Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:10 uur

Meer kans voor onderzoekers om na pensioen voort te doen

De Standaard

14/01/2022 - 17:41

Om te beletten dat topwetenschappers na hun emeritaat naar het buitenland trekken, heeft minister Crevits de regels aangepast en 5 miljoen vrijgemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Geef koppels de kans om samen met pensioen te gaan”: dit staat in alternatief pensioenplan van experts (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geef koppels de kans om samen met pensioen te gaan. Dat is een van de aanbevelingen die professoren van de UGent doen in een alternatief pensioenvoorstel. Maar hoe zou dat precies werken?
  [naar artikel]
 2. Pensioen, een ver-van-mijn-bed-show of niet? (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Pensioen, een ver-van-mijn-bed-show of niet? Gezellig op restaurant gaan, een zonovergoten vakantie plannen, een concert meepikken, leuke uitstapjes doen… Ook tijdens je pensioen wil je daarvan kunnen blijven genieten, niet? Hoe zorg je nu voor een zorgeloos pensioen? Meer en meer Belgen twijfelen of de overheid de pensioenen wel kan blijven betalen. De vergrijzing is allerminst verleden tijd waardoor ook […] Lees dit artikel: Pensioen, een ver-van-mijn-bed-show of niet?
  [naar artikel]
 3. Wat moet je doen voor een zorgeloos pensioen? (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan de helft van de Limburgers (53%) vreest niet te zullen toekomen met zijn pensioen. En twee op de drie verwachten hun levensstandaard na hun pensioen te moeten aanpassen, blijkt uit de enquête die Het Belang van Limburg liet uitvoeren. “Die vrees is terecht, want er is geen zekerheid wat het wettelijke pensioen betreft”, zegt Pascal Paepen, docent bank en beurs aan de Thomas More Hogeschool Kempen en columnist van onze krant. “Daarom bouw je best andere reserves op.” In tijden van grote verwarring over het wettelijk pensioen: tien tips.
  [naar artikel]
 4. Studiejaren afkopen voor een hoger pensioen: doen of niet? (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu een som geld neertellen, om aan het einde van je loopbaan meer pensioen te krijgen. Dat is de mogelijkheid die de overheid je geeft met het ‘afkopen’ van studiejaren. Nog tot eind volgende maand kan dat aan een gunstiger tarief. Vraag is of je het daarom ook moet doen.
  [naar artikel]
 5. Dit kan je zelf doen om onbezorgd op pensioen te gaan (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We maken ons allemaal zorgen over ons pensioen, maar denken we er ook écht over na? Meestal lijkt het pensioen zo ver weg dat we er ons hoofd niet...
  [naar artikel]
 6. Zo ziet het vernieuwde pensioen eruit: voor elke ambtenaar anders (22/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De kans bestaat dat een kleuterjuf op een andere leeftijd met pensioen gaat dan een leraar LO, ook al zijn het beide leerkrachten. Dat is het gevolg van het wetsontwerp dat Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) vandaag op de regeringstafel legt. Het bepaalt aan de hand van vier criteria of je een zwaar beroep hebt en hoeveel vroeger je met pensioen kan. Voortaan is niet meer de beroepsgroep, maar de functie doorslaggevend.
  [naar artikel]
 7. Onderzoekers zijn er eindelijk in geslaagd meest zeldzame slang voort te laten planten (07/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is onderzoekers gelukt om een uiterst zeldzame slang voort te laten planten. De kwekers van het Chinese ‘Chengdu Instituut’ zijn enorm gelukkig met de zaak. “In de voorbije 80 jaar werden er maar 30 van deze slangen gevonden, maar nu kunnen we ze eindelijk zelf kweken.”
  [naar artikel]
 8. Wetenschappers ontdekken ‘homo-genen’, maar kunnen we homoseksualiteit dan voorspellen? (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaanse wetenschappers hebben vijf nieuwe ‘homo-genen’ in ons DNA gevonden. Wie geboren wordt met die genetische varianten, heeft meer kans om homoseksueel te worden. Maar hoe groot is die kans dan? En waarom doen onderzoekers er onderzoek naar?Hilde Van den Eynde
  [naar artikel]
 9. De nieuwe pensioenhervorming: langer werken = meer pensioen (24/11/2017 - VRT NWS)
  De Kamer heeft donderdag de pensioenhervorming goedgekeurd. Rode draad daarin: wie langer werkt, krijgt meer pensioen. Volgens minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) zal het gemiddelde pensioen toenemen en zullen met name vrouwen een hoger pensioen krijgen. De vakbonden zijn niet zo euforisch.
  [naar artikel]
 10. HET DEBAT. Na het verplichte pensioen van Michel Wuyts en Frank Raes, moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken? (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  VRT wijst Michel Wuyts en Frank Raes de deur. De twee sportmonumenten moeten verplicht met pensioen. “Ik ben ontgoocheld dat het zo abrupt stopt. Ik had gehoopt op freelance of zelfstandige basis nog een tweetal jaar voort te kunnen doen”, reageerde Wuyts. Er komt heel wat kritiek op het gedwongen pensioen. Wat denk jij? Moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
  [naar artikel]
 11. Op je veertigste met pensioen? Als je slim met je geld omgaat kan het (02/11/2020 - De Morgen)
  Geen zorgen over vakantiedagen, alle tijd voor familie en vrienden en alleen doen waar je echt gelukkig van wordt. Sommige mensen doen er alles aan om zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan. Het liefst al rond hun veertigste. En dat is voor iedereen haalbaar, zeggen ze.
  [naar artikel]
 12. Werknemer, zelfstandige of ambtenaar: dit is hun gemiddeld pensioen (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Je mag je werk nog zo graag doen, iederéén verzucht wel eens dat het fijn zal zijn om later op pensioen te gaan. Maar zal dat ook gelden voor je portemonnee? Hoeveel bedraagt het gemiddelde pensioen in ons land precies en - nog interessanter - hoeveel zal jij krijgen? Jobat.be maakt de berekening.
  [naar artikel]
 13. Kans om buiten besmet te worden met het coronavirus is bijzonder klein, volgens Ierse studie (07/04/2021 - Metro)
  Volgens onderzoek van de Ierse gezondheidsdienst HPSC valt slechts 0,1 procent van de coronabesmettingen te herleiden naar contacten in de buitenlucht. De studie nam ruim 232.000 coronagevallen onder de loep, schrijft The Irish Times. De onderzoekers konden bij slechts 262 besmettingen in Ierland vaststellen dat die buiten hadden plaatsgevonden. Die kwamen voort uit 42 grote uitbraken. De HPSC noemt het voorbeeld van twee gezinnen die buiten aan het klussen waren, wat leidde tot 7 besmettingen. Onderzoekers konden ook besmettingen herleiden naar bouwplaatsen en sportactiviteiten. In de praktijk raakten mogelijk meer mensen buitenshuis besmet. Het lukt immers vaak niet om vast te stellen waar iemand het virus precies heeft opgelopen. Toch hebben internationale onderzoekers al eerder geconcludeerd dat mensen binnenhuis veel meer risico lopen om besmet te raken dan buiten, waar de wind de viruspartikeltjes zou kunnen doen wegwaaien. De Ierse viroloog Liam Fanning roept desondanks op tot voorzichtigheid: een face-to-facegesprek blijft riskant, zei hij. Veiliger is om naast elkaar te staan en zijdelings van elkaar te spreken, een praktijk die volgens Fanning ook tijdens de Spaanse Griep werd aangeraden. Lees ook: Vijf coronaproof uitstapjes om je kinderen te entertainen tijdens de extra lange paasvakantie Het bericht Kans om buiten besmet te worden met het coronavirus is bijzonder klein, volgens Ierse studie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Orale seks lijkt kans op miskraam te verkleinen (07/04/2019 - De Morgen)
  ‘Een geniaal idee’, ‘belangrijkste onderzoek ooit’, ‘alle mannen doen nu een high five’. Luid klinkt het digitale gegiechel, nu Leidse onderzoekers andermaal hebben aangetoond dat orale seks op de man de kans op een miskraam bij de vrouw lijkt te verkleinen. ‘Suck dick to get pregnant’, zoals een van de meer gevatte commentaren op sociale media het samenvat.
  [naar artikel]
 15. Steeds meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer en meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk. Op vijf jaar tijd is hun aantal met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ dat wijst op het lage pensioen als een van de redenen.
  [naar artikel]
 16. Steeds meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk (22/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meer en meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk. Op vijf jaar tijd is hun aantal met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ dat wijst op het lage pensioen als een van de redenen.
  [naar artikel]
 17. Meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk (22/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Meer en meer zelfstandigen blijven na hun pensioen aan het werk. Op vijf jaar tijd is hun aantal met een derde gestegen, zo blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie NSZ dat wijst op het lage pensioen als een van de redenen.
  [naar artikel]
 18. En de informateurs, zij ploegden voort (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselJohan Vande Lanotte en Didier Reynders puzzelen ook na volgende maandag nog een tijdje voort aan een nieuwe federale meerderheid. De kans is bijzonder groot dat koning Filip hun opdracht al voor een vierde keer verlengt.
  [naar artikel]
 19. Jan Spooren (N-VA): 'Meer werken moet leiden tot meer pensioen' (21/09/2017 - Knack)
  Door de pensioenhervormingen zul je na je 65e makkelijker kunnen bijverdienen, zegt Kamerlid Jan Spooren (N-VA). 'Ofwel ga je voor je pensioen, in combinatie met een (flexi-) job. Ofwel blijf je gewoon werken, en tikt je pensioen aardig aan.'
  [naar artikel]
 20. Pensioen met punten belandt op de lange baan (15/01/2018 - De Tijd)
  16:37 Na het verdeelde advies van de sociale partners is de kans klein dat het pensioen met punten er nog deze legislatuur komt.
  [naar artikel]
 21. Leuvense onderzoekers willen  sporters duwtje in de rug geven met sportcheques (20/10/2017 - VRT NWS)
  De Leuvense onderzoekers Jeroen Scheerder en Erik Thibaut van de Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid pleiten ervoor dat lokale overheden meer werk maken van het toekennen van sportcheques om de bevolking meer te doen sporten. 
  [naar artikel]
 22. DEBAT. Zie jij het zitten om langer te gaan werken om meer pensioen te kunnen krijgen? (19/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pensioenminister Karine Lalieux (PS) is klaar met haar herwerkt pensioenplan. het is nog wachten op de goedkeuring van de regering. CD&V opent het pensioendebat nu alvast met een eigen plan, met enkele opmerkelijke zaken. Zo zou je zelf mogen kiezen wanneer je op pensioen gaat, zij het tussen 62 en 67 jaar. Wie sneller op pensioen gaat, krijgt maandelijks minder, wie langer doorwerkt, verdient meer. Zie jij het zitten om langer te werken voor meer pensioen? Laat hieronder je mening achter!
  [naar artikel]
 23. Droom je al van je pensioen? Zoveel zal je krijgen als werknemer, ambtenaar of zelfstandige (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Je mag je werk nog zo graag doen, iederéén verzucht wel eens dat het fijn zal zijn om later op pensioen te gaan. Maar zal dat ook gelden voor je portemonnee? Hoeveel bedraagt het gemiddelde pensioen in ons land precies en - nog interessanter - hoeveel zal jij krijgen? Jobat.be maakt de berekening.
  [naar artikel]
 24. Vegetariërs hebben 20% meer kans op een beroerte volgens een studie, klopt dat wel? (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Oxford hebben vegetariërs 20% meer kans om een beroerte te krijgen dan vleeseters. Ze kwamen tot die...
  [naar artikel]
 25. Malaise bij controledienst politie: baas is op pensioen maar werkt uit noodzaak verder (06/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De controledienst van de politie, de Algemene Inspectie, kampt met een personeelstekort van 25 procent. Dat schrijft Het Nieuwsblad zondag. De baas van de dienst is eigenlijk op pensioen, maar doet gewoon voort omdat er nog geen opvolger werd gevonden.
  [naar artikel]
 26. Malaise bij controledienst politie: baas is op pensioen maar werkt uit noodzaak verder (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De controledienst van de politie, de Algemene Inspectie, kampt met een personeelstekort van 25 procent. Dat schrijft Het Nieuwsblad zondag. De baas van de dienst is eigenlijk op pensioen, maar doet gewoon voort omdat er nog geen opvolger werd gevonden.
  [naar artikel]
 27. “Tevreden over seks in je relatie? Dan loop je meer kans op een slippertje” (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens onderzoekers van de Florida State University zijn er enkele indicatoren die de kans op ontrouw vergroten. Opvallend genoeg kwamen ze onder meer tot de conclusie dat een bevredigend seksleven in de relatie net een aanwijzing was voor mogelijke toekomstige slippertjes. Ook de leeftijd, aantrekkelijkheid en seksueel verleden speelden een belangrijke rol.
  [naar artikel]
 28. Open VLD kibbelt voort met CD&V over pensioenen (28/04/2017 - De Tijd)
  10:40 Open VLD'er Vincent Van Quickenborne haalt scherp uit naar minister van Werk Kris Peeters (CD&V), 'die zich er zomaar bij neerlegt dat een werkloze meer pensioen krijgt dan een zelfstandige.'
  [naar artikel]
 29. Vegetariërs hebben 20% meer kans op een beroerte volgens een studie (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Oxford hebben vegetariërs 20% meer kans om een beroerte te krijgen dan vleeseters. Ze kwamen tot die...
  [naar artikel]
 30. Wie alleenstaand is, heeft 50% meer kans om voor zijn 70ste te sterven (10/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie eenzaam is, heeft de helft meer kans om voor zijn zeventigste te sterven dan iemand met veel sociale contacten. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers na het bekijken van 218 studies over het thema. Eenzaamheid is daarmee een even grote bedreiging voor onze gezondheid als obesitas.
  [naar artikel]
 31. Hoeveel moet u opzijzetten voor een zorgeloos pensioen? (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat uw pensioen straks een stuk lager ligt dan uw huidige loon. Tijdig sparen is dus de boodschap. Maar hoeveel moet u opzij...
  [naar artikel]
 32. Je studiejaren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee? (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij hoger onderwijs gevolgd? Dan is de kans reëel dat je geen loopbaan van 45 jaar zal kunnen voorleggen als je met pensioen gaat. Dan heb je dus ook geen recht op een volledig pensioen. Er valt wel een mouw aan te passen: je kan ‘studiejaren afkopen’ en zo toch een volledig pensioen verwerven. Let wel op, want als je nog van het huidige, voordelige systeem wil profiteren, moet je je haasten: vanaf 1 december wordt het duurder. Onze financieel expert Paul D’Hoore verduidelijkt hoe de vork in de steel zit, hoe je zelf de berekening maakt voor jouw situatie en welke addertjes er onder het gras schuilen.
  [naar artikel]
 33. Onderzoekers waarschuwen voor zika 2.0 (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou...
  [naar artikel]
 34. Meer Belgen kozen in 2020 voor vervroegd pensioen (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de coronacrisis hebben meer Belgen gekozen voor vervroegd pensioen, dus voor de leeftijd van 65 jaar. Bij werknemers koos 36,7 procent voor vervoegd pensioen; in 2019 was dat nog 32,9 procent, zo blijkt uit een analyse van HR-bedrijf Acerta bij 35.000 werkgevers uit de private sector. Bij zelfstandigen koos vorig jaar bijna 55 procent (54,8 procent) voor vervroegd pensioen. In 2019 was dat nog 52,8 procent.
  [naar artikel]
 35. Experten waarschuwen: "Begin zelf al te sparen voor uw pensioen" (05/10/2016 - De Redactie)
  Pensioenspecialisten Jef Vuchelen (VUB) en Mark Scholliers zeggen dat het wettelijk pensioenstelsel op instorten staat en dat zonder drastische ingrepen de kans klein is dat u het pensioen krijgt waarop u recht heeft.
  [naar artikel]
 36. Vaders doen steeds meer. Maar de ‘mental load’ komt bij de moeders terecht (29/08/2019 - De Morgen)
  Vakantiekampen boeken, uitdeelcadeautjes kopen voor de crèche of de kerstkaarten schrijven: de kans is reëel dat die taakjes ook bij u thuis door de moeder gebeuren. Want ook al doen mannen steeds meer hun deel in het huishouden, het blijven de vrouwen die de boel organiseren. ‘Vaak geef ik mijn man niet eens de kans om over te nemen.’
  [naar artikel]
 37. Onderzoekers waarschuwen voor uitbraak van zika 2.0 (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou...
  [naar artikel]
 38. Slechte sfeer op het werk? Drie keer meer kans op depressie (28/06/2021 - Knack)
  Werk je in een bedrijf dat weinig of geen aandacht heeft voor mentale gezondheid, dan stijgt je kans op een diagnose voor depressie met 300 procent. Dat zeggen Australische onderzoekers na een grootschalig bevolkingsonderzoek.
  [naar artikel]
 39. Last van puistjes? Dan loop je meer kans op een depressie (08/02/2018 - Metro)
  De puberteit brengt vervelende ongemakken met zich mee waaronder humeurschommelingen en acné. Dat laatste blijkt nu minder onschuldig als gedacht. Onderzoekers linken huidproblemen aan depressie.  Britse onderzoekers hielden vijftien jaar lang 124.427 mannen en vrouwen met acné en 1.731.608 mensen zonder acné in de gaten, meldt British Journal of Dermatology. Personen met acné uit de testgroep hadden 20%  meer kans op een depressie als mensen zonder huidproblemen. Jonge vrouwen Vooral jonge vrouwen die niet rookten en met een hogere sociaal-economische status kregen te maken met acné. Zij dronken vaker alcohol en/of hadden overgewicht. Het verhoogde risico op depressie geldt enkel de eerste vijf jaar na de diagnose. In het eerste jaar heb je 63% meer kans op depressie dan iemand zonder.  
  [naar artikel]
 40. Onderzoekers waarschuwen: 'Net bij hoge vaccinatiegraad neemt kans op resistente virusvariant toe' (30/07/2021 - Knack)
  Een team van Europese onderzoekers roept op om de huidige coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van mondmaskers, te behouden totdat iedereen volledig is gevaccineerd. De wetenschappers waarschuwen dat juist bij een hogere vaccinatiegraad de kans toeneemt dat zich een mutatie van het coronavirus ontwikkelt die resistent is tegen die vaccins.
  [naar artikel]
 41. Is sparen voor een aanvullend pensioen wel voor iedereen interessant? (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 3 miljoen werknemers sparen voor hun pensioen via hun werkgever. In al die gevallen biedt die hen een aanvullend pensioen­plan aan. Als...
  [naar artikel]
 42. Zo dicht u de kloof tussen uw huidig loon en het wettelijk pensioen (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat uw wettelijk pensioen een stuk lager ligt dan uw huidige loon. Als u uw levensstandaard op peil wil houden, zal u dus moeten...
  [naar artikel]
 43. Hoeveel pensioen verlies je wanneer je deeltijds werkt? (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
  [naar artikel]
 44. Hoeveel pensioen verlies je wanneer je deeltijds werkt? (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
  [naar artikel]
 45. Hoe krijgt u de kloof tussen het wettelijk pensioen en uw huidig loon dicht? (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat uw wettelijk pensioen een stuk lager ligt dan uw huidige loon. Als u uw levensstandaard op peil wil houden, zal u dus moeten...
  [naar artikel]
 46. 290 miljoen jaar oud fossiel wordt robot voor onderzoek voortbeweging (17/01/2019 - VRT NWS)
  Hoe bewogen de eerste landdieren zich voort? Om die vraag te beantwoorden, hebben onderzoekers een bijna 300 miljoen jaar oud fossiel en oude, fossiele pootafdrukken gebruikt om een bewegend robotmodel te maken van een prehistorische levensvorm. En wat bleek? De viervoeter Orobates pabsti bewoog zich blijkbaar vlotter voort dan tot nu toe gedacht werd, meer met een stevige tred dan al kruipend. Een geavanceerde voortbeweging op het land is blijkbaar ouder dan gedacht werd.
  [naar artikel]
 47. Meer dan één op de drie Belgen bouwt geen pensioen op via de werkgever (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Meer dan één op de drie Belgen bouwt geen pensioen op via de werkgever Volgens het regeerakkoord moet elke Belg een aanvullend pensioen kunnen opbouwen met een bijdrage van minstens 3 procent van het brutoloon. Maar uit een analyse van de vzw Sigidis blijkt dat de regering nog heel wat werk voor de boeg heeft om die doelstelling te bereiken. Zo had één op drie Belgische werknemers in 2019 […] Lees dit artikel: Meer dan één op de drie Belgen bouwt geen pensioen op via de werkgever
  [naar artikel]
 48. Onderzoekers waarschuwen voor zika 2.0 (12/10/2017 - Knack)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou de ontwikkeling van vaccins en tests kunnen bemoeilijken.
  [naar artikel]
 49. Wat is de impact van deeltijds werken op je pensioen? (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.