Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:57 uur

Beter dan verwacht, maar minder dan gehoopt

De Tijd

14/01/2022 - 17:47

17:12 Wall Street gaat lager. Alhoewel JPMorgan boven de lat sprong, straffen beleggers het aandeel af. Citi zakt nadat het de kwartaalwinst met 26 procent zag verschrompelen, terwijl Wells Fargo het result...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe dagbladhandel opent in volle coronacrisis (16/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks de economische onzekerheden die de gezondheidscrisis veroorzaakt, kreeg de Heistse deelgemeente Schriek er deze week toch een nieuwe dagbladhandel bij. Zaakvoerder Nasim Hairan (28) opende de Schriekse Shop met een klein hartje, maar klanten vinden de weg beter dan wat hij had gehoopt. “De cijfers staan nog niet geheel op punt, maar ik had het minder verwacht”, zegt hij.
  [naar artikel]
 2. Ryanair vervoert meer passagiers maar maakt fors minder winst (29/07/2019 - VRT NWS)
  De maanden april, mei en juni zijn maanden die de boekhouders van Ryanair liever snel zullen vergeten. De maatschappij heeft 21 procent minder winst geboekt en houdt nog zo'n 243 miljoen over. Dat is nog altijd aardig. Maar de grootste lagekostenmaatschappij van Europa had meer verwacht en gehoopt.
  [naar artikel]
 3. België pas 15de na kwalificaties: “Minder dan gehoopt, maar geen ramp” (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Startpositie nummer 15. Dat is de uitkomst voor de Belgen na de kwalificaties van de Naties op zaterdag. “Minder dan gehoopt, maar ook geen ramp”, aldus bondscoach Johan Boonen. Topfavoriet Nederland start op de pole in Mantova.
  [naar artikel]
 4. Chinese winkelverkopen wijzen op dip in herstel (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Chinese winkels hebben in april aanzienlijk meer omgezet dan een jaar eerder, maar de groei was minder hard dan in maart. Ook hadden economen in doorsnee een sterkere toename verwacht. Het cijfer leidt tot enige zorgen over het herstel van de tweede economie ter wereld, dat daarmee minder soepel verloopt dan gehoopt.
  [naar artikel]
 5. Hopen op warme en droge zomer doen we beter niet meer, al zijn er een paar lichtpuntjes (01/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een maand geleden verwachtte hij nog mooi weer voor augustus na een allesbehalve zomerse maand juli. Maar nu stelt RTBF-weerman Frédéric Decker van MétéoNews zijn voorspellingen bij, en ze zien er minder goed uit dan gehoopt. Weermannen Frank Deboosere en David Dehenauw kijken minder ver vooruit, maar ook zij schetsen een somber beeld.
  [naar artikel]
 6. Winst Apple boven verwachting dankzij duurdere iPhone's (31/07/2018 - De Tijd)
  22:46 Apple presteerde beter dan verwacht tijdens het derde kwartaal. Er werden minder iPhone's dan verwacht verkocht, maar wel duurdere modellen.
  [naar artikel]
 7. Mysterieuze zwarte sarcofaag geopend: inhoud minder spectaculair dan gehoopt (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De inhoud van de mysterieuze zwarte sarcofaag die archeologen twee weken geleden in Egypte gevonden hebben, blijkt minder spectaculair dan gehoopt....
  [naar artikel]
 8. Geen 150.000 maar 25.000 bezoekes: virtuele Batibouw blijft ver onder verwachtingen (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De virtuele editie van bouw- en verbouwbeurs Batibouw, die nog loopt tot zondagavond, lokt veel minder bezoekers dan verwacht. Tot en met vrijdagmiddag werden 25.000 unieke bezoekers geteld, hoewel de organisatie had gehoopt op 150.000. Dat zegt organisator Frédéric François.
  [naar artikel]
 9. Wereldhandel herstelt beter dan verwacht van pandemie (WTO) (31/03/2021 - Express)
  De wereldhandel herstelt beter dan verwacht van de coronapandemie. Volgens nieuwe schattingen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zullen de internationale handelsvolumes in 2021 stijgen met 8 procent, zo meldde ze woensdag in Genève. Eerder werd er nog gerekend op een herstel van 7,2 procent. Daarnaast verwacht de WTO dit jaar een wereldwijde economische groei van 5,1 […] The post Wereldhandel herstelt beter dan verwacht van pandemie (WTO) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Geen 150.000 maar 25.000 bezoekers: virtuele Batibouw blijft ver onder verwachtingen (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De virtuele editie van bouw- en verbouwbeurs Batibouw, die nog loopt tot zondagavond, lokt veel minder bezoekers dan verwacht. Tot en met vrijdagmiddag werden 25.000 unieke bezoekers geteld, hoewel de organisatie had gehoopt op 150.000. Dat zegt organisator Frédéric François.
  [naar artikel]
 11. Apple bekoort Wall Street met feestelijke prognose (31/10/2019 - De Tijd)
  21:49 Apple verwacht in de komende feestdagen nog meer iPhones en andere speeltjes te verkopen dan Wall Street had gehoopt. Ook het voorbije kwartaal was beter dan gedacht.
  [naar artikel]
 12. Wilders: "Niet wat ik had gehoopt, maar ik behoor tot de winnaars" (16/03/2017 - De Redactie)
  Geert Wilders van de rechts-populistische partij PVV geeft toe dat zijn verkiezingsresultaat minder is dan de 30 zetels waarop hij had gehoopt. Maar hij bekijkt het ook positief: "Ik behoor tot de winnaars." Eerder gisteravond waarschuwde hij premier Rutte al: "U bent nog niet van me af!"
  [naar artikel]
 13. Biostatisticus Niel Hens:“Nu paaspauze minder effect had dan gehoopt, moeten we geduld hebben met versoepelingen” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) heeft als studiogast op De Afspraak (Canvas) gevraagd om voorzichtig te zijn met de versoepelingen en deze naar eind mei op te schuiven, want de paaspauze heeft minder effect gehad dan gehoopt.
  [naar artikel]
 14. Minder interesse voor Hasselt Kermis dan verwacht: tot 50 procent minder omzet (25/09/2020 - VRT NWS)
  Hasselt Kermis lokt minder volk dan verwacht. De foorkramers schatten zelfs dat er 30 tot 50 procent minder omzet wordt gedraaid dan andere jaren. Eerder was er al een reserveringssysteem, maar dat werd afgevoerd omdat veel mensen die reserveerden niet kwamen opdagen.
  [naar artikel]
 15. Brusselse vaccinatiecampagne loopt minder vlot dan gehoopt: geen 16.000 maar 10.000 prikken per week (07/09/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse vaccinatiecampagne loopt minder vlot dan gehoopt. Omwille van de lage vaccinatiegraad wilde Brussel een inhaalbeweging maken om tegen eind oktober een vaccinatiegraad van 65 procent te bereiken. Maar om dat doel te halen moeten er in Brussel elke week gemiddeld 16.000 eerste prikken gezet worden. Voorlopig halen ze dat cijfer helemaal niet: vorige week werden net geen 10.000 eerste prikken uitgedeeld.
  [naar artikel]
 16. Impact coronavirus op wereldhandel minder dramatisch dan verwacht (06/10/2020 - Express)
  De wereldwijde handel zal dit jaar minder dramatisch instorten dan verwacht door de impact van het coronavirus, maar het herstel... The post Impact coronavirus op wereldhandel minder dramatisch dan verwacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Rechts Amerika blijft vechten (06/04/2019 - De Morgen)
  De Tea Party en andere tegenstanders van VS-president Obama rekenden erop dat de conservatieven in het Hooggerechtshof Obamacare zouden blokkeren. Maar het Hof was minder gepolitiseerd dan ze hadden gehoopt. Het maakt hen niet minder strijdlustig. Arie Elshout
  [naar artikel]
 18. IN BEELD. 40 keer minder volk, maar Chokri geniet van 'Pukkelpop light’ (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een schrale troost voor wie had gehoopt met meer dan 66.000 man opeengepropt te shaken dezer dagen op Pukkelpop, maar “het is beter dan niks” klinkt het unaniem. Met 1.500 zijn ze, de festivalgangers van het Pukkelpopkwartier, dat nog het hele weekend plaatsvindt aan de Muziekodroom in Hasselt. Zonder mondmasker en afstandsregels mogen bezoekers met een Covid Safe Ticket alle remmen losgooien.
  [naar artikel]
 19. Biostatisticus Niel Hens: ‘Nu paaspauze minder effect heeft dan gehoopt, moeten we geduld hebben met versoepelingen’ (21/04/2021 - De Morgen)
  Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) heeft als studiogast in De Afspraak (Canvas) gevraagd om voorzichtig te zijn met de versoepelingen en deze mogelijk naar eind mei op te schuiven, want de paaspauze heeft minder effect gehad dan gehoopt. ‘De versoepelingen zullen afhangen van ons gedrag nu.’
  [naar artikel]
 20. 'Solo: A Star Wars Story' scoort minder goed dan verwacht (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Solo: A Star Wars Story' is nog niet de kaskraker waarop Walt Disney had gehoopt. Tijdens het afgelopen weekend, dat in de Verenigde Staten in het...
  [naar artikel]
 21. Planbureau ziet Belgische economie beter dan verwacht standhouden dit coronajaar (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Planbureau toont zich minder pessimistisch over het dal waardoor de Belgische economie dit jaar wegens de coronacrisis zal gaan. Het verwacht...
  [naar artikel]
 22. Petya sloeg minder hard toe dan verwacht (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De cyberaanval dinsdag met de malware Petya heeft veel minder computers geraakt dan verwacht. In totaal bereikte Petya minder dan 20.000
  [naar artikel]
 23. ‘Belgische economie krimpt minder hard dan verwacht’ (10/09/2020 - Express)
  Het Planbureau toont zich minder pessimistisch over de Belgische economie en verwacht nog een krimp van 7,4 procent, terwijl het... The post ‘Belgische economie krimpt minder hard dan verwacht’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Staatsschuld neemt toe, maar minder sterk dan verwacht (11/05/2020 - Express)
  De coronacrisis deed de federale staatsschuld ook in april toenemen. Traditioneel worden er in april overschotten geboekt. Maar er is... The post Staatsschuld neemt toe, maar minder sterk dan verwacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Het mirakel van Rio (14/04/2019 - De Morgen)
  Nooit heeft België beter gescoord op Olympische Spelen. Met de nodige dosis geluk weliswaar was Rio 2016 veel minder slecht dan verwacht, maar goed is nog wat anders. Van het toevalsmodel definitief een prestatiemodel maken, dat is nu de uitdaging.
  [naar artikel]
 26. Chris Janssens (Vlaams Belang) viert feest in Bilzen: “Zes tournées générales!” (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onder luid gejuich zijn lijsttrekkers Chris Janssens en Annick Ponthier in Bilzen onthaald door hun achterban. “Onze vijanden hadden in 2014 waarschijnlijk gehoopt dat onze partij dood en begraven was, maar niets is minder waar. Vandaag staan we er groter en beter dan ooit”, zei Janssens.
  [naar artikel]
 27. Twee twintigers overvielen bar, maar ze hadden beter eerst even gekeken wie er binnen zat (02/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er was net een feestje aan de gang in een gezellige bar met heel wat klanten in de Amerikaanse stad Maryland, toen er plots twee mannen een geweer richtten op één van de werknemers bij het afhaalgedeelte van de zaak. Ze dwongen de bediende om het geld af te geven en hadden gehoopt zonder al te veel problemen te kunnen vluchten. Maar daarvoor hadden ze beter even op voorhand gecheckt wie er in de bar zat.
  [naar artikel]
 28. Twee twintigers overvielen bar, maar ze hadden beter eerst even gekeken wie er binnen zat (02/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er was net een feestje aan de gang in een gezellige bar met heel wat klanten in de Amerikaanse stad Maryland, toen er plots twee mannen een geweer richtten op één van de werknemers bij het afhaalgedeelte van de zaak. Ze dwongen de bediende om het geld af te geven en hadden gehoopt zonder al te veel problemen te kunnen vluchten. Maar daarvoor hadden ze beter even op voorhand gecheckt wie er in de bar zat.
  [naar artikel]
 29. Dow Jones op weg naar record: inflatierapport minder erg dan verwacht (11/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dow Jones op weg naar record: inflatierapport minder erg dan verwacht De Amerikaanse aandelenmarkt klom woensdag naar een recordhoogte door het feit dat de toename van inflatie minder stijl bleek dan verwacht. De Dow Jones Industrial Average steeg met ongeveer 160 punten, ofwel een toename van een half procent, naar een nieuw record. De Nasdaq, waar heel wat technologiebedrijven genoteerd staan, staat momenteel 0,5 procent lager. […] Lees dit artikel: Dow Jones op weg naar record: inflatierapport minder erg dan verwacht
  [naar artikel]
 30. BNP Paribas doet beter dan verwacht (01/08/2018 - De Tijd)
  08:31 Door zijn nettowinst onveranderd te houden in het tweede kwartaal deed de Franse bankreus BNP Paribas beter dan analisten hadden verwacht. Ook het Belgische kantoornetwerk kon een hogere winst voorleg...
  [naar artikel]
 31. Twitter maakt meer winst met minder gebruikers (25/10/2018 - De Tijd)
  14:00 De kwartaalcijfers van het socialemediabedrijf waren aanzienlijk beter dan analisten hadden verwacht
  [naar artikel]
 32. Waarom extreemrechts het zondag in Brazilië veel beter deed dan verwacht (09/10/2018 - Knack)
  De komende weken kan nog veel veranderen maar statistisch gezien wordt de extreemrechtse kandidaat Jair Bolsonaro de volgende president van Brazilië. De oud-militair scoorde zondag veel beter dan verwacht dankzij de steun van evangelische kerken en de landbouwsector.
  [naar artikel]
 33. Wereldhandel herstelt beter dan verwacht van pandemie (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldhandel herstelt beter dan verwacht van de coronapandemie. Volgens nieuwe schattingen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zullen de internationale handelsvolumes in 2021 stijgen met 8 procent, zo meldde ze woensdag in Genève. Eerder werd er nog gerekend op een herstel van 7,2 procent. Daarnaast verwacht de WTO dit jaar een wereldwijde economische groei van 5,1 procent, na een daling van 3,8 procent in 2020.
  [naar artikel]
 34. Accijnzen op tabak leveren minder op dan verwacht (09/01/2017 - Knack)
  Uit cijfers van de FOD Financiën blijkt dat de accijnzen uit de verkoop van tabaksproducten 151 miljoen euro minder hebben opgeleverd dan verwacht.
  [naar artikel]
 35. Topweekend verwacht aan de kust maar NMBS zet minder treinen in dan normaal (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is een tijd geleden maar dit weekend wordt het nog eens hoogzomer. En dat horen ze graag aan de kust. Er wordt een massa volk verwacht. Dat betekent helaas ook file rijden. De trein is een alternatief. Maar laten er nu net werken zijn zodat er minder treinen dan normaal naar de kust rijden.
  [naar artikel]
 36. Topweekend verwacht aan de kust maar NMBS zet minder treinen in dan normaal (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is een tijd geleden maar dit weekend wordt het nog eens hoogzomer. En dat horen ze graag aan de kust. Er wordt een massa volk verwacht. Dat betekent helaas ook file rijden. De trein is een alternatief. Maar laten er nu net werken zijn zodat er minder treinen dan normaal naar de kust rijden.
  [naar artikel]
 37. Belgische autosector verwacht derde minder verkoop (02/06/2020 - De Tijd)
  18:48 De automobielfederatie Febiac verwacht dat dit jaar in België bijna 200.000 nieuwe auto's minder ingeschreven zullen worden dan vorig jaar.
  [naar artikel]
 38. Testdorp in Antwerpen test minder mensen dan verwacht: "Alles hangt af van snelheid waarmee mensen code krijgen" (13/08/2020 - VRT NWS)
  In het coronatestdorp in Antwerpen zijn er afgelopen week minder mensen getest dan verwacht. In dat testdorp kunnen mensen terecht die geen symptomen hebben, maar bijvoorbeeld op vakantie gingen naar een rode zone. Het is nu een week actief en meer dan 700 mensen boden zich aan, terwijl er per dag zo'n 500 verwacht werden.
  [naar artikel]
 39. Waarom het sneeuwtapijt plaatselijk beter meeviel dan verwacht: “Sneeuw is moeilijk te voorspellen. Regen ook, maar dat valt minder op” (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tot 15 centimeter sneeuw en een verstoorde ochtendspits, klonken de voorspellingen voor woensdag. Toch bleef het uitzonderlijk rustig op de baan en...
  [naar artikel]
 40. Netflix doet beter dan verwacht (16/10/2018 - De Tijd)
  22:43 Netflix heeft er in het derde kwartaal miljoen 6 miljoen abonnees bijgekregen. Dat is beter dan verwacht. Ook het vierde wordt goed.
  [naar artikel]
 41. Boodschappen doen in coronatijd: beter voorbereid maar met minder plezier (24/04/2020 - VRT NWS)
  We gaan nog altijd even vaak naar de supermarkt om eten in te slaan, maar boodschappen doen wordt een stuk minder aangenaam bevonden tijdens de coronacrisis dan ervoor. We doen dit wel beter voorbereid: met een boodschappenlijstje, wat we voordien iets minder deden. Dat blijkt uit het internationale onderzoek dat de Universiteit Antwerpen lanceerde naar onze kook- en eetgewoonten sinds de coronacrisis.
  [naar artikel]
 42. Hein Vanhaezebrouck bekijkt paars-wit door roze bril: "We staan verder dan gehoopt" (17/09/2018 - De Morgen)
  Zes punten achterstand op Club Brugge en al drie matchen niet meer gewonnen. Het is al voor minder crisis geweest in Anderlecht. Coach Hein Vanhaezebrouck ziet het positiever: "We staan verder dan gehoopt."
  [naar artikel]
 43. Het beste van Graspop: Children of Bodom in topvorm (21/06/2019 - De Morgen)
  Wie de Marquee verkoos boven het bejaardentehuis dat Lynyrd Skynyrd is, kreeg een portie death metal voor de kiezen waar ze op gehoopt, maar misschien niet verwacht hadden.
  [naar artikel]
 44. "Voorspelde sneeuw minder intens dan verwacht", maar gladde wegen blijven mogelijk (17/03/2018 - VRT NWS)
  De voorspelde sneeuw van afgelopen nacht bleek uiteindelijk minder intens te zijn dan verwacht. Op de meeste plaatsen is het droog gebleven. Maar deze voormiddag kan een wit sneeuwtapijtje op sommige plekken nog steeds. En dus kunnen de wegen toch nog glad worden. 
  [naar artikel]
 45. Spanje verwelkomde afgelopen jaar veel minder toeristen dan verwacht (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire vakantiebestemming Spanje zag in 2021 minder toeristen dan verwacht. Zo schat sectororganisatie Exceltur dat er maar 31 miljoen buitenlandse toeristen het land hebben bezocht, terwijl de overheid had gemikt op 45 miljoen. De hoop is dat er na de omikronvariant een forse verbetering komt.
  [naar artikel]
 46. De opstand van de kiezer - Ivan De Vadder (14/06/2017 - De Redactie)
  Niet verwacht: president Donald Trump. Ook niet verwacht: de brexit. Nog minder verwacht: overwinning Emmanuel Macron. En zeker niet verwacht: nederlaag van Theresa May. Wat is dat toch met die kiezer?
  [naar artikel]
 47. Verkoop zomersolden is matig, maar wel beter dan verwacht. "Voorzichtig optimisme voor het najaar" (30/07/2021 - VRT NWS)
  Ruim de helft van de zelfstandige handelaars verkocht tijdens deze zomersolden minder dan in een normaal verkoopjaar. Dat blijkt uit een bevraging van sectorfederatie Mode Unie en UNIZO. Toch is dat beter dan eerst gevreesd werd. Mode Unie is dan ook voorzichtig optimistisch. "We merken dat het vertrouwen bij zowel consument als handelaar langzaam terugkeert."
  [naar artikel]
 48. Bpost haalt minder winst dan verwacht (07/11/2018 - De Tijd)
  18:18 Bpost haalde in het derde kwartaal 78,9 miljoen euro brutobedrijfswinst. Dat is minder dan analisten hadden verwacht. Bpost behoudt wel zijn vooruitzichten voor het hele jaar.
  [naar artikel]
 49. Donorconferentie voor Jemen mislukt: "Doodstraf voor miljoenen kinderen, vrouwen en mannen" (02/03/2021 - VRT NWS)
  De topman van de Verenigde Naties Antonio Guterres is erg scherp voor de lidstaten die met een pak minder geld over de brug zijn gekomen dan verwacht om de enorme hongersnood in Jemen aan te pakken. De virtuele donorconferentie waar gisteren 100 landen en ngo's aan deelnamen, heeft de helft opgebracht van wat de VN gehoopt had.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.