Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:10 uur

Vietnamese transmigrant die in oplegger terugkeerde uit Verenigd Koninkrijk aangetroffen in Roeselare

Het Belang van Limburg

14/01/2022 - 20:52

Op een bedrijventerrein in Roeselare is donderdag een 19-jarige Vietnamees aangetroffen in een lege oplegger. Opvallend genoeg was de transmigrant al enkele maanden in het Verenigd Koninkrijk geweest, maar besloot hij als verstekeling terug te keren naar het Europese vasteland. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Transmigrant verstopt in gekoelde oplegger (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een vrachtwagenchauffeur trof vrijdag om 8.30 uur op de Siemenslaan in Lanklaar een transmigrant aan in zijn gekoelde oplegger. De politie kwam ter plaatse en nam de illegale man mee. Zijn situatie wordt nu verder onderzocht.
  [naar artikel]
 2. Uitzonderlijk: man uit Roeselare wordt ereburger van het Verenigd Koninkrijk (06/03/2020 - VRT NWS)
  Erwin Ureel uit Roeselare en 2 andere West-Vlamingen worden binnenkort ereburger in het Verenigd Koninkrijk. Ze krijgen daarvoor een "Member of the British Empire"-medaille. Het is zeldzaam dat niet-Britten zo'n titel krijgen.
  [naar artikel]
 3. Elf Eritrese transmigranten aangetroffen in oplegger in Sint-Truiden (26/10/2019 - Metro)
  In een oplegger van een vrachtwagen zijn vanochtend in Sint-Truiden elf transmigranten aangetroffen. Ze zouden van Eritrea afkomstig zijn. Mogelijk gaat het om drie gezinnen. Dat liet het parket van Limburg vandaag aan Belga weten. Het ging om volwassen mannen en vrouwen en enkele kinderen. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid. De Roemeense vrachtwagenchauffeur is voor verhoor gearresteerd. “De elf personen zijn naar het commissariaat overgebracht. Zij zijn niet gearresteerd. Het verhoren van de Roemeense chauffeur kan wel enige tijd in beslag nemen. De vrachtwagenbestuurder was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk hoe ze hier geraakt zijn,” vertelt Anja De Schutter, persmagistraat van het Limburgse parket. bron: Belga Het bericht Elf Eritrese transmigranten aangetroffen in oplegger in Sint-Truiden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere (10/09/2018 - Metro)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is gisterenavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen. Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de E40 richting Frankrijk. De transmigrant kwam van de snelwegparking en probeerde de snelweg over te steken. Een Tsjechische bestuurder kon de overstekende transmigrant niet meer ontwijken. Door die aanrijding kwam het ook nog tot een botsing met een wagen met een Franse nummerplaat. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op. De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Bij een gelijkaardig ongeval kwam in januari in Jabbeke ook al een transmigrant om het leven. Bron: Belga   Het bericht Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere (10/09/2018 - Metro)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is gisterenavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen. Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de E40 richting Frankrijk. De transmigrant kwam van de snelwegparking en probeerde de snelweg over te steken. Een Tsjechische bestuurder kon de overstekende transmigrant niet meer ontwijken. Door die aanrijding kwam het ook nog tot een botsing met een wagen met een Franse nummerplaat. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op. De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Bij een gelijkaardig ongeval kwam in januari in Jabbeke ook al een transmigrant om het leven. bron: Belga Het bericht Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Vietnamese politie start onderzoek naar mensensmokkel (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Centraal-Vietnamese politie heeft een onderzoek naar mensensmokkel gestart in provincie Ha Tinh, waar tien gezinnen hun kinderen als vermist opgegeven hebben, melden de Vietnamese staatsmedia donderdag. Het onderzoek komt er na de ontdekking van 39 lichamen in een vrachtwagencontainer in het Verenigd Koninkrijk, die het land binnenkwam via Zeebrugge.
  [naar artikel]
 7. Het verhaal van transmigrant Salbaana: “Ik ben blij dat ik mijn geluk met jou kan delen, ik ben in het VK" (22/10/2018 - VRT NWS)
  Na maandenlang proberen is Salbaana uit Ethiopië erin geslaagd om verstopt in een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Dit is het verhaal van een transmigrant die meer dan een jaar tussen Calais en Brussel doolde. Tientallen keren werd hij gevat en uit de laadruimte van een vrachtwagen gehaald. Maar uiteindelijk reed er toch eentje door, tot in Londen.
  [naar artikel]
 8. 39 doden in koelwagen: Vietnamese families moeten zelf voor kosten opdraaien om lichamen te repatriëren (19/11/2019 - VRT NWS)
  De families van de 39 overleden Vietnamezen, die zijn aangetroffen in een koelwagen in het Verenigd Koninkrijk, zullen zelf voor de kosten van de repatriëring moeten opdraaien. Daarvoor kunnen ze wel een goedkopere lening aangaan bij de Vietnamese regering. Veel families kunnen de kosten van de repatriëring niet betalen.
  [naar artikel]
 9. Dronken bestuurder rijdt fietsende transmigrant dood (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  snellegemIn de nacht van vrijdag op zaterdag is in het West-Vlaamse Snellegem, bij Jabbeke, een Vietnamese transmigrant aangereden door een beschonken bestuurder. Het slachtoffer, Nguyen Vy, overleefde de aanrijding niet. Chauffeur M.M. uit Jabbeke is aangehouden. 
  [naar artikel]
 10. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 11. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 12. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 13. Drama met koelwagen: twee jonge Vietnamezen in de cel na uitlevering door Verenigd Koninkrijk (21/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de zaak van de 39 dode Vietnamese migranten in een koelwagen heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van twee jonge Vietnamezen met een maand verlengd. De verdachten werden opgepakt in het Verenigd Koninkrijk en aan België uitgeleverd. Allebei beweerden ze tevergeefs nog minderjarig te zijn.
  [naar artikel]
 14. Dronken man die transmigrant doodreed en vluchtmisdrijf pleegde komt weg met milde straf (04/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse politierechter heeft een 30-jarige man uit Jabbeke veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan een maand effectief, voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. M.M. reed in dronken toestand een Vietnamese transmigrant aan. Hij kreeg ook twee jaar rijverbod en een jaar alcoholslot opgelegd.
  [naar artikel]
 15. Britse justitie veroordeelt twee mannen voor doodslag van 39 Vietnamese migranten in koelcontainer in Essex (21/12/2020 - De Morgen)
  Eamonn Harrison en Gheorghe Nica werden door een Britse rechtbank allebei veroordeeld voor doodslag op 39 Vietnamese migranten die zich in een koelwagen richting het Verenigd Koninkrijk bevonden.
  [naar artikel]
 16. Schokgolf door het Verenigd Koninkrijk na 39 doden in vrachtwagen, maar het is niet de eerste keer  (24/10/2019 - VRT NWS)
  Na de ontdekking van de 39 lichamen in de oplegger van een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk, trekt een schokgolf door het land. Toch is het niet de eerste keer dat een incident van deze schaal plaatsvindt. De afgelopen jaren zijn verschillende migranten en vluchtelingen gestorven in een auto of vrachtwagen. Hier vindt u een overzicht van de opmerkelijkste zaken.
  [naar artikel]
 17. Vierentwintigtal Vietnamese families op zoek naar vermiste kinderen (28/10/2019 - Metro)
  Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in een koelcontainer in het Britse graafschap Essex. Dat melden de Vietnamese publieke media. De lokale krant VnExpress meldt dat 24 families op zoek zijn naar hun kinderen. Tien zijn vermist in Ha Tinh en veertien in Nghe An, twee centrale provincies van het land in het zuidoosten van Azië. Eerder werd gemeld dat de slachtoffers Chinezen zouden zijn. Nghe An is een van de armste regio’s van het land en een draaischijf van mensenhandel. Zaterdag kondigde premier Nguyen Xuan Phuc een onderzoek aan naar mensenhandel. Ieder jaar zijn honderden Vietnamezen het slachtoffer van mensenhandel naar het Verenigd Koninkrijk, zegt Ecpat, een ngo die zich inzet tegen de seksuele uitbuiting van kinderen. bron: Belga Het bericht Vierentwintigtal Vietnamese families op zoek naar vermiste kinderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Tot 27 jaar cel voor dood van 39 Vietnamese migranten in koelwagen in Engeland (22/01/2021 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk zijn 4 mannen tot straffen van 13 tot 27 jaar cel veroordeeld voor de dood van 39 Vietnamese migranten. De migranten werden in oktober 2019 dood teruggevonden in een koelcontainer in het Britse graafschap Essex. Onder de veroordeelden zijn een vrachtwagenchauffeur en een mensensmokkelaar die het transport organiseerde.
  [naar artikel]
 19. EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk (14/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk EU-burgers die het Verenigd Koninkrijk (VK) willen bezoeken, riskeren opsluiting in detentiecentrum van de Britse overheid. Er is vooral ongerustheid bij gezinnen die bezoek krijgen van Europese familieleden, zo blijkt uit verslagen die aan The Guardian zijn verstrekt. De geringste verdenking dat iemand het Verenigd Koninkrijk binnenkomt om er te werken, zou vaak voldoende zijn […] Lees dit artikel: EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk
  [naar artikel]
 20. Bestuurder onder invloed reed transmigrant aan in Jabbeke (18/08/2018 - Metro)
  Een 19-jarige transmigrant is afgelopen nacht overleden nadat hij werd aangereden op de Gistelsesteenweg in Jabbeke. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later opgepakt worden. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man legde een positieve ademtest af. Een man van 19 van Vietnamese origine werd vrijdagnacht aangetroffen op de Gistelsesteenweg. De hulpdiensten werden verwittigd, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. De wagen die de jongeman had aangereden, was na het ongeval gevlucht. Maar de bestuurder, een 30-jarige man uit Jabbeke, had vijfhonderd meter verder een nieuw ongeval. Het slachtoffer van het tweede ongeval achtervolgde de bestuurder tot hij stopte, en de politie kon de man uiteindelijk arresteren. De dertiger legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Het is nu aan de onderzoeksrechter om te beslissen of de man aangehouden blijft. bron: Belga Het bericht Bestuurder onder invloed reed transmigrant aan in Jabbeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Eerste lichamen van in koelwagen aangetroffen Vietnamese migranten gerepatrieerd (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste lichamen van de Vietnamese migranten die eind oktober dood in een koelwagen nabij Londen werden aangetroffen, zijn deze ochtend naar...
  [naar artikel]
 22. Transmigrant (19) overleden in Jabbeke na ongeval met vluchtmisdrijf, bestuurder blijft aangehouden (18/08/2018 - De Standaard)
  Een 19-jarige transmigrant van Vietnamese origine is vrijdagnacht overleden nadat hij werd aangereden op de Gistelsesteenweg in Jabbeke. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later opgepakt worden, nadat hij een tweede ongeval had veroorzaakt. Hij blijft aangehouden.
  [naar artikel]
 23. Verenigd Koninkrijk stapt uit Erasmusprogramma (25/12/2020 - Express)
  Door de brexit zal het Verenigd Koninkrijk ook uit het Erasmusprogramma stappen. Het zal dus niet meer mogelijk zijn om... The post Verenigd Koninkrijk stapt uit Erasmusprogramma appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Verenigd Koninkrijk meldt 633 nieuwe besmettingen met omikronvariant (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft zaterdag 633 nieuwe besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus geregistreerd. Daarmee stijgt het totale aantal gevallen naar 1.898. Het is de grootste stijging binnen 24 uur tot nu toe voor het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 25. Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant” (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
  [naar artikel]
 26. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Metro)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 19-jarige transmigrant kwam vrijdagnacht om het leven nadat hij werd aangereden in Jabbeke. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later opgepakt worden nadat hij 500 meter verder een tweede ongeval had veroorzaakt. De dertiger legde na het ongeval een positieve ademtest af. De onderzoeksrechter heeft vandaag beslist dat de man voorlopig aangehouden blijft terwijl het onderzoek loopt. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje transmigranten die eerder al in Noord-Frankrijk verbleven. Het parket vermoedt dat het groepje vanuit ons land naar Groot-Brittannië wil reizen. bron: Belga Het bericht Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Besmettingscijfers blijven dalen in het Verenigd Koninkrijk (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl bij ons en in Nederland de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan, is de afgelopen week het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk gedaald. Cijfers van de Office for National Statistics (ONS) tonen een daling in alle vier landen van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de daling blijft de besmettingsgraad wel aan de hoge kant, zeker in Engeland en Wales.
  [naar artikel]
 28. Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal Brexit-onderhandelaar David Frost wil een compleet nieuwe overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over Noord-Ierland. Dat maakt hij bekend op een lezing op de Britse Ambassade in Lissabon. Later vandaag zal de Europese Unie ook zijn voorstel voor een nieuw handelsakkoord bekend maken. Het Verenigd Koninkrijk is het niet eens met de […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal
  [naar artikel]
 29. Op de valreep: Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken een handelsakkoord, ontdek hier wat is overeengekomen (24/12/2020 - VRT NWS)
  Het is gebeurd: 4,5 jaar na het brexitreferendum zijn de Europese Commissie en de Britse regering erin geslaagd om een akkoord te bereiken over de toekomstige handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Op het nippertje, want op 1 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese markt. Dankzij het akkoord wordt vermeden dat er een harde brexit komt, een chaotische split waarbij er plots handelsbarrières zouden ontstaan tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 30. Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt Nergens in Europa hoeft de gebruiker van digitale diensten meer voor cybercriminaliteit te vrezen dan in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een rapport van consulent Detica, waarbij werd vastgesteld dat het Verenigd Koninkrijk door cybercriminaliteit jaarlijks 27 miljard pond verliezen lijdt. De Britse ondernemingen blijken van deze online misdrijven het grootste slachtoffers te zijn. […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt
  [naar artikel]
 31. Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn hoogste dagelijkse coronavirusgevallen sinds eind februari geregistreerd. De Delta-variant, die voor het eerst in India werd ontdekt, is zich wijd over het land aan het verspreiden. Dat bericht Euronews. Uit regeringscijfers bleek woensdag dat het Verenigd Koninkrijk 7.540 nieuwe besmettingen registreerde, de grootste dagelijkse stijging sinds 26 februari. Het begin […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf
  [naar artikel]
 32. Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk (13/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk Er lijkt schot te zitten in een oplossing voor het visserijconflict tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn 23 extra visvergunningen afgegeven, waarvan 18 door het VK. Het eiland Jersey dat vlak bij de Franse kust ligt, maar Brits is, gaf er nog vijf. “Deze beslissing is een belangrijke stap in een […] Lees dit artikel: Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk
  [naar artikel]
 33. Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen (14/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen De gezondheidssituatie in het Verenigd Koninkrijk verslechtert. Zozeer zelfs dat de ministers hebben besloten de laatste fase van de geplande versoepelingen, aanvankelijk gepland voor 21 juni, nog eens met vier weken uit te stellen. De pandemie is nog steeds aanwezig in het Verenigd Koninkrijk. En dit verstoort de plannen van de Britse premier voor een […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen
  [naar artikel]
 34. Ook Frankrijk sluit grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant” (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het inreisverbod geldt vanaf middernacht en zal voorlopig 24 uur duren. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
  [naar artikel]
 35. 24 Vietnamese families vrezen dat hun kinderen bij slachtoffers in koelcontainer waren (28/10/2019 - De Morgen)
  Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in een koelcontainer in het Britse graafschap Essex. Dat melden de Vietnamese publieke media.
  [naar artikel]
 36. Doden in vrachtwagen Essex – Politie Essex pakt 36-jarige man op in verband met dood van 39 Vietnamese migranten (26/11/2019 - Metro)
  De politie van Essex heeft een 36-jarige man opgepakt in verband met de dood van 39 Vietnamese migranten van wie de lichamen vorige maand in een koelcontainer nabij Londen werden aangetroffen. De man, die afkomstig is van het dorp Purfleet in Essex, werd maandagochtend gearresteerd “op verdenking van doodslag, samenzwering met het oog op mensenhandel en het faciliteren van illegale immigratie”, aldus de politie. Hij zit in hechtenis voor verhoor. Eerder pleitte al een 25-jarige Noord-Ierse bestuurder van het koeltransport schuldig aan samenzwering voor hulp bij illegale immigratie tussen 1 mei 2018 en 24 oktober 2019. De man bestuurde de vrachtwagen met de koelcontainer nadat de oplegger het Kanaal had overgestoken vanuit Zeebrugge. De lichamen van de 39 Vietnamezen werden op 23 oktober aangetroffen in Grays nabij Londen. Het betrof 31 mannen en acht vrouwen, de jongste waren twee vijftienjarige jongens. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Politie Essex pakt 36-jarige man op in verband met dood van 39 Vietnamese migranten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Ook België legt vluchten naar Verenigd Koninkrijk stil (20/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na Nederland legt ook ons land het vliegverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk stil. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in De Zevende Dag op één. In delen van het Verenigd Koninkrijk waart een nieuwe variant van het coronavirus rond die tot 70 procent besmettellijker is dan de gekende variant.
  [naar artikel]
 38. Oplegger met drugsafval in Overpelt is derde in drie dagen (14/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  OverpeltVoor de derde dag op rij is de politie vrijdagochtend in het noorden van Limburg op een indrukwekkende hoeveelheid drugsafval in een achtergelaten oplegger gestoten. Op het industrieterrein in Overpelt werd 15.000 liter chemicaliën aangetroffen in een oplegger van een Nederlands koeriersbedrijf. Opgeteld bij de eerdere vondsten in Lommel en Neerpelt komt de hoeveelheid drugsafval op bijna 45.000 liter, een absoluut record.
  [naar artikel]
 39. Tweede gestolen oplegger met drugsafval gevonden in Neerpelt (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de afrit van de N74 naar Grote Heide in Neerpelt is deze ochtend opnieuw een oplegger met vaten met drugsafval aangetroffen. Gisteren werd al...
  [naar artikel]
 40. De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten Frankrijk dreigt ermee zijn havens te blokkeren voor Britse vissers als er geen akkoord komt met het Verenigd Koninkrijk deze week. Dat meldt de Associated Press. Het is de zoveelste episode in de visserssaga die het VK en Frankrijk sinds de brexit teistert. Ruzie om visvergunningen Het botert niet tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. […] Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten
  [naar artikel]
 41. Alweer verdachte oplegger ontdekt in Limburg, vermoedelijk gevuld met drugsafval (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde keer op rij is er in Noord-Limburg een oplegger geladen met vaten met een verdachte inhoud aangetroffen. De vondst gebeurde nu aan de...
  [naar artikel]
 42. Alweer verdachte oplegger vermoedelijk gevuld met drugsafval ontdekt in Limburg (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde keer op rij is er in Noord-Limburg een oplegger geladen met vaten met een verdachte inhoud aangetroffen. De vondst gebeurde nu aan de...
  [naar artikel]
 43. Transmigrant bevrijd uit lading metaalafval (30/01/2018 - Metro)
  In een container met metaalafval is deze ochtend in Veurne een vluchteling uit Eritrea aangetroffen. Dat meldt de politie van de zone Spoorkin. De jongeman sloeg zelf alarm toen begonnen werd met het samenpersen van het metaal. De transmigrant had zich in de nacht van maandag op dinsdag op een parking in Frankrijk verstopt in een container met metaalafval. Toen de container in Veurne aankwam, begon men het schroot samen te persen. De jonge vluchteling raakte in paniek en begon op de wanden van de container te bonken. Op die manier kon hij de werklui alarmeren. De Eritreeër werd uit zijn hachelijke situatie bevrijd en liep geen verwondingen op. Afgelopen weekend werden in Veurne al tien Iraakse vluchtelingen ontdekt in een vrachtwagen met karton. Volgens de politie van de zone Spoorkin werd een drama slechts nipt vermeden. “De politie stelt opnieuw vast welke levensbedreigende risico’s transmigranten bereid zijn te nemen om in het Verenigd Koninkrijk te geraken”, aldus korpschef Devid Camerlynck. bron: Belga
  [naar artikel]
 44. Nieuwe virusvariant veroorzaakt nervositeit: Nederland weigert passagiersvluchten vanuit Verenigd Koninkrijk (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is waarschijnlijk ook vastgesteld in Nederland. Om verdere verspreiding van de nieuwe variant te voorkomen is bij onze noorderburen een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het vliegverbod is sinds 6 uur deze ochtend van kracht en geldt tot 1 januari.
  [naar artikel]
 45. Philips denkt aan vertrek uit Verenigd Koninkrijk bij harde brexit (08/07/2018 - Knack)
  Philips verplaatst mogelijk zijn productie uit het Verenigd Koninkrijk als het tot een zogeheten harde brexit komt. Dat heeft topman Frans van Houten van het Nederlandse medische technologiebedrijf verklaard. Philips heeft zo'n 1.500 werknemers in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 46. Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’ (23/04/2021 - Express)
  Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft ook in Noord-Ierland voor grote commotie gezorgd. De brexit heeft de spanningen in de volatiele regio opnieuw hoger doen oplopen. Weinigen verwachten dat Noord-Ierland over een kwarteeuw nog altijd een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk zal zijn. Dat blijkt uit een rapport van het […] Lees dit artikel: Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’
  [naar artikel]
 47. Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden (14/01/2020 - Express)
  Om gokverslavingen tegen te gaan, mogen gokkers in het Verenigd Koninkrijk voortaan geen kredietkaarten meer gebruiken om weddenschappen te plaatsen. In het Verenigd Koninkrijk is gokken een echte industrie. Er zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam in de sector, die in 2018 meer dan 14,4 miljard pond (16,8 miljard euro) aan winsten uitkeerde. Het land […] The post Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Het Verenigd Koninkrijk telt bijna 40.000 nieuwe vastgoedmiljonairs sinds vorig jaar (31/01/2021 - Express)
  Het aantal vastgoedmiljonairs in het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar toegenomen met bijna 40.000. Zo’n 32.000 van die eigendommen bevinden zich buiten Londen. In totaal telt het Verenigd Koninkrijk 563.240 woningen die meer waard zijn dan 1 miljoen pond (of 1.130.000 euro). Dat leert een onderzoek van het vastgoedagentschap Savills. Het is de eerste keer […] The post Het Verenigd Koninkrijk telt bijna 40.000 nieuwe vastgoedmiljonairs sinds vorig jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Vanaf 1 oktober is een internationaal paspoort verplicht wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk reist (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 oktober 2021 zal een internationaal paspoort nodig zijn om te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Een gewone (Belgische) identiteitskaart volstaat dan niet meer om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.