Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:42 uur

Jean-Jacques Beineix (75) overleden, regisseur van cultfilm "37°2 le matin"

VRT NWS

14/01/2022 - 19:02

De Franse regisseur Jean-Jacques Beineix is vooral bekend voor de broeierige liefdesfilm "37°2 le matin" of "Betty blue" uit 1986, het debuut van actrice Béatrice Dalle. Alles was esthetisch verantwoord in deze film: de seks, de muziek, de affiche.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Franse regisseur Agnès Varda is overleden (29/03/2019 - VRT NWS)
  De Frans-Belgische regisseur Agnès Varda is overleden. Ze werd 90 jaar oud. In 1985 won ze met het filmdrama "Sans toit ni loi" de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Ze is de weduwe van filmmaker Jacques Demy. 
  [naar artikel]
 2. Jean-Marc Vallée, regisseur van tv-serie "Big little lies", is overleden (27/12/2021 - VRT NWS)
  De Canadese filmregisseur Jean-Marc Vallée is op 58-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in een vakantiehuisje bij Quebec. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar volgens zijn publicist kwam het overlijden onverwacht. Vallée regisseerde de HBO-serie "Big little lies" en de Oscarwinnende film "Dallas Buyers Club".
  [naar artikel]
 3. J. J. Lionel, Belgische zanger van de "Vogeltjesdans", overleden (15/07/2020 - VRT NWS)
  "La danse des canards" werd een wereldhit, zowel in de instrumentale als in de gezongen versie. De Franse "Vogeltjesdans" werd gezongen door de Waal J. J. Lionel, in het echte leven Jean-Jacques Blairon. Hij is overleden op zijn 72e.
  [naar artikel]
 4. BELUISTER: 25 jaar "Trainspotting": Een muzikale ode aan de cultfilm   (23/02/2021 - VRT NWS)
  25 jaar geleden kwam "Trainspotting" uit in de zalen. Freek De Smedt bracht in "Byloo" op Radio 1 een ode aan de cultfilm en vooral aan de bijhorende geweldige soundtrack, met nummers die sindsdien door Generation X geassocieerd worden met heroïnejunks.
  [naar artikel]
 5. Regisseur Robbe De Hert (77), "enfant terrible" van de Vlaamse cinema, overleden (24/08/2020 - VRT NWS)
  Regisseur Robbe De Hert is overleden. Hij is 77 jaar geworden. De Hert was een van de pioniers van de moderne Vlaamse cinema. Hij is de regisseur van films als "De Witte van Sichem", "Blueberry hill" en "Lijmen/Het been".
  [naar artikel]
 6. Regisseur Jean-Stéphane Sauvaire over beenhard gevangenisdrama: "Op extreme locaties voel ik me op mijn gemak" (19/06/2018 - De Morgen)
  Voor de opnames van het beenharde gevangenisdrama A Prayer Before Dawn trok de Franse regisseur Jean-Stéphane Sauvaire naar een voormalige gevangenis in Thailand, en werkte hij met echte gevangenen. Vanzelfsprekend? Allerminst. Maar wel noodzakelijk, zegt de regisseur. "In Parijs zou ik beginnen te flippen."
  [naar artikel]
 7. "Alfie" en "Moonraker"-regisseur Lewis Gilbert is overleden (28/02/2018 - VRT NWS)
  De Britse regisseur Lewis Gilbert (97) is in zijn slaap overleden. Gilbert maakte vooral naam met "Alfie" en drie James Bondfilms: "You only live twice", "The spy who loved me" en "Moonraker".
  [naar artikel]
 8. Regisseur van "Boyz n the hood" en "2 fast 2 furious" John Singleton (51) overleden (29/04/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse regisseur John Singleton is op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Als regisseur en scenarist schreef hij filmgeschiedenis met zijn film "Boyz n the hood". Hij was op 24-jarige leeftijd de eerste zwarte Amerikaan en de jongste cineast ooit die genomineerd werd voor de Oscar voor beste regisseur.
  [naar artikel]
 9. Gitarist Dick Dale, de man achter een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld, overleden op 81-jarige leeftijd (18/03/2019 - VRT NWS)
  Dick Dale, de Amerikaanse gitarist die geldt als een van de grondleggers van de surfrock, is zaterdagnacht overleden op 81-jarige leeftijd. Dick Dales meest bekende nummer is "Misirlou" uit 1962, dat in 1994 opnieuw populair werd dankzij de soundtrack van regisseur Quentin Tarantino's cultfilm "Pulp fiction". Het nummer bevat een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld en is hieronder te beluisteren.
  [naar artikel]
 10. "The Big Lebowski" is overleden (05/08/2016 - De Redactie)
  David Huddleston, een Amerikaanse acteur die de rol speelde in de gelijknamige cultfilm, is op 85-jarige leeftijd overleden in de stad Santa Fe, zo meldt zijn vrouw aan de Los Angeles Times.
  [naar artikel]
 11. "Superman"- en "Lethal Weapon"-regisseur Richard Donner (91) overleden (06/07/2021 - VRT NWS)
  Richard Donner, regisseur van onder meer de eerste "Superman"-film uit 1978, is overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij werd 91.
  [naar artikel]
 12. Britse regisseur Alan Parker, bekend van "Midnight express", "Birdy" en "Evita", is overleden (31/07/2020 - VRT NWS)
  De Britse regisseur Alan Parker is op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De films van Parker vielen niet onder te brengen in eenzelfde genre: hij maakte musicals, maar ook thrillers of drama's. Bekende titels van Parker zijn "Midnight express", "Evita" en "The life of David Gale".
  [naar artikel]
 13. "Kapper van filmsterren" en zakenman Jacques Dessange overleden (07/01/2020 - VRT NWS)
  In Frankrijk is kapper-zakenman Jacques Dessange overleden. Hij was 94 jaar oud. Dessange is bekend als uitvinder van de zogenoemde "coiffé-décoiffé-stijl" en is de stichter van een kapsalonketen die vandaag vestigingen in 43 verschillende landen heeft.
  [naar artikel]
 14. Regisseur van "LA Confidential" is overleden (21/09/2016 - De Redactie)
  Curtis Hanson werd 71. Hij regisseerde ook "8 Mile", "The river wild" en "Wonder boys". Volgens de politie stierf hij een natuurlijke dood.
  [naar artikel]
 15. Hongaarse regisseur Karoly Makk overleden (30/08/2017 - VRT NWS)
  De Hongaarse regisseur Karoly Makk is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Hongaarse agentschap MTI. In 1971 won hij de juryprijs in Cannes met "Szerelem" ("Love"), een film over het leven in Hongarije tijdens het Stalinisme.
  [naar artikel]
 16. "Koning van de nachtmerrie" George Romero is overleden (17/07/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse regisseur van cultklassiekers "Night of the living dead" en "Martin" wordt beschouwd als de eerste horrorregisseur pur sang. Romero is op 77-jarige leeftijd thuis overleden na een strijd tegen longkanker.
  [naar artikel]
 17. "De Kampioenen" reageren op verlies van Johny Voners: "Opnames waren een feest, met Johny erbij nog meer"  (18/03/2020 - VRT NWS)
  De stad Tienen opent een digitaal rouwregister voor Tienenaar Johny Voners (74). De acteur is gisteren overleden aan de gevolgen van kanker. Intussen stromen ook de reacties toe van collega's. Acteur Jacques Vermeire spreekt van een geweldige tijd bij de opnames van "F.C. De Kampioenen", net als regisseur Jan Verheyen die de ploeg één grote familie noemt.
  [naar artikel]
 18. Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci (77) is overleden (26/11/2018 - VRT NWS)
  In Rome is Bernardo Bertolucci overleden. Dat melden Italiaanse media waaronder de RAI. De Italiaanse regisseur is bekend van films als "Last tango in Paris" en "The last emperor", waarvoor hij 2 Oscars won. Hij was 77.
  [naar artikel]
 19. Regisseur van 'Love Story' overleden (18/08/2016 - Knack)
  De Canadese regisseur Arthur Hiller is op 92-jarige leeftijd overleden. Hiller is vooral bekend als regisseur van het melodrama "Love Story", met in de hoofdrollen Ryan O'Neal en Ali MacGraw.
  [naar artikel]
 20. Milos Forman (Cuckoo's nest, Amadeus), dé regisseur met een neus voor mannelijk talent, overleden (14/04/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is Milos Forman overleden na een kort ziektebed. De regisseur is bekend van klinkende kaskrakers als "One flew over the cuckoo's nest", "Amadeus" en "The people vs. Larry Flynt".  Forman werd 86 jaar. Hij won twee keer een Oscar en wordt omschreven als de belangrijkste Tsjechische filmmaker.  
  [naar artikel]
 21. Jean-Jacques Tamba: "Dat minderwaardigheidsgevoel is bij mij ingebakken" (18/12/2018 - VRT NWS)
  Het verhaal van Jean-Jacques Tamba (°1940) leest als een lange bootreis heen en weer tussen Matadi en Antwerpen.  Zijn jeugd op een katholieke school in Boma en als 'boy' voor een Belgische familie heeft hem getekend voor het leven. Naar België verhuizen was een moeilijk leerproces. Een dubbel perspectief met humor en veel psychologisch inzicht.  
  [naar artikel]
 22. Regisseur van "Pretty woman" is overleden (20/07/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse filmmaker Garry Marshall is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij regisseerde "Pretty woman" en hij stond als producer aan de wieg van de tv-serie "Happy days".
  [naar artikel]
 23. Acteur Peter Fonda, bekend van "Easy Rider", is overleden (17/08/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur Peter Fonda, die bekend raakte met zijn rol in de cultfilm "Easy Rider" uit 1969, is gisterochtend thuis op 79-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van longkanker.
  [naar artikel]
 24. Striptekenaar Jean Graton, bekend van "Michel Vaillant", is overleden (21/01/2021 - VRT NWS)
  De Franse striptekenaar Jean Graton is op 97-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn familie en de Stichting Jean Graton. Hij is vooral bekend van de reeks rond de fictieve autocoureur "Michel Vaillant".
  [naar artikel]
 25. Regisseur "Love Story" overleden op 92-jarige leeftijd (18/08/2016 - De Redactie)
  De Canadese regisseur Arthur Hiller is vooral bekend van het melodrama "Love Story", met in de hoofdrollen Ryan O'Neal en Ali MacGraw.
  [naar artikel]
 26. Regisseur Jean-Marc Vallée overleden op 58-jarige leeftijd (27/12/2021 - De Tijd)
  08:58 Jean-Marc Vallée, de Canadese regisseur van onder meer 'Dallas Buyers Club' en de HBO-hit 'Big Little Lies' is plots overleden. Hij werd 58.
  [naar artikel]
 27. Batman-regisseur Joel Schumacher (80) overleden (22/06/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse filmregisseur Joel Schumacher is op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt het vakblad Variety. Schumacher was in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor een groot aantal hitfilms, zoals "St. Elmo's fire", "The lost boys", "A time to kill' en "Falling down". Hij maakte ook twee delen uit de Batman-serie: "Batman forever" en "Batman & Robin".
  [naar artikel]
 28. Ook euthanasie voor wie levensmoe is? "Laat ons het debat opstarten" (14/08/2017 - De Redactie)
  "Wie zijn wij om aan die mensen te zeggen: jij moet blijven leven", zegt Jean-Jacques De Gucht. In Nederland ligt een voorstel op tafel in de formatiegesprekken.
  [naar artikel]
 29. Stanley Donen (94), regisseur van "Singin' in the Rain", overleden (23/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regisseur Stanley Donen is overleden. Hij stierf na een hartaanval in New York en werd 94. Dat heeft zijn zoon aan de Chicago...
  [naar artikel]
 30. Franse acteur Jean-Paul Belmondo overleden (06/09/2021 - VRT NWS)
  De Franse acteur Jean-Paul Belmondo is overleden. Dat heeft zijn advocaat aan het Franse persagentschap AFP gemeld. Hij werd 88 jaar oud. Aan de zijde van Jean Seberg maakte hij furore met de nouvelle-vaguefilm "À bout de souffle" van Jean-Luc Godard in 1960.
  [naar artikel]
 31. Regisseur "My name is Nobody" overleden (16/10/2016 - De Redactie)
  De Italiaanse regisseur en scenarist Tonino Valerii is overleden. Valerii was 82 en wordt algemeen beschouwd als een van de grote meesters van de Italiaanse cinema en de spaghettiwestern.
  [naar artikel]
 32. Franse acteur Jean Rochefort is overleden (09/10/2017 - VRT NWS)
  De Franse acteur Jean Rochefort is overleden. Hij werd 87 jaar. Rochefort is een van de meest gevierde acteurs uit de Franse cinema. Hij brak in de jaren 60 door in films als "Cartouche" en "L'Héritier". Heel kenmerkend waren zijn opvallende snor en diepe stem.  
  [naar artikel]
 33. Isao Takahata, oprichter "Japanse Disney" overleden (06/04/2018 - VRT NWS)
  De Japanse regisseur en medeoprichter van animatiestudio "Studio ghibli" Isao Takahata is op 82-jarige leeftijd overleden in Tokio, na een lang gevecht tegen longkanker.  Het bekroonde oorlogsdrama "Grave of the fireflies" is zijn bekendste werk.
  [naar artikel]
 34. Regisseur van cultklassiekers als "The Texas chain saw massacre" en "Poltergeist" is overleden (27/08/2017 - VRT NWS)
  Tobe Hooper, de maker van horrorklassiekers als "The Texas chain saw massacre" en "Poltergeist", is overleden in Californië. Dat meldt het vakblad Variety. Hooper verrichtte baanbrekend werk voor het horrorgenre met zijn rauwe manier van filmen.   
  [naar artikel]
 35. Regisseur van "Silence of the lambs" verliest strijd tegen kanker (26/04/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse regisseur Jonathan Demme is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker en een hartaandoening.
  [naar artikel]
 36. Regisseur Stijn Coninx: "Er is darmkanker bij mij vastgesteld" (26/04/2019 - VRT NWS)
  Film- en tv-regisseur Stijn Coninx (62) laat in een mededeling zelf weten dat er bij hem darmkanker is vastgesteld. Hij geeft de regie van de nieuwe tv-reeks "Dag Sinterklaas" door aan zijn collega Frank Van Passel. Stijn Coninx is de regisseur van films als "Daens", "Marina" en "Niet schieten".
  [naar artikel]
 37. Brusselse volkszanger Lange Jojo overleden (01/12/2021 - VRT NWS)
  Zanger Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, is overleden na een lange ziekte. Hij is bekend van populaire hits zoals "On a soif", "Jules César", "Victor le footbaliste" en "E viva Mexico".
  [naar artikel]
 38. Ouders Frank Vandenbroucke: "Hij heeft de geesten beroerd" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Il a marqué les esprits." Jean-Jacques Vandenbroucke (69) weet maar al te goed waarom zijn zoon in 1999 de Kristallen Fiets won. Tuurlijk waren
  [naar artikel]
 39. Acteur Max von Sydow (90) overleden, bekend van "Het zevende zegel", maar ook "Game of thrones" (09/03/2020 - VRT NWS)
  De Zweeds-Franse acteur Max Von Sydow (90) is overleden. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met de legendarische Zweedse regisseur Ingmar Bergman. Al speelde hij ook mee in Amerikaanse films en series. Recent bijvoorbeeld nog in "Game of thrones" en "Star Wars: the force awakens".
  [naar artikel]
 40. Futuristische Franse striptekenaar Jean-Claude Mézières (83) overleden (23/01/2022 - VRT NWS)
  De Franse striptekenaar Jean-Claude Mézières is overleden. Hij tekende de langlopende stripreeks “Valérian" of "Ravian” en ontwierp ook decors voor films, zoals "The fifth element".
  [naar artikel]
 41. Jacques Vermeire en Luc Verschueren over hun reünie: "We zijn àltijd goede vrienden gebleven" (03/10/2019 - VRT NWS)
  Na bijna 25 jaar staan Jacques Vermeire en Luc Verschueren opnieuw samen op de planken in de zaalshow "Van 7 tot 77". Ze vertelden in "De Madammen" hoe ze toeleven naar de première van de show morgen.
  [naar artikel]
 42. Jan Eelen: "We verliezen een heel grote en goede acteur" (14/12/2017 - VRT NWS)
  De regisseur van "Het eiland" en "De Ronde" Jan Eelen heeft de polyvalentie van de overleden acteur Marc Van Eeghem geroemd. "Je kon hem voor alle soorten rollen gebruiken", zegt Eelen. Het Toneelhuis in Antwerpen roemt "de lieve vriend die moedig heeft gestreden tegen kanker".
  [naar artikel]
 43. Schrijver van "Elle" kruipt opnieuw in de pen voor Verhoeven (27/02/2017 - De Redactie)
  "Geen scenario volgens de regels van de cinema, maar een novelle die zich ontvouwt tot een scenario", zegt Philippe Djian, die ook de auteur is van "37°2 le matin".
  [naar artikel]
 44. Voormalige Franse president Jacques Chirac (86)  is overleden (26/09/2019 - VRT NWS)
  De Franse oud-president Jacques Chirac is overleden. Hij werd 86 jaar oud. Chirac gaat de geschiedenis in als de vijfde president van de Vijfde Republiek in Frankrijk, die ook de "quinquennat" invoerde, de ambtstermijn van vijf jaar. Hij had een lange en afwisselende politieke carrière, die in een schandaalsfeer is geëindigd.
  [naar artikel]
 45. Anne Wiazemsky (de "muze van Godard") is overleden (05/10/2017 - VRT NWS)
  Anne Wiazemsky is gestorven. Dat meldt haar broer Pierre. De Franse actrice en auteur was de kleindochter van Nobelprijswinnaar voor Literatuur François Mauriac en de ex-vrouw van de Frans-Zwitserse regisseur Jean-Luc Godard. Ze was 70.
  [naar artikel]
 46. Echtgenote van Jacques Brel overlijdt op 93-jarige leeftijd (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thérèse Michielsen, bekend als "Miche", de vrouw van Jacques Brel, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt L'Avenir.
  [naar artikel]
 47. Franse acteur en regisseur Jean-François Stévenin overleden (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse acteur en regisseur Jean François Stévenin is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie gemeld aan persagentschap AFP. Hij speelde sinds 1968 in meer dan 150 films.
  [naar artikel]
 48. Regisseur "Kiss of the spider woman" overleden (14/07/2016 - De Redactie)
  Voor die film uit 1985 werd Hector Babenco als eerste Latijns-Amerikaan genomineerd voor de Oscar voor beste regisseur.
  [naar artikel]
 49. Amerikaanse acteur Bill Nunn overleden (25/09/2016 - De Redactie)
  Nunn was onder meer te zien in de "Spider-Man"-films en "Do the right thing" en "He got game" van regisseur Spike Lee. Hij stierf zaterdag aan de gevolgen van kanker. Bill Nunn was 62.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.