Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:32 uur

Opmerkelijk: Nederlandse voetbalclubs vinden regering “te traag” en dreigen ermee zelf hun stadions te openen voor publiek

Het Belang van Limburg

14/01/2022 - 20:21

Clubs uit de Nederlandse eerste en tweede klasse willen hun wedstrijden weer met publiek kunnen spelen. Volgens hun belangenorganisaties is door de lege stadions “de rek eruit”. Vanaf 28 januari moeten weer fans welkom zijn. “Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen”, klinkt het in een statement.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wouter Vrancken: “Liever matchen uitstellen dan zonder publiek spelen” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Welke maatregelen zal het Overlegcomité nemen voor het voetbal? Dat is de vraag die ook Wouter Vrancken zich stelt. De coach van KV Mechelen liet op z'n persconferentie een ballonnetje op. “Als er geen publiek meer in de stadions welkom zou zijn, zouden de wedstrijden beter uitgesteld worden.”
  [naar artikel]
 2. Mondmasker op... of kerstvoetbal zonder fans? Pro League, overheid en viroloog willen striktere naleving coronaregel in stadions (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In België mag profvoetbal nog mét publiek, maar verre van alle fans droegen dit weekend rigoureus het mondmasker. “Als fans naar voetbal willen blijven gaan, is dat een must”, zegt de Pro League. Ook de politiek waarschuwt: “Een mondmasker is met reden verplicht in stadions.”
  [naar artikel]
 3. Wouter Vrancken (KV Mechelen): “Liever matchen uitstellen dan zonder publiek spelen” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Welke maatregelen zal het Overlegcomité nemen voor het voetbal? Dat is de vraag die ook Wouter Vrancken zich stelt. De coach van KV Mechelen liet op z'n persconferentie een ballonnetje op. “Als er geen publiek meer in de stadions welkom zou zijn, zouden de wedstrijden beter uitgesteld worden.”
  [naar artikel]
 4. Nederlandse voetbalfans krijgen uitleg van VAR via schermen: “Uitstekend idee dat we zo snel mogelijk in België moeten invoeren” (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het publiek in de stadions van de Nederlandse eredivisieclubs wordt voortaan bij inmenging van de VAR geïnformeerd over de reden van de ingreep. De KNVB maakte bekend dat op de videoschermen in de stadions uitleg komt van de videoarbitrage, zodat ook voor het publiek duidelijk is waarom het spel stil ligt. Op de schermen verschijnen dan teksten als “check mogelijk hands” of “doelpunt afgekeurd - buitenspel”.
  [naar artikel]
 5. "Oh nee, vond die mij wel tof?" Neuropsycholoog legt uit waarom je zo vaak onzeker bent na een eerste ontmoeting (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ‘klein paniekske’ na het eerste gesprek met een wildvreemde. “Vond hij me wel aardig?” Of het gevoel van teleurstelling na een sollicitatiegesprek. “Ze vinden me vast niet geschikt.” Meer dan eens zijn die gevoelens onterecht. Het wordt de liking gap genoemd: anderen vinden ons vaak veel sympathieker dan we zelf denken. Neuropsycholoog Chantal van der Leest geeft duiding bij die bias in ons brein. “Iedereen krijgt ermee te maken, maar niet iedereen laat zich erdoor beperken.”
  [naar artikel]
 6. ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waar het “stressmannetje” door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekend maakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
  [naar artikel]
 7. Limburgse kappers dreigen ermee zaak te openen in Maastricht: “Regering moet wakker worden, want ene Belg na andere steekt grens over voor knipbeurt” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Limburgse kappers dreigen naar Maastricht te trekken om daar hun werk uit te voeren. Belgen trekken massaal de grens over, omdat hun haar daar wél geknipt kan worden. “We zouden daar perfect een zaak kunnen openen, maar gaan dat niet doen. We blijven solidair”, zegt Ludovic Beckers uit Maaseik.
  [naar artikel]
 8. Proximus en Belfius lanceren Banx, een smartphone-app voor “duurzaam en traag bankieren” (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Proximus en Belfius lanceren Banx, een smartphone-app voor “duurzaam en traag bankieren” Proximus en Belfius hebben dinsdag hun gezamenlijke project Banx voorgesteld. Dat is een smartphone-app voor “duurzaam en traag bankieren”. Het moet gezegd, de marketeers van Proximus en Belfius kan je geen gebrek aan durf verwijten. Want in deze tijden van instant communicatie een bank-app lanceren onder de hashtag #slowbanking lijkt niet vanzelfsprekend. Maar wat bedoelen […] Lees dit artikel: Proximus en Belfius lanceren Banx, een smartphone-app voor “duurzaam en traag bankieren”
  [naar artikel]
 9. Experts adviseren Nederlandse regering om “korte, beperkte” lockdown af te kondigen (11/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De expertengroep Outbreak Management Team (OMT) adviseert de Nederlandse regering om “lockdown-achtige maatregelen” te nemen, om zo de oplopende coronacijfers te bestrijden. Dat meldt de openbare omroep NOS.
  [naar artikel]
 10. Dejan Veljkovic (50) bepleit deal bij rechters: “Ik ben niet de spilfiguur van de voetbalfraude. Bestuurders hebben systeem bedacht.” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds lang heeft voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (50) zich in het publiek vertoond. Hij was vanmorgen aanwezig op het Antwerpse hof van beroep waar zijn deal als spijtoptant in de voetbalfraude werd besproken. Een tiental advocaten van voetbalclubs die beweren slachtoffer te zijn van de fraude, kwam luisteren. Veljkovic zelf is combattief, hij heeft er genoeg van om als “spilfiguur” te worden afgeschilderd.
  [naar artikel]
 11. Fans van ‘Familie’ zijn furieus en dreigen met stappen: “Als Peter niet terugkomt, kijk ik nooit meer” (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het klettert in elke familie weleens, maar nu is er ook óver ‘Familie’ dikke ambras. De feuilletonfans zijn niet boos - “Te zacht uitgedrukt” -, wel woedend over de plannen die VTM heeft met vier van z'n (oudgediende) acteurs: ontslag. Ze dreigen met protest aan de VTM-gebouwen en willen de kijkcijfers doen kelderen. “Het wordt net een Ketnet-reeks.” De zender zelf houdt zich voorlopig op de vlakte.
  [naar artikel]
 12. “Toekomstplannen Saoedi-Arabië dreigen op geloofwaardigheidsprobleem te botsen” (16/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Toekomstplannen Saoedi-Arabië dreigen op geloofwaardigheidsprobleem te botsen” Saoedi-Arabië dreigt met een geloofwaardigheidsprobleem te worden geconfronteerd indien het land de doelstellingen van zijn economische toekomst blijft wijzigen. Dat hebben een aantal analisten gezegd in een reactie op een aankondiging dat de Saoedische regering tegen eind dit decennium jaarlijks 100 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen wil aantrekken. Dat nieuwe doel is volgens vele […] Lees dit artikel: “Toekomstplannen Saoedi-Arabië dreigen op geloofwaardigheidsprobleem te botsen”
  [naar artikel]
 13. WSJ: “Amazon wil grootwarenhuizen openen in VS” (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: WSJ: “Amazon wil grootwarenhuizen openen in VS” Internetgigant Amazon zou verschillende grootwarenhuizen willen openen in de Verenigde Staten. Dat schrijft althans de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, op basis van bronnen binnen het bedrijf. Amazon, dat al kleinere fysieke winkels uitbaat, wilde het bericht niet bevestigen. De eerste grootwarenhuizen zouden er komen in Ohio en in Californië, aldus de WSJ. Het gaat […] Lees dit artikel: WSJ: “Amazon wil grootwarenhuizen openen in VS”
  [naar artikel]
 14. Dejan Veljkovic (50) bepleit deal als spijtoptant bij rechters: “Ik ben niet de spilfiguur van de voetbalfraude. Bestuurders hebben systeem bedacht” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds lange tijd heeft voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (50) zich in het publiek vertoond. Vanmorgen was hij namelijk aanwezig op het Antwerpse hof van beroep waar zijn deal als spijtoptant in de voetbalfraude besproken werd. Een tiental advocaten van voetbalclubs die beweren slachtoffer te zijn van de fraude, waren aanwezig. Veljkovic zelf was combattief, hij heeft er genoeg van om als “spilfiguur” te worden afgeschilderd.
  [naar artikel]
 15. Ook in grensgemeenten onbegrip over Nederlandse coronapas in horeca: “Een paar kilometer verder in België lijkt alles normaal” (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het ziet ernaar uit dat Nederlanders vanaf 25 september verplicht een coronapas moeten laten zien als ze op café of restaurant willen gaan. “Ronduit belachelijk”, vinden horeca-uitbaters net over de grens in Zundert. Ze vrezen dat het hen vooral geld gaat kosten, dat ze minder klanten zullen hebben en ze begrijpen niet vanwaar de maatregel plots komt. “Er zit in Den Haag een regering die wereldvreemd is.”
  [naar artikel]
 16. Andy Murray en Daniil Medvedev ergeren zich aan Australische tennisfans: “Wellicht mensen met een laag IQ” (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Australian Open zit er weer publiek in de stadions. Leuk, maar blijkbaar niet voor iedereen. Toptennissers Andy Murray en Daniil Medvedev ergerden zich aan de fanatieke Australiërs, die te pas en te onpas de gekende “Siuuuuu!” van topvoetballer Cristiano Ronaldo door het stadion lieten weergalmen.
  [naar artikel]
 17. Supermarktketen met bodemprijzen laat op zich wachten in België: “Ze willen lopen nog voor ze kunnen gaan” (11/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Groot nieuws in mei: de Russische prijzenbreker Mere zou tien winkels openen in ons land. Met prijzen diep onder die van Lidl, Aldi en Colruyt. Nu meldt retailsite Gondola dat de opening niet meer voor dit jaar is. “De Russen vinden nog geen leveranciers die aan hun voorwaarden voldoen: goedkoop leveren en zelf alles naar de winkels brengen”, zegt Dominique Soenens van Gondola.
  [naar artikel]
 18. Meetingrecord op de mijl voor Nederlandse alleskunner Sifan Hassan: “En nu ben ik toe aan vakantie” (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dik twee seconden bleef Sifan Hassan boven haar eigen wereldrecord (4’12”33), maar haar 4’14”74 was wel goed voor de snelste mijl van het jaar én voor de snelste mijl ooit in Brussel. Verre van slecht uiteraard, maar zelfs de Nederlandse alleskunner heeft haar limieten. “Soms lukt het, soms lukt het niet”, haalde ze de schouders op, “maar ik heb alleszins enorm genoten om nog eens voor een enthousiast publiek te kunnen lopen. Ik heb zelfs enkele Nederlandse vlaggen gezien. Fantastisch.”
  [naar artikel]
 19. Gemengde gevoelens in de ziekenhui­zen na verstren­gin­gen: “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er liggen weer meer dan 550 coronapatiënten op intensieve zorg, en bij het zorgpersoneel vallen veel mensen uit door een besmetting. Zelf hebben ze het in de zorg over “de zwaarste golf” tot nu toe. De nieuwe maatregelen komen er dan ook om de druk in de ziekenhuizen te doen afnemen, maar wat vinden ze er zelf van? “Dit zijn geen verstrengingen, maar de regels van het gezond verstand.”
  [naar artikel]
 20. Coronacrisis heeft inkomsten Belgische voetbalclubs gehalveerd; verliezen dreigen nog verder op te lopen (19/11/2020 - Express)
  Tussen maart en september van dit jaar hebben de Belgische professionele voetbalclubs 50 procent minder inkomsten geboekt dan dezelfde periode... The post Coronacrisis heeft inkomsten Belgische voetbalclubs gehalveerd; verliezen dreigen nog verder op te lopen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Lege voetbalstadions dreigen te leiden tot financieel kerkhof (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Engeland mag er tot zes maanden lang geen publiek meer in de stadions. De financiële klap dreigt ook de rest van de voetbalpiramide hard te treffen.
  [naar artikel]
 22. Kobe Ilsen werkt dagje mee met spoorarbeiders voor #weetikveel’: “Hij doet het niet slecht, alleen een beetje traag” (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Treinpassagiers die vrijdagochtend Kobe Ilsen meenden te herkennen bij het binnenrijden van station Gent-Sint-Pieters, hebben het juist. De presentator stak de handen uit de mouwen tijdens de opnames van het tweede seizoen van zijn programma #weetikveel. Voor een aflevering over treinen mocht hij helpen bij de aanleg van een nieuw spoor. “Hij doet het niet slecht”, klonk het. “Alleen een beetje traag.”
  [naar artikel]
 23. Drie keuringen checken Belgische stadions op veiligheid: “Maar je kan niet op alles voorbereid zijn” (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Nederlandse voetbal werd afgelopen weekend opgeschrikt toen een volle tribune in het stadion van NEC zomaar instortte. Op de Antwerpse Bosuil rukte de storm van afgelopen nacht een stuk van het dak naar beneden. Veilige stadions zijn plots een ‘hot topic’. Hoe staan de Limburgse eersteklassers ervoor? En hoe worden ze gecontroleerd? We zochten het uit.
  [naar artikel]
 24. Migranten verdronken op Kanaal: Franse minister roept VK op om “legale migratiepoort” te openen (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft maandag, op de vooravond van een intergouvernementele vergadering in Calais, het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om een “legale migratiepoort” te openen en “haar verantwoordelijkheid” te nemen. Het VK werd eerder al uitgesloten van de vergadering.
  [naar artikel]
 25. Verschillende Nederlandse winkels openen uit protest tegen lockdown: “Dat is ons recht” (08/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In meerdere steden zijn zaterdag niet-essentiële winkels geopend uit protest tegen de coronamaatregelen. Jan Meerman, directeur van de Nederlandse winkeliersorganisatie INretail, verwacht dat er hoop aan de horizon gloort. Winkels zullen met beperkingen open kunnen, denkt hij. En dat is nodig: “Je ziet de onmacht van ondernemers.”
  [naar artikel]
 26. Gemengde gevoelens in de ziekenhuizen na verstrengingen: “Uit respect voor de zorg moet vaccinatie verplicht worden. Punt” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er liggen weer meer dan 550 coronapatiënten op intensieve zorg, en bij het zorgpersoneel vallen veel mensen uit door een besmetting. Zelf hebben ze het in de zorg over “de zwaarste golf” tot nu toe. De nieuwe maatregelen komen er dan ook om de druk in de ziekenhuizen te doen afnemen, maar wat vinden ze er zelf van? “Dit zijn geen verstrengingen, maar de regels van het gezond verstand.”
  [naar artikel]
 27. Burgemeester Kaboel: “Miljoenen mensen dreigen in een situatie van hongersnood terecht te komen” (30/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Burgemeester Kaboel: “Miljoenen mensen dreigen in een situatie van hongersnood terecht te komen” In een interview met CNBC schetste Mohammad Daoud Sultanzoy, de burgemeester van Kaboel, een grimmig beeld over de situatie in Kaboel na de verovering door de taliban. “Miljoenen mensen dreigen in een situatie van hongersnood terecht te komen”, zei hij. De situatie in Afghanistan oogt niet bepaald rooskleurig voor de inwoners sinds de taliban daar […] Lees dit artikel: Burgemeester Kaboel: “Miljoenen mensen dreigen in een situatie van hongersnood terecht te komen”
  [naar artikel]
 28. Onderwijs waarschuwt dat stageplekken ongevaccineerde leerlingen weigeren: “Er dreigen juridische procedures” (25/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het onderwijs trekt aan de alarmbel omdat verschillende stageplekken leerlingen weigeren die niet gevaccineerd zijn. “Het is verboden om naar de vaccinatiestatus te vragen, maar in de praktijk gebeurt het wel”, zegt het katholiek onderwijs. “Er is een verduidelijking nodig, anders dreigen er juridische procedures.”
  [naar artikel]
 29. Graag Traag-borden kleuren het straatbeeld (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Graag Traag-bordencampagne kwam dit jaar in Pelt met vertraging op gang en daar zat corona uiteraard voor eits tussen. “Toch hebben 85 kinderen op twee dagen tijd nog een bord geschilderd”, zegt Gitte Geboers van de jeugddienst. “En er zaten weer pareltjes tussen.” De borden vragen bestuurders hun snelheid te matigen in woonbuurten, maar ook in drukkere straten.
  [naar artikel]
 30. Mag Perrigo Marc Coucke en co wel openlijk fraude verwijten? “Dit kan tot nieuwe geschillen leiden” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke en financieel fonds Waterland moeten binnen de 30 dagen zo’n 350 miljoen euro overmaken aan het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo. Als dat niet gebeurt, dreigen de Amerikanen ermee beslag te laten leggen op activa van Coucke en co. Volgens Perrigo is het bedrijf bewust misleid door “verscheidene frauduleuze handelingen”. Dat hebben de Amerikanen gezegd naar aanleiding van de arbitrage-uitspraak over de verkoop van Omega Pharma. “Het is maar de vraag of Perrigo dit soort uitspraken mág doen.”
  [naar artikel]
 31. Goud pakken en toch ontslag nemen: succescoach Nederlandse hockeyvrouwen stapt ermee op door “slecht teamklimaat” (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alyson Annan stopt per direct als bondscoach van de hockeysters, waarmee ze afgelopen zomer nog goud won op de Olympische Spelen van Tokio. Volgens de Nederlandse hockeybond KNHB zijn “de verschillen van mening over de aanpak van het huidige traject om tot verbetering in de samenwerking en groepscultuur bij de Oranje Dames te komen” tussen Annan en de bond de oorzaak van het vertrek.
  [naar artikel]
 32. Steeds meer voetbalclubs geven eigen cryptomunten uit (21/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Steeds meer voetbalclubs geven eigen cryptomunten uit Steeds meer voetbalclubs geven eigen cryptomunten uit, de zogenoemde ‘fan tokens’. Kopers van die fan tokens kunnen bijvoorbeeld meebeslissen over bepaalde zaken die spelen bij de clubs. Daarnaast zorgen de digitale munten voor broodnodige inkomsten bij voetbalclubs die geraakt zijn door de coronacrisis omdat stadions leeg bleven. De afgelopen maanden hebben bekende clubs zoals het […] Lees dit artikel: Steeds meer voetbalclubs geven eigen cryptomunten uit
  [naar artikel]
 33. Filipijnse regering geeft slappe felicitaties aan Nobelprijswinnares Maria Ressa en noemt haar “een veroordeelde crimineel” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Filipijnse journaliste Maria Ressa, heeft de regering Ressa uiteindelijk gefeliciteerd. De gelukwensen maandag waren weliswaar lauw: “We feliciteren Maria Ressa ermee dat ze als eerste Filipijnse de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen”, aldus presidentieel woordvoerder Harry Roque. Daarnaast vermeldt hij graag nog dat Ressa “een veroordeelde crimineel” is.
  [naar artikel]
 34. Amateurvoetbal uitgesteld tot spelen met publiek weer kan: “Inkomsten uit tickets en kantine nodig om premies te betalen” (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het amateurvoetbal gaat in pauze tot eind januari. Voetballen zonder publiek - en dus zonder de inkomsten uit tickets en kantine - is geen optie, vinden de clubs. “We hebben dat geld nodig om de premies van de spelers te betalen”, klinkt het. De beslissing moet straks enkel nog formeel bekrachtigd worden. “Van alle moeilijke beslissingen die we de laatste twee jaar hebben moeten nemen, is dit de gemakkelijkste”, zegt Voetbal Vlaanderen. Maar wat met jeugdwedstrijden? En met recreatieve competities?
  [naar artikel]
 35. Expert over ambitieus regeerakkoord van Rutte IV: “Fratsen zoals de voorbije jaren kunnen niet meer” (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl België tegen 2025 alle kerncentrales wil sluiten, wil de nieuwe Nederlandse regering twee nieuwe centrales openen om de klimaatdoelstellingen te halen. Dat maakte premier Mark Rutte woensdag bekend tijdens de voorstelling van het regeerakkoord. Rutte IV wil “het leven van de Nederlanders sterk verbeteren”. Alles wat u moet weten over het nieuwe regeerakkoord van onze Noorderburen.
  [naar artikel]
 36. Zijn Hanne en Marthe het eens met de uitspraken van Gordon? “Had het aan ons gelegen dan was het nu K50” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘K2 zoekt K3’-jurylid Gordon (53) ligt nu al een tijdje onder vuur. Tijdens de auditierondes was de Nederlandse zanger niet verlegen om zijn ongezouten mening te geven. Iets wat hem niet altijd in dank werd afgenomen door het publiek. Maar wat vinden Hanne (27) en Marthe (25) nu precies van zijn uitspraken? “We hebben inderdaad een pittige jury”, klinkt het bij de dames.
  [naar artikel]
 37. Supermarktketen met bodemprijzen laat op zich wachten in België: “Ze vinden geen leveranciers” (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Groot nieuws in mei: de Russische prijzenbreker Mere zou tien winkels openen in ons land. Met prijzen diep onder die van Lidl, Aldi en Colruyt. Nu meldt retailsite Gondola dat de opening niet meer voor dit jaar is. “We hebben niets meer van hen gehoord.”
  [naar artikel]
 38. Advocaat familie Ronny Vandereycken overtuigd van schuld beschuldigde: “Tweemaal is hij ermee weggekomen, dit keer niet” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Beschuldigde Marc C., die in het verleden betrokken was bij twee verdwijningszaken, heeft zelf altijd ontkend dat hij iets te maken heeft met de dood van Ronny Vandereycken, die sinds 4 juni 2017 spoorloos verdwenen is. Victoria Roddi, advocaat van de familie van het slachtoffer, noemt dat een grote leugen. “Hij kent het klappen van de zweep, heeft Ronny met een steen de kop ingeslagen en zijn lichaam gedumpt waar niemand het nog zou vinden.”
  [naar artikel]
 39. Lege stadions spelen Belgische clubs parten: "Pro League zet alles op alles om seizoen af te sluiten met publiek in de stadions” (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uit onderzoek van onze redactie blijkt dat de Belgische eersteklassers zware gevolgen ondervinden van de coronacrisis. Een opgeteld inkomstenverlies van ruim meer dan 110 miljoen euro. Vooral de afwezigheid van supporters in het stadion hakt er hard in. “We zetten nu alles op alles om het seizoen toch nog te kunnen afsluiten met een beperkt publiek in de stadions”, reageert Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever.
  [naar artikel]
 40. Shell wil op papier volledig Brits worden, Nederlandse regering is “onaangenaam verrast” (15/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Shell wil op papier volledig Brits worden, Nederlandse regering is “onaangenaam verrast” Het Nederlands-Britse olie- en gasconcern Royal Dutch Shell wil op papier volledig Brits worden. Het concern gaat deze wijziging voorleggen aan zijn aandeelhouders. Ook het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Shell maakt zich sterk dat de versimpeling van de structuur ervoor zal zorgen dat het bedrijf sneller en flexibeler kan opereren. Het bedrijf […] Lees dit artikel: Shell wil op papier volledig Brits worden, Nederlandse regering is “onaangenaam verrast”
  [naar artikel]
 41. “Een jachtgebied voor geile mannetjes”: dit schrijven Nederlandse kranten over ‘The Voice of Holland’ (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de Nederlandse kranten berichten uitvoerig over de misstanden en het vermeend seksueel misbruik bij ‘The Voice of Holland’. Er wordt gesproken over een “beerput” die is geopend, maar wel nog maar “het topje van de ijsberg” is. Meer “onthullingen zullen de komende tijd volgen”. Het tv-programma wordt omschreven als “een jachtgebied voor geile mannetjes” en rapper Ali B. als een “veronderstelde zedendelinquent” en “seksueel roofdier”.
  [naar artikel]
 42. Nederlandse topref Kuipers stopt na Johan Cruijff Schaal: “Het is mooi geweest” (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse topscheidsrechter Björn Kuipers houdt ermee op. De arbiter fluit zijn laatste wedstrijd op 7 augustus in het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. “Het is mooi geweest. Ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen. En wat dat betreft, is er geen mooier moment dan dit”, zegt Kuipers in De Telegraaf.
  [naar artikel]
 43. Koppel wil vrouwenbar openen in Antwerpen: “Er is nood aan een safe space voor vrouwen” (07/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse Kenza en haar Nederlandse vriendin Aranka willen een vrouwenbar openen in Antwerpen. Mannen zullen er wel binnen mogen, maar ze moeten zich aan de regels houden.
  [naar artikel]
 44. Jean-Marie Dedecker rekent op BK mét toeschouwers: “Desnoods stap ik zelf naar de Raad van State” (29/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité nam vandaag geen standpunt in over sport. In theaterhuizen is publiek opnieuw (beperkt) welkom, bij sportwedstrijden tot nader order niet. “Een aberratie”, zegt Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, waar op 8 en 9 januari het BK veldrijden plaatsvindt. “Desnoods stap ik zelf naar de Raad van State.”
  [naar artikel]
 45. Jean-Marie Dedecker rekent op BK mét toeschouwers: “Desnoods stap ik zelf naar de Raad van State” (29/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité nam vandaag geen standpunt in over sport. In theaterhuizen is publiek opnieuw (beperkt) welkom, bij sportwedstrijden tot nader order niet. “Een aberratie”, zegt Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, waar op 8 en 9 januari het BK veldrijden plaatsvindt. “Desnoods stap ik zelf naar de Raad van State.”
  [naar artikel]
 46. Nederlanders trekken massaal naar België om avondklok te ontwijken: “Het krioelt hier van de Nederlanders!” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is zondagavond de avondklok voor het eerst ingegaan. Om 17 uur sluit alles en wordt het sociale leven stilgelegd. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering nam om de stijgende coronacijfers opnieuw in te perken. Maar de Nederlanders trekken dus massaal naar België: “Zolang het nog kan, gaan we hier in België op café.” Verder vinden ze ook dat de nieuwe regels op niks slaan: “Ze doen alsof Covid-19 na 17 uur niet meer bestaat.”
  [naar artikel]
 47. “Het was fout, ik schaam me”: presentator die beerput van Nederlandse ‘Voice’ opende deed vroeger zelf vrouwonvriendelijke uitspraken (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse presentator Tim Hofman biedt nu zelf zijn excuses aan voor vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij in het verleden voor de camera uitte. “Het was fout, ik schaam me daarvoor”, klinkt het. Deze week bracht hij nog het schandaal rond ‘The Voice of Holland’ naar buiten.
  [naar artikel]
 48. Van Ranst: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren” (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei geen lichtpunt in de cijfers. “Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren”, klinkt het in een reactie aan onze redactie. “Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit.”
  [naar artikel]
 49. Vier op de tien hulpverleners worden fysiek bedreigd: “Iemand dreigde ermee in mijn hals te bijten” (28/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  40% van de hulpverleners is minstens één keer bedreigd met een mes of een ander scherp voorwerp. En 65% is het slachtoffer geweest van verbaal geweld. “Ik ben nog maar pas ambulancier en overweeg nu al om ermee te stoppen”, zegt Antwerpenaar Kevin.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.