Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 January 2022
00:06 uur

Het lockdownfeestje te veel: Britse premier Boris Johnson moet zich bij Queen excuseren voor zoveelste deugnieterij

Het Laatste Nieuws

14/01/2022 - 20:40

De Britse premier Boris Johnson heeft zich vandaag geëxcuseerd voor een van de talrijke feestjes die tijdens de lockdown georganiseerd werden in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat is nochtans niet zijn gewoonte. Tot hiertoe heeft Boris zich altijd gedragen als een schooljongen die het vooral jammer vindt dat zijn deugnieterij aan het licht is gekomen. Maar dit keer moést hij zich wel verontschuldigen, want het was de Queen zelf die op zijn spijtbetuigingen zat te wachten. Een overzicht van zijn uitspattingen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dwarsboomt de Queen de brexitplannen van Boris Johnson? (08/08/2019 - Knack)
  In het Verenigd Koninkrijk wordt druk gespeculeerd over de harde brexitstrategie van Brits premier Boris Johnson. Mogelijks moet zelfs de Britse Queen tussenbeide komen.
  [naar artikel]
 2. Groepje mannen danst aan ambtswoning van premier Johnson verkleed als ... Boris Johnson (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson ligt weeral onder vuur, nadat hij op een lockdownfeestje aanwezig was terwijl het land is lockdown was. Op Facebook circuleert nu een filmpje waarop te zien is hoe een groep mannen, verkleed als Boris Johnson, aan de ambtswoning van de premier staan de dansen. Het filmpje is al meer dan 100.000 keer geliket en meer dan 300.000 keer gedeeld.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson “niet op de hoogte” dat lockdownfeestje tegen de regels was (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag gezegd dat hij niet op de hoogte was dat de lockdownparty in de tuin van Downing Street 10, in mei 2020, verboden was. Volgens de premier zou niemand hem hierover hebben ingelicht. Dat schrijft de Britse omroep BBC dinsdagmiddag.
  [naar artikel]
 4. Britse premier Boris Johnson geeft aanwezigheid op lockdownfeest toe en biedt excuses aan (12/01/2022 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zich in het Britse parlement verontschuldigd voor het illegale tuinfeest tijdens de eerste lockdown in mei 2020. Hij geeft toe dat hij zelf ook aanwezig was. ‘Er zijn dingen die we niet goed gedaan hebben en ik moet hiervoor verantwoordelijkheid opnemen’, zei Johnson.
  [naar artikel]
 5. Boris Johnson stelt gerust: “Queen Elizabeth is in goede vorm” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 95-jarige Britse koningin Elizabeth (95) maakt het goed, zegt de Britse premier Boris Johnson na een gesprek met de vorstin. Hij zei dat tegen de Britse zender Channel 4 tijdens zijn bezoek aan Rome, waar hij voor de G20-top is.
  [naar artikel]
 6. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson: “Verenigd Koninkrijk moet beste land ter wereld worden” (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson heeft om 12.30 uur het Britse Lagerhuis voor het eerst toegesproken als nieuwe Britse premier. Dat verliep erg onrustig: de premier...
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson omringt zich met eurosceptici: 'Sowieso brexit vóór november' (24/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is op Buckingham Palace officieel door de Britse Queen aangesteld als de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij herhaalde dat hij het land tegen ten laatste 31 oktober uit de Europese Unie wil halen, met of zonder akkoord met Brussel. Johnson omringt zich in zijn nieuwe regering meteen met eurosceptici.
  [naar artikel]
 9. Alweer een feestje, alweer verontschuldigingen: het blijft pijnlijke verhalen regenen over Boris Johnson (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson, heeft zich verontschuldigd bij Buckingham Palace voor twee personeelsfeestjes op de vooravond van de begrafenis van de echtgenoot van koningin Elizabeth. Het land was toen niet alleen officieel in de rouw, maar ook in lockdown. Het is het zoveelste in een reeks coronafeestjes waarvoor Johnson zich moest verontschuldigen.
  [naar artikel]
 10. Britse kranten over plannen van premier Johnson: van "verontwaardiging" tot een "Boris-met-lef"  (29/08/2019 - VRT NWS)
  Uiteraard één hoofdpunt in de Britse kranten vanochtend: de zoveelste episode in de brexit-saga met premier Boris Johnson die het parlement wil schorsen tot 14 oktober. Van "verontwaardiging" tot een vechtende "Boris-met-lef", een overzicht in een notendop.
  [naar artikel]
 11. De Queen in twijfel: wat moet ze aan met de vriendin van Boris Johnson? (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst koningin Elizabeth, die hem woensdagmiddag de opdracht gaf...
  [naar artikel]
 12. Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis (06/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen... The post Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Queen's Speech wordt opnieuw dubbeltje op zijn kant voor Johnson (14/10/2019 - Knack)
  Maandag geeft Queen Elizabeth II haar troonrede in het Britse parlement, de zogenaamde Queen's Speech. Een spannend moment voor de regering van premier Boris Johnson, die opnieuw een belangrijke stemming in het Lagerhuis kan verliezen.
  [naar artikel]
 14. Boris Johnson weigert excuses aan te bieden voor vergelijking boerka's met brievenbussen (08/08/2018 - De Morgen)
  Boris Johnson weigert zich te excuseren voor een artikel waarin hij boerka’s heeft vergeleken met brievenbussen en dragers ervan met bankovervallers. Kopstukken binnen de Conservatieve Partij hadden aangedrongen op verontschuldigingen voor de uitspraken, die volgens de Britse premier Theresa May beledigend zijn. 
  [naar artikel]
 15. Premier Boris Johnson wil liefdadigheidsfonds voor financiering van renovatie flat (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson probeert via een liefdadigheidsinstelling de financiering van zijn appartement in Downing Street te bekostigen. Dat bevestigt een woordvoerder in de Britse krant The Mail. Johnson zou zich hebben laten inspireren door een plan van het Witte Huis in Amerika.
  [naar artikel]
 16. “Boris Johnson zal Queen vragen om parlement op te schorten” (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson gaat volgens informatie van de BBC proberen af te dwingen dat het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande Brexit op 31 oktober.
  [naar artikel]
 17. Britse regering vraagt koningin Elizabeth om het parlement op te schorten (28/08/2019 - VRT NWS)
  De Britse regering heeft koningin Elizabeth II gevraagd om op 14 oktober een zogenoemde Queen's Speech te geven. Dat heeft premier Boris Johnson aangekondigd. Op die manier kan de regering verhinderen dat het parlement samenkomt, want vóór zo'n Queen's Speech worden de zittingen van het parlement traditioneel een tijdje geschorst. Premier Boris Johnson wil het parlement schorsen om zo te vermijden dat het de kans krijgt om een no deal-brexit te verhinderen.
  [naar artikel]
 18. Excuses over partygate dreigen Johnson niet te redden (12/01/2022 - De Tijd)
  14:36 De Britse premier Boris Johnson gaat door het stof nadat hij een lockdownfeestje heeft bijgewoond. Hoelang houden de Conservatieven hun brexiticoon nog in het zadel?
  [naar artikel]
 19. Boris Johnson, antipoliticus, provocateur bij uitstek, met ambities voor Britse premierschap (09/07/2018 - VRT NWS)
  Al sinds de Britse premier Theresa May in Downing Street 10 zit, aast Boris Johnson op haar plaats. Daar zijn veel Britten al langer van overtuigd. Komt het er binnenkort van, nu May mogelijk aan een vertrouwensstemming wordt onderworpen? Wordt de man met het hooimijt-kapsel, de antipoliticus, de provocateur bij uitstek de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk? Een portret van Boris Johnson.
  [naar artikel]
 20. Boris Johnson pokert alweer met brexit (07/09/2020 - De Tijd)
  23:10 De Britse premier Boris Johnson dreigt met een harde brexit en het negeren van het scheidingsverdrag met de Europese Unie. Is het een zoveelste staaltje blufpoker over de brexit? Europa lijkt alvast n...
  [naar artikel]
 21. Britse Lagerhuis stemt definitief in met de brexitwet van premier Boris Johnson (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Britse Lagerhuis heeft de Withdrawal Bill Agreement - de wet die het brexitakkoord van premier Boris Johnson moet omzetten in nationale Britse wetgeving - definitief goedgekeurd. Dat gebeurde met 330 stemmen voor, en 231 tegen. De Britten willen op 31 januari uit de EU stappen.
  [naar artikel]
 22. “Niemand heeft mij ingelicht”: Boris Johnson “niet op de hoogte” dat lockdownfeestje tegen de regels was (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag gezegd dat hij niet op de hoogte was dat de lockdownparty in de tuin van Downing Street 10, in mei 2020, verboden was. Volgens de premier zou niemand hem hierover hebben ingelicht. Dat schrijft de Britse omroep BBC.
  [naar artikel]
 23. Boris Johnson: “Niet gelogen tegen Queen over redenen opschorting parlement” (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft vandaag ontkend dat hij de Britse koningin heeft voorgelogen over de redenen van de opschorting van het...
  [naar artikel]
 24. Live - Boris Johnson houdt toespraak voor Britse parlementsleden (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 25. Britse premier Boris Johnson verontschuldigt zich voor geweld in Noord-Ierland in 1971 (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n vijftig jaar nadat tien mensen de dood vonden in Ballymurphy, in het Noord-Ierland-conflict, heeft de Britse premier Boris Johnson zich woensdag in naam van de Britse regering voor de gebeurtenissen verontschuldigd.
  [naar artikel]
 26. Oma en de belhamel: hoe Boris Johnson de Queen verplicht te breken met een heilige stelregel (01/09/2019 - VRT NWS)
  Premier Boris Johnson heeft de Queen gevraagd om het Britse parlement vijf weken op te schorten. Zonder haar formele goedkeuring kan dat namelijk niet. Zo wil hij de brexit doorduwen, zelfs zonder akkoord met de EU. Elk verzet daartegen uit het parlement wordt nu bijzonder moeilijk. Maar zo sleurt hij de Queen tegen haar wil in een diep politiek moeras. Hij verplicht haar te breken met een heilige stelregel: absolute politieke neutraliteit. The Queen is not amused.
  [naar artikel]
 27. Boris Johnson belooft: 'Sowieso brexit vóór november' (24/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is op Buckingham Palace officieel door de Britse Queen aangesteld als de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Meteen daarna herhaalde hij dat het land tegen ten laatste 31 oktober uit de Europese Unie wil halen, met of zonder akkoord met Brussel.
  [naar artikel]
 28. Conservatieve kopstukken willen uit Britse regering als Boris Johnson premier wordt (21/07/2019 - VRT NWS)
  Minister van Financiën Philip Hammond en zijn collega van Justitie David Gauke zullen ontslag nemen als partijgenoot Boris Johnson het dinsdag haalt als opvolger van premier Theresa May. De eis van Johnson dat het land op 31 oktober uit de EU stapt met of zonder overeenkomst, is er voor hen te veel aan.
  [naar artikel]
 29. Boris Johnson “verbergt zich in koelkast” om te ontsnappen aan interview (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zich vanmorgen snel uit de voeten gemaakt toen de producer van het Britse ontbijtprogramma ‘Good Morning...
  [naar artikel]
 30. Wat als Britse premier Boris Johnson buiten strijd raakt? “Er is geen Plan B” (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat moet er gebeuren als de Britse eerste minister Boris Johnson (55) het land niet langer kan leiden? Het is een vraag die heel wat Britten...
  [naar artikel]
 31. Hoe reageren Britten op zoveelste schandaal rond premier Johnson? En kan hij ook dit overleven? (11/01/2022 - VRT NWS)
  Boris Johnson doet het weer: de Britse premier komt voor de zoveelste keer op rij in opspraak over illegale feestjes en werkborrels in zijn ambtswoning tijdens de lockdown in 2020. Volgens de nieuwste berichten nodigde zijn secretaris honderd mensen uit voor een bijeenkomst in zijn tuin, en waren ook Johnson en zijn vrouw bij die borrel aanwezig. Hoe reageert de eerste minister op de geruchten? En wat blijft er nog van zijn imago over?
  [naar artikel]
 32. Toestand van Britse premier Boris Johnson is “stabiel” (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De toestand van de Britse premier Boris Johnson is stabiel, na zijn derde nacht op intensieve zorgen in een Londens ziekenhuis. Dat heeft minister van Cultuur Oliver Dowden donderdag aan de BBC gezegd. Johnson stelt het redelijk goed, aldus Dowden. Woensdagavond meldde een regeringswoordvoerder al dat Johnson erop vooruit gaat, maar dat hij nog op intensieve moet blijven.
  [naar artikel]
 33. Britse premier Boris Johnson aan het werk: lockdown afzwakken nog niet aan de orde (27/04/2020 - VRT NWS)
  In Londen heeft de Britse premier Boris Johnson het publiek voor het eerst toegesproken sinds hij besmet raakte met het coronavirus. Johnson blaakte van energie en vertrouwen, maar waarschuwde de Britten dat het nog te vroeg is om de sociale en economische beperkingen op te heffen.
  [naar artikel]
 34. Britse premier Boris Johnson vraagt verkiezingen op 12 december, brexit wordt uitgesteld (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil dat er vervroegde parlementsverkiezingen komen op 12 december. Dat heeft hij zojuist aangekondigd. Johnson...
  [naar artikel]
 35. E-mail met uitnodiging voor feestje brengt Boris Johnson opnieuw in verlegenheid: “Bring your own booze!” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Te midden van een nationale lockdown stuurde de assistent van de Britse premier Boris Johnson naar ruim honderd personeelsleden een uitnodiging om in de tuin “te genieten van het mooie weer”. Het is het eerste bewijs voor zo’n lockdownfeestje in de hoogste regionen van de Britse politiek. Dat meldt ‘ITV News’.
  [naar artikel]
 36. Britse premier Boris Johnson gaat overstag voor coronadreiging: "Britse bevolking moet minstens drie weken thuisblijven" (24/03/2020 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond strenge maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen moet er minstens 3 weken thuis blijven, de meeste winkels in het land gaan dicht.
  [naar artikel]
 37. Britse kranten koppen: “Boris is de controle kwijt”, “Johnson vernederd” en “Over naar jullie, Britten” (04/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe dag, een nieuwe wending in de Brexit. Voor premier Boris Johnson werd dinsdag er één om snel te vergeten. De Britse kranten maken woensdag dan ook duidelijk dat de premier moeilijke dagen te wachten staan. “Vernedering voor Johnson”, titelt The Guardian bijvoorbeeld. Mirror houdt het op “Boris is de controle kwijt.” De teneur in veel kranten is ook dat het nu aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk is om een oplossing te forceren.
  [naar artikel]
 38. Britse kranten koppen: “Boris is de controle kwijt”, “Johnson vernederd” en “Over naar jullie, Britten” (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe dag, een nieuwe wending in de Brexit. Voor premier Boris Johnson werd dinsdag er één om snel te vergeten. De Britse kranten maken woensdag dan ook duidelijk dat de premier moeilijke dagen te wachten staan. “Vernedering voor Johnson”, titelt The Guardian bijvoorbeeld. Mirror houdt het op “Boris is de controle kwijt.” De teneur in veel kranten is ook dat het nu aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk is om een oplossing te forceren.
  [naar artikel]
 39. Een nieuw jaar, een nieuw schandaal: Boris Johnson opnieuw onder vuur voor overtreden eigen coronaregels (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson is niet in quarantaine gegaan na een hoogrisicocontact. Dat meldt de krant The Mirror. Voor Johnson is het het zoveelste schandaal, de premier lag al vaker onder vuur voor overtredingen van de coronaregels die zijn eigen regering oplegde.
  [naar artikel]
 40. Een nieuw jaar, een nieuw schandaal: Boris Johnson opnieuw onder vuur voor overtreden eigen coronaregels (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse premier Boris Johnson is niet in quarantaine gegaan na een hoogrisicocontact. Dat meldt de krant The Mirror. Voor Johnson is het het zoveelste schandaal, de premier lag al vaker onder vuur voor overtredingen van de coronaregels die zijn eigen regering oplegde.
  [naar artikel]
 41. "Britse premier Boris Johnson trouwt in juli volgend jaar" (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn verloofde Carrie Symonds hebben huwelijksuitnodigingen voor 30 juli 2022 gestuurd naar familie en vrienden. Dat meldt de Britse krant The Sun. Johnson en Symonds verloofden zich in 2019, maar moesten vanwege de coronapandemie hun huwelijksplannen uitstellen. Waar ze elkaar het ja-woord geven, blijft volgens de Britse krant een goed bewaard geheim.
  [naar artikel]
 42. Britse premier Boris Johnson opnieuw vader geworden (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie Symonds hebben de geboorte aangekondigd van hun twee kindje. Het is een meisje.
  [naar artikel]
 43. Britse premier Boris Johnson (55) overgebracht naar intensieve zorgen (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de Britse premier Boris Johnson, die sinds zondag in het ziekenhuis ligt na aanhoudende klachten ten gevolge van het coronavirus,...
  [naar artikel]
 44. Britse premier Boris Johnson (55) overgebracht naar intensieve zorg (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de Britse premier Boris Johnson, die sinds zondag in het ziekenhuis ligt na aanhoudende klachten ten gevolge van het coronavirus,...
  [naar artikel]
 45. Britse premier Boris Johnson trouwt met Carrie Symonds, en dat met enige verbazing in een katholieke kathedraal (30/05/2021 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn kersverse echtgenote Carry Symonds hebben nu ook een huwelijksfoto vrijgegeven. Eerder op de dag bevestigde Johnsons kabinet dat de premier voor een derde keer was getrouwd. De Britse sensatiepers was hen voor geweest.
  [naar artikel]
 46. Britse premier Boris Johnson besmet met corona (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 47. Britse kranten opnieuw vernietigend over Boris Johnson: “De slechtste premier (sinds de vorige)” (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson leed woensdagavond twee zware nederlagen in het Britse Lagerhuis: de Britse premier moest er eerst een wet slikken die een ‘no deal’-Brexit onmogelijk maakt, en vervolgens zien hoe hij geen nieuwe verkiezingen kon uitschrijven. De Britse kranten zijn dan ook vernietigend voor Johnson, al deelt ook oppositieleider Jeremy Corbyn in de klappen.
  [naar artikel]
 48. Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out (13/04/2020 - Express)
  De Britse eerste minister Boris Johnson, die afgelopen weekend uit het ziekenhuis ontslagen werd, zal nog meerdere weken moeten herstellen... The post Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Britse premier Boris Johnson wordt opnieuw vader (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn echtgenote Carrie Symonds verwachten een tweede kind samen. Het koppel heeft al een zoontje, Wilfred.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.