Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 January 2022
00:17 uur

“Europa bevestigt Poetins oordeel dat met de Europeanen geen rekening hoeft worden gehouden omdat het een verdeeld en laf stelletje is”

Express

14/01/2022 - 18:17

“Rusland probeert de veiligheidsstructuur in Europa stap voor stap te ontmantelen door de druk die het nu aan het opbouwen is. Wanneer iemand meer dan 100.000 troepen inzet aan de grens van een ander land, en in het midden van Europa, dan is dat een kruitvat. Je moet verwachten dat het ook explodeert. Poetin is […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opvallend oordeel van de fiscus: “Afschrijving renovatiekosten kustappartement niet mogelijk omdat flat door stijging zeespiegel onbewoonbaar zal worden” (07/01/2022 - Express)
  De Belgische belastingdienst heeft een opvallend oordeel geveld over de afschrijvingen van de renovatiekosten van een appartement aan zee door een vennootschap. De fiscus heeft bij een dossier een negatief advies gegeven omdat “het appartement op termijn onbewoonbaar zal zijn door de stijging van de zeespiegel.” Florence Angelici van de FOD Financiën laat in een […]
  [naar artikel]
 2. ‘Undercover’-ster Ferry Bouman op prikbord in supermarkt: “Wie kent dit stelletje? Bel me svp” (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op het prikbord van 150 supermarkten in Brabant prijkt sinds maandag een opvallend briefje. “Weet iemand wie dit gezellige stelletje is?”, vraagt...
  [naar artikel]
 3. Omstreden ‘The Social House’ keert terug: “Rekening gehouden met kritiek” (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het omstreden internetproject “The Social House”, waarbij Vlaamse influencers een tijdje samenhokken om filmpjes te maken, keert terug in de herfstvakantie. Het productiehuis Wünderbaar zegt dat rekening is gehouden met de kritiek van de eerste – vroegtijdig stopgezette – reeks.
  [naar artikel]
 4. Duizenden Polen op straat pro Europa “de plaats van Polen is in Europa” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Polen zijn over het hele land duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het omstreden oordeel van het Grondwettelijk Hof van eerder deze week en voor het behoud van het lidmaatschap van Europese Unie. In Warschau verzamelden de manifestanten op het Paleisplein. Ze zwaaiden er met Poolse en Europese vlaggen en riepen: “We blijven” en “We zijn Europa”. Ook in Gdansk, Poznan, Szczecin en in Krakau werd er betoogd.
  [naar artikel]
 5. Hanne van K3 is duidelijk: “Studio 100 plant niet voor ons wanneer we zwanger mogen worden” (21/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nu K3 in haar nieuwe opstelling nog zeker een paar jaar doorgaat, rijst de vraag of er binnenkort rekening gehouden moet worden met een baby. Vooral aan Hanne, die 27 en een jaar getrouwd is, wordt die vraag gesteld. “O, ik haat het als mensen dat zeggen”, reageert ze in Story.
  [naar artikel]
 6. Loenhoutse tuinbouwer lanceert eerste Belgische thee: “Geloof me, hier hoeft geen suikertje bij” (27/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bijzondere en unieke tuinbouw: daarvoor moet je bij Romberama in Loenhout zijn. Niet alleen is dit één van de drie kwekerijen in ons land die amaryllissen telen, het huisvest nu ook de enige theeplantage in België. Eigenaar Raf Rombouts verkoos zelf altijd thee boven koffie. “Maar er moest altijd een suikertje bij, omdat ik het meestal flauw vond. Onze thee is zo smaakvol, dat er geen suikertje meer bij hoeft.”
  [naar artikel]
 7. Manager Lelangue over niet-selectie Lotto-Soudal-renners: “Op basis van de sportieve criteria had Wellens er altijd bij moeten zijn” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een WK-selectie zonder renner van Lotto-Soudal? Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft geen rekening gehouden met de traditionele gevoeligheden binnen het Belgische wielrennen. Wat vindt de ploeg daarvan? “Ik vind dit geen gezichtsverlies voor onze ploeg.”
  [naar artikel]
 8. Duizenden Polen op straat tegen beslissing van Grondwettelijk Hof: “We blijven in Europa” (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Polen zijn zondag over het hele land duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het omstreden oordeel van het Grondwettelijk Hof van eerder deze week en voor het behoud van het lidmaatschap van Europese Unie. In Warschau verzamelden de manifestanten op het Paleisplein. Ze zwaaiden er met Poolse en Europese vlaggen en riepen: “We blijven” en “We zijn Europa”. Ook in Gdansk, Poznan, Szczecin en in Krakau werd er betoogd.
  [naar artikel]
 9. Veldrijden een olympische sport? Voor Niels Albert hoeft het niet: “Welke meerwaarde biedt olympisch statuut?” (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Of het veldrijden een olympische sport moet worden? Voor onze analist Niels Albert hoeft het niet. Hij stelt zich vragen bij de meerwaarde ervan. “Het zal geen revolutie op gang brengen.”
  [naar artikel]
 10. Na kritiek dit jaar geen kerstfeestjes in Downing Street: “Er is daar geen enkel plan voor” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar zal er in de ambtswoning van de Britse premier geen enkel kerstfeestje georganiseerd worden. De beslissing komt er na de recente consternatie rond een kerstfeestje dat vorig jaar werd georganiseerd, zonder dat er rekening gehouden werd met de coronaregels die toen golden.
  [naar artikel]
 11. COMMENTAAR. “Het Mirakel van Omonia: en of het verdiend is” (27/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  En of ze het begrepen hadden. Na de ronduit beschamende nederlaag in Cyprus toonde Antwerp op de eigen, opnieuw ouderwets kolkende Bosuil z’n ware gelaat. Een ploeg in opbouw, absoluut. Maar ook een waar dit seizoen rekening mee gehouden gaat moeten worden. Zowel in de Jupiler Pro League als in Europa. Voor het tweede jaar op rij staat de Great Old in de groepsfase van de Europa League. En dat verdient niet alleen een luide ‘oef’, na een onwaarschijnlijke thriller van formaat, maar vooral stevig en veel applaus.
  [naar artikel]
 12. Voor steun moet ‘Sterke Jan’ steeds minder rekenen op N-VA: “Elke keer hij begint te freewheelen, zie je zijn partijgenoten nerveus worden” (18/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Schoothond van De Wever”, “speelbal van Weyts en Demir”. Jan Jambon (N-VA) is in een stadium beland waarbij hij overeind moet worden gehouden door Open VLD en CD&V. Zij vragen “clementie” voor de minister-president en zijn brokkenparcours. Hoewel hijzelf de laatste is die dat zal doen, zou Jambon zich beter wat zorgen maken. Bijvoorbeeld over het feit dat geen enkele N-VA’er vandaag nog openlijk zijn verdediging wil opnemen.
  [naar artikel]
 13. En toen moest de B-ploeg plots besturen (03/07/2019 - De Morgen)
  Europa wordt ook de komende jaren geleid door politieke B-figuren. Maar dat hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Hun nationaliteit misschien wel. ‘Het is zorgwekkend dat er geen Oost-Europeanen tussen zitten.’
  [naar artikel]
 14. En toen moest de B-ploeg plots besturen (03/07/2019 - De Morgen)
  Europa wordt ook de komende jaren geleid door politieke B-figuren. Maar dat hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Hun nationaliteit misschien wel. ‘Het is zorgwekkend dat er geen Oost-Europeanen tussen zitten.’
  [naar artikel]
 15. En toen moest de B-ploeg plots besturen (03/07/2019 - De Morgen)
  Europa wordt ook de komende jaren geleid door politieke B-figuren. Maar dat hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Hun nationaliteit misschien wel. ‘Het is zorgwekkend dat er geen Oost-Europeanen tussen zitten.’
  [naar artikel]
 16. Nicki Minaj niet naar Met Gala omdat ze geen vaccinatie wil: “Ik weet er nog niet genoeg over” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nicki Minaj (38) was niet aanwezig op het Met Gala vannacht, omdat ze niet gevaccineerd wil worden tegen corona. “Dat is verplicht op het Gala”, liet ze weten via Twitter. “Dus dan laat ik mij niet zien.”
  [naar artikel]
 17. Europa is verdeeld (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met meer dan 400 miljoen waren ze, de Europeanen die de voorbije dagen in 28 landen 751 zitjes in het Europees Parlement verdeelden. De conclusie? Europa is verdeelder dan ooit tevoren: de sceptici boeken vooral in Oost-Europa winst, maar in oude lidstaten als Duitsland, Nederland en zelfs in het Verenigd Koninkrijk klinkt een pro-Europese reactie.
  [naar artikel]
 18. Geen 3.000 covidpatiënten in ziekenhuizen, wel 3.000 besmette personen: “Toch goede parameter voor druk op zorg” (24/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Al wekenlang ligt het aantal dagelijkse opnames lager dan het aantal ontslagen patiënten, en toch blijft het aantal ingenomen ziekenhuisbedden dat Sciensano rapporteert snel stijgen. Vandaag gingen we zelfs over de 3.000. “Het gaat over twee verschillende parameters”, legt Steven Van Gucht (Sciensano) uit. “Maar laat het duidelijk zijn: voor de coronabarometer wordt enkel rekening gehouden met mensen die in het ziekenhuis liggen omwille van Covid-19.”
  [naar artikel]
 19. Jaimy (35) opende mondmaskerwinkel, maar nu vervalt de mondmaskerplicht: “We stappen over op ons oorspronkelijke plan” (01/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  We mogen het mondmasker voortaan thuislaten. Vanaf nu hoef je geen mondmasker meer te dragen in winkels en horecazaken. De afschaffing van de mondmaskerplicht betekent voor Jaimy Catteeuw (35) van de mondmaskerwinkel in de Vlaanderenstraat in Oostende een streep door de rekening, maar daar had ze vooraf wel rekening mee gehouden.
  [naar artikel]
 20. In beeld: zijn Europeanen bang van diversiteit? (14/07/2016 - Knack)
  Als het aankomt op de impact van multiculturaliteit, is Europa verdeeld. Dat blijkt uit cijfers van statistiekwebsite Pew Research.
  [naar artikel]
 21. Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “U hebt geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is genoeg geweest voor mijnheer doktoor. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan de deur van een huisartsenpraktijk in Antwerpen. Voor de orde van geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man dit bericht op sociale media deelde.
  [naar artikel]
 22. Leko na transferperiode: “Onze ploeg is sterk genoeg” (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof er geen wintermercato is geweest, zo stil was het in Brugge de voorbije maand. “Geen probleem”, is Ivan Leko van oordeel: “Als iedereen fit...
  [naar artikel]
 23. Europese Commissie mengt zich nu ook in het debat over het statuut van maaltijdkoeriers: “De technologische vooruitgang moet eerlijk en inclusief zijn” (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese Commissie mengt zich nu ook in het debat over het statuut van maaltijdkoeriers: “De technologische vooruitgang moet eerlijk en inclusief zijn” De Europese Commissie ontfermt zich over de digitale platformeconomie. Momenteel zijn 28 miljoen Europeanen tewerkgesteld bij digitale arbeidsplatformen zoals Deliveroo en Uber. Over hun arbeidsstatuut bestaat volgens de Commissie te veel onduidelijkheid. Daarom werkt Europa momenteel aan een aantal maatregelen om de werkomstandigheden in de sector te verbeteren. Slechts een dag na het oordeel van […] Lees dit artikel: Europese Commissie mengt zich nu ook in het debat over het statuut van maaltijdkoeriers: “De technologische vooruitgang moet eerlijk en inclusief zijn”
  [naar artikel]
 24. OCMW’s over noodweer: “Prioriteit aan huisvesting en begeleiding” (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Federatie van OCMW’s is van oordeel dat huisvesting de absolute prioriteit is in de door de overstromingen getroffen gemeenten. In sommige ervan is het OCMW letterlijk weggevaagd. “Er moeten specifieke infrastructuursubsidies worden vrijgegeven waar het OCMW geen gebouw meer heeft”, dringt de federatie aan.
  [naar artikel]
 25. Antwerpenaar Floris Geerts valt last minute in als Duivels-commentator en krijgt veel lof: “Maar bekend worden hoeft niet” (09/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wit-Rusland – België zal niet in de annalen gaan als een historische voetbalavond. De wedstrijd in de WK-voorronde zal vooral herinnerd worden als het onverwachte commentaardebuut van Floris Geerts (34). De Antwerpenaar blijft nuchter bij de lof waarmee hij op sociale media wordt overladen. “Ik ga er niet van uit dat ik nu plots in de pikorde van de verslaggevers ben gestegen.” Hoeft ook niet voor Floris, want weg van de schijnwerpers voelt hij zich prima.
  [naar artikel]
 26. Ophef rond 1 september-filmpje van Tom Van Grieken waarin hij linkse leerkrachten in 2024 “rekening” belooft te “presenteren” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is commotie over een filmpje dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op TikTok postte naar aanleiding van 1 september. Daarin heeft hij het over “linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken” en belooft hij hen in 2024 “de rekening te presenteren”.
  [naar artikel]
 27. Belgen grijpen naast goud op EK veldrijden: “Op voorhand te weinig rekening gehouden met Van der Haar” (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf Belgen in de top zes, maar het EK-goud ging wel naar de Nederlander Lars van der Haar. Quinten Hermans (tweede), Michael Vanthourenhout (derde) en Toon Aerts (vierde) deden na afloop hun verhaal. “De sterkste man in koers heeft gewonnen.”
  [naar artikel]
 28. OCMW’s over noodweer: “Prioriteit aan huisvesting, versterking maatschappelijk werk en begeleiding” (02/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Federatie van OCMW’s is van oordeel dat huisvesting de absolute prioriteit is in de door de overstromingen getroffen gemeenten. In sommige ervan is het OCMW letterlijk weggevaagd. “Er moeten specifieke infrastructuursubsidies worden vrijgegeven waar het OCMW geen gebouw meer heeft”, dringt de federatie aan.
  [naar artikel]
 29. Tom Van Grieken belooft in ophefmakend filmpje “linkse leerkrachten de rekening te presenteren in 2024”: “Beneden alle peil” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van de eerste schooldag heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een filmpje gepost op Tiktok waarin hij de leerlingen succes wenst ondanks de “linkse leerkrachten die te pas en te onpas hun multiculturele onzin in hun lessen proberen te verwerken”. “We gaan hen de rekening presenteren in 2024”, voegt hij er nog aan toe. Op die uitspraken krijgt hij heel wat verbolgen reacties op sociale media.
  [naar artikel]
 30. Burgemeester Turnhout verontwaardigd na gasexplosie: “En dan durven sommigen nog vuurwerk afsteken” (03/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie loopt volop”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). “Het puin is weggehaald en ondergebracht in een loods om verder onderzocht te worden, maar ook omdat er persoonlijke bezittingen tussenzitten die nog uitgezocht moeten worden”.
  [naar artikel]
 31. Op stap in de Bermudadriehoek van Grobbendonk: “Die barelen zijn weggesmeten geld” (29/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Allerhande verkeersborden, twee barelen die steeds naar de knoppen gereden worden, snelheidsbeperkingen waar geen rekening mee gehouden wordt en verwarde bestuurders: zo kun je de omleiding via de Sperwerlaan in Bouwel (Grobbendonk) het best omschrijven. Dat de N13 heraangelegd moest worden, vinden de bewoners meer dan terecht. Maar de verkeerssituatie die erop volgt, en waarin de ondertussen beruchte barelen centraal staan, wordt hen stilaan te veel.
  [naar artikel]
 32. Man ziet mysterieuze verschijning aan de hemel: “Een vogel? Een vliegtuig? Of spoken?” (05/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse man kon zijn ogen niet geloven toen hij eind augustus de fitness buiten stapte en iets vreemd aan de hemel zag. Josh Stoner filmde alles en zette het op TikTok, omdat hij een verklaring zocht voor het bizarre verschijnsel. De video werd al honderdduizenden keren bekeken, maar een sluitende verklaring kwam er nog niet. Kijkers hadden wel heel wat suggesties: “Een vogel? Een vliegtuig? Of gewoon een stelletje spoken?”
  [naar artikel]
 33. VBO waarschuwt voor “ontsporende loonkosten” in ons land (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verbond van Belgische ondernemingen (VBO) waarschuwt voor “ontsporende loonkosten” in ons land en “een zware competitiviteitscrisis”. Indien we niets ondernemen, dreigt België opnieuw “de zieke man van Europa” te worden, vreest het VBO.
  [naar artikel]
 34. Clement houdt hart vast: “Hoop dat Martínez rekening houdt met mijn spelers” (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Club-Standard is en blijft een Clásico”, blikte Philippe Clement vanmiddag vooruit op de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. In die break hoopt de coach dat zijn spelers wat gespaard blijven: “We spelen op vrijdag al in Mechelen, dus ik hoop dat ze daar rekening mee houden”.
  [naar artikel]
 35. Niet alle Antwerpse studentenclubs willen schachtenverkoop verbieden: “Het is een traditie” (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  UAntwerpen-rector Herman Van Goethem wil een verbod wil op schachtenverkopen, waarbij eerstejaarsstudenten per opbod worden ‘verkocht’. Met dat statement gooit hij een stevige knuppel in het hoenderhok bij de Antwerpse studentenverenigingen. De meningen zijn namelijk verdeeld. Er is ook geen overleg geweest met de studenten. “Het is al is al zo lang een traditie”, klinkt het bij een Antwerpse club. Andere verenigingen zijn het wél volledig eens met de rector: “Na alles wat er met Reuzegom is gebeurd, kan dit soort dopen echt niet meer.”
  [naar artikel]
 36. 19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishingbende en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  19 zogenaamde ‘money mules’ of ‘geldezels’ hebben zich voor de rechter moeten verantwoorden, omdat ze hun bankkaart en pincode hebben uitgeleend aan een phishingbende. Via hun rekening werd in totaal bijna 200.000 euro witgewassen. Onder de beklaagden ook een vader en zoon uit Blankenberge en moeder en dochter uit Antwerpen. “Ze is in haar wanhoop op het voorstel van de bende ingegaan”, stelde de advocate van de moeder.
  [naar artikel]
 37. Wie staat er nog achter ‘Jojo Jan’? Jambon krijgt steeds minder steun uit eigen N-VA (18/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Schoothond van De Wever”, “speelbal van Weyts en Demir”. Jan Jambon (N-VA) is in een stadium beland waarbij hij overeind moet worden gehouden door Open Vld en CD&V. Zij vragen “clementie” voor de minister-president en zijn brokkenparcours. Hoewel hijzelf de laatste is die dat zal doen, zou Jambon zich beter wat zorgen maken. Bijvoorbeeld over het feit dat geen enkele N-VA’er vandaag nog openlijk zijn verdediging wil opnemen.
  [naar artikel]
 38. Voor steun moet ‘Sterke Jan’ steeds minder rekenen op N-VA (18/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Schoothond van De Wever”, “speelbal van Weyts en Demir”. Jan Jambon (N-VA) is in een stadium beland waarbij hij overeind moet worden gehouden door Open VLD en CD&V. Zij vragen “clementie” voor de minister-president en zijn brokkenparcours. Hoewel hijzelf de laatste is die dat zal doen, zou Jambon zich beter wat zorgen maken. Bijvoorbeeld over het feit dat geen enkele N-VA’er vandaag nog openlijk zijn verdediging wil opnemen.
  [naar artikel]
 39. “Kankerpatiënt” die op bierkaartje uitlegt waarom hij geen CST kan tonen, blijkt fantast: “Smerig” (07/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Aan het teelbalkanker-café”, zo adresseerde een man zijn uitlach-brief aan café De Kleine Bezze nadat hij daar via een bierkaartje had beweerd dat hij niet gevaccineerd was omdat hij een operatie aan een hersentumor achter de rug had. “Nu ben ik er nog harder van aangedaan”, aldus cafébazin Muriel Wertbrouck.
  [naar artikel]
 40. Burgemeester Turnhout verontwaardigd na explosie: “En dan durven sommigen nog vuurwerk afsteken” (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie loopt volop”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). “Het puin is weggehaald en ondergebracht in een loods om verder onderzocht te worden, maar ook omdat er persoonlijke bezittingen tussenzitten die nog uitgezocht moeten worden”.
  [naar artikel]
 41. Inspecteur houdt Kanye West onder schot in Wijnegem: “Ik dacht dat het gedaan was met mij” (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kanye West vertelt in een podcast dat hij tijdens zijn bezoek aan ons land in september staande werd gehouden door een agent met getrokken wapen. “Ik dacht dat dit het einde was”, zegt hij daarover. Politiezone Minos bevestigt het incident en legt uit dat het om een misverstand ging.
  [naar artikel]
 42. “China’s strenge aanpak van techbedrijven kan decennia duren, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn” (23/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “China’s strenge aanpak van techbedrijven kan decennia duren, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn” Techbedrijven in China krijgen het zwaar te verduren. De overheid legt hen almaar strengere regels op. Zo hebben de Chinese autoriteiten recent nog enkele techgiganten beboet wegens monopoliepraktijken. Volgens Tariq Dennison, vermogensbeheerder bij GFM Asset Management, zal de strenge aanpak van China nog tientallen jaren aanhouden. Verschillende Chinese bedrijven, waaronder Alibaba, Tencent en Baidu, hebben […] Lees dit artikel: “China’s strenge aanpak van techbedrijven kan decennia duren, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn”
  [naar artikel]
 43. Vrijwilligers Vincentius delen nieuwe boeken uit aan kansarme kinderen (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het zesde jaar op rij hebben vrijwilligers in het lokaal van Sint-Vincentius van Genk boeken van uitgeverij Clavis gesorteerd en verdeeld onder 37 Sint-Vincentius-verenigingen. Elk kind tussen 0 en 16 jaar dat in een kansarm gezin woont, krijgt een gloednieuw exemplaar. “Er is rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen”, zegt Katleen Vande Reyde, coördinator van Sint-Vincentius Limburg. “Je hebt boeken voor de leeftijdscategorie tussen 0 en 2 jaar, 3 en 5 jaar, 6 en 8 jaar, 9 en 12 jaar en 13 en 16 jaar. We verspreiden de boeken bewust in het najaar. zo kunnen gezinnen ze als eindejaarsgeschenk aan hun kinderen geven.” Al is er ook een jammerlijk kantje aan het verhaal. Sint-Vincentius stelt immers vast dat de armoede, sinds het project in 2016 van start ging, jaar na jaar toeneemt.
  [naar artikel]
 44. Onze watcher ziet hoe het fantaseren bij Club Brugge gedaan is: “Geen Man City of PSG in groepsfase als het zelf zou mogen kiezen” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  U heeft ongetwijfeld ook een voorkeur. Een droomloting. “Maar het hoeft straks geen poule met De Bruyne, Messi-Neymar-Mbappé en Tadic te zijn voor Club”, weet onze watcher Niels Poissonnier. “Mignolet heeft dat geilen nooit begrepen. Anno 2021 telt Club gelukkig steeds meer Mignolets.”
  [naar artikel]
 45. Wonderland Eurazië om zeep: hoe “Europa’s grootste themapark” het nog geen jaar uithield (12/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wonderland Eurazië om zeep: hoe “Europa’s grootste themapark” het nog geen jaar uithield Wonderland Eurazië, aangekondigd als “Europa’s grootste themapark”, opende de deuren in maart 2019 in Ankara, Turkije. Maar politieke onrust, veiligheidsissues en een gebrek aan bezoekers zorgden ervoor dat het enorme, peperdure park zijn deuren permanent sloot na minder dan een jaar operationeel te zijn geweest. Het project kostte honderden miljoenen euro’s en omvatte 17 achtbanen […] Lees dit artikel: Wonderland Eurazië om zeep: hoe “Europa’s grootste themapark” het nog geen jaar uithield
  [naar artikel]
 46. Afghaanse asielzoekers zijn er nog niet, en Europa is nu al (en opnieuw) verdeeld over opvang (23/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is onze “morele plicht” om Afghanen op te vangen die hulp nodig hebben. Dat zegt Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Maar intussen weigert Oostenrijk alvast die opvang en heeft Griekenland in sneltempo zijn grensmuur afgewerkt. In ons land vraagt Groen dat “België zijn verantwoordelijkheid opneemt”.
  [naar artikel]
 47. Afghaanse asielzoekers zijn er nog niet, en Europa is nu al (en opnieuw) verdeeld over opvang (23/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is onze “morele plicht” om Afghanen op te vangen die hulp nodig hebben. Dat zegt Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Maar intussen weigert Oostenrijk alvast die opvang en heeft Griekenland in sneltempo zijn grensmuur afgewerkt. In ons land vraagt Groen dat “België zijn verantwoordelijkheid opneemt”.
  [naar artikel]
 48. Koude oorlog in de Stille Oceaan: “Europeanen moeten standpunt innemen tegen Chinese expansiedrang”, vraagt Japan (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koude oorlog in de Stille Oceaan: “Europeanen moeten standpunt innemen tegen Chinese expansiedrang”, vraagt Japan De relatie tussen China en de Verenigde Staten staat al een tijdje onder druk. “Een gespannen situatie die al gevolgen heeft gehad in vele sectoren en die uiteindelijk zou kunnen leiden tot een echte Koude Oorlog”, waarschuwt het hoofd van de VN, Antonio Guterres. De betrekkingen tussen China en de Verenigde Staten zijn al enkele […] Lees dit artikel: Koude oorlog in de Stille Oceaan: “Europeanen moeten standpunt innemen tegen Chinese expansiedrang”, vraagt Japan
  [naar artikel]
 49. Niels Albert over cyclocross-heisa: “We moeten eerst focussen op Europa, dat is veel interessanter dan telkens die oversteek te maken” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een dure grap, een te grote inspanning en de cross is toch niet populair in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse veldrit-verhaal zorgt voor veel opschudding en de meningen zijn verdeeld. Ook Niels Albert reageert: “We moeten eerst focussen op Europa, dat is veel interessanter dan telkens die oversteek te maken.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.