Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:27 uur

Nederland heft lockdown grotendeels op: winkels mogen weer open (maar horeca blijft voorlopig wel gesloten)

Het Belang van Limburg

14/01/2022 - 20:52

De Nederlandse lockdown wordt grotendeels opgeheven. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdagavond bekendgemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lockdown in Nederland deels ten einde: winkels en kappers weer open, horeca en cultuur blijven dicht (14/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De lockdown in Nederland is vanaf zaterdag gedeeltelijk ten einde. Winkels, kappers en sportscholen mogen onder voorwaarden weer open, maar de horeca en de cultuursector blijven op slot.
  [naar artikel]
 2. Frankrijk heft lockdown op (15/06/2020 - Express)
  Alle cafés, restaurants en winkels in Frankrijk mogen opnieuw open, scholen blijven nog een week gesloten. Dat kondigde president Emmanuel... The post Frankrijk heft lockdown op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Winkels, kapsalons en fitnesscentra vanaf vandaag weer open in Nederland (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niet-essentiële winkels, kapsalons en fitnesscentra mogen na vier weken verplichte sluiting door een lockdown weer open in Nederland. Winkels moeten de komende tijd wel om 17 uur hun deuren weer sluiten en klanten moeten ook nog altijd 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Er mag ook maar een beperkt aantal mensen naar binnen.
  [naar artikel]
 4. Nederland laat lockdown los: versoepelingen vanaf zaterdagochtend, maar horeca blijft er dicht (14/01/2022 - Express)
  De Nederlandse overheid heeft beslist om de coronamaatregelen terug te versoepelen. Vanaf zaterdagochtend mogen niet-essentiële winkels, kappers en scholen weer open. De horeca en de cultuursector moeten nog dicht blijven. In Nederlandse huishoudens zal men een algemene zucht van opluchting gelaten hebben vrijdagavond. Premier Mark Rutte en pasbenoemd minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kondigden namelijk […]
  [naar artikel]
 5. Nederland versoepelt alweer, ‘maar blijf als Belg vooral weg’ (19/11/2020 - De Morgen)
  Onze noorderburen mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondmasker is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?
  [naar artikel]
 6. Lessen afgelast, horeca dicht, evenementen afgelast: België grotendeels in lockdown (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Nationaal Rampenplan is van kracht. Om het coronavirus in te dijken gaan de scholen grotendeels dicht, horeca blijft gesloten, en alle evenementen worden afgelast. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist.
  [naar artikel]
 7. Lessen afgelast, horeca dicht, evenementen afgelast: België gaat grotendeels in lockdown (12/03/2020 - De Standaard)
  Het Nationaal Rampenplan is van kracht. Om het coronavirus in te dijken gaan de scholen grotendeels dicht, horeca blijft gesloten, en alle evenementen worden afgelast. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist.
  [naar artikel]
 8. Nederland versoepelt coronaregels, maar Antwerpen blijft populaire uitwijkplaats: “Ook na de lockdown zullen we blijven komen” (16/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op 18 december 2021 werd in Nederland een strenge lockdown ingevoerd. Als gevolg zochten onze noorderburen massaal hun heil in Antwerpen, een gegeven dat de lokale middenstand geen windeieren legde. Zaterdag werden de maatregelen opnieuw versoepeld. Zo mogen onder meer kledingwinkels er opnieuw de deuren openen. Maar de horeca blijft voorlopig dicht. Heeft dat een impact op de toestroom van Nederlandse bezoekers? We namen zondag een kijkje in de Antwerpse binnenstad.
  [naar artikel]
 9. Veel Nederlandse horecazaken toch open uit protest tegen aanhoudende maatregelen (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend.
  [naar artikel]
 10. Hoe pakt horeca in Nederland de heropening maandag aan? “Moeilijk te voorspellen of het een stormloop wordt, maar ook Belgen zullen willen profiteren” (29/05/2020 - VRT NWS)
  Wanneer de horeca in België weer kan heropenen, blijft voorlopig een vraagteken. In Nederland daarentegen gaan cafés en restaurants weer open op Pinkstermaandag om 12 uur, volgende week dus. Hoe pakken onze noorderburen dat aan? Bern Opdenacker, journalist bij regionale radio- en televisieomroep L1 in Nederlands Limburg, blikt vooruit op komende maandag.
  [naar artikel]
 11. Nederland versoepelt: mogen wij nu naar de Efteling? Of inkopen gaan doen over de grens? En waarom liggen daar zoveel minder mensen in het ziekenhuis dan bij ons? (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlanders mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondkapje is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Al bij al zijn de regels in ons buurland soepeler en is er veel meer mogelijk. Hoe komt dat? Welke grote verschillen zijn er tussen de Lage Landen? En kunnen wij nu ook meegenieten van de grotere vrijheden in Nederland?
  [naar artikel]
 12. Antwerpse horeca en handel probeert moed erin te houden: “Normaal is dit de drukste periode” (29/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een lichtpuntje voor de lokale ondernemers: winkels mogen vanaf dinsdag weer open. Maar dat de horeca en contactberoepen de deuren gesloten moeten houden, heeft velen teleurgesteld. Handelaars en horeca-uitbaters in het Antwerpse proberen de moed erin te houden. Al is dat voor sommigen niet gemakkelijk.
  [naar artikel]
 13. Deze winkels mogen tijdens de komende lockdown open blijven (01/11/2020 - Express)
  Intussen is het duidelijk welke winkels er tijdens deze lockdown als essentieel worden gezien. Op Facebook zette Minister van Middenstand,... The post Deze winkels mogen tijdens de komende lockdown open blijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Dit is de lijst van winkels die open mogen blijven tijdens lockdown (31/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's David Clarinval (MR) heeft op Facebook een lijst gepubliceerd van winkels die tijdens de lockdown open mogen blijven. Het blijken er iets meer te zijn dan tijdens de eerste lockdown van begin dit jaar.
  [naar artikel]
 15. Dit is de lijst van winkels die open mogen blijven tijdens lockdown (31/10/2020 - De Morgen)
  Minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's David Clarinval (MR) heeft op Facebook een lijst gepubliceerd van winkels die tijdens de lockdown open mogen blijven. Het blijken er iets meer te zijn dan tijdens de eerste lockdown van begin dit jaar.
  [naar artikel]
 16. Nederland verlengt lockdown tot minstens 9 februari (13/01/2021 - Express)
  Nederland blijft tot minstens 9 februari in lockdown. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend. Vooral de verspreiding van de besmettelijkere Britse coronavariant veroorzaakt onrust bij onze noorderburen. Door de stijgende coronacijfers besliste de Nederlandse regering halverwege december om in lockdown te gaan. Niet-essentiële winkels werden toen gesloten, net als andere publiek toegankelijke locaties. Het […] The post Nederland verlengt lockdown tot minstens 9 februari appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. China heft lockdown en reisrestricties Wuhan op (24/03/2020 - Express)
  De lockdown in Wuhan wordt op 8 april opgeheven. Vanaf dan mogen, weliswaar gezonde, inwoners de stad weer verlaten. In... The post China heft lockdown en reisrestricties Wuhan op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Hoe geraakt België uit de lockdown? En wat gaat eerst weer open: winkels, horeca of scholen? (07/04/2020 - De Morgen)
  De expertengroep mag beginnen na te denken over hoe we ons opgelegd isolement weer kunnen afbouwen en wanneer dan wel. Pistes zijn er genoeg, zekerheden nauwelijks. Of toch: de weg terug naar ‘normaal’ zal lang zijn. En wondermiddelen bestaan voorlopig niet.
  [naar artikel]
 19. Nederland versoepelt “allicht” weer: horeca en cultuur langer open, weer publiek bij sportwedstrijden (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland zullen de coronamaatregelen woensdag allicht weer versoepeld worden. Dat bevestigen verschillende regeringsbronnen aan Nederlandse media. Cafés, bioscopen en theaters zullen weer open mogen blijven tot 22 uur. Evenementen mogen ook weer doorgaan als deelnemers een vaste zitplaats hebben, en er mag weer publiek op de tribunes van sportstadions aanwezig zijn.
  [naar artikel]
 20. Avondlockdown in Nederland: winkels en horeca moeten om 17 uur deuren sluiten (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Winkels en horeca moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur open blijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
  [naar artikel]
 21. Veel Nederlandse restaurants en cafés open als protest tegen verlenging lockdown (15/01/2022 - VRT NWS)
  In Nederland waren vandaag heel wat restaurants en cafés open, uit protest tegen de verlengde lockdown voor de horeca. De heropening van de winkels is vlot verlopen.
  [naar artikel]
 22. 220 winkels zijn dicht, maar Wijnegem Shoppingcenter blijft open (20/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De roltrappen gaan nog altijd vanzelf op en neer. Het is er behaaglijk warm en uit de luidsprekers klinkt opgewekte muziek. Wijnegem lijkt in z’n gewone doen, maar de bijna lege gangen en overwegend gesloten rolluiken verraden dat ook het grootste shoppingcenter van het land in lockdown verkeert. “Maar we zijn wél open, speciaal voor winkels die van de overheid toch klanten mogen ontvangen. De anderen helpen we verder met onze click & collect-ophaalautomaat”, probeert manager Katrien Geysen er de moed in te houden.
  [naar artikel]
 23. "Essentiële winkels" mogen openblijven, maar wat zijn dat juist? (31/10/2020 - VRT NWS)
  Net zoals tijdens de eerste lockdown in het voorjaar mogen vanaf maandag alleen nog essentiële winkels open blijven. Over welke winkels gaat het? Een overzicht.
  [naar artikel]
 24. Oostenrijkse skigebieden mogen weer open, horeca blijft dicht (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse regering heeft toestemming gegeven voor de heropening van de vierhonderd skigebieden in het land. Hotels, bars en restaurants blijven wel gesloten. De toegang tot de pistes is dus vooral toegankelijk voor de lokale bevolking. Het land gaat binnen twee dagen voor de derde keer in lockdown.
  [naar artikel]
 25. De winkels mogen morgen weer open: Unizo geeft tips om het veilig te houden (30/11/2020 - VRT NWS)
  Dinsdag 1 december mogen de winkels weer open. Maar om die heropening veilig te laten verlopen zijn er deze regels die je altijd moet respecteren.
  [naar artikel]
 26. Toont Oostenrijk de weg? Kleinere winkels mogen eerst heropenen, horeca moet wachten (06/04/2020 - Express)
  Oostenrijk komt met concrete plannen naar buiten om het dagelijks leven terug te hervatten na de lockdown. Kleinere winkels zouden... The post Toont Oostenrijk de weg? Kleinere winkels mogen eerst heropenen, horeca moet wachten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Rebellie in Sluis, ook Vlaamse uitbaters gooien voor één dag deuren open: “We begrijpen niet waarom de horeca nog altijd geviseerd wordt” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl winkels en kappers zaterdag na weken lockdown in Nederland weer open mochten, moesten horeca en cultuur nog altijd verplicht sluiten. Niet zo in verschillende gemeenten, waaronder ook in grensstadje Sluis naast Knokke-Heist. De Brugse uitbaters van een brasserie Lizzie’s rebelleerden zaterdag mee. “Met een beperkte kaart, maar blij dat we de klanten even terugzien”, reageert Liesbeth van Os.
  [naar artikel]
 28. Nederlandse regering verlengt harde lockdown tot zeker 2 maart, basisscholen wel weer open (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse regering verlengt de huidige lockdown tot zeker 2 maart. Dat melden ingewijden. Dat betekent dat winkels, horeca, musea en bioscopen tot die tijd dicht blijven. Ook contactberoepen zoals kappers mogen tot 2 maart nog niet aan de slag. Daarnaast is verlenging van de avondklok nog altijd een optie, als de cijfers dat voorschrijven.
  [naar artikel]
 29. Minister publiceert voorlopige lijst van winkels die open mogen blijven: “Iets uitgebreider dan bij eerste golf” (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s David Clarinval (MR) heeft zaterdag op Facebook een lijst gepubliceerd van winkels die tijdens de verstrengde lockdown open mogen blijven. Zoals vrijdag aangekondigd mogen de planten- en bloemenwinkels in tegenstelling tot de eerste lockdown wel open blijven, net als de doe-het-zelfzaken die vooral gereedschap en bouwmaterialen verkopen. Let wel: het betreft een voorlopige lijst, die wordt pas definitief na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Dat zou zaterdagavond gebeuren.
  [naar artikel]
 30. Minister publiceert voorlopige lijst van winkels die open mogen blijven: “Iets uitgebreider dan bij eerste golf” (31/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s David Clarinval (MR) heeft zaterdag op Facebook een lijst gepubliceerd van winkels die tijdens de verstrengde lockdown open mogen blijven. Zoals vrijdag aangekondigd mogen de planten- en bloemenwinkels in tegenstelling tot de eerste lockdown wel open blijven, net als de doe-het-zelfzaken die vooral gereedschap en bouwmaterialen verkopen. Let wel: het betreft een voorlopige lijst, die wordt pas definitief na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Dat zou zaterdagavond gebeuren.
  [naar artikel]
 31. Horeca ziet de bui al hangen en begint weer met afhaal zoals in eerste lockdown: “Hopen op beste, voorbereid op ergste” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag weten onze horecamensen of ze hun zaak open mogen houden, dan wel of ze die noodgedwongen moeten sluiten zoals in Nederland. Veel zaken herstartten de afgelopen dagen al opnieuw hun takeaway van tijdens de eerste lockdown. Zo willen ze anticiperen op minder inkomen door de nog strengere regels of zelfs een volledige sluiting. “We hopen op het beste, maar bereiden ons voor op het slechtste”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. “Al maken we nog eens duidelijk dat takeaway nooit de zaak kan vervangen en dat niet iedereen afhaal kan organiseren.”
  [naar artikel]
 32. VTM NIEUWS kon advies voor coronabarometer al inkijken: geen complete lockdown meer en horeca blijft open (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  We moeten nooit meer in complete lockdown, ook niet in de ergste fase van de coronapandemie. De horeca mag openblijven en ook evenementen zullen nog kunnen, zij het onder voorwaarden. Dat blijkt allemaal uit het laatste advies van coronacommissaris Pedro Facon aan de regering, een voorlopig advies dat VTM NIEUWS al kon inkijken.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Estland voert lockdown van een maand in - Maatregelen in Nederland verlengd tot 30 maart (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We mogen sinds gisteren buiten weer met 10 personen samen zijn. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen afgelopen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 34. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 35. We kopen toch cadeautjes over de grens, dus waarom onze winkels niet openen? “België dreigt eiland van gesloten winkels te worden” (24/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De duizenden gesloten winkels in ons land smeken premier De Croo (Open VLD) om – “mits strenge regels” – vanaf dit weekend opnieuw de deuren te mogen openen. “Anders riskeren we dat de Belg nog meer over de grens gaat shoppen, waar de winkels wél open zijn. Te meer nu de pakjesdiensten de massa online bestellingen amper krijgen gebolwerkt.”
  [naar artikel]
 36. Is de lockdown in Nederland wel genoeg om omikron te temmen? ‘Laten we het hopen’ (19/12/2021 - De Morgen)
  De nieuwe lockdown in Nederland – tot zeker 14 januari zijn alleen essentiële winkels nog open – is er vooral voor de zekerheid. Maar is het omikronvirus wel zo gevaarlijk als de modelstudies doen vermoeden?
  [naar artikel]
 37. LIVE. Italiaanse lockdown sluit winkels en bars, drie doden in België, woonzorgcentra gesloten voor bezoek (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe coronavirus is officieel een pandemie. In Italië blijft het aantal doden sterk stijgen en worden alle winkels gesloten, met uitzondering...
  [naar artikel]
 38. Harde lockdown in Nederland: hoe kwam het zover? En vinden onze experts dat we daar een voorbeeld aan moeten nemen? (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland stevent af op een harde lockdown. De grote boosdoener? De omikronvariant. Het Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, vroeg om vrijwel alles op slot te doen. Enkel de essentiële winkels zoals apotheken en supermarkten zouden open mogen blijven. “Je kan toch moeilijk bij elke nieuwe variant een lockdown in het leven roepen”, reageert viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 39. 1 op 5 winkels op wereldberoemde Londense Oxford Straat al permanent gesloten (29/01/2021 - Express)
  Oxford Street, de bekende winkelstraat in het hart van Londen, wordt straks onherkenbaar. Meer dan 50.000 jobs in de detailhandel en de horeca zullen verloren zijn, eens straks de laatste lockdown afloopt. Volgens de New West End Company zijn 57 van de 264 winkels op Oxford Street al permanent gesloten. Die lobbygroep vertegenwoordigt honderden bedrijven […] The post 1 op 5 winkels op wereldberoemde Londense Oxford Straat al permanent gesloten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Veel terrassen weer dicht door slecht weer: “Vooral restaurants sluiten de deuren tot 9 juni” (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties.
  [naar artikel]
 41. Veel terrassen weer dicht door slecht weer: “Vooral restaurants sluiten de deuren tot 9 juni” (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties.
  [naar artikel]
 42. Streng pakket maatregelen loopt af in Nederland, "gedeeltelijke lockdown" blijft wel nog gelden (17/11/2020 - VRT NWS)
  In Nederland komt een einde aan een streng pakket coronamaatregelen dat 2 weken gold. Mensen mogen vanaf donderdag weer cultuur opsnuiven in theaters, musea, bioscopen en muziekzalen en weer plezier hebben in dierentuinen en pretparken. Ook kunnen Nederlanders weer gaan zwemmen, boeken uitzoeken in de bibliotheek en een gokje wagen in casino's. De "gedeeltelijke lockdown" die al eerder was ingevoerd, blijft wel gelden.
  [naar artikel]
 43. Nederland versoepelt: terrassen vanaf volgende week in de namiddag opnieuw open, avondklok verdwijnt (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak.
  [naar artikel]
 44. Nederland versoepelt: terrassen vanaf volgende week in de namiddag opnieuw open, avondklok verdwijnt (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak.
  [naar artikel]
 45. Winkels in Nederland weer open, maar noorderburen blijven liever Antwerpen opzoeken: “Het kan alleen maar beter gaan nu” (16/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl zich zaterdagochtend opnieuw een lange rij gele nummerplaten richting Antwerpen begaf, gingen in Nederland de winkels na bijna een maand sluiting weer open. “We hadden er meer van verwacht”, horen we de winkeliers in Breda zeggen. Maar gezelligheid was er wel.
  [naar artikel]
 46. Nederlanders steken de grens over om in Limburg te komen shoppen (28/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu de winkels in Nederland gesloten zijn, komen er opvallend meer noorderburen over de grens bij ons winkelen. Het land is in strenge lockdown, maar veel Nederlanders willen er tijdens de kerstvakantie toch even tussenuit. Daarom zijn er in Maasmechelen Village voorzorgsmaatregelen genomen. Zo hangt er op de deuren van de winkels hoeveel personen er binnen mogen. Daardoor ontstaan er buiten natuurlijk wel wachtrijen.
  [naar artikel]
 47. Harde lockdown in Nederland: hoe kwam het zover? “Het verbaast me dat ze zo snel willen schakelen” (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet ernaar uit dat Nederland afstevent op een harde lockdown. De grote boosdoener? De omikronvariant. Het Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, willen dat vrijwel alles sluit. Enkel de essentiële winkels zoals apotheken en supermarkten zouden open mogen blijven. “Je kan toch moeilijk bij elke nieuwe variant een lockdown in het leven roepen”, reageert viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 48. Nederland hoopt half december te kunnen versoepelen: “Als de cijfers blijven dalen" (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronamaatregelen die twee weken geleden van kracht werden in Nederland, verlopen in de nacht van woensdag op donderdag. De gedeeltelijke lockdown van vorige maand blijft voorlopig wel van kracht. Dat zei de Nederlandse premier Mark Rutte vandaag op een persconferentie. Dierentuinen, pretparken en musea mogen overigens weer openen.
  [naar artikel]
 49. Nederland versoepelt (een beetje): winkelen kan weer, horeca en cultuur blijven op slot: "Niet alles kan tegelijk" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf morgen mogen niet-essentiële winkels, kappers en het hoger onderwijs opnieuw openen. Dat heeft premier Mark Rutte aangekondigd op een persconferentie. Voor de horeca en cultuursector is het wel nog even wachten. "Er zijn grote onzekerheden en daarom kan niet alles tegelijk open", argumenteert Rutte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.