Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:56 uur

KLM-baas Pieter Elbers zo populair dat personeel massaal protesteert tegen zijn gedwongen vertrek

Express

14/01/2022 - 18:48

Het komt niet zo vaak voor: het personeel van een groot bedrijf dat actie voert omdat ze hun baas niet willen zien vertrekken. Dat is aan de gang bij KLM. Het gaat dan ook om meer dan zijn baan: de Nederlandse identiteit van de luchtvaartmaatschappij staat op het spel. De overkoepelende groep Air France-KLM kwam […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'GI Joe' van KLM kondigt vertrek aan (13/01/2022 - De Tijd)
  19:45 Pieter Elbers (51) zal volgend jaar in mei geen nieuw mandaat opnemen als CEO van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Hij kondigde donderdag zijn vertrek aan.
  [naar artikel]
 2. Pieter Aspe protesteert tegen Boekenbeurs: auteur verkoopt en signeert in stamcafé (01/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Een succes.” Zo omschrijft Pieter Aspe zijn protestactie tegen de gang van zaken op de Boekenbeurs. Op de signeersessie die hij in zijn Antwerpse stamcafé organiseerde, kwam een honderdtal fans af.
  [naar artikel]
 3. Personeel Sibelco staakt uit protest tegen afvloeiingen bij onderbezette afdeling (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij zandwinningsbedrijf Sibelco in Dessel, Lommel en Maasmechelen is een staking aan de gang. Het personeel protesteert tegen de geplande herstructuring die zwaarder uitvalt dan eerder werd verwacht.
  [naar artikel]
 4. Plots willen we massaal ‘nee’ leren zeggen tegen onze baas (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 3.000 mensen namen vorig jaar deel aan de online VDAB-cursus ‘Assertiviteit in de werksituatie’. Dat is een verdubbeling op één jaar tijd. Kunnen we dan zo slecht ‘nee’ zeggen tegen onze baas of collega’s, dat we er massaal externe hulp voor nodig hebben?
  [naar artikel]
 5. Boeing biedt personeel pakket voor vrijwillig vertrek aan (18/08/2020 - Express)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil zijn personeel opnieuw een voorstel voor vrijwillig vertrek aanbieden. De ingreep moet het bedrijf gemakkelijker... The post Boeing biedt personeel pakket voor vrijwillig vertrek aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Is het kantelpunt voor Ryanair nabij? (31/07/2018 - De Morgen)
  Dat het weinig comfort biedt, dat is Ryanair allang vergeven. Daar betaal je tenslotte ook niet voor. Maar dat reizigers om de zoveel tijd en masse stranden? En dat het personeel wordt afgedreigd door de grote baas wanneer het protesteert tegen de arbeidsomstandigheden? Dat lijkt van een andere orde. Stoot Michael O'Leary stilaan op de grenzen van de consument?
  [naar artikel]
 7. Vlaams Belang protesteert tegen "megamoskee" in Gent (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent protesteert vanavond een 50-tal aanhangers van Vlaams Belang tegen een geplande "megamoskee" in de Rabotwijk. De politie is massaal...
  [naar artikel]
 8. 55-plussers massaal weg bij banken en verzekeraars (23/03/2017 - De Tijd)
  01:01 De vertrekregelingen die banken en verzekeraars aan hun ouder personeel aanbieden leiden tot een massaal vertrek van de 55-plussers
  [naar artikel]
 9. Bekaert-personeel vertrekt met plezier (11/04/2019 - De Morgen)
  Bij Bekaert vallen 'slechts' 246 in plaats van 324 gedwongen ontslagen. Dat komt omdat 161 mensen kiezen voor vrijwillig vertrek. Veel meer dan verwacht.
  [naar artikel]
 10. Jef Elbers wil niet wijken na ophef: “Ik ben geen homofoob. Dat is strafbaar en ik ben daar nooit voor veroordeeld” (15/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang zit verveeld met Jef Elbers, de kandidaat die de partij naar voor schoof als lid van de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De man zit niet verlegen om een homofobe uitspraak. Maar Elbers is niet van plan om een stap opzij te zetten. “Waarom zou ik een knieval doen voor een regenboogactivist als Bart Somers?”
  [naar artikel]
 11. Vlaams Belang trekt kandidatuur Elbers terug voor VAF (15/03/2021 - De Standaard)
  Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds in. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maandagochtend op Radio 1. Elbers kwam in opspraak na controversiële uitspraken over de lgbtq+-gemeenschap.
  [naar artikel]
 12. Vlaams Belang trekt kandidatuur Elbers terug voor VAF (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor het Vlaams Audiovisueel Fonds in. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maandagochtend op Radio 1. Elbers kwam in opspraak na controversiële uitspraken over de holebi- en transgendergemeenschap.
  [naar artikel]
 13. Ex-bestuurder VRT vervangt Jef Elbers bij VAF (17/03/2021 - De Standaard)
  In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Dimitri Hoegaerts naar voren als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
  [naar artikel]
 14. Na ophef over homofobe uitspraken: Vlaams Belang trekt kandidatuur Jef Elbers voor VAF terug (15/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maandagochtend op Radio 1. Elbers kwam in opspraak na controversiële uitspraken over de holebi- en transgendergemeenschap.
  [naar artikel]
 15. Huiszoeking bij Terzake-journalist, VRT protesteert tegen schending bronnengeheim (23/11/2016 - De Redactie)
  De politieactie past in een onderzoek naar perslekken rond het dossier van de kasteelmoord. De computer van de journalist werd geraadpleegd en zijn gsm in beslag genomen. De VRT protesteert tegen deze manier van werken.
  [naar artikel]
 16. Vlaams Belang trekt kandidatuur Jef Elbers voor Vlaams Audiovisueel Fonds in (15/03/2021 - De Morgen)
  Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in. Dat heeft voorzitter Tom Van Grieken gezegd in De ochtend op Radio 1. Elbers’ kandidatuur was omstreden wegens zijn homofobe uitspraken.
  [naar artikel]
 17. Fox News: spionage, dreiging met geweld, en vooral veel (ongewenste) seks (13/08/2016 - Knack)
  Het gedwongen vertrek van de grote baas van Fox News, Roger Ailes, na intussen minstens 10 klachten over seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten, brengt meer aan het licht dan seks. Ailes had een privé-spionagecel in dienst, blijkt nu, die hij inzette tegen tegenstanders binnen en buiten het bedrijf.
  [naar artikel]
 18. Tom Naegels: 'De zaak-Elbers was een symboolkwestie' (15/03/2021 - Knack)
  Vlaams Belang laat oud-scenarioschrijver Jef Elbers alsnog vallen als kandidaat-bestuurslid van het VAF wegens homofobe uitspraken. Dat duidt op bloedarmoede bij de partij, meent schrijver Tom Naegels.
  [naar artikel]
 19. "Metalbands zijn satanisten": Nederlandse christelijke partij protesteert tegen optreden op kerstavond (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland protesteert de politieke partij ChristenUnie tegen de komst van een metalgroep in Amstelveen. Het gaat om blackmetalband Carach
  [naar artikel]
 20. Vlaams Belang trekt "met gemengde gevoelens" kandidatuur Jef Elbers voor VAF in na controversiële uitspraken (15/03/2021 - VRT NWS)
  Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds in. Dat heeft voorzitter Tom Van Grieken gezegd in "De ochtend" op Radio 1. Elbers is afgelopen weekend in opspraak gekomen na controversiële uitspraken over onder anderen holebi's en transgender personen. "Dit is een beslissing met gemengde gevoelens", zegt Van Grieken. "De persoonlijke mening van Elbers wordt nu misbruikt om een groep van 800.000 kiezers te culpabiliseren en foutief weg te zetten als homofoob."
  [naar artikel]
 21. Dierentuinpersoneel protesteert na aangekondigde ontslagen: "Ingeslagen als een bom"   (18/06/2020 - VRT NWS)
  Het personeel van de Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael protesteert vandaag omdat de directie geen overleg wil voeren over de aangekondigde ontslagen. Vorige week liet de directie weten 24 mensen te willen ontslaan, om de verliezen van de coronacrisis te compenseren.
  [naar artikel]
 22. "Als Vlaams Belang verantwoordelijkheid niet neemt, moet sector dat doen": VAF zal Jef Elbers wellicht weigeren (14/03/2021 - VRT NWS)
  Het Vlaams Audiovisueel Fonds zal de kandidatuur van Jef Elbers, die door Vlaams Belang naar voren is geschoven voor de raad van bestuur, wellicht weigeren. Dat laat aftredend voorzitter van die raad Kenneth Taylor (Open VLD) verstaan in een reactie aan VRT NWS. Elbers kwam in opspraak na omstreden uitspraken over holebi's en transgender personen.
  [naar artikel]
 23. Propvol Schiphol remt groei KLM (08/06/2018 - De Tijd)
  11:16 KLM-topman Pieter Elbers klaagt aan dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij niet meer kan groeien op de nationale luchthaven Schiphol.
  [naar artikel]
 24. Thuiswerken met de Franse slag? Kijk uit, de baas bespioneert je (01/05/2020 - De Morgen)
  Ontspannen thuiswerken kun je voortaan vergeten: de baas controleert met gluurprogrammatuur wat zijn personeel in de baas zijn tijd uitspookt. Met dank aan de cashende surveillance-industrie.
  [naar artikel]
 25. Nederlandse vermogensreus Robeco neemt geen nieuwe klanten meer aan (02/02/2021 - De Tijd)
  10:39 Net nu beleggen razend populair is, ziet de Nederlandse vermogensbeheerder zich gedwongen een klantenstop in te voeren. De groep, waarvan de fondsen ook in België populair zijn, riskeert een miljoenen...
  [naar artikel]
 26. Softbank-bedrijven ontslaan massaal personeel (16/01/2020 - Express)
  In de eerste twee weken van januari vielen er al meer dan 2.000 ontslagen bij bedrijven waar Softbank een aandeel in heeft. Het toont dat de Japanse investeerder er nog niet helemaal bovenop is na het WeWork-debacle. De pizzabezorger Zume ontslaat 360 man (50 procent van zijn personeel), de autodeeldienst Getaround, ook actief in België, […] The post Softbank-bedrijven ontslaan massaal personeel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Vlaams Belang kiest ex-bestuurder VRT als vervanger voor Jef Elbers bij VAF (17/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Dimitri Hoegaerts naar voor als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Hoegaerts (48) is gemeenteraadslid in Brasschaat en de partner van Kamerlid Ellen Samyn. Hij zetelde eerder ook al in de raad van bestuur van de VRT. Dat maakt hem volgens de partij de geknipte vervanger voor Elbers, wiens kandidatuur maandag teruggetrokken werd na homofobe uitspraken.
  [naar artikel]
 28. Wat een slaapcoach kan doen voor jou én je baas: “Ik kan zien wie ochtendtypes zijn, die laat je best geen avondshift doen” (14/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uw baas heeft er belang bij dat u goed slaapt want goed uitgerust personeel is productiever, creatiever, alerter en minder afwezig door ziekte. Daarom bieden steeds meer bedrijven hun personeel slaapcoaching aan.
  [naar artikel]
 29. INTERVIEW. Tom Van Grieken: “Jef Elbers is niet homofoob” (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang heeft de kandidatuur van Jef Elbers als lid van de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds ingetrokken. De scenarist van ‘Merlina’ en zanger van ‘Leopold II’ had in een interview gezegd dat hij de Gay Pride vies vond. In een gedicht had hij het bonte karakter van de stoet ooit zelfs vergeleken met “de kleuren van een zieke aars.” Maar, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Elbers is niet homofoob, hij roept niet op tot geweld of discriminatie. Wij gaan hem missen.”
  [naar artikel]
 30. VBO-baas Pieter Timmermans en 7 anderen tot baron benoemd door de koning (20/07/2018 - De Morgen)
  Koning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Zo mag VBO-baas Pieter Timmermans zichzelf voortaan baron noemen en kreeg voormalig ACV-voorzitter Luc Cortebeeck het ereteken van Grootofficier in de Kroonorde.
  [naar artikel]
 31. Vlaams Belang neemt afstand van "platte bewoordingen" van VAF-kandidaat Jef Elbers over holebi's en transgenders (13/03/2021 - VRT NWS)
  Vlaams Belang neemt afstand van de "platte bewoordingen" van Jef Elbers, de kandidaat die de partij heeft voorgedragen voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dat zegt ondervoorzitter Chris Janssens aan VRT NWS. In De Standaard noemt Elbers homoseksualiteit en transgender personen onder meer abnormaal.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw massaal protest in Algerije tegen president Bouteflika (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een maand na het begin van de protesten in Algiers zijn manifestanten opnieuw massaal op straat gekomen. Ze eisen het vertrek van president Abdelaziz Bouteflika, die al 20 jaar aan de macht is.
  [naar artikel]
 33. Baas van succesbedrijf geeft zijn personeel gratis aandelen: 74 werknemers zijn al miljonair (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Van een genereuze baas gesproken: in de voorbije tien jaar heeft Matt Moulding (48) zijn personeel gretig beloond met gratis aandelen. Het succes van The Hut Group nam zodanige proporties aan dat 74 werknemers zich nu miljonair mogen noemen.
  [naar artikel]
 34. Burgemeester Verviers protesteert mee tegen komst Theo Francken: politie massaal aanwezig (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat honderd personen zijn deze namiddag bijeengekomen voor een hotel in Verviers om te protesteren tegen de komst van Theo Francken (N-VA). De...
  [naar artikel]
 35. Twee zorgdirecteurs op staande voet ontslagen, deel van personeel protesteert: “Er is een vertrouwensbreuk” (08/07/2020 - VRT NWS)
  Aan de hoofdzetel van de Broeders van Liefde heeft een deel van het personeel van het multifunctioneel centrum (MFC) Sint-Gregorius in Gentbrugge geprotesteerd tegen het ontslag van twee zorgdirecteurs. In een open brief klagen ze over "de manier waarop de Broeders van Liefde met hun medewerkers omgaan".
  [naar artikel]
 36. Acteur na gedwongen vertrek uit ‘Thuis’: “Ik heb echt afgezien” (07/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Frank Van Erum gedwongen afscheid moest nemen van zijn personage Renzo in ‘Thuis’, heeft een tijdlang zwaar op zijn maag gelegen, zo verklaart de 41-jarige acteur in Dag Allemaal. “Ik zou een terugkeer zeker nog overwegen, maar die beslissing ligt niet bij mij, hé.”
  [naar artikel]
 37. Acteur na gedwongen vertrek uit ‘Thuis’: “Ik heb echt afgezien” (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dat Frank Van Erum gedwongen afscheid moest nemen van zijn personage Renzo in ‘Thuis’, heeft een tijdlang zwaar op zijn maag gelegen, zo verklaart de 41-jarige acteur in Dag Allemaal. “Ik zou een terugkeer zeker nog overwegen, maar die beslissing ligt niet bij mij, hé.”
  [naar artikel]
 38. Veel zieken op het werk? Dan moet de baas beter zijn best doen bij het personeel (29/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruim de helft van al wie arbeidsongeschikt is, meent dat dit deels te wijten is aan omstandigheden op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van CM. Een goede relatie met de baas, kan een werknemer voor een stuk beschermen tegen de risico’s op uitval door ziekte.
  [naar artikel]
 39. Veel zieken op het werk? Dan moet de baas beter zijn best doen bij het personeel (29/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ruim de helft van al wie arbeidsongeschikt is, meent dat dit deels te wijten is aan omstandigheden op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van CM. Een goede relatie met de baas, kan een werknemer voor een stuk beschermen tegen de risico’s op uitval door ziekte.
  [naar artikel]
 40. Politiepersoneel protesteert tegen kritiek op politiegeweld (19/06/2020 - VRT NWS)
  Aan het Justitiepaleis in Brussel voeren zo'n 300 politiemensen vanmiddag actie. Het politiepersoneel protesteert onder andere tegen de kritiek die de laatste weken te horen is op politiegeweld.
  [naar artikel]
 41. De worsteling van Vlaams Belang: partij wil meer tolerant profiel, maar moet opnieuw homofobe uitspraken rechtzetten (13/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang zit stevig verveeld met Jef Elbers, de man die de partij voordraagt voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Elbers zit niet verlegen voor een homofobe uitspraak meer of minder. Net nu de extreemrechtse partij alle zeilen bijzet om de moord van David Polfliet in Beveren te veroordelen. “De procedure is afgesloten”, zegt Vlaams fractieleider Chris Janssens. “Maar Elbers zou de eer aan zichzelf kunnen houden.”
  [naar artikel]
 42. Leuvense fakbar Rechtsfaculteit protesteert tegen verbod stadsbestuur op "dagdisco" (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het bestuur van het Huis der Rechten, de studentenfakbar van de Rechtsfaculteit, protesteert in een mededeling tegen het feit dat het stadsbestuur...
  [naar artikel]
 43. Vlaams Belang schuift vervanger voor Jef Elbers naar voren bij VAF (17/03/2021 - De Morgen)
  Vlaams Belang heeft met Dimitri Hoegaerts een nieuw bestuurslid bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) aangeduid. Hij vervangt Jef Elbers, wiens kandidatuur maandag werd teruggetrokken na homofobe uitspraken. Dat meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 44. Gaia protesteert tegen onverdoofd slachten (12/09/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/gaia-protesteert-tegen-onverdoofd-slachten/mruw6lzxga2toojygi2s6rsxf43dimq/ee8cffaaefeea699c5daa3fcb1963c181da0a31588dc2e2d30db752ae3348e09/fitwidth_642x0_70579825.jpg?v=pWA3MWQ
  [naar artikel]
 45. Brusselse tramchauffeurs zijn “onveiligheid” beu en leggen spontaan het werk neer: deze trams rijden niet (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het tramverkeer in Brussel is deze ochtend zwaar verstoord door een spontane staking bij de MIVB. Het personeel protesteert tegen de onveiligheid...
  [naar artikel]
 46. De discussie rond Jef Elbers gaat niet over een "foute mening" over holebi's en trans personen (15/03/2021 - VRT NWS)
  Volgens hoogleraar ethiek Ignaas Devisch is er geen sprake van beknotting van de vrije meningsuiting in de zaak rond Jef Elbers, zoals Tom Van Grieken (Vlaams Belang) vanochtend claimde in "De ochtend". Elbers werd door Vlaams Belang voorgedragen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds, maar daarop kwam veel protest vanwege homofobe uitspraken. "Dat is niet zomaar een foute mening, maar het gaat om uitspraken die hem ongeschikt maken voor de functie en mogelijk een aanzet zijn tot haat en discriminatie. Dit oogluikend toestaan en opkomen tegen homofobie is een te grote spreidstand, zo vindt Vlaams Belang blijkbaar zelf", schrijft Devisch.
  [naar artikel]
 47. Vertrek VS uit Parijs-akkoord: een verhaal van twistende kampen (03/06/2017 - Knack)
  De voorbije weken twistten verschillende kampen in het Witte Huis over het uiteindelijke vertrek uit het klimaatakkoord van Parijs. De aartsconservatieve baas van milieudienst EPA Scott Pruitt en strateeg Stephen Bannon pro vertrek, Ivanka Trump en minister van Buitenlandse Zaken Tillerson contra.
  [naar artikel]
 48. Somers: ‘Als Vlaams Belang homohaat afwijst, dan trekken ze kandidatuur Jef Elbers in’ (13/03/2021 - De Standaard)
  Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) vindt dat Vlaams Belang de voordracht van Jef Elbers voor het Vlaams Audiovisueel Fonds moet intrekken.
  [naar artikel]
 49. In beeld: Zimbabwanen feesten na vertrek Mugabe (22/11/2017 - Knack)
  In Zimbabwe zelf maar ook in buurland Zuid-Afrika zijn mensen massaal op straat gekomen om het vertrek van president Robert Mugabe te vieren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.