Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:52 uur

Derde overname op rij voor Kempense badgemaker

De Tijd

14/01/2022 - 17:47

17:11 Het Kempense bedrijf Orakel deed het afgelopen jaar drie overnames. Jarenlang maakte het toegangsbandjes voor de eventsector, maar door corona zoekt het andere sectoren op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederlander slorpt IJsboerke op, ijsproducent belooft dat overname geen gevolgen heeft voor personeel (29/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De bekende roomijsfabrikant IJsboerke uit het Kempense Tielen komt samen met zusterbedrijf Glacio in handen van Sweet Products. Het is al de derde overname sinds 1997.
  [naar artikel]
 2. Derde Belgische overname op rij door Noors Visma (13/07/2021 - De Tijd)
  16:31 De Noorse specialist in bedrijfssoftware Visma koopt het Belgische softwarebedrijf UseIT. De prijs van de overname is niet bekend. Het is de derde Belgische overname van Visma op zes maanden tijd.
  [naar artikel]
 3. Rechtbank start onderzoek naar overname van Kempens bedrijf Nyrstar (02/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft een college van rechtskundigen aangesteld om de overname van het Kempense zinkbedrijf Nyrstar door het Zwitserse Trafigura te onderzoeken. Die grondstoffenproducent zou Nyrstar eerst financieel hebben verzwakt.
  [naar artikel]
 4. Derde Duitse overname voor Actief Interim (23/11/2017 - De Tijd)
  16:53 De Limburgse groep koopt haar Duitse sectorgenoot AB Zeitpersonal voor een onbekend bedrag. Het is de derde Duitse overname van Actief sinds 2015.
  [naar artikel]
 5. Kempense moeder en dochter breiden imperium uit en kopen in Antwerpen al hun vijfde garage (20/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Kempense dames nemen vanaf vandaag de Renault Garage op de Noorderlaan in Antwerpen over. Margot Kenis (55) en haar dochter Caroline Wouters (28) uit Turnhout hadden met hun Groep Kenis al vier garages in de Kempen, en doen nu hun grootste overname ooit.
  [naar artikel]
 6. Cant vloert Nederland: Kempense is voor de derde keer op rij wereldkampioene bij de vrouwen (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar het beeld van de rest van het seizoen leverden de vrouwen alweer een superspannend wereldkampioenschap af. Met Sanne Cant als de koningin van Bogense. De Kempense schudde in de vinale vier Nederlandse concurrentes van zich af. Wat een triomf!
  [naar artikel]
 7. Westerlo maakt overname door Turken officieel: “Binnen drie jaar bij de zestien topclubs van België” (18/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu voor 100% in kannen en kruiken.” Met die woorden bevestigt voetbalclub KVC Westerlo nu officieel dat de overname een feit is. De Turken Oktay Erçan en Hasan Cetinkaya worden respectievelijk de nieuwe eigenaar en vice-voorzitter van de Kempense club. Het dagdagelijkse bestuur blijft in handen van Wim Van Hove.
  [naar artikel]
 8. Ter Beke plant grote overname in Nederland (01/09/2017 - De Tijd)
  08:38 De potentiële overname van de vleeswarendivisie van de Nederlandse Zwanenburg Food Group zou de omzet van Ter Beke met een derde doen toenemen.
  [naar artikel]
 9. Westerlo-supporters niet ongerust over Turkse overname: “Moeten niet heiliger zijn dan de paus” (07/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse overname van Westerlo zorgt voor vragen bij de Kempense fans. Na speculaties en beschuldigingen sloot de club het officiële forum voor onbepaalde tijd af, maar de meeste fans maken zich nog niet ongerust. “Hoe kunnen we op een goede manier afscheid nemen van Herman Wijnants, daar zijn we nu mee bezig.”
  [naar artikel]
 10. Bijna 100-jarige Mathil krijgt eerste Kempense coronavaccin (07/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt ontving Mathil Biesemans vandaag, een dag voor ze 100 wordt, de allereerste Kempense coronavaccinatie. “Als je 100 jaar bent, heb je wel al wat spuiten gehad in je leven”, vertelt de op en top Kempense goedlachs.
  [naar artikel]
 11. Tien vragen over ‘noodzakelijke’ overname van noodlijdend Westerlo (16/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo zit in de laatste rechte lijn om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen. Het einde van een tijdperk. Niet in het minst dat van Herman Wijnants (73), al bijna veertig jaar de drijvende kracht achter KVC Westerlo. Maar Wijnants schreeuwt het zelf uit: “Dit was onvermijdelijk.” Een noodzakelijke overname:tien vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 12. Vlaamse hommelkweker doet overname in Mexico (30/06/2017 - De Tijd)
  09:10 Biobest, dat hommels levert aan fruit- en groentetelers in de biotuinbouw, doet zijn derde overname in een half jaar. Daarbovenop legt de Floridienne-dochter 15 procent organische groei per jaar voor.
  [naar artikel]
 13. Ravago doet nieuwe overname in Turkije (25/11/2021 - De Tijd)
  13:34 De Kempense kunststoffenreus Ravago heeft opnieuw een Turks bedrijf overgenomen. Het gaat om chemiedistributeur Turkuaz Kimya in Istanboel.
  [naar artikel]
 14. Insectenreus Biobest slaat vleugels uit in VS (02/12/2020 - De Tijd)
  02:45 Met de overname van sectorgenoot Beneficial Insectary verdubbelt de Kempense insectenreus Biobest in één klap zijn aanwezigheid in de VS. Daardoor kan de groep er voor het eerst ook gaan kweken. 'Bela...
  [naar artikel]
 15. Sanne Cant verschalkt Nederland en pakt derde wereldtitel op rij (02/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kempense Sanne Cant is in het Deense Bogense voor de derde keer op rij wereldkampioen veldrijden geworden. Cant bleef vier (!) Nederlandse toppers voor.
  [naar artikel]
 16. ECB geeft Crelan derde kans voor overname AXA Bank (16/06/2021 - Knack)
  De Europese Centrale Bank biedt Crelan nog eens de mogelijkheid om een aangepast dossier in te dienen voor de overname van AXA Bank. Dat zou in september gebeuren. De deal, die voor de zomer afgerond had moeten zijn, zal nu ten vroegste eind dit jaar goedgekeurd worden.
  [naar artikel]
 17. Digitale diensten van Intracto krijgen voet aan de grond in Scandinavië (26/04/2021 - De Tijd)
  07:00 Intracto, de digitaledienstengroep van de Kempense ondernemer Pieter Janssens, doet met het Zweedse Stendahls een eerste overname buiten de Benelux en bouwt zo aan een tweede thuismarkt. Tegen eind di...
  [naar artikel]
 18. Kempense voetbalclubs vallen als vliegen: “Het is FC De Kampioenen, maar dan in het echt” (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  KVV Vosselaar zegt het nationale voetbal vaarwel. ASV Geel duikt in een financiële crisis. Het is niet nieuw in de Kempense voetbalwereld. Rust in vrede KFC Tielen, KFC Herentals en te veel andere clubs. Heerst in het Kempense voetbal blinde ambitie? Sporteconoom Trudo Dejonghe antwoordt.
  [naar artikel]
 19. Omzet Franse wagenbouwer PSA fors hoger na overname Opel (25/10/2017 - VRT NWS)
  De Franse groep achter de merken Peugeot, Citroën en DS zag de omzet in juli-september met 31,4 procent stijgen tegenover het derde kwartaal een jaar eerder. Met dank aan de overname van de Duitse constructeur Opel 
  [naar artikel]
 20. Lucky loser Greet Minnen kan niet voor een derde keer stunten: Kempense verliest in twee korte sets van Andreescu (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Greet Minnen (WTA 104) is uitgeschakeld in de derde ronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.
  [naar artikel]
 21. Duitsers investeren massaal in de Kempense koperfabriek (13/12/2017 - De Tijd)
  07:48 Aurubis (eigenaar van het vroegere Cumerio) investeert 320 miljoen euro in Hamburg en het Kempense Olen.
  [naar artikel]
 22. Lio uit Geel is eerste Kempense baby van 2020 (01/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Lio Westhovens uit Geel is de eerste Kempense baby van het nieuwe jaar. Met maar liefst zeven nieuwjaarsbaby’s was de eerste nacht van 2020 heel vruchtbaar voor de Kempense kraamafdelingen. In Geel ging het om vier geboortes die nacht.
  [naar artikel]
 23. Microsoft speelt zijn sterke kanten uit met overname in gamingsector (22/09/2020 - De Tijd)
  17:36 De overname door Microsoft van het gamebedrijf ZeniMax is bijzonder zinvol, aldus Technology Portfolio Manager Siddy Jobe van Econopolis. De overname bevindt zich op het snijpunt van de succesrijke cl...
  [naar artikel]
 24. Kempense buslijnen verstoord door vakbondsactie, sneldiensten vanuit Antwerpen rijden wel (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kempense regio ondervindt woensdag hinder op de buslijnen door de vakbondsactie bij vervoersmaatschappij De Lijn. In Limburg wordt al voor de derde dag op rij gestaakt, waardoor amper 20 procent van de chauffeurs is uitgereden. Alle sneldiensten vanuit Antwerpen naar Limburg rijden, laat De Lijn ’s namiddags weten.
  [naar artikel]
 25. Crelan praat over overname private bankingtak AXA (29/06/2020 - De Tijd)
  21:30 Na een deal over de overname van AXA Bank België voert de coöperatieve bank Crelan ook gesprekken over de privatebankingtak Architas van AXA in ons land. De definitieve eindprijs van de overname van ...
  [naar artikel]
 26. Aandeelhouders AB InBev keuren overname SABMiller massaal goed (28/09/2016 - Knack)
  De overname van SABMiller door AB InBev gaat in zijn beslissende fase. Deze ochtend verzamelden 77 procent van de aandeelhouders van AB InBev voor een buitengewone algemene vergadering over de overname. Een 'Noord-Koreaanse' meerderheid van 99,7 procent zette het licht op groen voor de overname. En CEO Carlos Brito maakte een einde aan de speculaties over een nieuwe naam voor de grootste brouwer ter wereld: AB InBev blijft AB InBe
  [naar artikel]
 27. Kempense politici dienen resolutie voor betere toegankelijkheid treinen in (26/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Kempense volksvertegenwoordigers, Kim Buyst (Groen) en Marianne Verhaert (Open Vld), hebben twee resoluties ingediend die de toegankelijkheid van onze treinen sterk moeten verbeteren. Ze zijn niet de eerste Kempense politici die hun tanden in treindossiers zetten. “Wij staan niet op de barricade, maar werken samen aan oplossingen.”
  [naar artikel]
 28. Supporters van Westerlo bedanken Herman Wijnants (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo - Charleroi (0-2) stond ook in het teken van het afscheid van Herman Wijnants. Na veertig jaar trouwe dienst geeft de 73-jarige manager-voorzitter - na de Turkse overname van de Kempense club - de fakkel definitief door.
  [naar artikel]
 29. Deze Kempense atleten willen schitteren op Spelen in Tokio (12/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met vier zijn ze, de Kempense atleten die in 2020 moesten schitteren op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Dat feestje ging niet door, maar hopelijk krijgen ze dit jaar een herkansing. Hoe blijf je gemotiveerd als je droom op de lange baan wordt geschoven? Citta zocht hen op in hun Kempense habitat.
  [naar artikel]
 30. Tom Boonen kijkt naar Kempense rap: "Ziet em duun jom, dieje gladden oap" (02/12/2016 - Sporza)
  "Ziet em duun" is de eerste single van Van Echelpoel, een project van twee Kempense muzikanten die een blik Kempense rap opentrekken. "Amai!", vindt Tom Boonen.
  [naar artikel]
 31. Telenet vist achter het net bij overname VOO: wat zijn de gevolgen van de uitbreiding van Orange voor jou? (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van de Waalse kabeloperator VOO sleepte jaren aan. Orange Belgium won het wedstrijdje touwtrekken uiteindelijk van Telenet. Door de overname van VOO vestigt Orange Belgium zich definitief als derde grote speler op de Belgische markt. Maar zullen we daar in Vlaanderen iets van merken? Mijntelco zet de gevolgen uiteen.
  [naar artikel]
 32. Warre is eerste Kempense kerstbaby (25/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de vier Kempense ziekenhuizen zijn tijdens de kerstnacht- en ochtend vijf kinderen ter wereld gebracht. De vroegste geboorte was in het AZ Turnhout.
  [naar artikel]
 33. Kempense robotten voor Franse kernfusiereactor (02/11/2016 - De Tijd)
  00:30 Het Kempense automatiseringsbedrijf AVT gaat transportrobotten leveren voor ITER, ‘s werelds grootste experimentele kernfusiereactor.
  [naar artikel]
 34. Grootste overname ooit (13/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse telecomreuzen AT&T en Verizon broeden volgens de Financial Times op een overname van Vodafone, de op een na grootste speler in mobilofonie. Als het effectief tot een bod komt, zou dat de grootste overname ooit zijn.
  [naar artikel]
 35. DPG Media krijgt groen licht voor Nederlandse overname (10/04/2020 - De Tijd)
  16:24 De Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen bezwaar tegen de overname van Sanoma Media Nederland door DPG Media Nederland. De overname omvat tijdschriften als Feeling Wonen en vtwone...
  [naar artikel]
 36. Kempense wereldleider in jetons gaat ecologisch (18/07/2019 - De Tijd)
  12:58 Met 78 miljoen jetons per jaar is de Kempense kmo Orakel de grootste producent ter wereld. Die muntjes worden, net als de polsbandjes voor evenementen, steeds meer gemaakt van aardappelschillen en ger...
  [naar artikel]
 37. ING mispakt zich aan overname pornoklanten (13/11/2020 - Express)
  ING verloor volgens de Nederlandse krant FD 200 miljoen euro aan de overname van het betaalplatform Payvision in 2018. De... The post ING mispakt zich aan overname pornoklanten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. CEO: 'Overname vergroot vanaf dag één winst Ter Beke' (07/10/2021 - De Tijd)
  11:38 Met de overname van het bedrijf achter Aoste en Marcassou rondt Ter Beke de kaap van 1 miljard euro omzet . 'Deze overname zal nog veel organische groei opleveren. We kunnen nu ook merken aanbieden én...
  [naar artikel]
 39. Kempens bedrijf gaat in twee jaar van 300 naar 1.300 werknemers (24/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het van oorsprong Kempense bedrijf Intracto Group, dat bedrijven op allerlei manieren helpt bij hun digitalisering, heeft zijn grootste overname ooit gedaan. Door de inlijving van een Nederlandse bureau krijgt het er in een klap vierhonderd werknemers bij. Hoe groeit het bedrijf zo snel?
  [naar artikel]
 40. Wielrenner Jan Bakelants voor de derde keer papa (22/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Kempense wielrenner Jan Bakelants is voor de derde keer papa geworden. Daphne, de vrouw van de 34-jarige coureur van Circus-Wanty-Gobert, beviel van een 3,6 kilogram stevige jongen Jos. Hij wordt de grote broer van Bakelants’ dochters Julia en Jane.
  [naar artikel]
 41. Rupel Boom tussen hoop en vrees na bekendmaking overname: “Verhouding met Beerschot lag altijd moeilijk” (26/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuws over de overname van Rupel Boom door Beerschot zorgt bij de entourage van de Boomse club voor enige bezorgdheid en vraagtekens. Nu een samenwerking met de jeugd plots een overname blijkt, zijn ze er niet helemaal gerust in.
  [naar artikel]
 42. Onlinevergaderdienst Zoom doet zijn grootste overname ooit (19/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Onlinevergaderdienst Zoom doet zijn grootste overname ooit Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications neemt voor 14,7 miljard dollar het Amerikaanse bedrijf Five9 over, dat zich bezighoudt met callcenterdiensten via het internet. Het is de grootste overname ooit voor Zoom en moet de onderneming helpen nog beter de concurrentie aan te gaan op het gebied van diensten voor thuiswerk en op afstand werken. De overname […] Lees dit artikel: Onlinevergaderdienst Zoom doet zijn grootste overname ooit
  [naar artikel]
 43. Lineas doet overname in Nederland (30/04/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Lineas doet overname in Nederland Goederenspooroperator Lineas heeft zijn Nederlandse sectorgenoot Independent Rail Partner (IRP) overgenomen. Het Belgische bedrijf versterkt daarmee zijn aanwezigheid in Nederland, en meer specifiek in de haven van Rotterdam. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt. Lineas heeft zijn netwerk de voorbije jaren uitgebreid tot 23 bestemmingen in heel Europa. “De overname van IRP is […] Lees dit artikel: Lineas doet overname in Nederland
  [naar artikel]
 44. Zweedse miljardairs dicht bij overname Antwerps Azelis (19/06/2018 - De Tijd)
  10:17 Het investeringsfonds EQT voert exclusieve gesprekken met Apax voor de overname van de chemiegroep.
  [naar artikel]
 45. Overname SABMiller door AB InBev krijgt groen licht (28/09/2016 - De Tijd)
  12:16 Nu ook de aandeelhouders van SABMiller de overname door AB InBev hebben goedgekeurd, ligt niets de overname nog in de weg.
  [naar artikel]
 46. Nieuwe vakantietrend? Kempense campings zien stormloop op staanplaatsen (17/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de recreatiesector was de zomervakantie vanwege corona een sof. Behalve voor de Kempense campings, nu de Vlaming vooral in eigen land bleef. Sommige kampeerdomeinen werken nu zelfs met een wachtlijst.
  [naar artikel]
 47. IN BEELD. Kempense recreatieparken overspoeld door zonnekloppers (28/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was een echt topweekend voor de Kempense recreatiedomeinen en pretparken. Het Zilvermeer in Mol spreekt van het beste Hemelvaartweekend sinds 2005, met op 4 dagen zo’n 20.000 bezoekers, meldt RTV. Ook de toeristische sector aan de kust heeft een sterke vierdaagse achter de rug.
  [naar artikel]
 48. Overname Wegener loopt vertraging op (05/04/2019 - De Morgen)
  AMSTERDAM l De overname van het Nederlandse mediaconcern Wegener door het Britse conglomeraat Mecom loopt minstens een week vertraging op. De twee concerns haasten zich om te verzekeren dat de overname niet in gevaar is, maar de beleggers zijn ongerust.
  [naar artikel]
 49. De 10 geboden voor een geslaagde overname (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Droom je van een eigen bedrijf? Of heb je al een zaak en wil je groeien? In beide gevallen kan een overname de beste aanpak zijn....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.