Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
22:52 uur

“Rusland beraamt valse vlag operatie om daarna Oekraïne binnen te kunnen vallen”

Express

14/01/2022 - 19:50

Rusland zou een operatie onder een valse vlag beramen om zo een inval in Oekraïne te rechtvaardigen. Dat meldt een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendiensten aan CNN. Bij een operatie onder een valse vlag, zet een staat een aanslag of gebeurtenis in scène, waardoor het lijkt dat ze door een andere entiteit werd gepleegd. De […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pentagon: “Rusland heeft genoeg troepen aan de grens om heel Oekraïne binnen te vallen” (28/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft genoeg troepen en militair materiaal verzameld aan de grens met Oekraïne om het hele land binnen te vallen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vrijdagavond gezegd tijdens een persconferentie in het Pentagon. “Maar een conflict is nog altijd niet onvermijdelijk”, klonk het.
  [naar artikel]
 2. “Rusland beraamt coup op Oekraïense regering” (20/01/2022 - Express)
  De VS heeft Rusland beschuldigd van een samenzwering om de Oekraïense regering omver te werpen. Daarvoor werkten ze samen met vier overheidsfunctionarissen in het land. Het Amerikaanse ministerie van Financiën trof sancties tegen hen. Dat meldt de Britse tabloid The Guardian. Taras Kozak en Oleh Voloshyn zijn twee Oekraïense parlementsleden voor een pro-Russische partij, onder […]
  [naar artikel]
 3. NAVO: “Gevaar dat Rusland Oekraïne overrompelt neemt toe” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland moet Oekraïne niet verder provoceren en agressief bejegenen, waarschuwt de NAVO. Topman Jens Stoltenberg maakt zich zorgen over alle troepen die Rusland aan de Oekraïense grens samentrekt. Daarmee groeit het gevaar dat Rusland Oekraïne verrast, stelt hij. Rusland kan sneller toeslaan en Oekraïne en zijn bondgenoten hebben minder tijd daar wat tegen te doen.
  [naar artikel]
 4. VS: “Rusland plant begin 2022 massaal offensief in Oekraïne” (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zou zich klaarmaken om begin volgend jaar Oekraïne binnen te vallen met ruim 175.000 troepen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van een document van de Amerikaanse inlichtingendiensten en gesprekken met anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse inlichtingendienst: “Rusland plant gigantisch militair offensief tegen Oekraïne met 175.000 troepen” (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse inlichtingendienst: “Rusland plant gigantisch militair offensief tegen Oekraïne met 175.000 troepen” Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten is het Kremlin van plan om Oekraïne begin volgend jaar binnen te vallen met een enorme troepenmacht. Dat kon The Washington Post te weten komen door een niet-geclassificeerd document in te kijken. Europa davert voor een volgende oorlog op zijn grondgebied. Het Kremlin is koortsachtig bezig met troepen richting de grens met […] Lees dit artikel: Amerikaanse inlichtingendienst: “Rusland plant gigantisch militair offensief tegen Oekraïne met 175.000 troepen”
  [naar artikel]
 6. Stevenen we af op militair conflict in Oekraïne? “Dit is vooral sterk staaltje blufpoker van Rusland” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Komt het tot een nieuwe confrontatie tussen Rusland en Oekraïne? Die vraag houdt de wereld al verschillende weken bezig. Diplomatiek overleg heeft tot nu toe niets opgeleverd en de spanning aan de grens tussen beide ex-Sovjetlanden neemt elke dag toe. “Het is een sterk staaltje blufpoker, maar ik kan me niet inbeelden dat Rusland het risico neemt om Oekraïne echt aan te vallen”, zegt Fabienne Bossuyt. Zij is professor Europees extern beleid aan de UGent.
  [naar artikel]
 7. EU waarschuwt Rusland: “Als je Oekraïne binnenvalt, zal je een zware prijs betalen” (16/12/2021 - Express)
  Net zoals de Verenigde Staten maakt de Europese Unie zich zorgen over de oplopende spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne. “Rusland kiest voor een agressieve houding ten opzichte van zijn buurlanden. Verdere agressieve acties tegen Oekraïne zullen Rusland duur te staan komen”, zei Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag. De angst dat […]
  [naar artikel]
 8. Joe Biden zaait twijfel over NAVO-reactie op mogelijke Russische inval in Oekraïne: “Hij geeft Poetin groen licht” (20/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal “een ramp” tegemoet zien als het Oekraïne probeert te veroveren. Dat verklaarde Amerikaans president Joe Biden woensdag op een persconferentie. Maar Biden gaf tegelijk ook aan dat de NAVO niet op één lijn zit en dat een “kleine inval” in Oekraïne Rusland minder zal kosten. De reacties uit Oekraïne zijn geschokt: “Hij geeft Poetin groen licht.”
  [naar artikel]
 9. De splijtzwam tussen Rusland en het Westen: welke plaats krijgt Oekraïne in het Europa van morgen? (12/12/2021 - VRT NWS)
  De spanningen tussen het Westen en Rusland scheren nooit gezien toppen. In het Westen wordt openlijk gespeculeerd over een mogelijke invasie van Oekraïne door Rusland nadat Moskou de afgelopen weken aanzienlijke versterkingen naar het grensgebied heeft gestuurd. Rusland ontkent dat het de bedoeling heeft Oekraïne binnen te vallen en zegt dat het moet reageren op provocaties van Oekraïne en de NAVO die de veiligheid van Rusland bedreigen. Ook nu draait het conflict in wezen over de plaats van Oekraïne in Europa. Het land is al meer dan 15 jaar de splijtzwam tussen Rusland en het Westen.
  [naar artikel]
 10. “Rusland stuurde agenten naar Oekraïne om voorwendsel voor invasie te creëren” (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben Rusland er vrijdag van beschuldigd dat het land agenten in Oekraïne heeft gepositioneerd voor het opzetten van een operatie die als “voorwendsel voor een invasie” van Russische troepen kan dienen.
  [naar artikel]
 11. Oekraïne zegt bewijs te hebben dat Rusland achter cyberaanval zit (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft “bewijzen” dat Rusland betrokken is bij de grote cyberaanval die verschillende Oekraïense overheidswebsites getroffen heeft. “Op dit ogenblik tonen alle bewijzen aan dat Rusland achter de cyberaanval zit”, dixit het ministerie van Digitale Transformatie.
  [naar artikel]
 12. Dit is de Nord Stream 2, het drukkingsmiddel dat Rusland uit Oekraïne moet houden (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning tussen Oekraïne en Rusland is te snijden. 100.000 Russische soldaten staan paraat om het land binnen te vallen eens Poetin zijn ‘go’ geeft. Maar het Westen heeft met de Nord Stream 2 nog een troef achter de hand. Dat is de gaspijpleiding die gas vervoert van Rusland naar Duitsland. Momenteel wordt de pijpleiding nog niet gebruikt. En als Rusland Oekraïne binnenvalt, zou dat wel eens zo kunnen blijven. Maar waarom is die pijpleiding zo belangrijk?
  [naar artikel]
 13. NAVO-topman Stoltenberg herhaalt zijn steun aan Oekraïne en noemt Rusland een “grootmacht in verval”, al is er een maar (16/12/2021 - Express)
  Het Westen en Rusland staan de laatste dagen op enorm gespannen voet met elkaar. Sommigen vrezen zelfs dat Moskou binnenkort het bevel zal geven om Oekraïne binnen te vallen. Ondertussen heeft de secretaris-generaal van de NAVO uitgelegd waarom we op onze hoede moeten blijven voor de militaire macht van Rusland, ondanks de povere economische situatie […]
  [naar artikel]
 14. Staat Rusland op het punt om Oekraïne binnen te vallen? Spanningen met het Westen lopen weer op (02/12/2021 - VRT NWS)
  De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen opnieuw hoog op. Aanleiding is de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. De voorbode van een invasie? Of een manier om druk te zetten op de NAVO om Oekraïne niet toe te laten treden tot de alliantie?
  [naar artikel]
 15. Rusland laat zijn tanden zien: “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO, zullen er represailles zijn” (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland laat zijn tanden zien: “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO, zullen er represailles zijn” Sinds enkele maanden draaien Oekraïne en de NAVO om elkaar heen. Tijdens een bezoek aan Kiev deze week heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin de voormalige Sovjetrepubliek een nieuw bot toegeworpen. Rusland was daar helemaal niet blij mee. Afgelopen juni gaf de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een duidelijk signaal aan de NAVO. Hij […] Lees dit artikel: Rusland laat zijn tanden zien: “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO, zullen er represailles zijn”
  [naar artikel]
 16. “VS bereiden zwaar sanctiepakket voor tegen Rusland bij invasie Oekraïne” (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en hun bondgenoten werken al aan een zwaar pakket sancties om Rusland te straffen bij een invasie van Oekraïne. Het gaat om financiële, technologische en militaire strafmaatregelen. Die kunnen bij militaire escalatie al binnen enkele uren worden opgelegd, bericht The New York Times
  [naar artikel]
 17. Nord Stream 2 drukkingsmiddel in conflict rond Oekraïne: waarom is de gaspijpleiding zo belangrijk én omstreden? (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 “niet doorgaat”. Dat zei Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, eerder deze week. Waarom is de gaspijpleiding die van Rusland naar Duitsland gaat al lange tijd zo omstreden?
  [naar artikel]
 18. Biden verzekert Oekraïense president van “krachtig antwoord” op eventuele invasie door Rusland (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski verzekerd dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten “krachtig zullen antwoorden”, mocht Rusland Oekraïne binnenvallen. Dat deed hij zondag tijdens een telefonische overleg, meldt Jen Psaki, woordvoerder van het Witte Huis.
  [naar artikel]
 19. Wat moet België doen als Rusland Oekraïne binnenvalt? “We zijn onvoldoende beschermd” (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In ons land, en andere NAVO-landen, worden troepen in een staat van maximale paraatheid gebracht voor wanneer Rusland hun buurland Oekraïne zou binnenvallen. Al zullen die troepen waarschijnlijk nooit een voet in Oekraïne zetten. Waarom is het dan toch belangrijk om klaar te zijn? Hoe snel kunnen we paraat staan? En wie beslist daarover?
  [naar artikel]
 20. “Biden zal dreigen met economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt” (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Biden zal dreigen met economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt” De spanning aan de grens tussen Rusland en Oekraïne nemen toe. De Amerikaanse president Joe Biden heeft daarom dinsdag een telefoongesprek gepland met de Russische president Vladimir Poetin. Volgens een Amerikaanse functionaris zal Biden dreigen met economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt. Er staat dinsdag een telefoongesprek tussen Biden en Poetin op de agenda. Aanleiding […] Lees dit artikel: “Biden zal dreigen met economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt”
  [naar artikel]
 21. Oekraïne vraagt Navo “afschrikkingspakket” tegen Rusland (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft woensdag aan de Navo-staten die bijeen zijn in het Letse Riga een “afschrikkingspakket” gevraagd tegen het Rusland van president Vladimir Poetin. Kiev en het Westen verdenken Rusland ervan dat het een invasie voorbereidt.
  [naar artikel]
 22. Oekraïense president: “Rusland heeft 100.000 militairen aan Oekraïense grens verzameld” (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft gezegd dat Rusland nu bijna 100.000 militairen heeft gestationeerd in de buurt van de grens met Oekraïne. Westerse landen hebben met Kiev informatie gedeeld over Russische troepenbewegingen.
  [naar artikel]
 23. Wat moet België doen als Rusland Oekraïne binnenvalt? “We zijn onvoldoende beschermd, het is bijna een zelfmoordmissie” (24/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In ons land, en andere NAVO-landen, worden troepen in een staat van maximale paraatheid gebracht voor wanneer Rusland hun buurland Oekraïne zou binnenvallen. Al zullen die troepen waarschijnlijk nooit een voet in Oekraïne zetten. Waarom is het dan toch belangrijk om klaar te zijn? Hoe snel kunnen we paraat staan? En wie beslist daarover?
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse inlichtingendienst: "Rusland bezig met geheime operatie om invasie van Oekraïne te rechtvaardigen (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zouden over bewijsmateriaal beschikken dat Rusland in het geheim agenten naar Oost-Oekraïne heeft gestuurd om er een operatie uit te voeren tegen haar eigen troepen. Daarmee zouden de Russen een vals voorwendsel willen creëren voor een invasie van Oekraïne. Dat heeft een Amerikaans functionaris verteld aan nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 25. “Oorlog om Marioepol wordt verschrikkelijk”: Oekraïense havenstad vreest het ergste (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als er oorlog uitbreekt tussen Rusland en Oekraïne, zou Marioepol wel eens als eerste aan de beurt kunnen zijn. De Oekraïense havenstad ligt uitermate strategisch.
  [naar artikel]
 26. Premier De Croo waarschuwt Rusland voor “massieve gevolgen” als het Oekraïne binnenvalt (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de marge van de top van het Oostelijk Partnerschap heeft premier Alexander De Croo woensdag een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Dat meldt de woordvoerder van de premier. Nu Oekraïne geconfronteerd wordt met een grote troepenopbouw van het Russische leger en westerse landen een inval vrezen, heeft De Croo zijn uitdrukkelijke steun uitgesproken voor de territoriale integriteit van Oekraïne. Als Rusland die schendt, zal dat “massieve gevolgen en een ernstige kost met zich meebrengen”, waarschuwt De Croo.
  [naar artikel]
 27. Oekraïne vreest militaire escalatie van conflict met Rusland eind januari (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland blijft troepen sturen naar de grensgebieden met Oekraïne en bereidt zich voor op een eventuele militaire “escalatie” eind januari. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie gezegd.
  [naar artikel]
 28. LIVE OEKRAÏNE. "Conflict tussen Rusland en Oekraïne is niet onvermijdelijk” - Poetin: “VS negeerde veiligheidszorgen van Rusland” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Ondertussen wordt er verder onderhandeld op het hoogste niveau. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
  [naar artikel]
 29. Europese leiders waarschuwen Poetin voor “hoge kostprijs” van inval in Oekraïne (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bijkomende militaire agressie tegen Oekraïne zal voor Rusland “massieve gevolgen en een hoge kostprijs” met zich meebrengen. Die waarschuwing hebben de Europese leiders uitgestuurd naar de Russische president Vladimir Poetin. De afgelopen weken hebben zich tot 175.000 Russische troepen verzameld aan de grens met Oekraïne. Het is onduidelijk wat Poetins beweegredenen zijn om zich zo te laten gelden, maar westerse landen sluiten een inval van Rusland in Oekraïne niet uit.
  [naar artikel]
 30. Limburgse Oekraïners zijn er gerust in: “Rusland gaat niet binnenvallen” (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de spanningen aan de Russisch-Oekraïense grens de laatste weken hoog oplopen, zijn Limburgse Oekraïners niet bang voor een escalatie. “Het gaat niet tot een militaire inval komen.”
  [naar artikel]
 31. Antwerpse Oekraïeners over dreigende oorlog met Rusland: “Ons land is klaar om zich te verdedigen” (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Russische invasie in Oekraïne lijkt met de dag dichterbij te komen. De VS en de Navo sturen extra vliegtuigen, schepen en troepen naar Oost-Europa en Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS halen deels hun diplomatiek personeel terug uit Kiev. Ook in Antwerpen wordt de situatie in Oekraïne op de voet gevolgd. “Wat er nu gebeurt, is angstaanjagend”, zegt de Antwerpse studente geneeskunde Marta Movchan. “Als het tot een oorlog komt, draagt ook Europa de gevolgen.”
  [naar artikel]
 32. Rusland kan “elk moment” aanval op Oekraïne starten, zegt Witte Huis (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden, zo heeft de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag verklaard.
  [naar artikel]
 33. Oekraïense president vreest voor staatsgreep door Rusland (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland beschuldigd van het plannen van een staatsgreep in zijn land. “Ik heb informatie gekregen dat op 1 december een staatsgreep in ons land zal plaatsvinden”, zei Zelensky vrijdag aan journalisten in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het Kremlin wees de beweringen van Zelensky meteen van de hand. “Rusland heeft geen plannen om daaraan deel te nemen en houdt zich nooit met zulke aangelegenheden bezig”, stelde Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.
  [naar artikel]
 34. Voormalige ambassadeur VS: “Rusland kan een oorlog met Oekraïne op lange termijn niet winnen” (24/01/2022 - Express)
  De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen verder op. De vrees neemt toe dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. John Herbst, een voormalige ambassadeur voor de VS, sluit een invasie niet uit, maar hij is er wel van overtuigd dat Rusland een oorlog met Oekraïne (op lange termijn) niet kan winnen. Het Westen maakt zich […]
  [naar artikel]
 35. Kremlin noemt kans op conflict “groter dan ooit” (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De spanning tussen Rusland en Oekraïne blijft stijgen. Rusland beschuldigt Oekraïne, de VS en de NAVO ervan dat ze aansturen op een militair conflict. En noemt de kans dat het daarop uitdraait daarom “groter dan ooit”.
  [naar artikel]
 36. Oekraïne zegt bewijzen te hebben van Russische betrokkenheid bij grote cyberaanval (16/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft “bewijzen” dat Rusland betrokken is bij de grote cyberaanval die verschillende overheidswebsites getroffen heeft. “Op dit ogenblik tonen alle bewijzen aan dat Rusland achter de cyberaanval zit”, dixit het ministerie van Digitale Transformatie in een persbericht.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe beelden tonen Russische troepen die richting grens met Oekraïne trekken. Dit moet u weten over de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden nu al meer dan 100.000 Russische troepen aan de grensregio met Oekraïne staan. De vrees bestaat dat de president van Rusland, Vladimir Poetin, het Oost-Europese land wil binnenvallen. Waarom is Oekraïne zo belangrijk voor Rusland? Bekijk het hierboven.
  [naar artikel]
 38. Kremlin: “Westen en Rusland houden er totaal uiteenlopende standpunten op na over Oekraïne” (16/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russen en het Westen blijven op “totaal uiteenlopende” posities over de spanningen rond Oekraïne, ondanks een week van intensieve diplomatieke contacten, hetgeen “verontrustend” is. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, gezegd in een interview dat zondag uitgezonden werd op de Amerikaanse zender CNN.
  [naar artikel]
 39. Spanningen rond Oekraïne: Biden en Poetin plannen opnieuw een telefoongesprek (30/12/2021 - VRT NWS)
  De Russische president Poetin en zijn Amerikaanse collega Biden telefoneren later vandaag opnieuw over de gespannen situatie tussen Rusland en Oekraïne. Volgens Biden is "een diplomatieke weg" mogelijk. Het Westen is bang dat Rusland van plan is Oekraïne binnen te vallen, president Poetin vindt net dat het Westen de problemen veroorzaakt. Het is al het tweede rechtstreekse contact in een maand tijd over de kwestie.
  [naar artikel]
 40. Poetin: “Oekraïne is zelf verantwoordelijk voor de spanningen aan de grens met Rusland” (23/12/2021 - Express)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag naar jaarlijkse traditie een grote personconferentie gehouden. Tijdens die conferentie haalde hij uit naar het Westen en Oekraïne. Volgens hem is Oekraïne zelf verantwoordelijk voor de spanningen aan de grens met Rusland. Poetin heeft in Moskou zijn jaarlijkse persconferentie gehouden voor 500 binnen- en buitenlandse journalisten. Dat waren […]
  [naar artikel]
 41. Washington Post: “Russen plannen inval Oekraïne”, Biden accepteert “rode lijn” Poetin niet (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de waarschuwing van zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin dat westerse steun aan Oekraïne een “rode lijn” betekent, weggewuifd. Poetin had gewaarschuwd dat hij het plaatsen van raketafweersystemen in Oekraïne zo op zou vatten, maar Biden zei “geen respect te hebben voor de rode lijnen van wie dan ook”.
  [naar artikel]
 42. Washington Post: “Russen plannen inval Oekraïne”, Biden accepteert “rode lijn” Poetin niet (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de waarschuwing van zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin dat westerse steun aan Oekraïne een “rode lijn” betekent, weggewuifd. Poetin had gewaarschuwd dat hij het plaatsen van raketafweersystemen in Oekraïne zo op zou vatten, maar Biden zei “geen respect te hebben voor de rode lijnen van wie dan ook”.
  [naar artikel]
 43. Andy Peelman zit ondanks conflict met Rusland in Oekraïne en dat is niet voor een tv-programma: “Ik ben gewoon op vakantie” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en presentator Andy Peelman zit momenteel in Oekraïne en nee dat is niet voor een nieuw programma. Peelman is gewoon op vakantie samen met een vriend die hobbyfotograaf is. “De locals zijn die dreiging hier in Oekraïne al gewoon”, vertelt hij bij Maarten en Dorothee op Qmusic.
  [naar artikel]
 44. Andy Peelman zit ondanks conflict met Rusland in Oekraïne en dat is niet voor een tv-programma: “Ik ben gewoon op vakantie” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en presentator Andy Peelman zit momenteel in Oekraïne en nee dat is niet voor een nieuw programma. Peelman is gewoon op vakantie samen met een vriend die hobbyfotograaf is. “De locals zijn die dreiging hier in Oekraïne al gewoon”, vertelt hij bij Maarten en Dorothee op Qmusic.
  [naar artikel]
 45. NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen richting Oekraïne: “Om Rusland af te schrikken” (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen richting Oost-Europa. “Dat moet Rusland afschrikken”, stelt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. België haalt voorlopig geen diplomatiek personeel weg uit Oekraïne. In interviews liet legerchef Michel Hofman optekenen dat de Russische dreiging “ons veel zorgen baart en ons politiek, diplomatiek én militair raakt”. “Onze eenheden zijn in een staat van maximale paraatheid”, klinkt het.
  [naar artikel]
 46. ‘Rusland komt met zwaar geschut en grote hoeveelheden tanks naar grens met Oekraïne’ (02/11/2021 - De Morgen)
  Rusland is volgens het Pentagon opnieuw bezig troepen samen te trekken langs de grens met Oekraïne. De situatie in het gebied is zeer gespannen na een recente Oekraïense aanval met een drone op stellingen van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 47. Zitten we straks zonder gas als Rusland dat wil? En wat wil of kan de VS daaraan doen? (27/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Verenigde Staten willen gas- en olieproducenten uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië inschakelen om Europa te bevoorraden als Rusland Oekraïne zou binnenvallen. Dat in een poging om de dreiging van Rusland, die de gaskraan misschien wel eens kunnen zouden dichtdraaien, te counteren. Dat zou de regering van Biden dinsdag aangekondigd hebben. De Amerikanen lieten ook al weten dat Nord Stream 2, de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland, “niet doorgaat” als de Russen binnen vallen. Maar hoe afhankelijk is Europa van Rusland voor energie? Is het idee van Biden een reëel scenario? En wat dan met de energieprijzen?
  [naar artikel]
 48. Waarom kant Rusland zich tegen een toetreding van Oekraïne tot de NAVO? (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom kant Rusland zich tegen een toetreding van Oekraïne tot de NAVO? De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag via een videocall gesproken met de Russische president Vladimir Poetin. Aanleiding voor dat gesprek waren de oplopende spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne. Er wordt gevreesd dat Poetin plannen heeft om het land binnen te vallen. De Russische president herhaalde dinsdag dat hij zich blijft kanten […] Lees dit artikel: Waarom kant Rusland zich tegen een toetreding van Oekraïne tot de NAVO?
  [naar artikel]
 49. De Croo waarschuwt Rusland voor "massieve gevolgen" als het Oekraïne binnenvalt (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de marge van de top van het Oostelijk Partnerschap heeft Alexander De Croo een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. De premier sprak zijn uitdrukkelijke steun uit voor de territoriale integriteit van het land. “Als Rusland die schendt, zal dat massieve gevolgen en een ernstige kost met zich meebrengen”, klonk het. Oekraïne wordt geconfronteerd met een grote troepenopbouw van het Russische leger en westerse landen vrezen een inval.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.