Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:43 uur

Lucinda Brand is zeker van eindwinst in de Wereldbeker na forfait Denise Betsema

Het Belang van Limburg

14/01/2022 - 19:50

Lucinda Brand is zeker van eindwinst na het afzeggen van Denise Betsema voor de Wereldbeker van Flamanville in Frankrijk. Het gaat om de voorlaatste wedstrijd in de Wereldbeker, een cross die jammer genoeg wordt gekenmerkt door heel wat afwezigheden, zoals ook van de wereldkampioene.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zilvermeercross Mol: Lucinda Brand wint WK-repetitie na spannende strijd met Denise Betsema (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met Denise Betsema en Lucinda Brand kwamen twee topfavorietes voor het WK in Oostende naar Mol afgezakt. Het strand van het Zilvermeer vormde immers het perfecte decor voor een generale WK-repetitie. Zandspecialiste Betsema en krachtpatser Brand maakten er een spannende strijd van, uiteindelijk gewonnen door Lucinda Brand. Marianne Vos werd knap derde.
  [naar artikel]
 2. Zilvermeercross Mol: Lucinda Brand wint WK-repetitie na spannende strijd met Denise Betsema (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met Denise Betsema en Lucinda Brand kwamen twee topfavorietes voor het WK in Oostende naar Mol afgezakt. Het strand van het Zilvermeer vormde immers het perfecte decor voor een generale WK-repetitie. Zandspecialiste Betsema en krachtpatser Brand maakten er een spannende strijd van, uiteindelijk gewonnen door Lucinda Brand. Marianne Vos werd knap derde.
  [naar artikel]
 3. Opnieuw Oranje boven: dit keer is Denise Betsema oppermachtig in Hulst (03/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Denise Betsema heeft zondag het Nederlandse onderonsje gewonnen in de cross van Hulst, de voorlaatste wereldbekermanche van het seizoen. De 27-jarige renster van Pauwels Sauzen-Bingoal voerde aan de boorden van de Westerschelde een onewomenshow op. Lucinda Brand werd tweede op een minuut, maar is nu al wel zeker van de eindzege in de Wereldbeker.
  [naar artikel]
 4. Wereldkampioene Lucinda Brand heerst op de Citadel van Namen (19/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wereldkampioene Lucinda Brand heeft zondag de Wereldbeker-cross in Namen gewonnen. De Nederlandse was oppermachtig op het loodzware parcours op en rond de beruchte citadel. Denise Betsema finishte als tweede. De rest eindigde op meer dan een minuut van de winnares. Brand diept haar voorsprong in het klassement ook verder uit.
  [naar artikel]
 5. Marianne Vos vloert wereldkampioene Brand in Nederlands onderonsje in de Wereldbeker van Rucphen (18/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Marianne Vos heeft de tiende Wereldbeker-cross in het Nederlandse Rucphen gewonnen. De thuisrijdster was op de snelle omloop in Noord-Brabant de beste in een Nederlands onderonsje met wereldkampioene Lucinda Brand en Denise Betsema. Vos klopte uiteindelijk Brand in een sprintje met twee, Betsema bolde enkele seconden later over de streep. Sanne Cant was de beste Belgische (en niet-Nederlandse) op een achtste plaats.
  [naar artikel]
 6. Geen maat op Denise Betsema in Antwerpen, Lucinda Brand nieuwe leidster in Soudal Ladies Trophy (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er stond in Antwerpen weinig maat op Denise Betsema. De renster van Pauwels Sauzen - Bingoal reed in de derde ronde weg van de concurrentie en liet zich niet meer verrassen, ondanks een verwoede tegenaanval van Lucinda Brand. Die finishte tweede en neemt in het klassement van de Soudal Ladies Trophy de leiding over van Yara Kastelijn.
  [naar artikel]
 7. Fem van Empel klopt Puck Pieterse in Nederlands onderonsje op wereldbeker van Flamanville (16/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Fem van Empel heeft de wereldbeker veldrijden bij de vrouwen in het Franse Flamanville gewonnen. De Nederlandse was in Normandië uiteindelijk de rapste in de sprint na een spannend onderonsje met haar landgenote Puck Pieterse. De Hongaarse Vlas werd even later derde. Brand, Betsema, Vos en Cant waren er niet bij. Lucinda Brand was vooraf al zeker van eindwinst.
  [naar artikel]
 8. Lucinda Brand wint opnieuw in Tabor, Laura Verdonschot beste Belgische op zevende plaats (29/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft na de Urban Cross in Kortrijk ook de Wereldbeker in Tabor op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde in Tsjechië naar de zege, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado moest vrede nemen met een tweede plek. Denise Betsema legde beslag op de derde plaats.
  [naar artikel]
 9. Denise Betsema is de beste in Eeklo (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Ethias Cross in Eeklo op haar naam gebracht. De 28-jarige Nederlandse haalde het licht afgescheiden van haar landgenote Manon Bakker. Wereldkampioene Lucinda Brand eigende zich de laatste podiumplaats toe, voor de Britse Anna Kay. Belgisch kampioene Sanne Cant finishte als vijfde, Ellen Van Loy werd tiende. Denise Betsema won eerder dit seizoen al in Beringen, Bern, Antwerpen, Hulst en Middelkerke.
  [naar artikel]
 10. Wereldkampioene Brand wint Nederlands onderonsje op Wereldbeker van Tabor (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft de Wereldbeker veldrijden bij de vrouwen in Tabor gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene was op een kurkdroog en razendsnel parcours een fractie beter dan vier landgenotes. Puck Pieterse won het sprintje om de tweede plaats van Annemarie Worst en Ceylin Alvarado. Denise Betsema kwam binnen als vijfde.
  [naar artikel]
 11. Opnieuw Nederland boven: Lucinda Brand pakt regenboogtrui na pittig duel met Worst en Betsema (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verwachte Nederlandse suprematie. Na de vele ereplaatsen is Lucinda Brand de nieuwe wereldkampioene in het veldrijden. Ze klopte landgenotes Annemarie Worst en Denise Betsema na een spraakmakend duel in Oostende. Sanne Cant viel samen met titelverdedigster Alvarado al in de eerste bocht en kon nooit strijden om de medailles.
  [naar artikel]
 12. Drie op drie voor Alvarado in Brussel, eindzege X2O Badkamers Trofee voor Brand (14/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) heeft zondag de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee op haar naam gebracht. De Europese kampioene soleerde in Brussel naar de zege voor Denise Betsema. De eindwinst gaat naar wereldkampioene Lucinda Brand die eerder al de Wereldbeker en de Superprestige op haar naam bracht.
  [naar artikel]
 13. Sluwe en sterke Vos wint haar tweede WB-manche en is opnieuw leider in de wereldbeker (17/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook de vrouwen werkten in Iowa hun derde WB-manche af. Marianne Vos nam in een spannende finale de maat van Denise Betsema en neemt de leiding in de wereldbeker over van Lucinda Brand. De Hongaarse Kata Blanka Vas finishte knap derde. Sanne Cant was beste landgenote op de veertiende plaats.
  [naar artikel]
 14. Lucinda Brand heerst ook in Gavere (en ja, ook hier volledige Nederlands podium) (13/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft de Superprestige in Gavere op haar naam gebracht. De Nederlandse van Telenet Baloise Lions soleerde naar de zege voor Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado.
  [naar artikel]
 15. KOERS KORT. Denise Betsema pakt in Koksijde eerste zege in Wereldbeker, Tom Pidcock sterkste bij de beloften (25/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Denise Betsema heeft haar eerste Wereldbeker bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse van Marlux-Bingoal haalde het in Koksijde voor de Britse Nikki...
  [naar artikel]
 16. Betsema wint slotmanche Superprestige, maar Brand pakt eindzege (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema heeft zaterdagmiddag de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke gewonnen. De eindzege ging naar Lucinda Brand, die aan een derde plek genoeg had.
  [naar artikel]
 17. Marianne Vos troeft landgenotes af en wint eerste WB-cross in Waterloo (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Marianne Vos heeft de eerste manche in de wereldbeker gewonnen. De 34-jarige Nederlandse eindigde voor haar landgenotes Lucinda Brand en Denise Betsema.
  [naar artikel]
 18. Wie anders? Wereldkampioene Lucinda Brand wint ook overtuigend in Herentals, Sanne Cant laat zich zien (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er is momenteel weinig of niets te beginnen tegen Lucinda Brand. De Nederlandse wereldkampioen rijgt de overwinning aan elkaar en was dus ook de beste in de cross van Herentals. Brand ging al in ronde twee solo en finishte voor Denise Betsema. Sanne Cant werd knap vierde.
  [naar artikel]
 19. Betsema rijdt naar de zege in Antwerpen: “Heb er hard voor moeten knokken” (12/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Denise Betsema heeft de Scheldecross op haar naam gebracht. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het zaterdag voor Lucinda Brand en Annemarie Worst. “Op deze overwinning ben ik heel trots, want de voorbije weken was er telkens net iemand sterker”, reageerde winnares Betsema.
  [naar artikel]
 20. Wereldbeker Zonhoven: er staat opnieuw geen maat op Denise Betsema (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema is ‘on fire’. Na haar zege gisteren in Ruddervoorde stond er ook in de zandbak van Zandhoven geen maat op de Texelse. De kopvrouw van Pauwels Sauzen - Bingoal is meteen ook de nieuwe leider in de Wereldbeker. De top acht kleurde volledig Nederlands.
  [naar artikel]
 21. Lucinda Brand heerst ook in Boom (06/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Lucinda Brand heeft zondag de Superprestige veldrijden in Boom op haar naam geschreven. De renster van Telenet-Baloise soleerde naar de zege, haar zesde al van dit seizoen, voor haar landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.
  [naar artikel]
 22. Wereldkampioene Brand wint voor het derde jaar op rij in Kortrijk, Betsema neemt leiding X20 Trofee over (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft in Kortrijk de tweede manche van de X20 Badkamers Trofee gewonnen. Denise Betsema neemt de leidersplaats over van de Amerikaanse Klara Honsinger. Sanne Cant knokte zich naar de zesde plaats.
  [naar artikel]
 23. Lucinda Brand heerst in Boom, al kwam er wel een boete aan te pas na incidentrijke fietswissel (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lucinda Brand heeft de Superprestige veldrijden in Boom op haar naam geschreven. De renster van Telenet-Baloise soleerde naar de zege, haar zesde al van dit seizoen, voor haar landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.
  [naar artikel]
 24. Perfect weekend voor Brand: Nederlandse wint na Kortrijk ook in Tabor (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lucinda Brand heeft na de Urban Cross in Kortrijk ook de Wereldbeker in Tabor op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde in Tsjechië naar de zege, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado moest vrede nemen met een tweede plek. Denise Betsema legde beslag op de derde plaats.
  [naar artikel]
 25. Lucinda Brand kan opzittende Alvarado maar net afhouden in Baal (01/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wereldkampioene Lucinda Brand heeft op nieuwjaarsdag de GP Sven Nys in Baal gewonnen. De Nederlandse kon haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado wel maar net afhouden. Denise Betsema vervolledigde het podium.
  [naar artikel]
 26. Bom in het veldrijden: Nederlandse revelatie Denise Betsema testte positief op anabole steroïden (05/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Denise Betsema was de revelatie van het veldrijden. De Nederlandse reeg in het slot van het seizoen de zeges aan elkaar, maar er is blijkbaar stront aan de knikker. De UCI meldde vrijdag via de officiële kanalen dat Betsema positief testte na de Wereldbeker in Hoogerheide, waar ze zevende werd. Betsema is voorlopig geschorst en kan nog een B-staal aanvragen.
  [naar artikel]
 27. Lucinda Brand demonstreert opnieuw (04/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse Lucinda Brand heeft met grote overmacht de Superprestige in Boom gewonnen op een loodzwaar parcours. Brand nam in de tweede ronde de leiding over van haar verrassende landgenote Inge van der Heijden en breidde die daarna stelselmatig uit. Van der Heijden hield de tweede plek vast, Denise Betsema vervolledigde het Nederlandse podium na een stevige inhaalrace. Voor Brand was het al de vierde overwinning in vijf Superprestige-crosses.
  [naar artikel]
 28. Vas wint in Overijse, Brand grijpt de leiding in het WB-klassement (31/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kata Blanka Vas heeft de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden gewonnen. De Hongaarse soleerde naar de zege in Overijse, voor Puck Pieterse. Lucinda Brand won de sprint om de derde plaats, ze was sneller dan haar landgenote Denise Betsema. Alicia Franck finishte als eerste Belgische op de elfde plaats, op ruim twee minuten van de winnares.
  [naar artikel]
 29. Lucinda Brand vloert in Loenhout Sanne Cant in sprint (28/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft vrijdag de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam gebracht. De Nederlandse vloerde in de sprint Sanne Cant en haar landgenote Denise Betsema. Laura Verdonschot werd vierde, Loes Sels bezette de vijfde plaats.
  [naar artikel]
 30. Lucinda Brand demonstreert opnieuw in modderpoel op Superprestige van Boom (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Lucinda Brand heeft met grote overmacht de Superprestige in Boom gewonnen op een loodzwaar parcours. Brand nam in de tweede ronde de leiding over van haar verrassende landgenote Inge van der Heijden en breidde die daarna stelselmatig uit. Van der Heijden hield de tweede plek vast, Denise Betsema vervolledigde het Nederlandse podium na een stevige inhaalrace. Voor Brand was het al de vierde overwinning in vijf Superprestige-crosses.
  [naar artikel]
 31. Ook in Hamme duldt ze slecht een halve ronde tegenstand: Lucinda Brand soleert naar zeventiende (!) zege (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft zaterdag de Flandriencross in Hamme op haar naam gebracht. De wereldkampioene ontdeed zich halfweg cross van haar concurrenten en soleerde naar de zege. Ze neemt ook de leiderstrui over van Denise Betsema, die derde werd na Shirin van Anrooij.
  [naar artikel]
 32. KOERS KORT. Brand sprint naar zege in Kortrijk voor Betsema en Kastelijn (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lucinda Brand heeft de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk op haar naam gebracht. Ze sprintte zaterdag naar de zege en haalde het voor haar landgenotes Denise Betsema en Yara Kastelijn, die leidster wordt in het klassement.
  [naar artikel]
 33. Lucinda Brand triomfeert in openingsmanche Superprestige van Gieten (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) heeft zondag de eerste Superprestigecross van het seizoen gewonnen. De 32-jarige Nederlandse wereldkampioene haalde het na een solo die ze opzette net voor het ingaan van de slotronde. Haar landgenote Denise Betsema werd tweede voor nog een Nederlandse, Annemarie Worst. Aniek van Alphen werd vierde voor Inge van der Heijden. Sanne Cant eigende zich een 8e plaats toe. Lucinda Brand kwam voor het eerst dit cross-seizoen in actie en is meteen ook de eerste leidster in de stand voor de Superprestige.
  [naar artikel]
 34. Wereldkampioene Lucinda Brand klaart de klus in de laatste ronde en schrijft ook cross van Loenhout op haar naam (30/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wereldkampioene en topfavoriete Lucinda Brand heeft de modderige Azencross in Loenhout op haar naam geschreven. Haar dertiende zege dit seizoen. Denise Betsema moest in de slotronde een kloofje toestaan en werd tweede. De jonge Shirin van Anrooij eindigde knap derde.
  [naar artikel]
 35. Lucinda Brand pakt drie op drie in Niel, Worst vergooit winstkansen na vreemde valpartij (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft voor het derde jaar op rij de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene was na een mindere start de sterkste bij de vrouwen, voor Annemarie Worst. Die ging in de slotronde onderuit en finishte op 18 seconden, voor Denise Betsema. Marion Norbert Riberolle was de beste Belgische op plek zeven.
  [naar artikel]
 36. Denise Betsema wint Scheldecross bij de vrouwen (15/12/2018 - Metro)
  Denise Betsema (Marlux-Bingoal) heeft de Scheldecross bij de vrouwen elite gewonnen. De 25-jarige Nederlandse haalde het in Antwerpen afgescheiden nadat ze in de tweede ronde een solo had opgezet en zo haar negende zege van het seizoen liet optekenen. Haar landgenote Lucinda Brand werd tweede. In de strijd voor de derde plaats haalde Laura Verdonschot het respectievelijk voor Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Sanne Cant. Denise Betsema was eerder dit seizoen ook al de beste in Poprad, Lutterbach, Aigle, Neerpelt, Hittnau, Wachtebeke, Koksijde en Eschenbach. Sanne Cant blijft ondanks haar zesde plaats leidster in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Het was Ceylin del Carmen Alvarado die de beste start nam. Achter de Nederlandse volgden onder anderen Loes Sels, Eva Lechner en Christine Majerus. Sanne Cant had haar start gemist en reed rond op een negende plaats. De wereldkampioene schoof in de tweede ronde netjes op, terwijl Denis Betsema resoluut de leiding had genomen. Achter de Nederlandse volgden Loes Sels en haar landgenote Lucinda Brand. Sanne Cant had de kop genomen van een groepje met zeven rensters, waar ook nog onder meer Christine Majerus, Ceylin del Carmen Alvarado en Eva Lechner deel van uitmaakten. Betsema bleef vol doorgeven en liep, bij het ingaan van de derde ronde, verder uit op haar naaste concurrente Lucinda Brand. Als derde volgde Loes Sels die de hete adem van onder meer Laura Verdonschot en Sanne Cant in haar nek voelde. Ceylin del Carmen Alvarado reed halfcross op de zesde plaats voor haar landgenote Sophie de Boer. Betsema trok de slotronde in met een voorsprong van 15 seconden op Lucinda Brand. Het groepje met Cant, Verdonschot, Ceylin del Carmen Alvarado en Sels moest dan al 38 seconden prijsgeven waardoor duidelijk werd dat Cant niet voor de vijfde opeenvolgende keer zou zegevieren aan het strand van Sint-Anneke. De zege was immers weggelegd voor Denise Betsema die van de laatste ronde een erezaak maakte. Bron: Belga   Het bericht Denise Betsema wint Scheldecross bij de vrouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Lucinda Brand pakt derde zege op rij in Namen (20/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft zondag de wereldbekermanche veldrijden in Namen op haar palmares gebracht, voor het derde jaar op rij. De Nederlandse soleerde met ruim een halve minuut voorsprong naar de zege, voor de Amerikaanse Clara Honsinger. De Nederlandse Denise Betsema finishte als derde op ruim driekwart minuut. Eerste Belgische was Sanne Cant op de twaalfde plaats op ruim drie minuten.
  [naar artikel]
 38. Lucinda Brand boekt drie op drie in de Wereldbeker (27/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft de derde manche van de Wereldbeker in Dendermonde op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde naar de zege voor de Amerikaanse Clara Honsinger en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Sanne Cant finishte als zesde.
  [naar artikel]
 39. Kata Blanka Vas geeft Nederlandse vrouwen het nakijken in Druivencross van Overijse (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kata Blanka Vas heeft zondag de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden gewonnen. De Hongaarse soleerde naar de zege in Overijse, voor de Nederlandse Puck Pieterse. De Nederlandse Lucinda Brand won de sprint om de derde plaats, ze was sneller dan haar landgenote Denise Betsema. Alicia Franck finishte als eerste Belgische op de elfde plaats, op ruim twee minuten van de winnares.
  [naar artikel]
 40. Denise Betsema rondt lange solo af (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Denise Betsema heeft zaterdag de GP Leuven op haar naam geschreven. De 27-jarige Nederlandse haalde het op het militair domein van Heverlee na een...
  [naar artikel]
 41. Lucinda Brand blijft winnen en pakt nu ook de zege in Namen, maar voor één keer geen volledig Nederlands podium (20/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft zondag de wereldbekermanche veldrijden in Namen op haar palmares gebracht, voor het derde jaar op rij. De Nederlandse soleerde met ruim een halve minuut voorsprong naar de zege, voor de Amerikaanse Clara Honsinger. De Nederlandse Denise Betsema finishte als derde op ruim driekwart minuut. Eerste Belgische was Sanne Cant op de twaalfde plaats op ruim drie minuten.
  [naar artikel]
 42. Lucinda Brand kroont zich in Oostende tot wereldkampioene veldrijden, podium kleurt volledig Nederlands (30/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lucinda Brand heeft zich in Oostende voor de eerste keer tot wereldkampioene veldrijden gekroond. De Nederlandse moest daarvoor afrekenen met een zeer sterke landgenote: Annemarie Worst bleef haar tot het eind belagen, maar werd voor het tweede opeenvolgende jaar tweede. Denise Betsema werd derde en zorgde voor een volledig Nederlands podium.
  [naar artikel]
 43. Lucinda Brand kroont zich tot wereldkampioene veldrijden (30/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Lucinda Brand heeft zich in Oostende voor de eerste keer tot wereldkampioene veldrijden gekroond. De Nederlandse moest daarvoor afrekenen met een zeer sterke landgenote: een verrassend sterke Annemarie Worst bleef haar tot het eind belagen, maar werd voor het tweede opeenvolgende jaar tweede. Denise Betsema werd derde en zorgde voor een volledig Nederlands podium. Titelverdediger Alvarado stelde teleur, Sanne Cant was de eerste Belgische op plek acht.
  [naar artikel]
 44. Lucinda Brand wint generale repetitie voor WK (27/01/2019 - Metro)
  Lucinda Brand heeft de slotmanche van de wereldbeker veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide op haar naam gebracht. De Nederlandse haalde het vandaag voor de Amerikaanse Katie Compton. Marianne Vos vervolledigde het podium, Sanne Cant moest vrede nemen met de vierde plek. Vos was al sinds vorige week zeker van de eindzege. Vos nam de kopstart in een kletsnat Hoogerheide, maar op een schuine kant ging Cant haar al lopend voorbij. Denise Betsema volgde in derde positie. Dit trio nam afstand van de rest van het pak en telde na de eerste passage aan de finish een handvol seconden voorsprong op het duo Brand-Brammeier, Katie Compton volgde nog iets verder. Cant nam het initiatief in de beginfase en zette de anderen onder druk, maar ze wist geen definitieve kloof te slaan. Toen het daarna vooraan even stokte, wisten Brammeier, Brand, Compton en ook Katie Keough terug te keren. Zeven rensters trokken de derde en voorlaatste ronde in, maar lang zou dat niet duren. Brand trok stevig door en de kopgroep spatte uiteen. Cant spartelde het langst tegen, maar uiteindelijk brak de veer. De wereldkampioene moest nog alles uit de kast halen om in de top vijf te eindigen. Op Brand stond geen maat, ze soleerde naar de zege. Compton ging voorbij Cant en Vos en pakte de tweede plaats. Vos zou in de slotronde nog voorbij onze landgenote snellen, Cant hield nog net Brammeier af voor de vierde plaats. Voor Brand is het haar derde zege in de wereldbeker dit seizoen. Eerder won ze in Tabor en in Namen. bron: Belga Het bericht Lucinda Brand wint generale repetitie voor WK verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Denise Betsema rondt lange solo af in Leuven (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Denise Betsema heeft vandaag de GP Leuven op haar naam geschreven. De 27-jarige Nederlandse haalde het op het militair domein van Heverlee na een...
  [naar artikel]
 46. Denise Betsema rondt lange solo af in Leuven, ook Thibau Nys wint (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Denise Betsema heeft vandaag de GP Leuven op haar naam geschreven. De 27-jarige Nederlandse haalde het op het militair domein van Heverlee na een...
  [naar artikel]
 47. Annemarie Worst is het snelst in het zand van Koksijde (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Annemarie Worst heeft zondag de Duinencross in Koksijde gewonnen. Denise Betsema werd tweede, wereldkampioene Lucinda Brand strandde op de derde plek. Voor Worst is het haar eerste zege van het seizoen.
  [naar artikel]
 48. Denise Betsema demonstreert in Oostmalle en pakt twee op twee in slotweekend (21/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema heeft tijdens de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle nog eens de puntjes op de i gezet. De Texelse won voor de tweede opeenvolgende dag en sluit zo het veldritseizoen perfect af. Betsema rekende in Oostmalle af met Belgisch kampioene Sanne Cant en Inge van der Heijden, die als tweede en derde op het podium mee mochten.
  [naar artikel]
 49. Zegehonger van Denise Betsema nog niet gestild: Nederlandse wint ook in Hulst (17/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Denise Betsema (Marlux-Bingoal) was zondag de beste in de Brico Cross van Hulst. De 26-jarige Nederlandse zette in Zeeuws-Vlaanderen op twee ronden van het einde een solo op. Haar landgenote Annemarie Worst werd tweede voor Inge van der Heijden, waardoor het podium volledig Nederlands was. Loes Sels werd zesde en was de beste Belgische. Voor Denise Betsema was het haar 13e zege van het seizoen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.