Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:04 uur

Supermarkten verhogen hun prijzen

De Tijd

14/01/2022 - 19:20

18:50 De supermarktens Delhaize, Carrefour en Aldi hebben hun prijzen verhoogd. De stijgende grondstoffen- en energieprijzen worden allicht nog voelbaarder in het winkelmandje.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. December is voor velen dure maand, maar verhogen supermarkten hun prijzen voor de feestdagen?  (06/12/2021 - VRT NWS)
  December is voor veel mensen een dure maand. We geven vaak meer geld uit in de supermarkt voor onze feestmaaltijden. Maar profiteren de supermarkten daar eigenlijk van? Verhogen zij bewust hun prijzen in de eindejaarsperiode? De Inspecteur zoekt het uit.
  [naar artikel]
 2. Krachtmeting tussen supermarkten en producenten bepaalt hoe duur boodschappen worden (03/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Producenten willen volgend jaar allerlei prijzen verhogen, maar supermarkten wringen tegen. Zij willen de klant met de beste promoties blijven verleiden. De machtsstrijd zal mee bepalen hoeveel duurder het leven wordt.
  [naar artikel]
 3. Cruciale krachtmeting woedt tussen supermarkten en producenten, en de uitslag heeft rechtstreeks impact op uw portefeuille (07/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Producenten willen volgend jaar allerlei prijzen verhogen, maar supermarkten wringen tegen. Zij willen de klant met de beste promoties blijven verleiden. De machtsstrijd zal mee bepalen hoeveel duurder het leven wordt.
  [naar artikel]
 4. Prijzen in supermarkten tot 6,6 procent hoger door coronavirus (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De economische gevolgen van het coronavirus laten zich voelen in de supermarkten. Dat heeft consumentenorganisatie Test Aankoop berekend. De voorbije week lagen de prijzen 6,6 procent hoger dan anders.
  [naar artikel]
 5. Moeten kapsalons, fitnesscentra en bioscopen straks hun prijzen verhogen? (16/05/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus dwong ons in lockdown. Nu we stilaan uit ons kot mogen, is de kans reëel dat de wereld duurder is dan toen we hem achterlieten. Worden kapsalons, fitnesscentra en bioscopen genoodzaakt om hun prijzen te verhogen?
  [naar artikel]
 6. Carrefour belooft prijzen niet te verhogen tot Nieuwjaar (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Carrefour België belooft de prijzen van zijn producten, op enkele uitzonderingen na, tot het einde van het jaar niet te verhogen. Tijdens de eerste lockdown werd winkelen duurder.
  [naar artikel]
 7. Test Aankoop roept op om promoties in supermarkten weer toe te laten, als zal het effect pas echt groot zijn bij één supermarkt (23/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De prijzen in veel supermarkten in ons land liggen nog steeds hoger dan voor de coronacrisis, maar de jongste dagen is wel een positieve evolutie merkbaar. De prijzen daalden weer lichtjes, blijkt uit onderzoek van Test-Aankoop. De consumentenorganisatie roept de overheid op alle promoties in supermarkten weer toe te laten. “We zijn nog niet waar we moeten zijn.”
  [naar artikel]
 8. Vier op tien rusthuizen verhogen prijzen (22/07/2016 - Knack)
  De prijzen van de rusthuizen blijven maar stijgen. Het voorbije anderhalf jaar hebben 320 van de 800 rusthuizen een aanvraag ingediend om een van hun tarieven te verhogen. Dat is vier op de tien.
  [naar artikel]
 9. Inflatie treft ook de bierliefhebbers: brouwers verhogen hun prijzen (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatie treft ook de bierliefhebbers: brouwers verhogen hun prijzen Wie volgend jaar een pintje gaat drinken op café zal misschien meer moeten betalen voor zijn verfrissing. AB InBev en Alken Maes stellen het prijskaartje voor hun bier naar boven bij. Ook de grootwarenhuizen zullen daardoor meer moeten betalen voor het bier van de brouwers. Het is nog niet duidelijk of zij op hun beurt […] Lees dit artikel: Inflatie treft ook de bierliefhebbers: brouwers verhogen hun prijzen
  [naar artikel]
 10. Machtsconcentratie dwingt supermarkten om met lage prijzen te stunten (18/12/2017 - VRT NWS)
  Colruyt is opnieuw de goedkoopste supermarkt in de jaarlijkse prijsvergelijking van Test-Aankoop. Voor de consument een goede zaak. Maar hoelang kunnen supermarkten die lageprijzenpolitiek volhouden?
  [naar artikel]
 11. Consumentenreuzen verhogen prijzen: wat betekent dat voor onze rekening in de supermarkt? (22/10/2021 - VRT NWS)
  Verschillende producenten van voedingswaren, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen trekken hun prijzen op. Unilever, het bedrijf met merken als Knorr, Calvé, Dove en Zwitsal in portefeuille, verhoogt de prijzen met 4,1 procent. Ook andere multinationals als Procter & Gamble, Danone en Nestlé trekken hun prijzen op. Gaan we dat voelen aan de kassa?
  [naar artikel]
 12. Winkelkar wordt in januari nog duurder: in deze supermarkten zullen prijzen het hardst stijgen (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarkten, met Carrefour Hypermarkt en Delhaize op kop, hebben hun prijzen voor veel levensmiddelen flink omhoog getrokken. Vooral bij Carrefour (+4,4%) en Delhaize (+3,1%) is de stijging opvallend, al denken specialisten dat de andere ketens de komende weken zullen volgen. “Zo’n inflatie moet geleden zijn van de in de jaren zeventig”, zegt retailexpert Guido Van Ossel (Vlerick Business School)
  [naar artikel]
 13. Onderzoek naar kunstmatig hoge prijzen voor mondmaskers (02/08/2021 - De Tijd)
  19:32 De Belgische Mededingingsautoriteit onderzoekt of Belgische supermarkten afspraken aan welke prijs ze hun mondmaskers verkochten. Dat is illegaal en kan supermarkten miljoenenboetes opleveren.
  [naar artikel]
 14. Prijzen merkartikelen in supermarkten stijgen in België sneller dan in buurlanden (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen voor merkartikelen in de supermarkten stijgen in België sneller dan in de buurlanden. “Hoelang is dit houdbaar?”
  [naar artikel]
 15. ‘Plastic Attack’ viseert ook Belgische supermarkten (03/04/2018 - De Standaard)
  De groep rond ‘Plastic Attack’ wil in supermarkten de druk op leveranciers verhogen om minder plastic verpakkingen te gebruiken. Bij zo’n ‘attack’ laten consumenten na het afrekenen al het overbodige plastic achter in de winkel.
  [naar artikel]
 16. Sp.a wil supermarkten verplichten eerlijke prijzen te betalen aan boeren, Boerenbond reageert “niet afwijzend” (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Boerenbond reageert niét afwijzend op de resolutie van sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht om minimumprijzen op te leggen die supermarkten aan boeren moeten betalen. “In tegenstelling tot wat sommige media berichten, reageert Boerenbond niet afwijzend. Het is in elk geval positief dat het debat over faire prijzen voor consument én boer eindelijk gevoerd wordt”, zegt woordvoerder Luc Vanoirbeek.
  [naar artikel]
 17. Vier op de tien rusthuizen verhogen prijzen (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen van de rusthuizen blijven maar stijgen. Het voorbije anderhalf jaar hebben 320 van de 800 rusthuizen een aanvraag ingediend om één of
  [naar artikel]
 18. Croky verhoogt prijzen van chips gevoelig vanaf januari: “Pure noodzaak” (22/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Chipsproducent Croky zal vanaf januari zijn prijzen voor de supermarkten met 20 procent laten stijgen. Een noodzakelijk kwaad door de hogere prijzen voor aardappelen, zo klinkt het bij de chipsproducent. Afwachten geblazen over hoe we die prijsstijging zullen voelen in de supermarkt.
  [naar artikel]
 19. Winkelen blijft duurder, en het is onze eigen schuld: prijzen zitten nog lang niet op pre-coronaniveau (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze winkelkar raakte in maart flink besmet met corona en is nog steeds op de sukkel. De prijzen in de grote supermarkten liggen nog altijd hoger...
  [naar artikel]
 20. Hoe supermarkten hun prijzen bepalen (05/04/2019 - De Morgen)
  Producenten als Unilever en Procter & Gamble snoeien in hun kosten en personeel. Delhaize verhoogt tal van prijzen. Discounters knabbelen aan de marktaandelen van de gevestigde waarden. Er is van alles aan de gang in retailland. De prijszetting voor de consument heeft vele vaders. Lieven Desmet
  [naar artikel]
 21. Belgische transportbedrijven trekken prijzen op (20/11/2018 - De Tijd)
  18:18 Door de grote vraag en de stijgende kosten verhogen Belgische transportbedrijven hun prijzen stevig.
  [naar artikel]
 22. Pfizer hoort de kassa rinkelen: vaccinproducent overweegt prijzen op te drijven (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als de corona­pandemie is geluwd, willen vaccinproducenten hun prijzen verhogen. Zeker Pfizer heeft een sterke onderhandelingspositie bedongen. “De huidige markt is niet normaal.”
  [naar artikel]
 23. De redder in nood hoort nu de kassa rinkelen: Pfizer overweegt prijzen in de toekomst stevig op te trekken (17/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Als de corona­pandemie is geluwd, willen vaccinproducenten hun prijzen verhogen. Zeker Pfizer heeft een sterke onderhandelingspositie bedongen. “De huidige markt is niet normaal.”
  [naar artikel]
 24. Dit verandert op 1 februari: NMBS en De Lijn verhogen tarieven (27/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Reizen met de trein zal vanaf 1 februari iets duurder worden. Onder meer de prijzen van de standaard- en weekendbiljetten gaan omhoog. Aan de prijzen van de vrijetijdsproducten voor jongeren verandert er niets.
  [naar artikel]
 25. Test Aankoop vraagt supermarkten om prijzen te verlagen (10/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Test Aankoop roept supermarktketens op om snel hun prijzen te verlagen tot het niveau van voor de coronacrisis. De regering laat weer kortingen en promoties toe, maar het effect daarvan is volgens de consumentenorganisatie nog klein.
  [naar artikel]
 26. Heeft Colruyt altijd de laagste prijzen? Niet als je wat rondsurft (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Colruyt in zijn supermarkten klanten de laagste prijzen biedt, doet Amazon dat online ook. En de webgiganten zijn Colruyt op een aantal...
  [naar artikel]
 27. Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EU (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien. De prijzen zouden verhoogd zijn doordat de EU nu volop inzet op de mRNA-vaccins van beide producenten, en niet meer op die van Oxford/AstraZeneca en Johnson & Johnson.
  [naar artikel]
 28. Nieuw op 1 februari: NMBS en De Lijn verhogen tarieven, Brussel voert alcoholverbod in voetgangerszone in (27/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Reizen met de trein zal vanaf 1 februari iets duurder worden. Onder meer de prijzen van de standaard- en weekendbiljetten gaan omhoog. Aan de prijzen van de vrijetijdsproducten voor jongeren verandert er niets.
  [naar artikel]
 29. SP.A: "Het kan niet dat supermarkten zo'n lage dumpingprijzen eisen bij boeren" (06/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens oppositiepartij SP.A moeten de boeren voor hun producten van de supermarkten een minimumprijs krijgen. Volgens Kamerlid Annick Lambrecht zijn de prijzen zo laag dat de kwaliteit veel te zwaar onder druk komt. Volgens haar is dat de echte oorzaak van de vele voedselschandalen.
  [naar artikel]
 30. “Aldi uit de jaren 80” komt naar België: hoe Russische speler Mere de prijzen van supermarkten kan doen dalen (19/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Prijzen die tot twintig procent lager zijn dan die van Aldi en Lidl. Dat belooft de Russische discountketen Mere die dit jaar nog tien winkels wil openen in ons land.
  [naar artikel]
 31. Heeft Colruyt altijd de laagste prijzen? Niet als je wat rondsurft (20/06/2018 - De Morgen)
  Terwijl Colruyt in zijn supermarkten klanten de laagste prijzen biedt, doet Amazon dat online ook. En de webgiganten zijn Colruyt op een aantal producten aan het kloppen. 
  [naar artikel]
 32. DE PROMOJAGERS. Zin in lekkere paaseitjes? Deze supermarkten geven fikse kortingen op hun aanbod (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna Pasen. Dat betekent dat de supermarkten opnieuw uitpakken met stevige acties op hun paasassortiment. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België selecteert speciaal voor de lezers van HLN enkele winkels waar je momenteel lekkere paaseitjes aan zeer voordelige prijzen kunt kopen.
  [naar artikel]
 33. Telenet verhoogt tarieven “om investeringen in de toekomst te kunnen garanderen” (14/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister Alexander De Croo wil dat er een vierde telecomoperator actief wordt op de Belgische markt, om zo de prijzen te doen dalen voor de Belg. Dat liet hij woensdag weten. Maar uitgerekend woensdag communiceerde een van die operatoren z’n prijzen te verhogen.
  [naar artikel]
 34. PROMOJAGERS SUPERTIP. Zin in lekkere paaseitjes? Deze supermarkten geven fikse kortingen op hun aanbod (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna Pasen. Dat betekent dat de supermarkten opnieuw uitpakken met stevige acties op hun paasassortiment. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België selecteert speciaal voor de lezers van HLN enkele winkels waar je momenteel lekkere paaseitjes aan zeer voordelige prijzen kunt kopen.
  [naar artikel]
 35. Test Aankoop vraagt supermarkten om snel opnieuw hun prijzen te verlagen (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Test Aankoop roept supermarktketens op om snel hun prijzen te verlagen tot het niveau van voor de coronacrisis. De regering laat weer kortingen en...
  [naar artikel]
 36. Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EU (01/08/2021 - De Morgen)
  Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien.
  [naar artikel]
 37. Telenet verhoogt toch tarieven “om investeringen in de toekomst te kunnen garanderen” (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Minister Alexander De Croo wil dat er een vierde telecomoperator actief wordt op de Belgische markt, om zo de prijzen te doen dalen voor de Belg. Dat liet hij woensdag weten. Maar uitgerekend woensdag communiceerde een van die operatoren zijn prijzen te verhogen.
  [naar artikel]
 38. Telenet verhoogt toch tarieven “om investeringen in de toekomst te kunnen garanderen” (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minister Alexander De Croo wil dat er een vierde telecomoperator actief wordt op de Belgische markt, om zo de prijzen te doen dalen voor de Belg. Dat liet hij woensdag weten. Maar uitgerekend woensdag communiceerde een van die operatoren zijn prijzen te verhogen.
  [naar artikel]
 39. Ikea gaat prijzen van “hele assortiment in alle landen” stevig optrekken (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meubelhandelaar Ikea gaat zijn prijzen aanzienlijk verhogen. Wereldwijd staan er prijsstijgingen op stapel van gemiddeld 9 procent. Dat heeft een woordvoerder van Ikea Duitsland donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 40. Prijzen telecomabonnementen stijgen vanaf januari: dit zal je extra moeten betalen (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Telecomoperatoren Proximus en Orange verhogen in januari de prijzen van verschillende van hun bundels met internet en televisie. Ook concurrent Telenet werd afgelopen zomer al duurder. Welke tarieven gaan binnenkort zoal de lucht in? Mijntelco maakt een handig overzicht.
  [naar artikel]
 41. Pfizer en Moderna verhogen de prijs van hun coronavaccin: waarom pikt Europa dat? (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vacciproducenten Pfizer en Moderna schroeven hun prijzen op voor hun coronavaccins. Moeten overheden die prijsverhogingen van zo’n schaars en belangrijk vaccin wel pikken? En waarom verhoogt leverancier AstraZeneca zijn prijzen dan niet?
  [naar artikel]
 42. Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EU met 25 procent en 34 procent (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien.
  [naar artikel]
 43. Witte kassa zorgt voor duurdere prijzen op restaurant (04/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij 350 restaurants blijkt dat met de invoering van de witte kassa heel wat horecazaken hun prijzen het afgelopen jaar hebben moeten verhogen. Het gaat om een prijsstijging van soms meer dan 10%. Volgens de uitbaters kan het gewoon niet anders meer.
  [naar artikel]
 44. Posttarieven mogen niet stijgen? Bpost laat het hier niet bij (30/03/2017 - De Redactie)
  De post zal "alle mogelijk juridische stappen nemen" om de prijzen toch te kunnen verhogen. Eerder had regulator BIPT geoordeeld dat bpost de prijzen niet mag laten stijgen.
  [naar artikel]
 45. Waalse boeren voeren actie aan supermarkten: "Koop alsjeblief producten van hier " (25/01/2020 - VRT NWS)
  Jonge boeren voeren vanmiddag actie aan de supermarkten in Wallonië. Ze zeggen dat de toekomst van de landbouw onder druk staat. De consument betaalt, maar veel boeren verdienen bijna niets meer. De landbouwers willen transparante prijzen, en vragen aan de consument om toch vooral Belgisch te kopen.
  [naar artikel]
 46. Ikea gaat prijzen wereldwijd stevig optrekken: “In alle productassortimenten en alle landen” (30/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meubelhandelaar Ikea gaat zijn prijzen aanzienlijk verhogen. Wereldwijd staan er prijsstijgingen op stapel van gemiddeld 9 procent. Dat heeft een woordvoerder van Ikea Duitsland donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 47. Ikea gaat prijzen wereldwijd stevig optrekken: “In alle productassortimenten en alle landen” (30/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Meubelhandelaar Ikea gaat zijn prijzen aanzienlijk verhogen. Wereldwijd staan er prijsstijgingen op stapel van gemiddeld 9 procent. Dat heeft een woordvoerder van Ikea Duitsland donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 48. Minstens 1 op de 3 gemeenten verhoogt prijzen voor ophaling restafval. Check hier of er iets in jouw gemeente verandert (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen voor de ophaling van restafval verhogen in minstens 1 op de 3 gemeenten. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS en HLN. Op die...
  [naar artikel]
 49. “Goed nieuws voor de consument: horeca verhoogt de prijzen niet na lockdown” (15/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een week na de heropening van de cafés en restaurants heeft NSZ een eerste evaluatie opgemaakt van de horecasector. En die houdt volgens de zelfstandigenorganisatie “goed nieuws in voor de consument”, zo luidt het. “Ondanks alles merken we dat de uitbaters hun prijzen niet verhogen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.