Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:17 uur

Italiaanse politie niet opgezet met roze mondmaskers: "Tast ons gezag aan"

VRT NWS

14/01/2022 - 18:32

De Italiaanse politie zat door de nieuwe coronaregels dringend te wachten op mondmaskers, maar de nieuwe lading die ze gisteren kreeg viel niet overal even goed. Het bleken donkerroze maskertjes te zijn... Veel agenten willen ze niet dragen: "Het past niet bij ons uniform en het tast ons gezag aan."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Italiaanse politie boos om roze mondkapjes: “Doet afbreuk aan het gezag” (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie is boos omdat het Ministerie van Binnenlandse zaken hen roze mondkapjes heeft opgestuurd. Agenten weigeren ze te dragen, omdat het volgens hen niet past bij het uniform. De vakbond eist mondmaskers in neutrale kleuren.
  [naar artikel]
 2. Parmaham-consortium niet opgezet met "lastercampagne" van Gaia (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Italiaanse Parmaham-consortium noemt de beschuldigingen van dierenmisbruik aan het adres van enkele Noord-Italiaanse varkensboerderijen die...
  [naar artikel]
 3. Politiek analist Van Cauwelaert: "Crombez kan niet geloofwaardig onderhandelen met De Wever, zijn gezag is weg" (31/07/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse socialisten zijn verdeeld en het gezag van voorzitter John Crombez om mee te onderhandelen over regeringsdeelname is weg. Dat zei politiek analist Rik Van Cauwelaert in "De wereld vandaag" op Radio 1. De Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout ziet dan weer dat er "goesting is om mee te regeren" bij de cirkel rond Crombez. Dat zei hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 4. Quick-Step: "Niet verstandig om heel onze ploeg op te offeren voor roze" (09/05/2017 - Sporza)
  Bob Jungels heeft de roze trui overgenomen van ploegmaat Fernando Gaviria. "Maar we moeten voorzichtig te werk gaan, want we zitten nog maar in week 1."
  [naar artikel]
 5. Christophe Vekeman over "Mensen als ik": "Een zelfportret maak je altijd een beetje op de tast" (27/03/2018 - VRT NWS)
  Christophe Vekeman heeft met "Mensen als ik" een nieuwe roman klaar. Net als "Hotel Rozenstok" is het een autobiografisch verhaal. "Alles is echt gebeurd, behalve wat ik heb verzonnen", zegt hij in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 6. Politie en stad verdedigen omstreden titelviering Club Brugge: "Mondmasker niet afdwingen met waterkanon of matrak" (24/05/2021 - VRT NWS)
  Er is opnieuw veel kritiek op de kampioenenviering van Club Brugge gisterenavond: er kwam net als donderdag te veel volk bijeen, vaak zonder mondmaskers en zonder sociale afstand. Zowel de politie als het stadsbestuur zijn opvallend mild voor de supporters. "We wilden het niet met geweld tegenhouden", zegt Dirk Van Nuffel, de korpschef van de Brugse politie in "De ochtend" op Radio 1. "De supporters moeten de kans krijgen om de juichen en feest te vieren."
  [naar artikel]
 7. Hoe zit het met de extra bestelling mondmaskers? "Het is niet zeker dat die er gaan komen" (15/03/2020 - VRT NWS)
  "Het is niet zeker dat de extra bestelling mondmaskers er zal komen." Viroloog Marc Van Ranst en Inge Vervotte van zorgnetwerk Emmaüs vzw trekken in "De zevende dag" aan de alarmbel: er moet snel duidelijkheid komen over het materiaal voor het medisch personeel dat in ziekenhuizen en in huisartsenpraktijken in de vuurlinie staat. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) benadrukt in een eerste reactie dat het om een "internationale situatie" gaat "die heel moeilijk is".
  [naar artikel]
 8. Campenaerts: "Ik zal mijn baard scheren en vol voor roze trui gaan" (01/05/2018 - Sporza)
  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) reist naar Jeruzalem af met een roze droom. "Hopelijk levert de windtunnel me de seconde winst op om de openingstijdrit te winnen."
  [naar artikel]
 9. Flyers met fake news over mondmaskers uitgedeeld in Reet (17/12/2020 - VRT NWS)
  In Reet, bij Rumst, gaan er flyers rond met foute informatie over mondmaskers. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Op de flyers staat dat mondmaskers amper helpen tegen de verspreiding van het coronavirus, en dat ze zelfs infecties en hersenschade kunnen veroorzaken. "Een buurtbewoner diende klacht in bij de politie over de flyers, maar er is eigenlijk weinig aan te doen", vertelt Joris Van Camp van de politie aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 10. Modehuis Missoni maakt statement in Milaan (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dezer dagen zijn politieke statements niet weg te denken van de catwalk, zo ook tijdens de show van Missoni op de modeweek in Milaan. De modellen kregen er op het einde van de show allemaal een roze muts opgezet door creatief directeur Angela Missoni. Die pink pussy hats zijn een verwijzing naar de Women's Marches die in de VS gehouden werden na de verkiezing van Trump en strijden voor meer vrouwenrechten. Na Moschino, Prada en Versace was het al het vierde Italiaanse modehuis dat zijn modeshow aanwendde om ook een boodschap te brengen. Op het einde sprak Missoni ook de menigte toe. "In deze onzekere tijden moeten we ons verenigen", zei ze. "Laat ons aan de wereld tonen dat de modewereld verenigd is en geen angst kent."
  [naar artikel]
 11. Ziekenhuizen ongerust over kwaliteit geleverde mondmaskers: "Er zit rommel tussen" (01/04/2020 - VRT NWS)
  Uit een rondvraag van "Terzake" blijkt dat verschillende ziekenhuizen zich zorgen maken over de mondmaskers die ze de voorbije weken ontvangen hebben. Door de federale overheid zijn er verschillende bestellingen geplaatst voor chirurgische mondmaskers en hoogwaardige FFP2-mondmaskers. Na levering blijkt een deel alvast gewoon 'rommel' te zijn.
  [naar artikel]
 12. Roze trui Jungels: "Ik kijk vooral uit naar de tijdrit" (10/05/2017 - Sporza)
  Bob Jungels is sinds gisteren de nieuwe heerser in de Giro. "Ik blijf realistisch. Het zal lastig worden om mijn roze trui te verdedigen op de Blockhaus."
  [naar artikel]
 13. Mondmaskers zijn het nieuwe modegoud, hoe coronabescherming uitgroeit tot "fashion statement" (29/04/2020 - VRT NWS)
  Mondmaskers of mondkapjes worden het ultieme mode-accessoire van 2020. Het stukje stof dook in het verleden al sporadisch op op de catwalk van grote modemerken of we zagen het op tv passeren tegen smog in Aziatische landen. De afgelopen maanden en weken werden mondmaskers onlosmakelijk verbonden met corona en binnenkort zijn ze niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Er is een gat in de markt en ontwerpers springen dankbaar in dat gat. Of hoe mondmaskers het nieuwe goud zijn en evolueren naar een zogenoemd "statement piece".
  [naar artikel]
 14. TikTok haalt "pikant" filmpje van "Thuis" offline: "Heel bizar, zeker als je ziet wat er allemaal op TikTok staat" (29/04/2021 - VRT NWS)
  TikTok is niet opgezet met een "pikante" compilatie die de makers van "Thuis" hebben gepost. Het socialemediaplatform heeft het filmpje dan ook offline gehaald, tot grote verbazing van "Thuis"-producer Hans Roggen. "Het zijn maar beelden van "Thuis" hé. Zo pikant zijn die niet."
  [naar artikel]
 15. Paus bedankt Italiaanse politie voor bescherming tegen "gekke terroristen" (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie doet fantastisch werk in het beschermen van het Vaticaan. Dat heeft paus Franciscus vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 16. Italiaanse politie pakt 91 leden "historische" maffiaclans op: "Coronacrisis schept gunstige context voor maffia" (12/05/2020 - VRT NWS)
  De Italiaanse politie heeft 91 mensen opgepakt die banden hebben met twee "historische" Siciliaanse maffiaclans opgepakt. Ze worden ervan verdacht de catastrofale economische gevolgen van de coronapandemie aan te grijpen om hun macht en invloed te verstevigen. "De coronacrisis is voor de maffia-organisaties een bijzonder gunstige context voor een comeback op hun oorspronkelijke actieterrein, maar ook daarbuiten", zegt een rechter uit Palermo die bij de grootschalige antimaffia-operatie betrokken was.
  [naar artikel]
 17. Gentse flikken dragen "Fleeky", een soort elastische sjaal in plaats van mondmaskers (18/06/2020 - VRT NWS)
  De agenten van de Gentse politie dragen vanaf morgen een soort elastische sjaal met filter in plaats van de gewone mondmaskers. Want die geven veel irritatie aan de huid van het gezicht. "De 'Fleeky' is veel comfortabeler om een hele dag te dragen", vertelt Matto Langeraert van de Gentse politie.
  [naar artikel]
 18. Leverancier mondmaskers in tegenaanval tegen aanhoudende kritiek en "valse beschuldigingen" (20/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Avrox, de Luxemburgse leverancier van de Belgische mondmaskers, is de "ongerechtvaardigde aanvallen" en "valse beschuldigingen" beu. In een...
  [naar artikel]
 19. Geredde vrouw in het roze: "Fellaini is mijn held!" (29/08/2016 - Sporza)
  De vrouw in een roze hoody, die gisteren door Marouane Fellaini vanonder juichende United-fans werd gehaald, heeft gereageerd op Facebook: "Hij heeft mij gered."
  [naar artikel]
 20. Horeca in Gentse Overpoortstraat niet opgezet met controle-actie  (12/10/2017 - VRT NWS)
  In Gent is de lokale politie rond 23.30 uur gestart met een grootschalige controle rond de Overpoortstraat, waarbij er slechts één toegang is tot de studentenbuurt. De café-uitbaters zijn echter niet opgezet met de actie. "Een ondoordachte zet die het Gentse nachtleven marginaliseert", zegt Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanderen vzw.
  [naar artikel]
 21. Gezin uit Kessel naait 50 mondmaskers per dag: "Mijn kinderen heb ik mee aan het werk gezet" (24/03/2020 - VRT NWS)
  De nood aan mondmaskers voor het personeel in de zorgsector is nog steeds groot. Veel mensen naaien daarom mondmaskers in ziekenhuizen of thuis. Ook Barbara Clarysse uit Kessel maakt met met haar gezin 50 mondmaskers per dag. “Ik heb thuis al het materiaal om maskers te naaien, waarom niet dan.”
  [naar artikel]
 22. Dumoulin: "Wil in roze geschiedenis schrijven, niet door in bosjes te schijten" (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De roze trui van Tom Dumoulin kwam gisteren in de zeventiende etappe van de Giro nooit in gevaar, maar hoe was het met de maag van de Nederlander
  [naar artikel]
 23. Werkgevers: "Niet aan KMI of minister om te bepalen of je mag thuiswerken" (09/02/2018 - VRT NWS)
  Pieter Timmermans, de topman van werkgeversorganisatie VBO, is niet opgezet met de communicatie van gisteren over de verwachte sneeuwproblemen. "Het is niet aan het KMI of aan iemand anders om te bepalen of je mag thuiswerken", zegt hij in "Hautekiet". "Het laatste woord moet bij de werkgevers liggen." Werkgeversorganisatie Voka treedt die boodschap bij.
  [naar artikel]
 24. Christelijke vakbond: "Laat alle personeel in openbare woonzorgcentra mondmaskers dragen" (14/04/2020 - VRT NWS)
  Volgens ACV Openbare Diensten liggen er in verschillende openbare woonzorgcentra nog tienduizenden ongebruikte mondmaskers. "De directies willen niet dat ze gebruikt worden zolang ze niet weten wie er besmet is. Wij vinden dat alle personeelsleden recht hebben op een mondmasker."
  [naar artikel]
 25. Ziekenhuisarts slaakt noodkreet over slechte mondmaskers: "Geef ons degelijk materiaal, in ons en uw eigen belang" (12/04/2020 - VRT NWS)
  In een open brief aan politici en het brede publiek slaakt ziekenhuisarts E. Van Looy een noodkreet over de ondermaatse kwaliteit van de mondmaskers waarmee ze Covid-19-patiënten moet verzorgen. "Het heeft amper zin om ze op te zetten want ze beschermen ons duidelijk niet."
  [naar artikel]
 26. Keukeleire: "Als Yates nu de Giro al niet wint, dan zeker later ooit" (15/05/2018 - Sporza)
  Roze trui Simon Yates heerst in de Italiaanse bergen. Voor velen misschien een verrassing, maar niet voor zijn ex-ploegmaat Jens Keukeleire.
  [naar artikel]
 27. Hilariteit in parlement door 'roze zak' van Bart Somers (16/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Gaan we alle plastic binnenkort in een aparte roze zak stoppen? Bij burgemeester Bart Somers (Open Vld) in Mechelen is de roze zak al ingevoerd sinds februari 2015. In het Vlaams parlement zorgde de zak van Somers woensdag alvast voor hilariteit. "Het duurt zes weken alvorens de roze zak van Somers wordt opgehaald", grapte Bruno Tobback.
  [naar artikel]
 28. Hilariteit in parlement door 'roze zak' van Bart Somers (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gaan we alle plastic binnenkort in een aparte roze zak stoppen? Bij burgemeester Bart Somers (Open Vld) in Mechelen is de roze zak al ingevoerd sinds februari 2015. In het Vlaams parlement zorgde de zak van Somers woensdag alvast voor hilariteit. "Het duurt zes weken alvorens de roze zak van Somers wordt opgehaald", grapte Bruno Tobback.
  [naar artikel]
 29. Italiaanse bende opgerold met illegale handel in mondmaskers: tot 5.000 euro voor een masker (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft een bende opgepakt die een illegale handel in mondmaskers had opgericht. De bendeleden maakten gebruik van de paniek om...
  [naar artikel]
 30. Roze Aktiefront-pionier Yvan Brys: "Ik vrees dat de homobeweging opnieuw bang wordt" (17/05/2018 - De Morgen)
  Met het Roze Aktiefront, "een militante organisatie die de macht uitdaagde in de geest van mei '68", was Yvan Brys (PVDA) een pionier van de Vlaamse holebi- en transgenderbeweging. Op de Dag tegen Homofobie en Transfobie.
  [naar artikel]
 31. "Voetballen met mondmaskers? Dat is een piste" (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zou een vreemd zicht zijn. Marc Van Ranst oppert om bij de hervatting van de voetbalcompetitie te spelen met mondmaskers. "Dat is een piste die...
  [naar artikel]
 32. De Roze Doos bij de geboorte van je baby, een vergiftigd geschenk? "Ze misbruiken 18 jaar lang je gegevens" (02/02/2021 - VRT NWS)
  De uitgevers van de Roze Doos, die jonge ouders krijgen bij de geboorte van een kindje, moeten een boete van 50.000 euro betalen. Family Service, het bedrijf dat het pakket al sinds 1952 verdeelt, springt onvoorzichtig om met persoonlijke gegevens. "Je krijgt een doos maar in ruil gebruiken ze 18 jaar je gegevens," zegt de Gegevensbeschermingsautoriteit bij "De inspecteur" op Radio 2.
  [naar artikel]
 33. Geens niet opgezet met perslekken vanuit gerecht: "Straffen op beroepsgeheim verzwaren" (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aanslag in Parijs van gisteravond circuleerde al snel het nieuws dat de Franse politie op zoek was naar een mogelijke tweede verdachte die
  [naar artikel]
 34. Geens niet opgezet met perslekken vanuit gerecht: "Straffen op beroepsgeheim verzwaren" (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aanslag in Parijs van gisteravond circuleerde al snel het nieuws dat de Franse politie op zoek was naar een mogelijke tweede verdachte die
  [naar artikel]
 35. Stad Geraardsbergen beveelt alle bedrijven om mondmaskers af te geven, "Je krijgt een boete of een gevangenisstraf als je dat niet doet" (23/03/2020 - VRT NWS)
  De stad Geraardsbergen vordert de mondmaskers op van alle bedrijven op haar grondgebied. De mondmaskers zijn bestemd voor de woonzorgcentra en de gemeentelijke diensten van Geraardsbergen. Wie zijn mondmaskers niet afstaat, kan een geldboete en/of een gevangenisstraf verwachten.
  [naar artikel]
 36. Zaakvoerder over inval politie: "Zitten in vleeskippensector, niet in legkippensector" (10/08/2017 - De Redactie)
  De zaakvoerder van één van de bedrijven waar de politie vandaag binnengevallen is, begrijpt niet waarom de politie bij hem binnenviel. "Ik had voordien zelfs nog nooit van fipronil gehoord", getuigt de man anoniem in "Terzake".
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - "We willen een zee van roze op de been brengen" (14/01/2017 - De Redactie)
  Het "Pussycat project" van Jayna Zweiman en Krista Suh loopt als een trein. Na de controversiële uitspraken van Donald Trump over vrouwen kwam de oproep om daags na zijn aanstelling in Chicago een Vrouwenmars te organiseren. Daar willen deze dames extra glans aan verlenen door voor elke deelnemer een roze muts te (laten) maken.
  [naar artikel]
 38. 50-tal vrijwilligers in Landen maken mondmaskers: "Er wordt dag en nacht aan gewerkt" (25/03/2020 - VRT NWS)
  In Landen hebben een 50-tal vrijwilligers mondmaskers gemaakt. Het begon met één iemand maar via sociale media is de groep snel gegroeid. "Iedereen die ze broodnodig heeft, kan er krijgen", zegt initiatiefneemster Lieve Rosillon.
  [naar artikel]
 39. Francken niet opgezet met openlijke kritiek Peumans: "Ik stap niet mee in een verhaal van broedertwisten" (01/07/2018 - De Morgen)
  N-VA-kopstuk Theo Francken is niet opgezet met de openlijke kritiek van partijgenoot Jan Peumans op hem en de marsrichting van N-VA. "Ik stap niet mee in een verhaal van broedertwisten", zei Francken vanmiddag in de studio van VTM NIEUWS, verwijzend naar het uiteenspatten van de Volksunie.
  [naar artikel]
 40. Politiek analist Ivan De Vadder scherp voor burgemeester die vaccin vervroegd kreeg: "Geen moreel gezag om burgemeester te blijven"  (06/05/2021 - VRT NWS)
  Volgens onze politiek analist Ivan De Vadder heeft de burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V) nog onvoldoende moreel gezag om burgemeester te blijven. Heeren gaf toe dat in maart al een vaccin kreeg, toen het nog de beurt was aan 80-plussers. "Vergeet niet, zij is een oud-minister van Welzijn uit de Vlaamse regering. Dit had Wouter Beke kunnen zijn, had de pandemie in 2009 plaatsgevonden," zegt De Vadder in "Laat".
  [naar artikel]
 41. "600.000 Chinese mondmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen teruggeroepen" (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 600.000 mondmaskers die de Nederlandse overheid uit China heeft geïmporteerd, deugen niet. Omdat de maskers al waren verdeeld over...
  [naar artikel]
 42. Vlaamse bakkers kwaad op Delhaize voor "misleidende" broodreclame (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beroepsvereniging Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne "Brood, maar dan beter" van supermarktketen Delhaize. "De indruk wordt gewekt...
  [naar artikel]
 43. Politie van het Italiaanse Calabrië verricht arrestaties na vondst ‘mafialekkernij’ (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie personen gearresteerd nadat ze op voedsel waren gestoten "dat de misdaadorganisatie 'ndrangheta verrukkelijk vindt".
  [naar artikel]
 44. Getuigenis: "Mondmaskers zijn voor  mij als slechthorende een ramp om mensen te verstaan" (23/04/2020 - VRT NWS)
  Mondmaskers zijn een zegen voor de veiligheid maar een vloek voor mensen met gehoorproblemen. "Ik zie de mensen hun mond niet bewegen zien én ze staan heel ver weg", getuigt Sofie Coenen uit Schoten op Radio 2 Antwerpen. Ze pleit voor meer wederzijds begrip.
  [naar artikel]
 45. Maakt een mondmasker nu wel of geen verschil tegen corona? "Je kan niet zeggen dat het totaal geen zin heeft" (31/03/2020 - VRT NWS)
  Heeft het zin om met zijn allen mondmaskers te dragen, om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan? Enkele Europese landen verplichten nu het dragen van zo'n masker. "Gewoon op straat een mondmasker dragen heeft geen zin", herhaalt viroloog Marc Van Ranst in "Terzake". "Maar op plaatsen waar mensen elkaar onvermijdelijk tegenkomen, zal zo'n mondmasker wel een grotere hinderpaal vormen voor het virus." En dan krijg je het belangrijke pijnpunt: er zijn onvoldoende mondmaskers.
  [naar artikel]
 46. Celine Van Ouytsel ruilde roze auto voor 'Black Panther' (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze vergeleek zichzelf met het hoofdpersonage uit de film 'Legally Blonde', omdat roze haar lievelingskleur is, ze een rechtendiploma op zak heeft én in een roze auto mocht cruisen tijden haar missenjaar. Maar gisteravond moest Celine Van Ouytsel (24) bij haar uittreding meteen de sleutels van haar roze Volvo, aka 'Pink Princess', inleveren. "Bij de pakken blijven zitten, staat niet in mijn woordenboek. Ik ben mijn nieuwe auto al gaan ophalen", lacht ze.
  [naar artikel]
 47. "Dit tast ons vertrouwen in Radja niet aan. We gaan samen verder" (06/01/2018 - Sporza)
  Radja Nainggolan bekijkt Roma-Atalanta vanavond in de tribunes van het Stadio Olimpico. "We zijn ervan overtuigd dat Radja in het tweede deel van dit seizoen belangrijk voor ons zal zijn."
  [naar artikel]
 48. Faillissement nadert voor Alitalia: "500.000 euro verlies per dag" (25/04/2017 - De Redactie)
  De werknemers hebben het "herstelplan van de laatste kans" verworpen. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij stapelt de verliezen op. "Ze weten niet hoe het verder moet."
  [naar artikel]
 49. China niet opgezet met buitenlandse kritiek na dood Liu Xiaobo: "Interne aangelegenheid" (14/07/2017 - De Redactie)
  Andere landen "zijn niet in de positie om ongepaste opmerkingen te geven", zo laat een woordvoerder van Buitenlandse Zaken weten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.