in hoogspanningscabine: leerlingen naar huis gestuurd (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim 700 leerlingen van het VTI in Brugge zijn geëvacueerd wegens een brand in een hoogspanningscabine, die inmiddels onder controle is.
  [naar artikel]
 28. Honderden mensen geëvacueerd in Peru na opleving vulkaan (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Peruaanse autoriteiten hebben honderden mensen geëvacueerd in het zuiden van het land, nadat een vulkaan in de regio vandaag as spuwde na twee...
  [naar artikel]
 29. Arbeiders stoten op bom met gifgas tijdens graafwerken (23/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Ooike bij het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem is vrijdagmiddag een bom aangetroffen tijdens graafwerken. Het bleek om een gifbom te gaan uit de Eerste Wereldoorlog die te gevaarlijk was om ter plaatse onschadelijk te maken.
  [naar artikel]
 30. Arbeider komt om het leven tijdens graafwerken (30/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een ernstig arbeidsongeval tijdens graafwerken aan de overzetweg tussen Bissegem en Kortrijk kwam woensdag een 50-jarige man uit Schoten om het leven.
  [naar artikel]
 31. Oorlogsbom gevonden tijdens graafwerken in Roeselare (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens graafwerken in het West-Vlaamse Rumbeke (Roeselare) is vanochtend een bom opgegraven. "DOVO komt die ophalen. Er was geen evacuatie
  [naar artikel]
 32. Stroomstoring op Linkeroever: honderden gezinnen zonder stroom, mensen zitten vast in liften (10/07/2018 - De Morgen)
  Honderden gezinnen op Antwerpen-Linkeroever zitten door een grote stroomstoring momenteel zonder elektriciteit. De panne is te wijten aan graafwerken in de buurt waarbij een kabel werd geraakt, meldt de VRT. 
  [naar artikel]
 33. Duitse bom uit WO II ontdekt tijdens graafwerken in Vroenhoven (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Vroenhoven stootte een aannemer vrijdagmiddag tijdens graafwerken in de nieuwe woonwijk De Kommik op een zware vliegtuigbom. Er werd een perimeter ingesteld, maar het projectiel bleek ongevaarlijk.
  [naar artikel]
 34. Vlammen en dikke witte rook door lekkende fosforgranaat in centrum Ieper (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Ieper is deze ochtend een aantal bewoners geëvacueerd nadat bij graafwerken een lekkende fosforgranaat werd gevonden.
  [naar artikel]
 35. Taliban houden bus met Belgische geëvacueerden tegen: schoten gelost (25/08/2021 - De Morgen)
  Een bus met mensen die door België tijdens een geheime operatie uit Kaboel geëvacueerd werden, is woensdagochtend vlak bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad tegengehouden aan een controlepost van de taliban. Daarbij werden schoten gelost. Uiteindelijk zijn de inzittenden van de bus nooit op de luchthaven geraakt. Vier andere bussen raakten wel op de luchthaven.
  [naar artikel]
 36. Oorlogsbom gevonden tijdens graafwerken in Roeselare (16/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens graafwerken in het West-Vlaamse Rumbeke (Roeselare) is woensdagochtend een bom opgegraven. “DOVO komt die ophalen. Er was geen evacuatie mogelijk”, zegt commissaris Carl Vyncke van politiezone Riho.
  [naar artikel]
 37. Fout aangeduide gasleiding zorgt voor verkeersinfarct (05/04/2019 - De Morgen)
  Een gesprongen gasleiding langs de E40 heeft gisteren voor verkeershinder gezorgd. Volgens de aannemer stond de gasleiding niet correct aangeduid op de kaart.
  [naar artikel]
 38. Voorbije 24 uur nog 6.800 mensen geëvacueerd - VS bombarderen IS-K in vergeldingsaanval (28/08/2021 - De Morgen)
  Duizenden aan het westen gelieerde Afghanen proberen Afghanistan te ontvluchten via de luchthaven van hoofdstad Kaboel, nadat de moslimfundamentalistische taliban er in sneltempo de macht hebben overgenomen. Ons land heeft besloten de evacuaties vanuit Afghanistan te beëindigen. België heeft tot nog toe ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd.
  [naar artikel]
 39. Vulkaan bedekt alles met dikke laag zwarte as in Peru: honderden mensen geëvacueerd (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Peru zijn honderden mensen geëvacueerd omdat een vulkaan as spuwde na twee explosies. Het gaat om de Ubinas, de meest actieve...
  [naar artikel]
 40. Steekvlam door gaslek (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdagmorgen om 10.30 uur is bij graafwerken in Molenhuizen in Tessenderlo een ondergrondse gasleiding geraakt. Ook de elektriciteitskabel werd overgetrokken. Die combinatie zorgde voor een steekvlam van zo’n 6 meter hoog. Voor de veiligheid werd de straat afgesloten op vijftig meter aan weerszijden van het lek. Er was geen gevaar voor omwonenden maar toch werd hen gevraagd om binnen te blijven. De brandweer werd opgeroepen en infrax kwam om de schade te herstellen.
  [naar artikel]
 41. Buurt ontruimd nadat man gasleiding raakt tijdens klussen: “Ik wou gewoon een gaatje boren voor de kerstverlichting” (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Waasmunsterse Heikenwijk ontstond woensdagvoormiddag een gaslek nadat de bewoner van een huis in de Lange Beulestraat tijdens het klussen een gasleiding doorboorde. “Ik was een gaatje in de muur aan het boren om een aansluiting te voorzien voor kerstverlichting” vertelt de geschrokken man. “Voor ik het goed en wel besefte doorboorde ik daarbij de gasleiding en spoot het gas uit de muur”.
  [naar artikel]
 42. Buurt ontruimd nadat man gasleiding raakt tijdens klussen: “Wou gewoon gaatje boren voor de kerstverlichting” (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Waasmunsterse Heikenwijk ontstond woensdagvoormiddag een gaslek nadat de bewoner van een huis in de Lange Beulestraat tijdens het klussen een gasleiding doorboorde. “Ik was een gaatje in de muur aan het boren om een aansluiting te voorzien voor kerstverlichting” vertelt de geschrokken man. “Voor ik het goed en wel besefte doorboorde ik daarbij de gasleiding en spoot het gas uit de muur.”
  [naar artikel]
 43. Meer dan 29.000 mensen geëvacueerd in Maleisië door overstromingen (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Maleisië zijn zondag meer dan 29.000 mensen geëvacueerd vanwege zware overstromingen in het land. Dat blijkt uit cijfers van de overheid. Het gaat om de ergste overstromingen in zeven jaar.
  [naar artikel]
 44. Honderden Californiërs geëvacueerd vanwege grote natuurbrand die in geen tijd al 10.000 hectare in de as heeft gelegd (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bewoners van zo'n 500 huizen in de Amerikaanse staat Californië worden geëvacueerd vanwege een hevige natuurbrand. De vuurzee ten noorden van de...
  [naar artikel]
 45. Bus met door België geëvacueerden tegengehouden door taliban: schoten gelost en inzittenden teruggestuurd (25/08/2021 - De Morgen)
  Een bus met mensen die door België tijdens een geheime operatie uit Kaboel geëvacueerd werden, is woensdagochtend vlak bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad tegengehouden aan een controlepost van de taliban. Daarbij werden schoten gelost. Uiteindelijk zijn de inzittenden van de bus nooit op de luchthaven geraakt. Vier andere bussen raakten wel op de luchthaven.
  [naar artikel]
 46. Lekkende fosforgranaat gevonden in centrum Ieper (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Ieper is deze ochtend een aantal bewoners geëvacueerd nadat bij graafwerken een lekkende fosforgranaat werd gevonden.
  [naar artikel]
 47. 945 mensen uit Afghanistan naar België geëvacueerd (26/08/2021 - De Tijd)
  16:31 Premier Alexander De Croo (Open VLD) maakte tijdens de bijzondere bijeenkomst in het parlement over de beëindigde evacuatiemissie in Afghanistan de balans op.
  [naar artikel]
 48. Meer dan 10.000 mensen geëvacueerd na vondst bom uit WOII in Duitse Essen (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 11.000 mensen zijn gisteravond geëvacueerd uit hun woningen in de stad Essen, in het westen van Duitsland, voor de ontmanteling van een grote bom uit de Tweede Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 49. WWF België zamelt al 350.000 euro in voor slachtoffers van Australische bosbranden (maar let op voor de charlatans) (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bosbranden in Australië hebben al aan tientallen mensen het leven gekost. Honderden huizen zijn vernield, duizenden inwoners moesten geëvacueerd...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.