Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:29 uur

Coronablog: Nederland versoepelt lichtjes, maar horeca en cultuursector blijven dicht

Knack

14/01/2022 - 19:50

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 2. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 3. In Nederland blijven horeca en cultuursector zeker tot 25 januari dicht (14/01/2022 - De Tijd)
  20:22 Winkelen kan vanaf zaterdag weer in Nederland tot 17 uur. Restaurants en cafés blijven nog tot zeker 25 januari dicht.
  [naar artikel]
 4. Live - Nederland versoepelt: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 5. Live - Nederland versoepelt licht: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 6. Lockdown in Nederland deels ten einde: winkels en kappers weer open, horeca en cultuur blijven dicht (14/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De lockdown in Nederland is vanaf zaterdag gedeeltelijk ten einde. Winkels, kappers en sportscholen mogen onder voorwaarden weer open, maar de horeca en de cultuursector blijven op slot.
  [naar artikel]
 7. Nederland laat lockdown los: versoepelingen vanaf zaterdagochtend, maar horeca blijft er dicht (14/01/2022 - Express)
  De Nederlandse overheid heeft beslist om de coronamaatregelen terug te versoepelen. Vanaf zaterdagochtend mogen niet-essentiële winkels, kappers en scholen weer open. De horeca en de cultuursector moeten nog dicht blijven. In Nederlandse huishoudens zal men een algemene zucht van opluchting gelaten hebben vrijdagavond. Premier Mark Rutte en pasbenoemd minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kondigden namelijk […]
  [naar artikel]
 8. Nederland versoepelt (een beetje): winkelen kan weer, horeca en cultuur blijven op slot: "Niet alles kan tegelijk" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf morgen mogen niet-essentiële winkels, kappers en het hoger onderwijs opnieuw openen. Dat heeft premier Mark Rutte aangekondigd op een persconferentie. Voor de horeca en cultuursector is het wel nog even wachten. "Er zijn grote onzekerheden en daarom kan niet alles tegelijk open", argumenteert Rutte.
  [naar artikel]
 9. Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: “Ook na de lockdown zullen we blijven komen” (16/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
  [naar artikel]
 10. Nederland versoepelt alweer, ‘maar blijf als Belg vooral weg’ (19/11/2020 - De Morgen)
  Onze noorderburen mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondmasker is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?
  [naar artikel]
 11. Volledige cultuursector dicht, behalve de bib: “Zo speelt regering in op een maatschappelijk verborgen nood” (30/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Corona gooit heel de cultuursector weer dicht. Maar deze keer blijven de bibliotheken wél open. Tot vreugde van de klanten: hun leesvoer én sociale contacten zijn gegarandeerd. Maar voor hoelang nog? Voor de zekerheid gingen ze donderdag nog gauw een stapel boeken halen.
  [naar artikel]
 12. Coronablog: Nederland versoepelt vanaf woensdag (17/05/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 13. Nederland versoepelt nog niet en verlengt reisverbod tot 15 april (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Welke risico’s durven we nemen, dat was de hamvraag bij de onderhandelingen over de coronamaatregelen in Nederland. Het antwoord is weinig. Nederland versoepelt voorlopig niet, het stelt enkel een aantal maatregelen bij, zo bleek maandagavond op een persconferentie.
  [naar artikel]
 14. Kort geding haalt niets uit: Nederlandse horeca moet dicht blijven (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland mag de horeca voorlopig de deuren nog niet openen. Dat oordeelt de rechter in een door de Haagse zaak De Posthoorn dinsdagochtend aangespannen kort geding. Meer dan zestig horecaondernemers sloten zich daarbij aan.
  [naar artikel]
 15. Stany Crets: “Cultuursector wil samen met horeca openen op 1 mei” (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  1 mei, dag van de arbeid. De horeca mag dan normaal weer open en de cultuursector wil daar graag zijn wagonnetje aan vasthaken. Dat zei Stany Crets zondagochtend in ‘Wakker op Zondag’ op ATV.
  [naar artikel]
 16. Horeca dicht om 20 uur, vier gasten in huis: “milde lockdown” in Nederland (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Horeca dicht om 20 uur, en maximaal vier mensen in huis ontvangen. In Nederland gaat zaterdagavond een ”milde lockdown” van drie weken in.
  [naar artikel]
 17. Horeca op Mechelse Vismarkt steekt lichtjes weer (even) aan: “Het zal opnieuw thuiskomen zijn” (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca op de Mechelse Vismarkt stak zaterdagavond de lichtjes opnieuw even aan. Precies een jaar na de eerste lockdown riep Horeca Vlaanderen tot de actie op om aan de mensen te laten zien dat de uitbaters hun klanten missen. En of ze dat doen. Enthousiast en met heimwee tellen ze af naar de geplande heropening op 1 mei.
  [naar artikel]
 18. Nederland versoepelt: mogen wij nu naar de Efteling? Of inkopen gaan doen over de grens? En waarom liggen daar zoveel minder mensen in het ziekenhuis dan bij ons? (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlanders mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondkapje is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Al bij al zijn de regels in ons buurland soepeler en is er veel meer mogelijk. Hoe komt dat? Welke grote verschillen zijn er tussen de Lage Landen? En kunnen wij nu ook meegenieten van de grotere vrijheden in Nederland?
  [naar artikel]
 19. Veel Nederlandse horecazaken toch open uit protest tegen aanhoudende maatregelen (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend.
  [naar artikel]
 20. Coronablog: Nachtclubs gaan dicht, sluitingsuur voor de horeca (27/11/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 21. ‘Wel perspectief voor luchtvaart, maar niet voor de kunsten. Daar klopt iets niet’: horeca en cultuursector opnieuw hard getroffen (29/07/2020 - De Morgen)
  De strengere coronamaatregelen treffen de horeca, cultuur- en evenementensector opnieuw midscheeps. In Antwerpen gaat er een streep door concerten en moeten cafés vroeger dicht. ‘En wie gaat er nu ook een trouwfeest voor tien man organiseren?’
  [naar artikel]
 22. Nederlandse rechter verbiedt speciale rookruimtes in de horeca (13/02/2018 - VRT NWS)
  Speciale rookruimtes in de horeca moeten dicht. Dat heeft het Nederlandse gerechtshof in Den Haag beslist. In Nederland geldt sinds 2008 een rookverbod in de horeca. Voor speciale, volledig afgesloten rookruimtes was er een uitzondering in de wet -zoals in ons land- maar daar komt nu dus een einde aan.
  [naar artikel]
 23. Horeca laat lichtjes branden: “We missen jullie” (13/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Precies een jaar na de start van de eerste lockdown lieten horecazaken in heel Vlaanderen zaterdagavond tussen 19 en 20u even hun lichtjes branden. Zo ook op de Vismarkt in Mechelen, waar de uitbaters het bezoek kregen van Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 24. Cultuursector vindt maatregelen Overlegcomité niet werkbaar, Horeca Vlaanderen is blij dat er duidelijkheid is (05/03/2021 - VRT NWS)
  De beslissingen van het Overlegcomité lokken verschillende reacties uit. De cultuursector is teleurgesteld en had op meer gehoopt. De horeca beseft dat mei “nog lang wachten is”, maar is “blij dat er eindelijk een datum is”. De studenten vinden het dan weer jammer dat de kotbubbel nog steeds niet afgeklopt is. Bekijk hier alle reacties.
  [naar artikel]
 25. Nederland versoepelt “allicht” weer: horeca en cultuur langer open, weer publiek bij sportwedstrijden (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland zullen de coronamaatregelen woensdag allicht weer versoepeld worden. Dat bevestigen verschillende regeringsbronnen aan Nederlandse media. Cafés, bioscopen en theaters zullen weer open mogen blijven tot 22 uur. Evenementen mogen ook weer doorgaan als deelnemers een vaste zitplaats hebben, en er mag weer publiek op de tribunes van sportstadions aanwezig zijn.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe maatregelen in Nederland: horeca om 20 uur dicht, thuis nog maar vier gasten welkom (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse kabinet neemt nieuwe maatregelen tegen de heropleving van het coronavirus. De horeca en supermarkten zullen om 20 uur de deuren sluiten, voetbalstadions zullen leeg blijven en bij evenementen gaat om 18 uur het licht uit. Ook bij de kapper of de kledingwinkel kunnen klanten maar tot 18 uur terecht. Thuis mogen nog maar maximaal vier gasten ontvangen worden. U kan de persconferentie van premier Mark Rutte hier straks live volgen.
  [naar artikel]
 27. Antwerpse cultuursector blijft hoopvol (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De cultuursector is hoopvol, en dat ondanks het feit dat er nog geen culturele evenementen mogen plaatsvinden. Gisteren heeft Antwerps gouverneur Cathy Berx enkele coronamaatregelen voor de provincie versoepeld. Voor de cultuursector versoepelt er momenteel niets. Toch blijft de sector hoopvol: ze hopen tegen volgende week een nieuw protocol af te hebben waardoor hun voorstellingen opnieuw kunnen doorgaan.
  [naar artikel]
 28. Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, bioscopen blijven dicht (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan.
  [naar artikel]
 29. Corona-updates: Nederland versoepelt regels voor scholen en horeca in juni (19/05/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 30. Coronablog: 'Nederland voert coronapas voor horeca en cultuur in' (13/09/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 31. Provincie Antwerpen versoepelt (een beetje) de maatregelen rond sproeien (13/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks de regenbuien van de afgelopen dagen versoepelt de provincie Antwerpen de maatregelen rond het gebruik van regen- en of grondwater. De geldende waterbesparende maatregels blijven wel behouden, maar op vraag van de landbouwsector versoepelt ze de uren voor het gebruik ervan.
  [naar artikel]
 32. Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca dicht om 20 uur en lege stadions (12/11/2021 - De Morgen)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een reeks nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Zo moeten vanaf zaterdagavond moeten in Nederland horeca en essentiële winkels om 20.00 uur de deuren sluiten. Rutte spreekt van een ‘harde klap voor de samenleving’.
  [naar artikel]
 33. Nederland versoepelt maatregelen: basisscholen heropenen op 11 mei (21/04/2020 - Express)
  Tijdens een persconferentie heeft de Nederlandse premier Rutte uitleg gegeven bij de coronamaatregelen voor de komende weken. Zoals verwacht mogen... The post Nederland versoepelt maatregelen: basisscholen heropenen op 11 mei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Pint drinken op terras mag per vier, tot 22 uur (23/04/2021 - De Standaard)
  Het overlegcomité heeft de knoop doorgehakt: bij het heropenen van de horeca op 8 mei mogen de terrassen tot 22 uur open blijven. De cultuursector kan volgende maand alleen maar testevenement op poten zetten.
  [naar artikel]
 35. Nederland sluit kinderopvang en scholen vanaf maandag tot en met 6 april, ook horeca moet dicht (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alle scholen en de kinderopvang in Nederland gaan van maandag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in...
  [naar artikel]
 36. LIVE. Nieuwe maatregelen in Nederland: horeca om 20 uur dicht, thuis nog maar vier gasten welkom (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse kabinet neemt nieuwe maatregelen tegen de heropleving van het coronavirus. De horeca en supermarkten zullen om 20 uur de deuren sluiten, voetbalstadions zullen leeg blijven en bij evenementen gaat om 18 uur het licht uit. Ook bij de kapper of de kledingwinkel kunnen klanten maar tot 18 uur terecht. Thuis mogen nog maar maximaal vier gasten ontvangen worden. De regels gelden vanaf morgenavond en zullen drie weken duren. Premier Mark Rutte is intussen aan zijn persconferentie begonnen.
  [naar artikel]
 37. Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio’s van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
  [naar artikel]
 38. Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio’s van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
  [naar artikel]
 39. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 40. Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, arrest geldt niet voor bioscopen (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan. Bioscopen moeten wel dicht blijven.
  [naar artikel]
 41. Horeca Eeklo vraagt hulp bij heropening: “Zonder terrasuitbreiding blijven we dicht, maar ook graag parkeerpeerplaatsen” (02/06/2020 - VRT NWS)
  De horecazaken op de markt van Eeklo willen hun terrassen uitbreiden zodat er meer plaats is om tafels en stoelen te zetten eens de cafés weer open mogen. Ze vragen het stadsbestuur om enkele parkeerplaatsen te schrappen zodat er meer mensen tegelijk bediend kunnen worden. “Als er geen terrasuitbreiding komt, blijven we allemaal gesloten”, zegt Eddy Deketelaere van Horeca Meetjesland. Tegelijk vragen de horeca-uitbaters om niet alle parkeerplaatsen te schrappen zodat ook afhaalmaaltijden kunnen blijven.
  [naar artikel]
 42. Nederland versoepelt inreisverbod voor topsporters en zakenlui (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor topsporters en mensen uit het bedrijfsleven versoepelt Nederland het inreisverbod. Vanaf 14 september mogen topsporters uit het buitenland...
  [naar artikel]
 43. Nederland versoepelt niet, premier Rutte sluit zelfs een verstrenging voor kerst niet uit (09/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook in Nederland komen er dit jaar geen versoepelingen meer. Nederlandse huishoudens mogen ook met kerst maximaal drie mensen van buiten het gezin ontvangen, zo bevestigden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op een persconferentie dinsdagavond.Ook in Nederland zal er voor Kerstmis niet versoepeld worden. Premier Mark Rutte sluit zelfs een verstrenging niet uit als de cijfers blijven stijgen. Over een gelekte nota waaruit blijkt dat de sluiting van de horeca niet leidt tot een daling van de R-waarde, zegt de premier geen weet te hebben.
  [naar artikel]
 44. Nederland versoepelt niet, premier Rutte sluit zelfs een verstrenging voor kerst niet uit (09/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook in Nederland zal er voor Kerstmis niet versoepeld worden. Premier Mark Rutte sluit zelfs een verstrenging niet uit als de cijfers blijven stijgen. Over een gelekte nota waaruit blijkt dat de sluiting van de horeca niet leidt tot een daling van de R-waarde, zegt de premier geen weet te hebben.Ook in Nederland komen er dit jaar geen versoepelingen meer. Nederlandse huishoudens mogen ook met kerst maximaal drie mensen van buiten het gezin ontvangen, zo bevestigden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op een persconferentie dinsdagavond.
  [naar artikel]
 45. Onbegrip en verbolgenheid over nieuwe maatregelen bij cultuursector (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe verstrengingen treffen de cultuursector opnieuw recht in het hart: bioscopen, theaters en concertzalen moeten nog maar eens de deuren dicht doen. De sector reageert verbolgen.
  [naar artikel]
 46. Geen cultuur in Nederland? Dan maar je haar laten knippen of aan yoga doen in theaters (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Verschillende theaters en musea in Nederland hebben woensdag actie gevoerd tegen de coronaregels waardoor de cultuursector gesloten blijft en kappers en de horeca niet. Zo’n zeventig Nederlandse theaters en concertzalen werden voor de actie “Kapsalon Theater” omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon.
  [naar artikel]
 47. Nederland voert avondklok voor cafés in (28/09/2020 - De Tijd)
  19:58 Nederland trekt de teugels landelijk strak aan in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht om 22 uur, publiek bij sport kan niet meer en thuiswerk wordt weer de norm.
  [naar artikel]
 48. Strengere maatregelen in Nederland: alle horeca dicht om 22 uur, sportwedstrijden weer zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Horecagelegenheden...
  [naar artikel]
 49. LIVE. Strengere maatregelen in Nederland: alle horeca dicht om 22 uur, sportwedstrijden weer zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Horecagelegenheden...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.