Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:39 uur

Franse holding koopt Antwerps zonne-energiebedrijf

De Tijd

14/01/2022 - 20:21

20:04 Het Antwerpse zonne-energiebedrijf Ikaros Solar krijgt een nieuwe eigenaar. De Franse private-equitygroep Eurazéo neemt het roer over van zijn sectorgenoot Omnes Capital en de oprichters.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Grootste zonne-energiebedrijf van Europa broedt op groene waterstof-projecten in Portugal (23/12/2021 - Express)
  Zonne-energiebedrijf Lightsource bp gaat samenwerken met het Portugese Dourogas aan een aantal projecten voor de productie van groene waterstof. Dat meldt de zakensite CNBC. In een verklaring donderdag zei Lightsource bp – waarin olie- en gasgigant BP een belang van 50 procent heeft – dat de twee bedrijven door de samenwerking “het potentieel van acht […]
  [naar artikel]
 2. Zonne-energiebedrijf mikt op beursgang (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Engie koopt digitale zonnepanelenspecialist (29/05/2017 - De Tijd)
  14:27 Het moederbedrijf van Electrabel koopt Sungevity International, een bedrijf dat vanop afstand zonne-energie-offertes aanbiedt op basis van satellietbeelden.
  [naar artikel]
 4. Total koopt zich in bij Indiase zonnereus (19/01/2021 - Express)
  Total heeft 2,5 miljard veil voor 20 procent voor de Indiase energiereus Adani Green, ’s werelds grootste ontwikkelaar van zonne-energie. Het is de laatste in een reeks groene investeringen van de Franse oliegigant. De oliereus koopt zich bovendien in op de snel groeiende Indiase energiemarkt. Sinds premier Narendra Modi aankondigde dat hij jaarlijks 450 gigawatt […] The post Total koopt zich in bij Indiase zonnereus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Shell neemt belang in zonne-energiebedrijf VS (15/01/2018 - Metro)
  Shell zet weer een stap op het gebied van zonne-energie. In de Verenigde Staten wordt een belang genomen van 43,83 procent in Silicon Ranch, een ontwikkelaar en beheerder van zonneparken. Met de deal is een bedrag tussen de 193 miljoen en 217 miljoen dollar gemoeid. Hoeveel Shell precies betaalt voor de deelneming hangt nog af van de mate waarin aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ook zijn er afspraken gemaakt die Shell de mogelijkheid geven om zijn belang in Silicon Ranch na 2021 verder op te voeren. Shell rekent erop deze deal ergens in het eerste kwartaal van dit jaar af te ronden. Het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf investeert daarnaast samen met de investeringstak van het Franse energiebedrijf Engie en de Zweedse investeerder Swedfund 20 miljoen dollar in het Indiase bedrijf Husk Power Systems. Dat bouwt ministroomnetwerken in India en Tanzania die aangedreven worden door zonnestroom en biomassa uit de restanten van de rijstplant. Shell investeert de laatste tijd vaker in alternatieve energie. Zo werd eind vorig jaar een investering gemeld in het Nederlandse bedrijf SolarNow, dat met zonne-energiesystemen actief is in Oost-Afrika. bron: Belga  
  [naar artikel]
 6. Holding Alexandre Van Damme koopt voor 105 miljoen euro AB InBev-aandelen (07/11/2016 - Knack)
  Patrinvest, de familiale holding van de AB InBev-families Van Damme en Van der Straten Ponthoz, koopt één miljoen aandelen in de wereldbrouwer voor 105 miljoen euro. Het moet een boodschap van vertrouwen in de brouwer zijn.
  [naar artikel]
 7. Frère-holding GBL investeert in fietsmerk Canyon (15/12/2020 - Express)
  Groep Brussel Lambert (GBL), de holding van de zakenfamilie Frère, koopt een meerderheidsbelang in Canyon, de Duitse producent van topfietsen.... The post Frère-holding GBL investeert in fietsmerk Canyon appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Waterland koopt Nederlands energiebedrijf (03/01/2018 - De Tijd)
  18:04 Het Belgisch-Nederlandse investeringsfonds Waterland koopt volgens Het Financieele Dagblad een tweede Nederlandse energieleverancier.
  [naar artikel]
 9. Franse monsterboete van honderd miljoen euro voor energiebedrijf Engie (22/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse mededingingsautoriteit heeft energiebedrijf Engie een boete opgelegd van 100 miljoen euro voor het misbruiken van zijn dominante
  [naar artikel]
 10. Familie Frère koopt 'ogen van de planeet' (03/02/2020 - De Tijd)
  07:00 NPM, de holding van de familie Frère, legt de hand op de Franse groep CLS. Dat is een van de belangrijkste spelers ter wereld voor de verwerking en analyse van aardobservatiegegevens.
  [naar artikel]
 11. Michelin stapt in Antwerps bandenbedrijf ITC (30/03/2019 - De Tijd)
  12:20 De Franse bandenproducent Michelin koopt de meerderheid van de Wommelgemse firma ITC.
  [naar artikel]
 12. Investeren in kleding en pretparken (10/11/2017 - VRT NWS)
  Elke vrijdag bespreken we op VRT NWS een aandeel binnen de Bel20. Deze week is GBL aan de beurt, de holding bekend van Albert Frère. Wie een aandeel GBL koopt investeert onder meer ook in pretparken en kleding. Financieel econoom Tom Simonts van KBC legt bij Michaël Van Droogenbroeck uit wat de holding nog in petto heeft. 
  [naar artikel]
 13. Holding GBL sluit hoofdstuk Total af (24/04/2019 - De Tijd)
  13:25 Na meer dan twintig jaar heeft de Brusselse holding rond de familie Frère zijn belang in de Franse oliereus Total definitief afgebouwd.
  [naar artikel]
 14. GBL helemaal weg uit Engie (04/05/2017 - De Tijd)
  17:41 De holding GBL is in het eerste kwartaal helemaal uit de Franse energiegroep Engie gestapt. Dat blijkt uit de eerstekwartaalcijfers van de Frère-holding. De intrinsieke waarde per aandeel nam in de ee...
  [naar artikel]
 15. Balta-eigenaar Lone Star koopt chemieverdeler Manuchar (14/01/2022 - De Tijd)
  08:12 Het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star koopt de distributeur van chemicaliën Manuchar. De deal zou de Antwerpse groep waarderen op zo’n 800 miljoen euro. De beurgenoteerde holding Ackermans & van...
  [naar artikel]
 16. Engie koopt site van gascentrale Vilvoorde om er nieuwe centrale te bouwen (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Engie koopt de site en de bestaande gascentrale van Vilvoorde. Dat meldt het energiebedrijf donderdag.
  [naar artikel]
 17. Coucke: 'België moet meer investeren in propere energie' (10/01/2022 - De Tijd)
  16:20 Via zijn holding Alychlo pompt Marc Coucke ruim 20 miljoen euro in het Brusselse groene-energiebedrijf EnergyVision.
  [naar artikel]
 18. Inzetten op zonneschijn: wereldwijd recordcapaciteit aan zonne-energie geïnstalleerd in 2017 (05/04/2018 - VRT NWS)
  In 2017 heeft zonne-energie de investeringen in de energiesector gedomineerd zoals nooit tevoren. Wereldwijd werden er meer nieuwe installaties voor zonne-energie in gebruik genomen dan van welke andere technologie ook. Het grootste deel van de investeringen ging ook naar zonne-energie. Drijvende kracht achter die boom was China. 
  [naar artikel]
 19. D'Ieteren koopt stuk Carglass terug (10/02/2020 - De Tijd)
  18:52 Twee jaar nadat D'Ieteren een deel van Carglass-moeder Belron heeft verkocht, koopt de Brusselse holding een stuk terug.
  [naar artikel]
 20. Na Tupperware en Upperdare nu ook thuisparty’s voor … zonnepanelen. “Dit is hét moment om ze te plaatsen” (04/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vergeet Tupperware-party’s. De Gentse burgercoöperatie EnerGent lanceert een nieuwe trend: de zonne­paneelavond. Consulenten komen aan huis om de gekste vragen te beantwoorden over zonne-energie. Met succes. “Zonne­panelen, kan je dat laten kuisen met diensten­cheques?”
  [naar artikel]
 21. 'GBL aast op Franse gistreus Lesaffre' (28/11/2018 - De Tijd)
  12:52 De holding van Albert Frère voert gesprekken met Lesaffre, een van de grootste gistproducenten ter wereld, om in het kapitaal van de Noord-Franse groep te stappen. Dat meldt althans de Franse krant Le...
  [naar artikel]
 22. Engie koopt site van gascentrale Vilvoorde om er nieuwe centrale te bouwen (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Engie koopt de site en de bestaande gascentrale van Vilvoorde. De bedoeling is om een nieuwe stoom- en gascentrale te bouwen met een capaciteit tot 870 MW, zo meldt het energiebedrijf donderdag. De aanvraag voor een verbinding met het hoogspanningsnet is al ingediend bij Elia, luidt het.
  [naar artikel]
 23. Eneco: "Juli was recordmaand voor zonne-energie" (31/07/2018 - VRT NWS)
  Dat juli een uitzonderlijk zonnige maand was, laat zich ook voelen op de elektriciteitsmarkt. De grootste zonne-energieproducent van ons land Eneco stevent af op een recordproductie aan zonne-energie: 9,4 gigawattuur (GWh).
  [naar artikel]
 24. Electrabel lanceert aanbod zonnepanelen (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Engie Electrabel lanceert een zonnepanelenaanbod voor particulieren, en zet zo zijn schouders onder zonne-energie in ons land. Dat heeft het energiebedrijf dinsdag aangekondigd. De stap kadert in de strategie van het bedrijf om het voortouw te nemen in de transitie naar hernieuwbare en decentrale productie.
  [naar artikel]
 25. Electrabel lanceert aanbod zonnepanelen (23/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Engie Electrabel lanceert een zonnepanelenaanbod voor particulieren, en zet zo zijn schouders onder zonne-energie in ons land. Dat heeft het energiebedrijf dinsdag aangekondigd. De stap kadert in de strategie van het bedrijf om het voortouw te nemen in de transitie naar hernieuwbare en decentrale productie.
  [naar artikel]
 26. Zweedse miljardairs kopen Zeeuwse telecom- en energiebedrijf (06/12/2016 - De Tijd)
  17:03 EQT, het private equityfonds van de familie Wallenberg koopt de retailtak van het noodlijdende Zeeuwse nutsbedrijf Delta.
  [naar artikel]
 27. Kolmont Holding koopt kerkje Kuttekoven: kerk wordt rustpunt voor de 80 inwoners (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kolmont Holding BV verwerft het kerkje van Kuttekoven na een bod van 160.000 euro en een voor de jury “overtuigende” visienota. De kerk zal ‘het huis van 80’ worden, een rustpunt voor de 80 inwoners van Kuttekoven.
  [naar artikel]
 28. Miljoeneneis tegen Gemeentelijke Holding (06/04/2019 - De Morgen)
  Schaarbeek spant binnenkort een rechtszaak aan tegen de Gemeentelijke Holding. De gemeente, die in het kapitaal van de Holding zit maar haar geld in rook ziet opgaan door de Dexiacrisis, eist 22,8 miljoen terug.
  [naar artikel]
 29. Eneco produceert record aan zonne-energie in juli (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eneco, de grootste producent van zonne-energie van België, zal in juli 9,4 GWh (gigawattuur) aan zonne-energie produceren. Dat is een nieuw record. Uiteraard zit de zonnige zomer daar voor veel tussen, maar er kwamen afgelopen jaar ook zonnepanelen bij.
  [naar artikel]
 30. Eneco produceert record aan zonne-energie in juli (31/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Eneco, de grootste producent van zonne-energie van België, zal in juli 9,4 GWh (gigawattuur) aan zonne-energie produceren. Dat is een nieuw record. Uiteraard zit de zonnige zomer daar voor veel tussen, maar er kwamen afgelopen jaar ook zonnepanelen bij.
  [naar artikel]
 31. Zwitserse vrachtvervoerder koopt Antwerps spoorbedrijf (07/03/2019 - De Tijd)
  12:21 Het Zwitserse BLS Cargo koopt Crossrail, de Antwerpse vrachtvervoerder via het spoor. De Zwitsers krijgen zo toegang tot de Antwerpse haven.
  [naar artikel]
 32. Bouwt Frère-holding mee aan de Mexico-muur van Trump? (09/03/2017 - De Redactie)
  De Zwitsers-Franse cementreus LafargeHolcim dingt mee voor contracten van de grootscheepse infrastructuurwerken die de Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd. Eén van die bouwwerken is de muur die Trump wil bouwen langs de grens met Mexico. De Belgische holding GBL is één van de hoofdaandeelhouders van LafargeHolcim.
  [naar artikel]
 33. Kost van zonne-energie daalt aan duizelingwekkend tempo (01/06/2020 - Express)
  De productiekost van zonne-energie is veel sneller gedaald dan experts in het verleden voorspelden. Hoe werd elektriciteit uit fotovoltaïsche cellen... The post Kost van zonne-energie daalt aan duizelingwekkend tempo appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Ineos koopt windenergie uit Belgische Noordzee (12/01/2022 - De Tijd)
  01:55 Het chemiebedrijf Ineos heeft een groot akkoord gesloten met het energiebedrijf Eneco om gedurende tien jaar stroom af te nemen van het windpark Seamade.
  [naar artikel]
 35. Franse boete van honderd miljoen euro voor Engie (22/03/2017 - De Redactie)
  De Franse mededingingsautoriteit heeft energiebedrijf Engie een boete opgelegd van 100 miljoen euro wegens het misbruiken van zijn dominante positie op de Franse markt als voormalig monopolist.
  [naar artikel]
 36. “De zonne-energiesector staat voor een van zijn moeilijkste uitdagingen” (27/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De zonne-energiesector staat voor een van zijn moeilijkste uitdagingen” Volgens een nieuw rapport van energieconsultant Rystad Energy zou de toename van de kosten van zonne-energie, veroorzaakt door de stijging van de grondstofprijzen en de beperkingen in de toeleveringsketen, meer dan de helft van de verwachte zonne-energieproductie op nutsschaal in 2022 kunnen vertragen of zelfs annuleren. Dat bericht de zakensite CNBC. In het rapport van […] Lees dit artikel: “De zonne-energiesector staat voor een van zijn moeilijkste uitdagingen”
  [naar artikel]
 37. Chinezen kopen Dexia-erfstuk (01/09/2017 - De Tijd)
  17:05 De Chinese holding Legend, eigenaar van computermerk Lenovo, koopt de Luxemburgse vermogensbank BIL, een voormalig onderdeel van Dexia.
  [naar artikel]
 38. Sofina naast Cobepa in Duitse logistieke reus (31/08/2016 - De Tijd)
  18:09 De holding van de familie Boël koopt een belang van 20 procent in JF Hillebrand. Cobepa wordt meerderheidsaandeelhouder.
  [naar artikel]
 39. Holding Frère vecht effectentaks aan (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Holding Frère vecht effectentaks aan Bijna zes maanden na de inwerkingtreding van de vernieuwde effectentaks vraagt GBL, de beursgenoteerde holding van de familie Frère, aan het Grondwettelijk Hof een deel van de wet te vernietigen. Dat schrijft De Tijd woensdag. De nieuwe wet voert een jaarlijkse taks van 0,15 procent in op effectenrekeningen met een waarde van meer dan 1 […] Lees dit artikel: Holding Frère vecht effectentaks aan
  [naar artikel]
 40. Blokker draait recordverlies (29/05/2018 - VRT NWS)
  Blokker Holding, de holding boven de gelijknamige winkelketen, heeft vorig jaar een nettoverlies van 344 miljoen euro geleden. Dat is bijna dubbel zoveel als in 2016, meldt de Nederlandse holding. Het gaat om het grootste verlies ooit. Ook dit jaar worden nog rode cijfers verwacht.
  [naar artikel]
 41. Sofina koopt 20 procent in vermogensbeheerder Cambridge Associates (17/05/2018 - De Tijd)
  01:04 Het is niet bekend hoeveel de Boël-holding neerlegt voor het belang van 20 procent in de Amerikaanse investeringsmaatschappij.
  [naar artikel]
 42. Reactor oudste nog werkende Franse kerncentrale afgeschakeld (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim is zaterdag rond 02.00 uur, zoals gepland, losgekoppeld van het nationale elektriciteitsnet. Dat meldt de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF.
  [naar artikel]
 43. Ismaël Ben-Al-Lal: “Zonnepanelen zijn nog altijd een goede investering” (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  To change the future, create it hangt groot in de inkomhal van zonne-energiebedrijf Futech/iLumen in Tessenderlo. Onder het toeziende oog van baas Ismaël Ben-Al-Lal (35), ondernemer en een van Belgiës beste amateur-triatleten, worden hier oplossingen gezocht voor de energie, het wonen en de mobiliteit van de toekomst. En wordt er veel plezier gemaakt, af te leiden aan de zaal vol kickermachines.
  [naar artikel]
 44. ‘Een gamechanger’: start-up ontdekt ‘heilige graal' in toepassing zonne-energie (21/11/2019 - De Morgen)
  Heliogen, een geheimzinnige start-up die gesteund wordt door onder meer Bill Gates, heeft een doorbraak bereikt in de toepassing van zonne-energie. Via de nieuwe technologie zou voldoende hitte opgewekt kunnen worden om cement, staal of glas te maken. Zo zou zonne-energie écht fossiele brandstoffen kunnen vervangen. Dat meldt CNN.
  [naar artikel]
 45. Elektrisch rijden zonder de vrees geen laadpaal te vinden, dat is de belofte van zonne-auto Lightyear One (25/06/2019 - De Morgen)
  Een wagen die rijdt op zonne-energie. Je moet geen klimaatspijbelaar zijn om daar enthousiast over te worden. Het Nederlandse bedrijf Lightyear presenteerde vanochtend het prototype van zijn zonne-auto voor lange afstanden. ‘Ons model kan twijfels over elektrisch rijden wegnemen.’
  [naar artikel]
 46. Tongers bedrijf is eerste dat zonne-energie opslaat (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Tongerse bedrijf InterOffice, gespecialiseerd in de distributie van kantoor- en schoolbenodigdheden, gaat als eerste bedrijf in ons land zijn zelf opgewekte zonne-energie opslaan in batterijen. Het nieuwe batterijsysteem daarvoor werd ontwikkeld door de start-up We Are Smart uit Bilzen. Dankzij dat systeem kan InterOffice het direct verbruik van de eigen zonne-energie opvijzelen van 55 tot 76 procent.
  [naar artikel]
 47. Geheimzinnige start-up ontdekt ‘heilige graal’ in toepassing zonne-energie (21/11/2019 - De Morgen)
  Heliogen, een geheimzinnige start-up die gesteund wordt door onder meer Bill Gates, heeft een doorbraak bereikt in de toepassing van zonne-energie. Via de nieuwe technologie zou voldoende hitte opgewekt kunnen worden om cement, staal of glas te maken. Zo zou zonne-energie écht fossiele brandstoffen kunnen vervangen.
  [naar artikel]
 48. Franse echtgenoot van Belgisch topmodel Jade Foret “torst ruim 200 miljoen euro schulden” (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse mediamagnaat Arnaud Lagardère zit mogelijk in vieze financiële papieren, zo ontdekte zakenkrant Financial Times. De holding van de man...
  [naar artikel]
 49. Topman energiebedrijf boven Essent aangevallen met zwavelzuur (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland is de financieel directeur van energiebedrijf Innogy, het moederbedrijf van de Belgische energieleverancier Essent.be, zondag het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.