Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:25 uur

Corona en chiptekorten zetten rem op Duits herstel

De Tijd

14/01/2022 - 17:47

17:34 2021 heeft Duitsland niet het verhoopte flukse economische herstel gebracht. Coronaopstoten en onderdelentekorten in de industrie remden de groei af. Niet alleen hinkt het Duitse herstel achterop bij ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Corona-opstoot en nieuwe lockdowns bedreigen economisch herstel VS (16/07/2020 - De Tijd)
  10:00 De Verenigde Staten krijgen geen grip op het coronavirus. De ongecontroleerde opstoten zetten beleidsmakers aan tot nieuwe lockdowns. Donkere wolken hangen boven het broze economische herstel.
  [naar artikel]
 2. Door corona, noodweer en tekort aan chips: tweedehandsauto dreigt stukken duurder te worden (31/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De tweedehandsmarkt van personenwagens is door corona, chiptekorten en het noodweer in een perfecte storm beland. Analisten verwachten dan ook stevige prijsstijgingen.
  [naar artikel]
 3. Lancering MacBook Pro mogelijk uitgesteld door chiptekorten (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Lancering MacBook Pro mogelijk uitgesteld door chiptekorten (ABM FN-Dow Jones) De uitrol van de nieuwe MacBook Pro wordt mogelijk uitgesteld vanwege chiptekorten. Dit meldde DigiTimes donderdag op basis van bronnen in de sector. De nieuwe laptop van Apple zal nu in oktober of zelfs november verschijnen, aldus DigiTimes, terwijl Apple doorgaans september aanhoudt voor de lancering van nieuwe producten. Eerder meldde DigiTimes […] Lees dit artikel: Lancering MacBook Pro mogelijk uitgesteld door chiptekorten
  [naar artikel]
 4. Band bij Audi Brussels ligt donderdag en vrijdag stil door chiptekorten (17/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi ondervindt opnieuw hinder door de wereldwijde chiptekorten. De band ligt er vandaag/donderdag en morgen/vrijdag stil. Dat is vernomen van Peter D’hoore, de woordvoerder van de fabriek, waar zowat 3.000 mensen werken. In de Gentse fabriek van autobouwer Volvo ligt de productie volgende week de hele week stil door de chiptekorten.
  [naar artikel]
 5. Verder herstel voor jobmarkt VS? (04/09/2020 - De Tijd)
  01:10 De coronacrisis veroorzaakte een golf van werkloosheid in Amerika. Vrijdag weten we of de Amerikaanse arbeidsmarkt haar herstel weet voort te zetten.
  [naar artikel]
 6. Tweedehandsauto dreigt stukken duurder te worden (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De tweedehandsmarkt van personenwagens is door corona, chiptekorten en het noodweer in een perfecte storm beland. Analisten verwachten dan ook stevige prijsstijgingen.
  [naar artikel]
 7. Olieprijzen zetten herstel voort (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De olieprijzen hebben (vandaag) vrijdag tijdens de Aziatische handel het herstel van donderdag voortgezet. De noodmaatregelen van verscheidene...
  [naar artikel]
 8. ‘Gebrek aan brede regering fnuikt Belgisch herstel’ (25/05/2020 - Express)
  België is, op Spanje na, het slechtste geplaatst in de EU om een krachtig economisch herstel in te zetten. Dat... The post ‘Gebrek aan brede regering fnuikt Belgisch herstel’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Band bij Audi in Brussel donderdag en vrijdag stil door chiptekorten (17/06/2021 - De Tijd)
  09:45 Nadat woensdag bekend raakte dat de Gentse fabriek van Volvo een week stil ligt door chiptekorten geeft nu ook de Brusselse fabriek van Audi aan de productie tijdelijk stil te leggen.
  [naar artikel]
 10. Premium wordt weer echt premium (03/11/2021 - De Tijd)
  04:30 Corona en chiptekorten leren de Duitse premiummerken dat marges leuker zijn dan verkooprecords. De cijfers van BMW gaan dat woensdag bewijzen.
  [naar artikel]
 11. Corona vertraagt herstel Limburgse economie (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus legt ook een rem op het herstel van de Limburgse economie. Uit de conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka Limburg blijkt dat 75 procent van de Limburgse bedrijven die Chinese producten verwerkt in hun producten problemen met de toelevering ondervindt. Het virus vertraagt dus het herstel, al verwacht Voka dat binnen zes maanden de Limburgse economie zich terug zal stabiliseren.
  [naar artikel]
 12. “Renault kampt met chiptekorten tot minstens medio 2022” (01/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Renault kampt met chiptekorten tot minstens medio 2022” Renault verwacht dat de levering van halfgeleiders tot zeker midden 2022 moeilijk zal blijven. De automaker geeft voorrang aan de productie van auto’s en bedrijfsvoertuigen met hogere marges omdat de vraag sterk blijft, aldus CEO Luca de Meo. “Renault is gedwongen in sommige gevallen om iemand naar Azië te sturen om de chips te krijgen,” […] Lees dit artikel: “Renault kampt met chiptekorten tot minstens medio 2022”
  [naar artikel]
 13. Chinese industrie laat opnieuw herstel zien (16/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het herstel van de Chinese industrie na de zware klap van de coronacrisis lijkt door te zetten. Dat blijkt uit nieuw gepubliceerde cijfers over de...
  [naar artikel]
 14. Tweedehandsauto dreigt stukken duurder te worden en daar zit het noodweer voor iets tussen (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De tweedehandsmarkt van personenwagens is door corona, chiptekorten en het noodweer in een perfecte storm beland. Analisten verwachten dan ook stevige prijsstijgingen.
  [naar artikel]
 15. Wall Street toont krachtig herstel na impact coronavirus (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben maandag een krachtig herstel getoond na de zware koersverliezen van vorige week. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zetten hun sterkste dagwinst neer in meer dan een jaar.
  [naar artikel]
 16. Prijzen tweedehandswagens schieten omhoog (09/10/2021 - De Tijd)
  01:30 Corona, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehands auto’s. De prijzen schieten hoger.
  [naar artikel]
 17. Chiptekorten treffen Apple nauwelijks (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Techbedrijf Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een derde meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. Nog nooit verkocht het bedrijf voor meer dan 81,4 miljard dollar (zo'n 68,8 miljard euro) aan producten en diensten in de periode april, mei en juni. Dat was mede te danken aan het feit dat het bedrijf weinig last had van chiptekorten.
  [naar artikel]
 18. Beurzen zetten rally ook zonder techfavorieten door (03/09/2020 - De Tijd)
  06:42 Beleggers zetten steeds meer in op een economisch herstel in V-vorm. En dus zetten de beurzen hun remonte overtuigend voort, ook al nemen beleggers winst in pandemiefavorieten Zoom, Tesla en Apple.
  [naar artikel]
 19. Prijzen tweedehands­wagens schieten omhoog (09/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Corona, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehandsauto’s. De prijzen schieten hoger, zo meldt De Tijd.
  [naar artikel]
 20. Europese beurzen zetten het herstel verder: Bel20 30 procent hoger dan op 17 maart (02/06/2020 - Express)
  De Europese beurzen zetten hun rally verder. De Belgische sterindex Bel20 noteerde bij opening 0,4 procent hoger. De Bel20 komt... The post Europese beurzen zetten het herstel verder: Bel20 30 procent hoger dan op 17 maart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Duitse autobouwers waarschuwen voor aanhoudende chiptekorten (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Grote Duitse autofabrikanten als Volkswagen, BMW en Mercedes-moeder Daimler verwachten niet dat de chiptekorten die de auto-industrie teisteren, snel verdwenen zullen zijn. Ola Källenius, de baas van Mercedes-Benz, denkt dat de problemen tot ver in 2023 kunnen aanhouden. Die mening deelt Volkswagen. BMW waarschuwt ook dat de problemen met de halfgeleiders nog “vele maanden” kunnen aanhouden.
  [naar artikel]
 22. Chiptekorten zitten Volkswagen ook dit jaar nog dwars (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen zal ook dit jaar niet genoeg auto's kunnen bouwen om volledig aan de vraag te voldoen. Dat komt door de aanhoudende chiptekorten waar de Duitse autobouwer net als veel branchegenoten last van heeft. Dat heeft topman Herbert Diess tegen de Amerikaanse techwebsite The Verge gezegd. Volgens Diess is het tekort structureel omdat de vraag naar componenten "zo hard toeneemt".
  [naar artikel]
 23. Handbiker Zanardi zet herstel voort in Padua: “Zijn fysieke en neurologische toestand is stabiel” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Handbiker en paralympisch kampioen Alex Zanardi is overgebracht van Milaan naar Padua om daar in een revalidatiecentrum het herstel voort te zetten.
  [naar artikel]
 24. "Chiptekorten hebben productie van half miljoen voertuigen wereldwijd vertraagd" (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De chiptekorten hebben de productie van zowat een half miljoen voertuigen wereldwijd vertraagd. Dat meldt CLEPA, de Europese vereniging van autotoeleveranciers, donderdag. De gevolgen zullen tot in 2022 voelbaar zijn, vreest de vereniging.
  [naar artikel]
 25. Herstel en een sociaal Europa centraal bij EU-voorzitter Portugal (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het herstel van de coronacrisis in de EU en een sociaal Europa staan bovenaan de to-do-list van de Portugese premier António Costa. Vanaf 1 januari is zijn land zes maanden lang EU-voorzitter en dat betekent dat de regering van de sociaaldemocraat haar stempel op de Europese beleidsagenda kan zetten.
  [naar artikel]
 26. VS zetten voormalige nazi (94) uit naar Duitsland (07/03/2020 - De Morgen)
  Friedrich Berger, een 94-jarige oud-bewaker van een Duits concentratiekamp, mag door de VS worden uitgezet naar Duitsland. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. Berger woont sinds 1959 in de VS, waar hij al jarenlang een Duits militair pensioen opstrijkt.
  [naar artikel]
 27. België verliest surplus-groei van herstel na corona (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 28. IMF: “Arme landen profiteren nauwelijks van herstel na corona” (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 29. Tesla levert meer auto’s af ondanks wereldwijde chiptekorten (02/04/2021 - Express)
  De fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft het eerste kwartaal van dit jaar 184.800 auto’s afgeleverd. Dat waren er meer dan in het slotkwartaal van 2020, toen 180.570 auto’s naar de klanten werden verscheept. De stijging komt op het moment dat tekorten aan chips de productie van auto’s wereldwijd in de weg zitten. Dat Tesla […] The post Tesla levert meer auto’s af ondanks wereldwijde chiptekorten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Rammstein-zanger met corona opgenomen op intensieve zorgen (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Till Lindemann, de 57-jarige zanger van Rammstein, is besmet met corona en ligt op intensieve zorg in een Duits ziekenhuis. Dat melden Duitse media.
  [naar artikel]
 31. (Tijdelijk) geen Corona-bier meer (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Mexicaanse groep Grupo Modelo heeft beslist de productie van Corona en hun andere bieren tijdelijk stop te zetten. Het bier wordt als een ‘niet-essentieel’ product bestempeld en ze zetten daarom de activiteiten stop.
  [naar artikel]
 32. Coronavirus tast geurzenuw niet aan: goede hoop op volledig herstel van reukverlies na Covid-19 (14/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Je hebt corona (gehad) en je bent je reukvermogen kwijt. Het gebeurt bij bijna de helft van alle covid-patiënten. Maar wat blijkt: het coronavirus laat het reukcentrum van de hersenen ongemoeid. En dat geeft goede hoop op een volledig herstel van reukverlies na Covid-19.
  [naar artikel]
 33. China kan diamantproductie een snel herstel garanderen (09/02/2021 - Express)
  De vraag naar diamanten juwelen kan in de loop van dit jaar al de eerste tekenen van herstel tonen. Wereldwijd kan dat proces echter over verscheidene jaren worden gespreid. Dat staat in een rapport van consulent Bain en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De onderzoekers merken daarbij op dat het herstel afhankelijk zal zijn […] The post China kan diamantproductie een snel herstel garanderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Chipaandelen gedumpt na winstalarm Duits Infineon (27/03/2019 - De Tijd)
  17:35 Om klokslag 14u30 raasden chipleveranciers als Melexis en Besi maar ook toeleveranciers zoals ASML naar beneden op de beurs. Het Duitse Infineon ziet het herstel van de vraag voor zijn chips, vooral u...
  [naar artikel]
 35. Economie herstelt pas in 2025 van corona (23/06/2020 - De Morgen)
  De economie komt dan wel weer langzaam op gang, maar vergis u niet, de echte klap moet nog komen. De klap van corona zindert nog lang na, en een herstel wordt pas verwacht in 2025, zegt het Federaal Planbureau, die de situatie ‘bijzonder zorgwekkend’ noemt.
  [naar artikel]
 36. Lonken centrale banken opnieuw naar goud tijdens globaal economisch herstel? (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Lonken centrale banken opnieuw naar goud tijdens globaal economisch herstel? Tijdens de Covid-19-crisis zakte de aankoop van het edelmetaal door centrale banken naar het laagste punt in tien jaar. Door het wereldwijde economisch herstel hebben die financiële instellingen opnieuw meer middelen om goud aan te kopen. De centrale banken van Thailand en Servië zetten de herstelbeweging in. In het nieuws: Centrale banken beginnen opnieuw goud […] Lees dit artikel: Lonken centrale banken opnieuw naar goud tijdens globaal economisch herstel?
  [naar artikel]
 37. Voorzichtig herstel voor Heineken (03/08/2020 - Express)
  Heineken ziet sinds het dieptepunt van de coronacrisis in april een licht herstel optreden. De bierbrouwer noemt de situatie rond... The post Voorzichtig herstel voor Heineken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Geen W, V, U of L… het economisch herstel is K-vormig (26/08/2020 - Express)
  Economen hebben zich de voorbije maanden het hoofd gebroken over de vorm die het economisch herstel zou aannemen nadat Covid-19... The post Geen W, V, U of L… het economisch herstel is K-vormig appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Agressieve everzwijnen zetten Duits dorp op stelten en lopen zelfs bank binnen (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee agressieve everzwijnen hebben vrijdag gedurende enkele uren het openbare leven in een Duits dorp lamgelegd. Op hun destructieve tocht door het centrum van Heide, een dorp in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, stormden de wilde varkens zelfs een bank binnen.
  [naar artikel]
 40. Agressieve everzwijnen zetten Duits dorp op stelten en lopen zelfs bank binnen (20/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee agressieve everzwijnen hebben vrijdag gedurende enkele uren het openbare leven in een Duits dorp lamgelegd. Op hun destructieve tocht door het centrum van Heide, een dorp in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, stormden de wilde varkens zelfs een bank binnen.
  [naar artikel]
 41. Transfer Talk. “Club bood 6 miljoen op Duits talent” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft met de 21-jarige Linton Maina een jong Duits talent op de radar. De vleugelspits van Duits tweedeklasser Hannover is één van de...
  [naar artikel]
 42. Transfer Talk. “Club bood 6 miljoen voor Duits talent” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft met de 21-jarige Linton Maina een jong Duits talent op de radar. De vleugelspits van Duits tweedeklasser Hannover is één van de...
  [naar artikel]
 43. Experts doen last-minute oproep aan onderhandelaars: installeer een “staatssecretaris van Corona” (28/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Enkele corona-experts die dit weekend in zwijgstaking gingen, willen een “staatssecretaris van Corona” in de nieuwe federale regering. Daarmee zetten ze hun eis voor eenheid van commando in de coronacrisis kracht bij.
  [naar artikel]
 44. Duits onderzoek ziet EU-klimaatdoelstellingen gefnuikt door herstelfonds en meerjarenbegroting (14/07/2020 - Express)
  Het voorstel van de Europese Commissie voor de meerjarenbegroting en het corona-herstelfonds, schiet drastisch tekort qua ‘groene’ investeringen. Dat blijkt... The post Duits onderzoek ziet EU-klimaatdoelstellingen gefnuikt door herstelfonds en meerjarenbegroting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Saoedi-Arabië en Iran zetten eerste stap naar herstel diplomatieke banden (05/08/2018 - Knack)
  Saoedi-Arabië heeft visums uitgereikt aan een Iraanse diplomaat en aan zijn medewerkers. Dat heeft het Iraanse nieuwsagentschap Irna zondag meegedeeld. Het toekennen van het visum kan een eerste belangrijke stap betekenen voor het herstel van de diplomatieke banden tussen de twee rivaliserende landen.
  [naar artikel]
 46. Bekende Nederlandse covidscepticus die zich kantte tegen lockdown en vaccinatie overleden door corona (29/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse econoom Robin Fransman, initiatiefnemer van actiegroep Herstel-NL die zich tegen de lockdown keerde, is dinsdag overleden aan de gevolgen van corona.
  [naar artikel]
 47. Na herstel van corona, ligt Peter Rouffaer opnieuw in het ziekenhuis (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-‘Thuis’-acteur Peter Rouffaer (70) was nog maar pas thuis na zijn doodsstrijd tegen corona, of hij moest al opnieuw naar het ziekenhuis. “Ik...
  [naar artikel]
 48. Beethoven in Duits Bocholt (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. En dat zal in Duits Bocholt niet onopgemerkt voorbijgaan. In dit kader organiseert Duits Bocholt een uniek Beethoven concert met muzikaal talent uit alle jumelage steden.
  [naar artikel]
 49. ‘Economisch herstel zal lijken op Nike-logo’ (19/05/2020 - Express)
  De Belgische economie zal de komende maanden en jaren geen snel herstel kennen van de zware coronaschok. In de eerste... The post ‘Economisch herstel zal lijken op Nike-logo’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.