Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:53 uur

OPROEP. In welke Limburgse restaurants kan je lekker vegan eten?

Het Belang van Limburg

14/01/2022 - 19:50

Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Voor zo goed als alles bestaat er een vegan alternatief dat minstens even lekker is’ (29/10/2021 - De Morgen)
  Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’
  [naar artikel]
 2. Probeer eens vegan te eten in april (29/03/2019 - Metro)
  Nieuwe maand, nieuwe kansen. Voor de vierde keer zetten EVA vzw en Be Vegan dit jaar de ‘Try Vegan’-campagne op poten. Vanaf 1 april krijgen deelnemers recepten, vegan adresjes en andere nuttige tips in hun mailbox. Op die manier willen ze aantonen dat veganistisch eten makkelijker is dan je misschien zou denken. De actie ‘Dagen Zonder Vlees’ spoorde je deze maand al aan om vegetarisch te eten, maar daar houdt het niet op. EVA vzw en Be Vegan willen nog net een stapje verder gaan. Tijdens april sporen ze je daarom aan om eens een maand geen dierlijke producten te eten. Niet alleen vlees, maar ook zuivel en andere ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn dus uit den boze. Op die manier kan je een steentje bijdragen aan het milieu. Restaurants Na afloop van de vorige editie van ‘Try Vegan’ in 2018 gaven 60% van de deelnemers aan dat ze minder vlees waren gaan eten door de campagne. 37% eet sindsdien zelfs voltijds veganistisch. Mensen hebben het vooral moeilijk met het beperkte vegan aanbod in restaurants. Daardoor gaan ze tijdens het uit eten gaan nogal eens “in de fout”. ‘Try Vegan’ speelt in op die vraag door een lijst te voorzien met daarop allerlei restaurants die een heerlijk vegan aanbod hebben. Ook als je niet deelneemt aan de campagne, kan je dus eens een veganistisch eettentje uitproberen. Lees ook : Met deze datingapp kom je enkel vegetariërs en vegans tegen Het bericht Probeer eens vegan te eten in april verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. OVERZICHT. In deze Limburgse Michelin-restaurants kan u budgetvriendelijk eten (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor wie graag lekker gaat eten maar daar niet al te veel voor wil neertellen. In de Bib Gourmand Benelux-lijst voor 2017 staat één nieuw Limburgs adres: De Poorterij in Dilsen-Stokkem. In totaal telt onze provincie nu zes door Michelin geselecteerde budgetvriendelijke restaurants.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Lekker eten hoeft geen fortuinen te kosten. Daarom brengt Michelin al twintig jaar de 'Bib Gourmand Benelux' uit, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding van de restaurants centraal staat. In alle restaurants die aangeprezen worden, kan je voor minder dan 37 euro een driegangenmenu eten.
  [naar artikel]
 5. OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Lekker eten hoeft geen fortuinen te kosten. Daarom brengt Michelin al twintig jaar de 'Bib Gourmand Benelux' uit, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding van de restaurants centraal staat. In alle restaurants die aangeprezen worden, kan je voor minder dan 37 euro een driegangenmenu eten.
  [naar artikel]
 6. KAART. Op deze Limburgse adresjes kan je lekker, maar goedkoop gaan eten volgens Bib Gourmand (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Michelin heeft 20 nieuwe Bib Gourmand-restaurants opgenomen in hun lijst. Wie lekker wil gaan eten, maar graag een mooie prijs-kwaliteitsverhouding heeft dus geluk. Bij Bib Gourmand Benelux 2019 krijgen enkel de etablissementen met een driegangenmenu onder de 37 euro een kans.
  [naar artikel]
 7. Vegan en zin om lekker te eten? Dit zijn dé aanraders van het moment (15/01/2021 - Metro)
  Voor de een is het ondenkbaar, voor de ander een tweede natuur. Dat de meningen over een plantaardig dieet sterk uit elkaar lopen, moge duidelijk zijn. Maar toch kan niemand ontkennen dat veganisme de laatste tijd aan een opmars bezig is. Om de beweging nog wat extra in de kijker te zetten, organiseert de Belgische veganismevereniging BE Vegan elk jaar de Belgian Vegan Awards. Daarmee worden de beste veganistische producten en initiatieven in de bloemetjes gezet. Dit jaar ging vooral de Limburgse stad Hasselt met de aandacht lopen – maar liefst vijf van de elf awards gingen die richting uit. Vegan Awards Beste vegan product binnenland: vegan spareribs van The Vegan Butcher (Sint-Joost-ten-Node) Beste vegan product buitenland: non-dairy Netflix and chill’d van Ben and Jerry’s Meest opvallende nieuwkomer: Atelier Flori (Brugge) Beste webshop: Sustainable Family (Kalmthout) Beste pasta: Peas (Hasselt) Beste lunch: Komkommertijd (Gent) Beste ontbijt en brunch: De Sladerij (Hasselt) Beste diner: Lento (Hasselt) Beste catering, food truck: Sappig Juicetruck (Hasselt) Beste fastfood: Botanique (Hasselt) Beste keten: Greenway (Gent, Antwerpen Brussel en Leuven) De awards worden uitgereikt op basis van consumentenstemmen. Dit jaar deelden niet minder dan 5.000 enthousiastelingen hun mening. Lees ook: Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden Het bericht Vegan en zin om lekker te eten? Dit zijn dé aanraders van het moment verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. In deze Limburgse Michelin-restaurants kan u budgetvriendelijk eten (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor wie graag lekker gaat eten maar daar niet al te veel voor wil neertellen. In de Bib Gourmand Benelux-lijst van Michelin voor 2018 staan vijf Limburgse adresjes. In de vorige editie waren dat er zes, maar ’t Vlierhof in Bilzen is uit de lijst verdwenen.
  [naar artikel]
 9. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant.
  [naar artikel]
 10. Het beste uit "Over eten": De impact van een slachthuisbezoek, het drukke leven van een melkkoe en Kobe Ilsen goes vegan (31/10/2018 - VRT NWS)
  1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs.
  [naar artikel]
 11. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek.
  [naar artikel]
 12. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast.
  [naar artikel]
 13. Crowdfunding geslaagd: eerste vegan dessertenwinkel opent morgen in Hasselt (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Begin januari stonden Els Berx en Davy Rosiak nog in onze krant met hun oproep tot crowdfunding. Het Limburgse koppel wilde de allereerste vegan dessertenwinkel van het land openen in Hasselt en zocht daarvoor nog 7.500 euro. En die hebben ze nu gevonden.
  [naar artikel]
 14. Oostmallenaar bezoekt wereldwijd restaurants: “Eendenembryo’s en varkensoren: heerlijk!” (24/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De liefde voor lekker eten zit bij Kevin Sluyter (38) uit Oostmalle in de genen. Overal ter wereld bezoekt hij unieke restaurants, waarna hij zijn eetbelevingen neerschrijft op zijn eigen foodblog.
  [naar artikel]
 15. OPROEP. Welke traiteurs en restaurants maken lekkere afhaalmenu’s voor de feesten? (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een mooie tafel gevuld met lekkers, dat hoort bij de feestdagen. Maar niet iedereen heeft zin om zelf in de keuken staan. Gelukkig zijn er lekkere afhaalmenu’s. Waar kan je dit jaar lekker bestellen?
  [naar artikel]
 16. Hasselt kaapt vijf van de elf Belgian Vegan Awards weg (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt mag zich stilaan vegan hoofdstad van het land kronen. Maar liefst vijf van de elf categorieën op de Belgian Vegan Awards werden door Hasselaren gewonnen. Restaurants Peas en Lento vielen al voor het derde jaar op rij in de prijzen.
  [naar artikel]
 17. Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden (07/01/2021 - Metro)
  Volgens recent onderzoek van Takeaway.com en iVox blijkt dat de interesse van Belgen voor veganistische maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met vegan maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Takeaway.com sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen deze maand te inspireren vegan eten te proberen. De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Takeaway.com ziet dat steeds meer mensen de stap naar een vegan dieet willen zetten. Zo’n één op de vier Belgen (26%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. In 2020 zag Takeaway.com het aantal bestellingen van vegan maaltijden meer dan verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 28% toegenomen. Waarom? Voor de meeste Belgen is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en hun gezondheid. Vrouwen (22%) geven vaker dan mannen (13%) aan dat ze voornamelijk vanwege het welzijn van dieren vegan zouden eten. Influencer Marie de Burbure werkt tijdens Veganuary samen met Takeaway.com. Ze deelt de hele maand tips uit haar blog ‘Muse of Greens’. “Voor veel mensen is inmiddels duidelijk dat de voedselproductie een flinke impact heeft op het klimaat. Maar de overstap naar een gebalanceerd dieet met vegan opties klinkt voor velen nog als een uitdaging. Ik ben daarom erg blij dat de beweging achter Veganuary en initiatieven van bedrijven zoals Takeaway.com mensen inspireren om vegan maaltijden aan het begin van het jaar te proberen. En daar draag ik zoals altijd graag mijn steentje aan bij.” Lees ook: Vijf vegan beautyproducten om jezelf te verwennen Het bericht Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Beyoncé roept fans op veganistische kuur te volgen, maar diëtist waarschuwt: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn” (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.”
  [naar artikel]
 19. Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn (16/01/2021 - Metro)
  Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan ‘Veganuary’. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien veel meer zoetigheden vegan dan dat je misschien zou denken… Sinds 2014 staat januari ook wel bekend als ‘Veganuary’. Met dit jaar meer inschrijvingen dan ooit zit veganisme duidelijk in de lift. Dat is ook te merken aan de producten in onze winkelrekken. Wie veganistisch eet, eet vooral groenten, fruit, peulvruchten en bonen, maar er komen ook steeds meer alternatieve producten op de markt. Accidentally vegan Er zijn ook heel wat bekende producten die geen officieel label opgeplakt kregen, maar die wel accidentally vegan blijken. Wie dus denkt dat een veganistisch dieet enkel uit groenten bestaat, heeft het mis. Al deze lekkere zoetigheden zijn ook 100% vegan: Lotus speculoos(pasta)   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Accidentally Vegan Belgium (@accidentally.vegan.belgium) Haribo Dragibus   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Accidentally Vegan Belgium (@accidentally.vegan.belgium) Everyday Abrikozenflappen   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Accidentally Vegan Belgium (@accidentally.vegan.belgium) LU Grany Brut pure chocolade    Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Accidentally Vegan Belgium (@accidentally.vegan.belgium) AH Basic voorgebakken croissants    Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Accidentally Vegan Belgium (@accidentally.vegan.belgium) Lees ook: Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden Het bericht Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. ‘Bangelijk lekker, zonder schuldgevoel’: dit zijn de favoriete duurzame eetplekjes van De Morgen-lezers (21/09/2021 - De Morgen)
  Lekker eten mét respect voor de planeet is anno 2021 geen onmogelijke opdracht meer. Steeds meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Dat die lijst lang niet volledig is, bewijzen onze lezers: hieronder tippen ze, per provincie, hun favoriete duurzame restaurants die wij over het hoofd zagen.
  [naar artikel]
 21. Lokale handelaars ondersteunen? Gault&Millau somt op bij welke restaurants je eten kunt afhalen (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd tegen corona zijn alle restaurants verplicht om de deuren te sluiten. Veel ondernemers en chef-koks gaan dan ook op zoek naar...
  [naar artikel]
 22. Het eerste vegan foodtruckfestival komt naar Brussel (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Terrasjes, warmer weer, zonnebrillen en lekker eten. De lente is opnieuw in het land en dat zullen we geweten hebben. Jaar na jaar worden...
  [naar artikel]
 23. Van vegan lunch tot stoofvloos: Dit zijn de Limburgse finalisten van de Vegan Awards (11/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt is uitgegroeid tot een hotspot voor veganisten. Het beste bewijs? De vijf Belgian Vegan Awards die vorig jaar richting Stad van de Smaak gingen. Ook dit jaar haalden verschillende veganzaken de finale. Stemmen kan nog tot woensdagavond.
  [naar artikel]
 24. Vegan: dé nieuwe trend in onze winkelkar (13/02/2018 - VRT NWS)
  Morgen start de nieuwe campagne van Be Vegan en vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): Try Vegan. Met de actie willen beide organisaties mensen inspireren om alle dierlijke producten van hun menu te schrappen. Want veganistisch eten is de nieuwe trend en dat merken ook de supermarkten, zo blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. 
  [naar artikel]
 25. Witloofrolletjes of frikadellen ‘van de bomma’, maar dan vegan: kan dat? (17/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ze groeiden op met het lamskroontje van de bomma en met spek gebakken in veel boter. Ondertussen eten zussen Lisa (27) en Eva (29) Wuyts allebei al vele jaren vegetarisch, vaak zelfs vegan. “Maar soms mis je toch die Vlaamse en Franse klassiekers, die nostalgische smaken.” En dus ging Lisa anderhalf jaar lang aan het experimenteren om tot volwaardige vegan varianten te komen. Het resultaat bundelden de zussen in ‘Vegan Klassiekers’.
  [naar artikel]
 26. 5 betaalbare restaurants in Antwerpen die de Gault&Millau haalden (17/11/2017 - Express)
  Eerder deze week werd de nieuwe Gault&Millau restautantgids voorgesteld. De grote winnaar is voor de vijftiende keer het Hof van Cleve in Kruishoutem, het restaurant van Peter Goossens. Welke goed scorende en betaalbare restaurants in het centrum van de stad Antwerpen raadt de gids ons dit jaar aan? In Antwerpen een restaurant of brasserie uitkiezen om te gaan eten, is niet gemakkelijk. Misschien maakt de nieuwe gids van Gault&Millau het voortaan een beetje makkelijker. Hieronder een reeks goed scorende restaurants die ook nog eens betaalbaar zijn. 1. Schnitzel Het restaurant bevindt zich in het centrum van Antwerpen op de Paardenmarkt. Je kan hier terecht voor Belgische en allerlei Europese gerechten. Ook vegetariërs vinden wel wat op de kaart. 2. In de balans: Op de Kaasrui in Antwerpen vind je dit fijne restaurantje terug. Ideaal om eens gezellig te gaan eten en goed te genieten van hoge culinaire gerechten. 3. Nathan: In de Lange Koepoortstraat tref je Nathan. Een lekker restaurant waar men rekening houdt met al je wensen. De koks van Nathan bieden lekker eten, aan prijzen die best meevallen. Culinair niveau om U tegen te zeggen. 4. Minerva: In de Karel Oomsstraat vind je het gezellige Minerva terug. Een restaurant dat voldoet aan alle wensen van iemand die houdt van gastronomie. Ook ideaal om eens lekker te lunchen. 5. Sir Anthony van Dijck: In één van de gezelligste straten van Antwerpen schuilt dit restaurant. Het restaurant beschrijft zichzelf als ‘dineren in een romantische sfeer’ en we geven ze geen ongelijk. Eens je door de Vlaeykensgang loopt, keer je terug in tijd en geniet je ook van het heerlijk eten dat Sir Anthony van Dijck te bieden heeft. Vijf sterren voor locatie, denken we dan! The post 5 betaalbare restaurants in Antwerpen die de Gault&Millau haalden appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 27. Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen.
  [naar artikel]
 28. Beyoncé roept fans op veganistische keer te volgen, maar hoofddiëtist UZA waarschuwt: “Pas op met de vegan-trend” (08/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.”
  [naar artikel]
 29. Google Maps helpt horeca door te tonen waar je eten kan bestellen en afhalen (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat restaurants moesten een maand geleden verplicht de deuren sluiten, waardoor veel zaken besloten hebben om afhaalmaaltijden aan te bieden. Om onze zoektocht naar de lekkerste adresjes wat gemakkelijker te maken, heeft Google Maps een nieuwe functie gelanceerd. Vanaf nu geeft de app ook aan waar je eten kan afhalen en welke restaurants aan huis leveren.
  [naar artikel]
 30. Grote bek, onvermoeibaar en zot van lekker eten: wie is ‘the naked chef’ echt? (12/09/2021 - De Morgen)
  Jamie Oliver heeft zijn 25ste kookboek uit: Samen eten. En dat naast tv-shows, restaurants, gezonde missies en een vrouw die een zesde kind wil. Hoe doet de man dat? En: is The Naked Chef nog steeds een recept voor succes?
  [naar artikel]
 31. Zijn de frituren nog open? En kan ik terecht bij de afhaalchinees? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 32. Wat met supplementen? Van welke ingrediënten ben je voldaan? 7 tips om vegan te eten (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Miley Cyrus, Benedict Cumberbatch, Madonna, Beyoncé, Joaquin Phoenix, ... Het lijstje celebrities dat er een veganistisch dieet op nahoudt is niet min. Wil jij ook de switch maken? Omdat november de Try Vegan-maand is, vroegen we tips aan plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove. Wees gerust als het niet meteen van een leien dakje loopt: “Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken.”
  [naar artikel]
 33. Smikkelen en smullen in het ziekbed: het kán. Dit ziekenhuis helpt patiënten erbovenop met lekker eten (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de...
  [naar artikel]
 34. In deze 12 Hasseltse restaurants kun je lekker eten met je kinderen (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De befaamde restaurantgids Gault&Millau en de jeugddienst van Hasselt hebben woensdag hun eerste stadsgids voor kinderen voorgesteld. “Vlamingen hebben een bourgondische achtergrond, maar lekker tafelen met kinderen is geen sinecure”, zegt Philippe Onclin van Gault&Millau Benelux.
  [naar artikel]
 35. Air Asia start restaurant met alleen maar vliegtuigmaaltijden (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij AirAsia meent zulk lekker Aziatisch eten aan boord van de vliegtuigen te serveren, dat ze restaurants opent die gerechten...
  [naar artikel]
 36. Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn.
  [naar artikel]
 37. "Ik wil iedereen tonen hoe lekker, snel en eenvoudig veganistisch koken kan zijn" (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met 'Easy Vegan met Julie' heeft Julie Van den Kerchove straks al een tweede kookboek in de winkel liggen. Met haar veganistische keuken heeft de Vlaamse duidelijk een succesrecept te pakken dat haar zelfs tot in de VS bracht. "Ik wil tonen dat vegan koken lekker en eenvoudig kan zijn, zonder met het vingertje te wijzen", klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Drie makkelijke recepten voor wie vegan een kans wil geven (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten.
  [naar artikel]
 39. Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen (24/11/2018 - Metro)
  Binnen enkele weken kunnen we alweer een lekker glaasje Glühwein of een reeks ‘jeneverkes’ drinken op de kerstmarkt. En voor degenen die bij hun drankje liever geen vleessnack verorberen, is er goed nieuws. In Antwerpen kan je binnenkort namelijk vertoeven op een vegan kerstmarkt. Een primeur in ons land! Niet iedereen houdt van braadworsten en hamburgers. Maar de meeste mensen genieten wel graag van de wintersfeer op een gezellige kerstmarkt. En daar weet ‘Meatpack’ in Antwerpen raad mee. Wie een bezoekje brengt aan deze vegan kerstmarkt, kan bij een veertigtal kraampjes veganistisch snacks, zoals pannenkoeken en ‘nicecream’, kopen. Vegan kerstcadeautje Bij de kerststandjes zullen ook diervriendelijke producten verkocht worden, waaronder kleding en geschenkjes. Of je nu kiest voor de ‘vegan lifestyle’, gewoon graag eens ‘plantbased’ zou eten of nog een kerstcadeautje zoekt voor een veganistische vriend of vriendin, je moet zeker hier eens een kijkje nemen. ‘Meatpack’ vindt plaats op 9 december van 11 uur tot 20 uur in de Samberstraat in Antwerpen. Lees ook : Drie vegan verwentips om je voor te bereiden op de werkweek Het bericht Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. "Vegan heeft niet langer het imago van geitenwollensokken die alleen sla eten" (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Glutenvrij, lactose-intolerant én vegan koken, als je het ons vraagt komt er dan een rauwe wortel met een blad sla op ons bord. Gelukkig staan
  [naar artikel]
 41. Liefde gaat door de maag: deze restaurants brengen romantiek bij je thuis voor valentijn (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lekker romantisch uit eten voor Valentijnsdag: het zit er niet in dit jaar. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken. Met een gastronomisch takeawaymenu bijvoorbeeld. Zo maak je het jezelf makkelijk én steun je de horeca. Single? Nodig dan gewoon je bubbelcontact uit en leg jezelf eens in de watten. Wij selecteerden alvast 17 restaurants voor een culinaire topavond.
  [naar artikel]
 42. Koken met Ian Thomas: dat is vegan hotdogs, vegan pizza en vegan hamburgers (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te...
  [naar artikel]
 43. Van vegan desserts tot halloweengebakjes, dit zijn vijf zoete afhaaladresjes (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onweerstaanbaar, de kaneelrolletjes van Peas in Hasselt. Lekker als ontbijt of zoet tussendoortje. De cinnamonrolls en toppings zijn niet enkel heel lekker, maar ook nog eens volledig plantaardig.
  [naar artikel]
 44. Ons voordeel: In deze restaurants kan je met 2 eten voor de prijs van 1 (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wekelijks geeft Gazet van Antwerpen op vrijdag een voordeel aan alle abonnees. Deze week: Ga lekker uit eten met 2 voor de prijs van 1 én krijg er een gratis aperitief bovenop. Abonnees kunnen gedurende de hele zomer 4 keer genieten van dit voordeel.
  [naar artikel]
 45. RESTORECENSIES. Onze foodjournalisten delen hun absolute aanraders voor restaurants (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog op zoek naar een restaurant om lekker te gaan eten? Na ruim twee maanden in lockdown mogen we sinds enkele weken weer genieten van al het...
  [naar artikel]
 46. RESTORECENSIES. Onze foodjournalisten delen hun absolute aan- en afraders voor restaurants (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog op zoek naar een restaurant om lekker te gaan eten? Na ruim twee maanden in lockdown mogen we sinds enkele weken weer genieten van al het...
  [naar artikel]
 47. Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan (03/11/2020 - Metro)
  November belooft voor iedereen een moeilijke maand te worden. Door de nieuwe lockdown zitten velen zonder werk en eerlijk, niemand wordt echt vrolijk van de strengere maatregelen. Maar wat moet, dat moet, dus we doen het ermee. Heb je zin om deze maand alsnog wat op te vrolijken door mee te doen aan een challenge? Dan is Try Vegan iets voor jou. 2020 mag dan wel anders zijn dan gebruikelijk, maar sommige dingen veranderen niet. Net zoals elk jaar zetten EVA vzw en BE Vegan ook dit jaar weer hun schouders onder Try Vegan, een challenge die mensen aanspoort om in november plantaardig te eten. Plantaardig eten Veganistisch eten wordt steeds populairder, zoveel is zeker. Uit een eerdere studie van iVOX in opdracht van EVA vzw bleek al dat zes op de tien Belgen som plantaardige vervangproducten eet. Natuurlijk is het al een hele stap voorwaarts als je regelmatig eens geen vlees of zuivelproducten eet, maar als je jezelf echt wil uitdagen, kan je deelnemen aan Try Vegan. Inschrijven kan via de website, deelnemers ontvangen driemaal per week een nieuwsbrief met daarin recepten en andere tips om de challenge vol te houden. Als je nog wat extra motivatie nodig hebt, kunnen deze cijfers wellicht helpen. Een maand vegan eten, dat betekent dertig gespaarde dierenlevens. Dat betekent 30.000 liter uitgespaard water. En dat betekent 60 kilogram minder CO2. Stof tot nadenken. Lees ook: Vijf vegan beautyproducten om jezelf te verwennen Het bericht Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Het duurste restaurant ter wereld bevindt zich op Ibiza: “1.500 euro per persoon. Maar meer Cirque du Soleil dan lekker eten” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nog plaats op uw bucketlist voor 2022? Misschien kan u een bezoekje aan Ibiza en meer bepaald ‘SubliMotion’ toevoegen. Want dat restaurant op het Spaanse vakantie-eiland is volgens een nieuwe ranglijst meteen het allerduurste ter wereld, aan een prijskaartje van ruim 1.500 euro per persoon. Al is de Vlaamse superfoodie Flip Dejaeghere (50) — die wereldwijd de beste restaurants bezoekt — minder onder de indruk: “Meer Cirque du Soleil dan lekker eten.”
  [naar artikel]
 49. Nieuw Stadskookboek lijst de fijnste restaurants per wijk op (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Marlies Beckers en Marie Monsieur zijn de twee dames achter het Stadskookboek van Antwerpen, een boek vol portretten van chefs en hun recepten, en reportages over lekker eten maken. De auteurs zochten culinaire hotspots in negen stadswijken en maakten lijstjes die doen watertanden. CittA vroeg Marlies en Marie naar de vier meest verrassende restaurants die ze bij het maken van dit boek op hun pad tegenkwamen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.