Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:52 uur

Wolf bijt twee schapen dood in Balen en wordt twee keer gespot aan Put van Rauw

Gazet van Antwerpen

14/01/2022 - 19:11

In Mol-Rauw hebben twee mensen vrijdag apart van elkaar een wolf gespot. Daarnaast werden er ook twee schapen gedood in Balen, zo goed als zeker door een wolf. Het is niet zeker of het om hetzelfde dier gaat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wolf bijt twee schapen dood in Duffel (07/06/2020 - VRT NWS)
  In een weide in Duffel zijn gisterennamiddag twee schapen doodgebeten en andere verwond. Het eerste onderzoek ter plaatse wijst alles in de richting van een wolf, bevestigt het Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 2. Wolf bijt twee schapen dood in weide in Duffel (07/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een wolf heeft in een weide in het Antwerpse Duffel twee schapen gedood en zes andere gewond. De gemeente roept haar inwoners op om hun kleinvee op te hokken of op een andere manier te beschermen.
  [naar artikel]
 3. Schapen doodgebeten in Balen: werk van wolf? (17/08/2020 - VRT NWS)
  In Balen zijn vanmorgen twee doodgebeten schapen gevonden. Het is nog niet duidelijk welk dier de dader is. "Het gebied waar het gebeurd is, grenst aan het territorium van wolven, dus mogelijk was het een wolf", zegt Jan Loos van Welkom Wolf, die de wolven in Vlaanderen volgt.
  [naar artikel]
 4. Wolf bijt voor de derde keer schapen dood bij eigenaar in Pelt (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De wolf heeft opnieuw toegeslagen, deze keer in een weide aan de Winterdijk in Pelt. Twee schapen werden doodgebeten. Schapenhouder Paul Van Baelen kreeg voor de derde keer al bezoek van de wolf. Hij verloor in totaal al negen dieren. De weide was met stroomdraad afgemaakt, maar die was niet volledig wolfbestendig. Volgens de Peltenaar is het onbegonnen werk om zijn perceel volledig wolfproof te omheinen. Wij willen u waarschuwen voor de confronterende beelden.
  [naar artikel]
 5. Havenwolf viel wellicht vannacht vijf schapen aan in Stabroek: twee zijn dood, de drie andere gewond (27/12/2021 - VRT NWS)
  De wolf die het afgelopen weekend in de haven werd gespot, is wellicht verantwoordelijk voor de dood van twee schapen in Stabroek. Drie andere schapen werden verwond maar niet ernstig en zullen de aanval normaal gezien overleven.
  [naar artikel]
 6. Zes jaar na eerste waarneming: ook in Wallonië bijt wolf schaap dood (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland heeft alweer een nieuwe wolf. En nu blijkt dat ook in Wallonië twee weken geleden al een wolf werd gespot. Het roofdier liet er zijn...
  [naar artikel]
 7. Wolf bijt drie lama’s dood in Lommel (17/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel zijn zondagnacht drie lama’s doodgebeten. Ook in Balen werden twee schapen gedood. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een aanval van het Limburgse wolvenkoppel August en Noëlla.
  [naar artikel]
 8. Wolf bijt drie lama’s dood in Lommel (17/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel zijn zondagnacht drie lama’s doodgebeten. Ook in Balen werden twee schapen gedood. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een aanval van het Limburgse wolvenkoppel August en Noëlla.
  [naar artikel]
 9. Wolf bijt koe dood in Berlaar (10/06/2020 - VRT NWS)
  De wolf die eerder deze week al twee schapen doodbeet in Duffel, zwerft nu rond in de omgeving van de Grote Nete, de streek van Berlaar en Kessel, en heeft nog een dodelijk slachtoffer gemaakt. Bij een boer in Berlaar werd vannacht een koe doodgebeten in de wei. De landbouwers in de streek wordt opgeroepen om schapen, pluimvee en runderen 's nachts op te hokken en indien mogelijk, hun weide elektrisch te omheinen.
  [naar artikel]
 10. Wolf bijt drie schapen dood en verwondt er minstens 12: “Zelfs 5.000 volt helpt niet” (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Drie schapen dood en zeker 12 gewond, al zijn het er wellicht nog meer. Dat is de trieste balans na een nachtelijk bezoek van de wolf op een weide van schapenboer Schouteden van Helchteren. De hoogspanning die op de omheining stond, kon de wolf niet afschrikken.
  [naar artikel]
 11. Wolf bijt drie schapen dood en verwondt er twintig: “Zelfs 5.000 volt helpt niet” (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Drie schapen dood en zeker twintig gewond. Dat is de trieste balans na een nachtelijk bezoek van de wolf op een weide van een schapenboer in het Limburgse Helchteren. De hoogspanning die op de omheining stond, kon de wolf niet afschrikken.
  [naar artikel]
 12. Wolf bijt drie schapen dood en verwondt er twintig: “Zelfs 5.000 volt helpt niet” (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Drie schapen dood en zeker twintig gewond. Dat is de trieste balans na een nachtelijk bezoek van de wolf op een weide van schapenboer Schouteden van Helchteren. De hoogspanning die op de omheining stond, kon de wolf niet afschrikken.
  [naar artikel]
 13. Wolf bijt twee schapen dood voor ogen van herder op schietterrein in Helchteren (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het schietterrein in Helchteren heeft een wolf op klaarlichte dag twee schapen voor de ogen van de herder doodgebeten. De herder is erg onder de indruk van de feiten. Maar volgens experten is het normaal gedrag omdat de feiten gebeurden in de kern van het Limburgse wolvengebied.
  [naar artikel]
 14. Nog twee kangoeroes dood: eigenaar beschuldigt wolf, experts ontkennen (26/12/2019 - De Standaard)
  Bij een dierenliefhebber in het Limburgse Paal-Beringen zijn twee kangoeroes gedood. Dat gebeurde eerder ook al in Balen in de Antwerpse Kempen. Volgens de experts van Welkom Wolf is het geval in Balen wel het werk van de wolf, maar de dood van de kangoeroes in Paal wellicht niet. De eigenaar staat voor een raadsel.
  [naar artikel]
 15. Wolven bijten 11 schapen dood in twee nachten (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Bree en Houthalen zijn de afgelopen twee nachten 11 schapen doodgebeten door een wolf. In Bree kon een wildcamera beelden maken waarop een wolf te zien is.
  [naar artikel]
 16. Wolf Billy beet vlak na ongeval mogelijk weer twee schapen dood (21/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wolf Billy stelt het goed en heeft wellicht zaterdag al twee schapen gedood in Turnhout. Ondanks de aanrijding op de ring van Turnhout vrijdagochtend, is hij het voorbije weekend in goede gezondheid op beeld vastgelegd. Nieuwe videobeelden tonen aan dat de wolf op 3 juni al in Oud-Turnhout was, voor hij naar Duffel trok.
  [naar artikel]
 17. Twee schapen en twee geitjes in Hechtelse boomgaard door wolf aangevallen (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een boomgaard aan de Oude Heerstraat in Hechtel zijn dinsdagmorgen twee schapen en twee geiten gedood bij een aanval door een wolf. Een derde schaap raakte zwaargewond. Op de omheining stond stroom, maar aan de binnenkant en dat houdt de wolf niet tegen.
  [naar artikel]
 18. Wolf bijt op klaarlichte dag drie schapen dood in Reppel (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Waterstraat in Reppel heeft de wolf donderdag in een weide langs een woning drie schapen aangevallen, en dat op klaarlichte dag. De beesten overleefden de aanval niet.
  [naar artikel]
 19. Wolf bijt koe dood in gebied van Grote Nete (10/06/2020 - De Standaard)
  Nadat vermoedelijk twee schapen werden doodgebeten door een wolf, is nu ook in het gebied van de Grote Nete, de streek in Berlaar en Kessel (Nijlen), een doodgebeten koe teruggevonden.
  [naar artikel]
 20. Peltse schapenhouder verliest voor derde keer schapen aan wolf: “Het mag ophouden” (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Neerpeltse schapenhouder Paul Van Baelen heeft voor de derde keer bezoek gehad van een wolf. Donderdagmorgen werden twee dieren dood terug gevonden in de weide in het dorp Herent. “In totaal zijn nu al negen schapen doodgebeten”, zucht Van Baelen
  [naar artikel]
 21. Wolf actief in Bekkevoort? (08/04/2020 - VRT NWS)
  In Bekkevoort zijn bij een landbouwer twee schapen doodgebeten. Twee andere schapen zijn vermist. Vermoedelijk waren de schapen het slachtoffer van een passerende wolf.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe wolf Klaas gespot in Kalmthout (07/12/2021 - De Standaard)
  Een wolf werd dinsdag gespot op het grensgebied tussen Kalmthout en het Nederlandse Huijbergen. De wolf werd Klaas gedoopt, of Klaasje als het een wolvin is. Jan Loos van de natuurvereniging Welkom Wolf vermoedt dat deze wolf verantwoordelijk is voor de doodgebeten schapen in Essen maandagnacht.
  [naar artikel]
 23. Wolf van Duffel beet eerder al schapen dood in Nederland en een koe in Duitsland, toch moeten koeien niet op stal (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op basis van DNA-onderzoek is bepaald welke wolf die in ons land is gespot welke schade heeft aangericht. Zo heeft de wolf die vorige week in Duffel is gefilmd, al aardig wat schapen en zelfs een koe doodgebeten. Toch wordt dat laatste uiterst zeldzaam genoemd en moeten koeien in de regio niet speciaal beschermd worden.
  [naar artikel]
 24. Welkom Wolf: Eerste wolf in Vlaanderen is gespot (12/01/2018 - VRT NWS)
  De vereniging Welkom Wolf heeft voor het eerst een wolf gespot in Vlaanderen. Het dier is gespot in Bochelt in Limburg. "Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper", zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 25. “Jagers moeten van deur tot deur toelating vragen” (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De jongste dagen komt Frederik Thoelen vooral in het nieuws als kenner van wolven. Voor TV-Limburg maakte hij samen met Bart Husson een gesmaakte reconstructie van de tocht van wolvin Naya naar Limburg. Afgelopen weekend onderbrak hij in de Ardennen opnames van een film over bevers toen hij hoorde dat hier een tweede wolf was opgedoken en twee schapen had doodgebeten. “Ik wou met eigen ogen de bijtsporen van de wolf zien. Honden trekken en sleuren aan hun prooi, een wolf bijt een keer, maar wel dodelijk precies. Ik ga dat beeld nooit meer vergeten. Als er nog eens schapen doodgebeten worden, denk ik te kunnen zeggen of er echt een wolf aan het werk was.”
  [naar artikel]
 26. Wolf slaat weer toe: één schaap gedood en ander zwaargewond in Bree (29/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend zijn opnieuw twee schapen gedood. Deze keer aan de Muizendijk, net op de grens van Bree met Wijshagen (Oudsbergen). De voorbije week was de wolf nog actief in Neerglabbeek. Daar zijn toen twee schapen doodgebeten.
  [naar artikel]
 27. Twee doodgebeten schapen in polder wellicht werk van nieuwe wolf Asterix (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe zwerfwolf, die de naam Asterix kreeg, werd in de nacht van zaterdag op zondag op beeld vastgelegd in het Antwerpse havengebied. Enkele kilometers verderop werden maandagmorgen twee schapen dood aangetroffen op weides in Stabroek. Volgens kenners is het erg waarschijnlijk dat diezelfde wolf Asterix heeft toegeslagen.
  [naar artikel]
 28. ‘Wolf August bijt kangoeroe dood in Antwerpse Kempen’ (25/12/2019 - De Morgen)
  August de wolf lijkt zich momenteel in het Antwerpse Balen op te houden. Daar heeft hij zichzelf voor kerstmis getrakteerd op een stuk kangoeroevlees, meldt het ‘Meldpunt Welkom Wolf’ van Landschap vzw.
  [naar artikel]
 29. Wolf bijt op klaarlichte dag schapen dood onder oog van herder (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een wolf heeft op klaarlichte dag twee schapen doodgebeten in Helchteren. En dat op minder dan 100 meter afstand van de herder, die tussen zijn kudde stond. De feiten speelden zich af op het militair domein. Dat is het leefgebied van de wolven. Het gaat dan ook niet om problematisch gedrag. De herdersfamilie Schouteden heeft leren leven met de wolven, maar is dit keer toch geschrokken. De wolvenroedel blijft uitbreiden en vroeg of laat moet het aantal wolven beperkt worden, waarschuwt Johan Schouteden. Het nemen van beschermende maatregelen, zoals het plaatsen van een omheining en het inschakelen van beschermingshonden, kostte hem al 30.000 euro. Hij zag er nog geen euro van terug, terwijl dat wel beloofd was.
  [naar artikel]
 30. Is er een tweede wolf in Vlaanderen? (11/03/2018 - VRT NWS)
  Er is mogelijk een tweede wolf opgedoken in Vlaanderen. Dat zegt het meldpunt Welkomwolf.be. De voorbije dagen is er bij twee schapenhouders in Limburg telkens één dood schaap aangetroffen. De twee schapen zijn wellicht gedood door een wolf, en het zou niet gaan om wolvin Naya. 
  [naar artikel]
 31. De wolf en de zeven geitjes: waarom een wolf meerdere schapen doodt (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naya de wolf had honger, sloop een weide binnen en doodde er twee schapen, een derde kreeg een flinke knauw, maar kwam er door een chirurgische...
  [naar artikel]
 32. Drie kenners over de terugkeer van de wolf (29/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ze weten hun momenten goed te kiezen. Als er iets gebeurt, is het meestal in de feestdagen”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf, die een drukke kerstweek beleefde. Wolf August stak de provinciegrens over om in Balen een kangoeroe op te peuzelen en in Zoersel pakte een andere wolf drie schapen op twee verschillende plaatsen. Drie wolvenkenners over de terugkeer van dé toppredator: “We zullen terug moeten leren samenleven.”
  [naar artikel]
 33. Vlaamse herder slachtoffer van Waalse wolf: “Ik ga niet lijdzaam toezien hoe mijn schapen worden gedood” (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hij verloor in enkele weken tijd zeven schapen aan een wolf, de naar de Ardennen uitgeweken Vlaming Stijn Van Dyck. “Nee, ik heb nog geen wolf gezien. Maar hij is wel al drie keer langsgeweest.” Toch vindt de wolf in de schaapsherder een medestander: “Begrijp me niet verkeerd. Ik hou van de natuur en dus ook van de wolf. Maar ook van mijn schapen.”
  [naar artikel]
 34. Mogelijk tweede wolf gespot in Vlaanderen (11/03/2018 - De Standaard)
  Mogelijk heeft Vlaanderen er een tweede wolf bij, meldt Jan Loos van welkomwolf.be, nadat gisteren twee schapen werden doodgebeten. Die incidenten komen overeen met waarnemingen van een onbekende wolf die zich, in tegenstelling tot de schuwe Naya, overdag dicht bij bebouwde omgeving waagt. ‘Dit is een mijlpaal voor de terugkeer van de wolf in Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 35. Mogelijk tweede wolf gespot in Vlaanderen (11/03/2018 - De Standaard)
  Mogelijk heeft Vlaanderen er een tweede wolf bij, meldt Jan Loos van welkomwolf.be, nadat gisteren twee schapen werden doodgebeten. Die incidenten komen overeen met waarnemingen van een onbekende wolf die zich, in tegenstelling tot de schuwe Naya, overdag dicht bij bebouwde omgeving waagt. ‘Dit is een mijlpaal voor de terugkeer van de wolf in Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 36. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. ‘Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper’, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 37. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. “Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper”, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan deVRT.
  [naar artikel]
 38. “Wolf drie keer gespot afgelopen weekend” (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tussen donderdagavond en zondagavond werd vermoedelijk drie keer de wolf gespot in Noord-Limburg. Vrijdag raakte al bekend dat een koppel tijdens een wandeling de wolf spotte in natuurgebied Solterheide. Over de andere twee waarnemingen worden voorlopig geen details vrijgegeven, maar volgens Jan Loos van Welkomwolf.be is “het duidelijk dat er iets beweegt in het oosten van Limburg”.
  [naar artikel]
 39. Mogelijk tweede wolf in Limburg: twee schapen gedood (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Limburg zijn bij twee schapenhouders gisteren dode schapen gevonden. Volgens Jan Loos van Welkomwolf.be werden ze wellicht gedood door een wolf....
  [naar artikel]
 40. Wolven bijten elf schapen dood in twee nachten (04/06/2021 - De Standaard)
  In Limburg zijn deze week al zeker elf schapen doodgebeten door een wolf. Een twaalfde schaap was zo toegetakeld dat het moest ingeslapen worden. Tijdens de feiten in Bree kon een wildcamera beelden maken en verscheen ook even een wolf in beeld. DNA-onderzoek moet duidelijk maken wie de daders zijn.
  [naar artikel]
 41. Twee schapen doodgebeten in Duffel, sporen wijzen op wolf (07/06/2020 - De Standaard)
  In een weide in Duffel zijn zaterdagnamiddag twee schapen doodgebeten en andere verwond. Het eerste onderzoek ter plaatse wijst in de richting van een wolf, bevestigt het Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 42. Opnieuw twee kangoeroes doodgebeten: eigenaar vermoedt door wolf, maar experts ontkennen (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een dierenliefhebber in het Limburgse Paal zijn eerder deze week twee kangoeroes gedood. Dat gebeurde gisteren ook al in Balen in de Antwerpse Kempen. Volgens experts is het geval in Balen wel degelijk het werk van wolf August, maar de dood van de kangoeroes in Paal niet. De eigenaar denkt daar anders over.
  [naar artikel]
 43. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in het Limburgse Bocholt. “Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper”, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 44. Opnieuw twee schapen doodgebeten: deze keer in Hechtel (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een weide in Hechtel zijn vrijdagvoormiddag twee dode schapen gevonden. Het duo is waarschijnlijk het slachtoffer van wolf August geworden. Maar pas als het DNA-onderzoek is afgerond, kan dat met 100% zekerheid worden gesteld. De omheining waarachter de dieren zaten, bleek niet in orde te zijn. De eigenaar - die nog meer schapen heeft - deed daarom vrijdag meteen beroep op de expertise van de mensen van het Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team om zijn dieren te beschermen. Vrijdag in de namiddag werd de omheining al geplaatst.
  [naar artikel]
 45. Twee schapen doodgebeten in Duffel, deze beelden wijzen op de vijfde wolf in Vlaanderen (07/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een weide in Duffel zijn zaterdagnamiddag twee schapen doodgebeten. Andere beestjes werden verwond. Het eerste onderzoek wijst in de richting van een nieuwe wolf, bevestigt het Agentschap Natuur en Bos. Er zijn ook beelden opgedoken waarop de wolf tussen de paarden loopt.
  [naar artikel]
 46. Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan 100 jaar: 'Wolvenplan nodig' (15/01/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in meer dan honderd jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. ‘Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper’, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
  [naar artikel]
 47. Wolven doden twee schapen in Balen: August en Noëlla wellicht samen op jacht (17/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Balen zijn in de nacht van zondag op maandag twee schapen doodgebeten. De vermoedelijke daders zijn wolven August en Noëlla. Wellicht waren ze samen op pad, want er werden twee verschillende sporen in de buurt gevonden.
  [naar artikel]
 48. Waarom een wolf meerdere schapen doodt (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naya de wolf had honger, sloop een weide binnen en doodde er twee schapen, een derde kreeg een flinke knauw, maar kwam er door een chirurgische...
  [naar artikel]
 49. Twee schapen aangevallen door wolf in weide in Lommel (28/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Maandagnamiddag is rond een schapenweide aan de Leyssensmolen in Kattenbos wolfwerende omheining gezet. Zondagvoormiddag waren in de weide nog twee schapen aangevallen. Eentje was dood, een tweede moest worden ingeslapen door de dierenarts.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.