Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:52 uur

Elektrische wagens om uit de schuldencrisis te komen? Evergrande’s eerste groene wagen verlaat de fabriek

Express

14/01/2022 - 17:16

De eerste auto van Evergrande is eindelijk van de band gerold, na productievertragingen en financiële tegenslagen. Naar verluidt heeft de wagen een actieradius van 700 km en kost die omgerekend zo’n 27.000 euro. Evergrande wil de markt voor elektrische voertuigen veroveren.Dat zou de reus kunnen helpen om zijn kolossale schulden af te betalen. De eerste […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 1 op de 3 Belgen wil nooit overschakelen naar een elektrische wagen (17/12/2021 - Express)
  Elektrische wagens spelen een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Toch is niet iedere Belg bereid om zo’n groene wagen in huis te halen. Uit een bevraging van de grootbank BNP Paribas Fortis blijkt dat 29 procent van de Belgen nooit een elektrische wagen wil aanschaffen. De elektrische wagens zijn aan een opmars bezig. […]
  [naar artikel]
 2. Schuldencrisis bij Evergrande besmet almaar meer andere Chinese vastgoedbedrijven (26/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Schuldencrisis bij Evergrande besmet almaar meer andere Chinese vastgoedbedrijven Het gaat niet goed met de Chinese vastgoedbedrijven. Na onder meer Evergrande en Fantasia mist nu ook Modern Land een betalingsdeadline. Het Chinese vastgoedbedrijf Modern, dat zich voornamelijk toespits op groene projecten, is er dinsdag niet in geslaagd om de hoofdsom en de rente terug te betalen op een obligatie van 250 miljoen dollar. Moeilijk […] Lees dit artikel: Schuldencrisis bij Evergrande besmet almaar meer andere Chinese vastgoedbedrijven
  [naar artikel]
 3. Schuldencrisis dwingt Evergrande om hoofdkantoor te verhuizen (10/01/2022 - Express)
  De donderwolken boven de Chinese vastgoedgigant Evergrande zijn nog niet weggetrokken. Het bedrijf blijft kampen met een gigantische schuldencrisis. Om geld te besparen verhuist Evergrande zijn hoofdkantoor van Shenzhen naar Guangzhou. Het noodlijdende Evergrande zoekt naar allerhande manieren om vers geld op te halen en te snoeien in de kosten. Het bedrijf moet immers met […]
  [naar artikel]
 4. Volvo Car Gent lanceert vandaag tweede model van elektrische wagen (07/10/2021 - VRT NWS)
  Bij Volvo Car Gent rolt vandaag de allereerste C40 Recharge van de band. Het is de tweede elektrische wagen van Volvo die in Gent gemaakt wordt. Volvo wil tegen 2030 alleen nog elektrische wagens bouwen. Vorig jaar werd het eerste model voorgesteld, dat was de XC40 Recharge. Volvo Car is de enige fabriek in Europa die voor de groep elektrische wagens bouwt.
  [naar artikel]
 5. Eerste volledig elektrische Volvo wordt in Gent gebouwd (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De eerste volledig elektrische auto van de Zweedse autoconstructeur Volvo zal in de Gentse Volvo-fabriek gebouwd worden. Het gaat om een elektrische variant van de compacte SUV XC40. Net als de Duitse autobouwer Audi in Vorst gaat ook Volvo batterijen voor elektrische wagens assembleren op zijn site in Gent. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Gentse fabriek. De productie van de elektrische wagen zou in het najaar van 2020 van start gaan.
  [naar artikel]
 6. Toyota bouwt Chinese fabriek voor elektrische wagens (02/03/2020 - Express)
  De Japanse autofabrikant Toyota trekt samen met zijn lokale partner FAW Group in de Chinese stad Tianjin een fabriek voor de bouw van elektrische wagens op. Met de investering is een bedrag van ongeveer 1,1 miljard euro gemoeid, bevestigen lokale autoriteiten. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 200.000 wagens die door nieuwe energiebronnen worden aangedreven. […] The post Toyota bouwt Chinese fabriek voor elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Chinees vastgoedconcern Evergrande wankelt, dochter met elektrische wagens zou personeel en leveranciers niet betalen (23/09/2021 - VRT NWS)
  Er is goed en slecht nieuws van Evergrande, het op een na grootste vastgoedbedrijf in China. Een aantal intrestbetalingen die vandaag moesten gebeuren, zouden ook uitgevoerd zijn, maar andere niet. Bovendien meldt Bloomberg betalingsproblemen bij het filiaal dat elektrische wagens produceert.
  [naar artikel]
 8. Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens De Duitse autofabrikant Volkswagen koestert plannen om in de buurt van zijn hoofdkwartier in Wolfsburg een nieuwe, ultramoderne fabriek voor de bouw van elektrische wagens op te trekken. Daarmee wil de Duitse constructeur de tegenaanval lanceren tegen zijn Amerikaanse rivaal Tesla, die binnenkort in de buurt van Berlijn zijn eerste Europese gigafactory in gebruik zal […] Lees dit artikel: Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens
  [naar artikel]
 9. Verplicht de elektrische wagen in: hoe financier je zo’n aankoop? (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplicht de elektrische wagen in: hoe financier je zo’n aankoop? Als het van Lydia Peters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit, afhangt, kunnen we vanaf 2027 enkel nog nieuwe elektrische wagens kopen. Maar zo’n duurzaam voertuig is niet bepaald goedkoop. Gelukkig krijg je bij het merendeel van de banken gunstige voorwaarden als je de aankoop van een elektrische wagen wilt financieren. De Vlaamse regeringspartijen zijn […] Lees dit artikel: Verplicht de elektrische wagen in: hoe financier je zo’n aankoop?
  [naar artikel]
 10. Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande” (24/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande” Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, is ervan overtuigd dat Europa slechts in beperkte mate is blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande. “We volgen de situatie wel van dichtbij op”, zei ze tijdens een interview met CNBC. Begin deze week was er even paniek op de wereldwijde aandelenmarkten. Beleggers maakten zich toen zorgen […] Lees dit artikel: Christine Lagarde: “Europa is slechts in beperkte mate blootgesteld aan de schuldencrisis bij Evergrande”
  [naar artikel]
 11. Groene golf van elektrische wagens op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo'n 46.000 wagens vorig jaar.
  [naar artikel]
 12. Kunnen we wel rekenen op de elektrische wagen als ‘groen’ alternatief? (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kunnen we wel rekenen op de elektrische wagen als ‘groen’ alternatief? Onder impuls van de Europese Unie trekken autoproducenten steeds meer de kaart van elektrisch. Tegen 2035 moeten namelijk alle nieuwe wagens elektrisch zijn. Daarmee wil de EU de klimaatverandering aanpakken en de uitstoot van broeikasgassen naar omlaag krijgen, maar elektrische wagens zijn lang niet zo ‘groen’ als men beweert. Dat schrijft La Dernière Heure. Valse […] Lees dit artikel: Kunnen we wel rekenen op de elektrische wagen als ‘groen’ alternatief?
  [naar artikel]
 13. Vorig jaar beweerde Evergrande nog dat zijn autodivisie Tesla in de schaduw ging stellen. Uiteindelijk verkocht het geen enkele elektrische wagen (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vorig jaar beweerde Evergrande nog dat zijn autodivisie Tesla in de schaduw ging stellen. Uiteindelijk verkocht het geen enkele elektrische wagen Vorig jaar kondigde Evergrande met veel bombarie aan dat het de elektrische voertuigenmarkt wou betreden. Met waanzinnige ambities, en doelstellingen die moeilijker haalbaar waren dan die van de huidige wereldleider op de markt, Tesla. De flop is totaal. In juni 2020 kondigde de gigantische Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande – die nu met een enorme schuld kampt […] Lees dit artikel: Vorig jaar beweerde Evergrande nog dat zijn autodivisie Tesla in de schaduw ging stellen. Uiteindelijk verkocht het geen enkele elektrische wagen
  [naar artikel]
 14. Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens De energie die onbenut is na de verdrijving van Bitcoin-miners moet de elektrische transitie van ’s werelds grootste automarkt voortstuwen. Zo hoopt Peking zijn klimaatdoelstellingen te halen. Dus dit was de verborgen agenda van Peking? Het lijkt haast het perfecte scenario, schrijft het Hongkongse medium South China Morning Post (SCMP). Het verbod van de Chinese […] Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens
  [naar artikel]
 15. Laadvermogen vs. laadsnelheid: wat bepaalt of een elektrische wagen snel oplaadt? (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Laadtijden verschillen enorm tussen de verschillende elektrische wagens (EV’s) die je vandaag op de markt vindt. Maar hoe weet je of je wagen snel...
  [naar artikel]
 16. Renault bouwt in Noord-Frankrijk "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autobouwer Renault zal in het noorden van Frankrijk de "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" uitbouwen. Het gaat in feite om drie sites, waar tegen 2025 400.000 elektrische auto's per jaar van de band zouden moeten rollen.
  [naar artikel]
 17. Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan (05/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan Meer en meer wagenproducenten spitsen zich toe op de productie van elektrische wagens. Ook Toyota werkt aan dergelijke projecten. De autoproducent brengt in 2022 een volledig elektrische wagen op de markt. Maar het bedrijf heeft ook nog oog vooor andere realisaties. Zo zal het blijven werken aan hybride en waterstofwagens. Toyota’s eerste wapenfeit? Het bedrijf […] Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan
  [naar artikel]
 18. Erdogan pakt uit met eerste volledig Turkse elektrische wagen (27/12/2019 - Express)
  Turkije heeft vandaag aangekondigd dat het 22 miljard Turkse lire (3,3 miljard euro) zal pompen in Turkse elektrische wagens over een periode van 13 jaar. Het eerste prototype van de elektrische wagen werd ook onthuld, een SUV van het merk TOGG. De Turkse president Tayyip Erdogan had in november 2017 zijn plan al onthuld om […] The post Erdogan pakt uit met eerste volledig Turkse elektrische wagen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Volkswagen wil nieuwe fabriek bouwen voor elektrische wagen Trinity (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen gaat in de buurt van zijn hoofdkantoor in Wolfsburg (Duitsland) een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van de elektrische wagen Trinity, zo blijkt uit de investeringsstrategie voor de volgende vijf jaar. De Trinity, die in 2026 op de markt zou komen, gaat concurreren met Tesla.
  [naar artikel]
 20. Het schuldenfiasco van Evergrande maakt een einde aan China’s onstilbare bouwhonger: wat zijn de gevolgen voor de wereldeconomie? (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het schuldenfiasco van Evergrande maakt een einde aan China’s onstilbare bouwhonger: wat zijn de gevolgen voor de wereldeconomie? De schuldencrisis van vastgoedreus Evergrande heeft de zwakke punten van het Chinese plan voor economische groei en een “gezamenlijke welvaart” blootgesteld. Een stagnerende groei in China kan ook zware gevolgen hebben op andere markten. Dat de vastgoedmarkt in China een gigantische zeepbel is, moeten we na het Evergrande-fiasco niet meer uitleggen. De vastgoedreus, die zeker […] Lees dit artikel: Het schuldenfiasco van Evergrande maakt een einde aan China’s onstilbare bouwhonger: wat zijn de gevolgen voor de wereldeconomie?
  [naar artikel]
 21. Jaguar Land Rover gaat elektrische auto's maken in Engeland (05/07/2019 - VRT NWS)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat zijn fabriek in Castle Bromwich, nabij Birmingham, ombouwen om er elektrische wagens te produceren. In eerste instantie zal er de nieuwe volledig elektrische Jaguar XJ worden geassembleerd. Door de fabriek om te bouwen, worden duizenden jobs gered, klinkt het bij Jaguar.
  [naar artikel]
 22. Quiz: Herken jij alle elektrische auto’s? (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische wagen was vroeger een vreemd beestje. Soms wat futuristisch qua vorm, af en toe onconventioneel. Hij viel meteen op tussen de ‘gewone’ auto’s met een verbrandingsmotor. Vandaag lijkt dat veel minder het geval. Herken jij alle elektrische wagens in de quiz van HLN Drive?
  [naar artikel]
 23. Audi gaat in zee met Chinees merk voor elektrische wagens (19/01/2021 - Express)
  De First Automobile Works (FAW) pompt met Audi maar liefst 3,8 miljard euro in de omschakeling naar elektrische auto’s. Met de investering zal een nieuwe fabriek worden opgetrokken in de thuisbasis Changchun. Tegen 2024 rollen de eerste wagens van de band. Tegen 2025 wil China dat één op vijf auto’s in het land elektrisch zijn, […] The post Audi gaat in zee met Chinees merk voor elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Renault pompt 1 miljard in elektrische fabriek (14/06/2018 - De Tijd)
  15:25 De Franse autobouwer gaat meer dan 1 miljard investeren om elektrische wagens te maken in zijn fabriek in het Noord-Franse Douai.
  [naar artikel]
 25. Marc Coucke investeert miljoenen in Belgisch zonnepanelenbedrijf dat massaal laadpalen wil installeren: “Elektrische auto zonder groene stroom heeft geen nut” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke investeert zo’n 20 miljoen euro in EnergyVision. Daarmee wil het Belgische zonnepanelenbedrijf een laadpalennetwerk met groene energie uitbouwen. De komende twee jaar wil het 5.000 laadpalen in ons land installeren. De energie voor de elektrische wagens moet van zonnepanelen komen die het bedrijf installeert bij bedrijven én particulieren.
  [naar artikel]
 26. Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent (20/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent De Volkswagen Group heeft in de eerste jaarhelft aanzienlijk meer elektrische auto’s en plug-inhybrides aan de man gebracht. Dat maakte de autobouwer dinsdag bekend. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar gingen wereldwijd 170.939 elektrische auto’s van de VW-merken naar klanten. Het gaat om een stijging met 165 procent ten opzichte van de eerste […] Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent
  [naar artikel]
 27. De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler De Chinese vastgoedtitaan Evergrande werd donderdag voor het eerst sinds het begin van zijn schuldensaga benoemd als wanbetaler. De vastgoedontwikkelaar met de meeste schulden ten laste ter wereld kijkt aan tegen serieuze herstructureringen. Evergrande, een megabedrijf uit China dat naast vastgoed ook in de productie zit van onder andere drinkwater, zuivelproducten en elektrische wagens, heeft […] Lees dit artikel: De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler
  [naar artikel]
 28. Tesla start in Duitsland met bouw eerste Europese fabriek (02/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, die nabij Berlijn opgetrokken wordt. Dat heeft de minister van Economie van de Duitse deelstaat Brandenburg maandag gemeld.
  [naar artikel]
 29. Gemeenten willen boetes voor elektrische wagens die laadpaal te lang bezet houden (08/02/2019 - De Standaard)
  Als een gewone wagen parkeert bij een laadpaal voor elektrische wagens, dan kan die een boete krijgen. Maar elektrische wagens die de plaats nodeloos bezet houden, riskeren dat niet. Dat moet veranderen, vindt de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 30. Volvo Car Gent produceert allereerste volledig elektrische wagen (01/10/2020 - VRT NWS)
  Autobouwer Volvo Car is in zijn fabriek in Gent gestart met het produceren van een volledig elektrische wagen: de XC40 Recharge P8. De fabrikant ambieert om tegen 2025 de CO2-voetafdruk van iedere wagen met 40 procent te verminderen. De productie van de allereerste elektrische Volvo-wagen zorgt ook voor meer tewerkstelling, en: "De mensen worden er speciaal voor opgeleid."
  [naar artikel]
 31. HLN GIDS. Hoeveel duurder is een elektrische auto? En is tweedehands interessant? Alles wat je moet weten over elektrisch rijden (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2029 moeten nieuwe wagens elektrisch zijn. Dat staat in het klimaatakkoord dat de Vlaamse regering heeft afgeklopt. Hoeveel duurder is zo’n elektrische wagen? Kan ik zo’n wagen al tweedehands kopen? Zijn er voldoende laadpalen? En kan ik hem nu al gebruiken als thuisbatterij? We bundelden voor jou alle informatie van onze experten.
  [naar artikel]
 32. HLN GIDS. Hoeveel duurder is een elektrische auto? En is tweedehands interessant? Alles wat je moet weten over elektrisch rijden (02/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2027 moeten nieuwe wagens elektrisch zijn. Dat is het voorstel van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Hoeveel duurder is zo’n elektrische wagen? Kan ik zo’n wagen al tweedehands kopen? Zijn er voldoende laadpalen? En kan ik hem nu al gebruiken als thuisbatterij? We bundelden voor jou alle informatie van onze experten.
  [naar artikel]
 33. Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen (25/01/2021 - Express)
  De eerste generatie chauffeurs van elektrische wagens blijkt een sterke intentie te tonen om de technologie ook in de toekomst trouw te blijven. Dat blijkt uit een studie van analisten JD Power en PlugShare, gebaseerd op een enquête bij 9.632 eigenaars van elektrische wagens in de Verenigde Staten in de herfst van vorig jaar. Vastgesteld […] The post Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Na dodelijke crash: experts waarschuwen voor kracht elektrische wagens (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische en hybride wagens maken veel minder geluid én zijn milieubewuster maar zijn minstens even krachtig als een wagen die gewoon op
  [naar artikel]
 35. Europeanen kochten vorige maand voor het eerst meer elektrische auto’s dan dieselwagens (18/01/2022 - Express)
  De elektrische wagen is aan een opmars bezig in Europa. In december vorig jaar zijn er meer zulke wagens verkocht dan dieselwagens. De twee populairste merken? Tesla en Volkswagen. Volgens gegevens die de Duitse autojournalist Matthias Schmidt voor de Financial Times heeft verzameld, overtrof de verkoop van elektrische auto’s in december die van dieselauto’s in […]
  [naar artikel]
 36. Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteit (16/01/2020 - Express)
  Bijna een derde van de Belgische weggebruikers wil in hun nieuwe wagen een hybride elektrische motor.  Iets minder dan 1 op 10 zou gaan voor een volledig elektrische wagen. Dat blijkt uit de Global Automotive Consumer Study 2020 van onderzoeksbureau Deloitte. Auto’s op benzine of diesel boeten in aan populariteit. In 2018 wou 64 procent […] The post Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Topman Evergrande gebruikt persoonlijk fortuin om schulden van de vastgoedgroep te financieren (16/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Topman Evergrande gebruikt persoonlijk fortuin om schulden van de vastgoedgroep te financieren De Chinese vastgoedgigant Evergrande kampt nog altijd met een gigantische schuldencrisis. Om een deel van die schulden terug te betalen, brengt Hui Ka Yan, de voorzitter van de vastgoedontwikkelaar, enkele persoonlijke bezittingen in stelling, waaronder kunstwerken. Het gaat niet goed met Evergrande. De vastgoedontwikkelaar heeft alle moeite van de wereld om zijn financiële verplichtingen na […] Lees dit artikel: Topman Evergrande gebruikt persoonlijk fortuin om schulden van de vastgoedgroep te financieren
  [naar artikel]
 38. Volvo-Gent mag misschien elektrische wagen bouwen (19/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De eerste volledig elektrische Volvo zal dan wel in China worden gebouwd, maar de aankondiging sluit niet uit dat er ook in Gent een elektrische wagen kan komen. Dat zegt woordvoerder Mark De Mey Van Volvo Car Gent.
  [naar artikel]
 39. Elektrische wagens moeten verplicht geluid maken (16/11/2016 - Express)
  Elektrische wagens respecteren het milieu en rijden bijna zonder geluid. Maar 2.400 Amerikaanse voetgangers worden elk jaar het slachtoffer van een aanrijding met een elektrische wagen omdat ze die niet hebben horen aankomen. Om daar iets aan te doen heeft het Amerikaanse agentschap voor de verkeersveiligheid NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) maandag aangekondigd dat alle elektrische en hybride wagens vanaf 2019 een systeem zullen moeten hebben dat het geluid van een motor nabootst en dat wordt geactiveerd eens de wagen minder dan 30 km/uur rijdt. Volgens het agentschap is er boven die snelheidsgrens geen probleem en wordt de wagen gehoord. Europa heeft een eigen reglement voorzien voor 2019: elektrische wagens zullen vanaf dan een camera moeten hebben die voetgangers moet ontdekken en een geluid in hun richting moet sturen wanneer nodig. Alle merken zullen eenzelfde geluid maken. The post Elektrische wagens moeten verplicht geluid maken appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 40. Gentse fabriek bouwt eerste elektrische Volvo (15/05/2019 - De Tijd)
  15:29 Bij Volvo Car in Gent rolt vanaf eind volgend jaar de eerste elektrische SUV XC40 van de band. Het project geeft de Oost-Vlaamse fabriek een nieuwe boost.
  [naar artikel]
 41. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
  Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
  Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Volkswagen investeert 700 miljoen euro in Amerikaanse fabriek voor elektrische wagens (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Automaker Volkswagen steekt 800 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 700 miljoen euro, in een Amerikaanse fabriek waar elektrische auto's moeten...
  [naar artikel]
 44. Audi Brussels ontwikkelt software om snel toestand batterij elektrische wagen na te gaan (01/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Audi Brussels ontwikkelt software om snel toestand batterij elektrische wagen na te gaan Audi Brussels, de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, heeft in samenwerking met Volkswagen Group Components een sneltest ontwikkeld, die in enkele minuten de toestand van een hoogspanningsbatterij van een elektrische auto kan beoordelen. Dat heeft de fabriek donderdag gemeld. Het resultaat van de analysesoftware geeft aan welke cellen en modules van de […] Lees dit artikel: Audi Brussels ontwikkelt software om snel toestand batterij elektrische wagen na te gaan
  [naar artikel]
 45. Tesla kan deze maand beginnen met bouw Duitse fabriek (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, die nabij...
  [naar artikel]
 46. Groene golf op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo’n 46.000 wagens vorig jaar. “Dit is een stevige stijging, maar wanneer je weet dat in Vlaanderen meer dan 3,5 miljoen personenwagens ingeschreven zijn, blijft het een klein aandeel,” aldus Gryffroy.
  [naar artikel]
 47. Europa's grootste fabriek voor elektrische auto's start productie Volkswagen ID.3 (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Duitse Zwickau Europa’s grootste fabriek voor elektrische auto’s opgestart. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Duits bondskanselier...
  [naar artikel]
 48. Betekent de nieuwe e-Audi de doorbraak voor de mainstream elektrische wagen? (18/09/2018 - De Morgen)
  Audi heeft zijn eerste volledig elektrische wagen voorgesteld. De e-tron Quattro moet de strijd aangaan met Tesla's Model S en X. Betekent de introductie van de in Brussel geproduceerde wagen de definitieve doorbraak van de elektrische wagen?
  [naar artikel]
 49. Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagen (15/01/2020 - Express)
  Op het Autosalon heeft Honda de ‘Honda e’ voorgesteld, een volledig elektrische stadswagen. De wagen past in de bredere strategie van de Japanse autoproducent. Elektrisch is geen taboe meer. Daarom schakelt Honda in 2022 volledig over naar elektrische en hybride wagens. Dat is drie jaar vroeger dan oorspronkelijk voorzien. Honda is daarmee de eerste grote autobouwer die […] The post Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.