Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:09 uur

In Nederland blijven horeca en cultuursector zeker tot 25 januari dicht

De Tijd

14/01/2022 - 20:52

20:22 Winkelen kan vanaf zaterdag weer in Nederland tot 17 uur. Restaurants en cafés blijven nog tot zeker 25 januari dicht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 2. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
  [naar artikel]
 3. Lockdown in Nederland deels ten einde: winkels en kappers weer open, horeca en cultuur blijven dicht (14/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De lockdown in Nederland is vanaf zaterdag gedeeltelijk ten einde. Winkels, kappers en sportscholen mogen onder voorwaarden weer open, maar de horeca en de cultuursector blijven op slot.
  [naar artikel]
 4. Coronablog: Nederland versoepelt lichtjes, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 5. Nederland laat lockdown los: versoepelingen vanaf zaterdagochtend, maar horeca blijft er dicht (14/01/2022 - Express)
  De Nederlandse overheid heeft beslist om de coronamaatregelen terug te versoepelen. Vanaf zaterdagochtend mogen niet-essentiële winkels, kappers en scholen weer open. De horeca en de cultuursector moeten nog dicht blijven. In Nederlandse huishoudens zal men een algemene zucht van opluchting gelaten hebben vrijdagavond. Premier Mark Rutte en pasbenoemd minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kondigden namelijk […]
  [naar artikel]
 6. Live - Nederland versoepelt: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 7. Live - Nederland versoepelt licht: onderwijs en winkels gaan weer open, maar horeca en cultuursector blijven dicht (14/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 8. Volledige cultuursector dicht, behalve de bib: “Zo speelt regering in op een maatschappelijk verborgen nood” (30/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Corona gooit heel de cultuursector weer dicht. Maar deze keer blijven de bibliotheken wél open. Tot vreugde van de klanten: hun leesvoer én sociale contacten zijn gegarandeerd. Maar voor hoelang nog? Voor de zekerheid gingen ze donderdag nog gauw een stapel boeken halen.
  [naar artikel]
 9. Kort geding haalt niets uit: Nederlandse horeca moet dicht blijven (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland mag de horeca voorlopig de deuren nog niet openen. Dat oordeelt de rechter in een door de Haagse zaak De Posthoorn dinsdagochtend aangespannen kort geding. Meer dan zestig horecaondernemers sloten zich daarbij aan.
  [naar artikel]
 10. Stany Crets: “Cultuursector wil samen met horeca openen op 1 mei” (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  1 mei, dag van de arbeid. De horeca mag dan normaal weer open en de cultuursector wil daar graag zijn wagonnetje aan vasthaken. Dat zei Stany Crets zondagochtend in ‘Wakker op Zondag’ op ATV.
  [naar artikel]
 11. Horeca dicht om 20 uur, vier gasten in huis: “milde lockdown” in Nederland (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Horeca dicht om 20 uur, en maximaal vier mensen in huis ontvangen. In Nederland gaat zaterdagavond een ”milde lockdown” van drie weken in.
  [naar artikel]
 12. Nederland wil 'korte klap' tegen corona: beperkingen op thuisbezoek, sport zonder publiek, horeca om 20 uur dicht (12/11/2021 - Knack)
  De regering in Nederland wil het coronavirus een 'korte klap' geven met een nieuwe brede reeks maatregelen die zeker drie weken zullen duren.
  [naar artikel]
 13. Limburg United zal in januari wél thuiswedstrijden afwerken (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de horeca nog dicht moet blijven en publiek nog steeds niet is toegelaten, zal Hubo Limburg United in januari toch zijn geplande thuiswedstrijden tegen Leuven (8/1) en Bergen (29/1) spelen.
  [naar artikel]
 14. Limburg United zal in januari wél thuiswedstrijden afwerken (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de horeca nog dicht moet blijven en publiek nog steeds niet is toegelaten, zal Hubo Limburg United in januari toch zijn geplande thuiswedstrijden tegen Leuven (8/1) en Bergen (29/1) spelen.
  [naar artikel]
 15. Nederland versoepelt (een beetje): winkelen kan weer, horeca en cultuur blijven op slot: "Niet alles kan tegelijk" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf morgen mogen niet-essentiële winkels, kappers en het hoger onderwijs opnieuw openen. Dat heeft premier Mark Rutte aangekondigd op een persconferentie. Voor de horeca en cultuursector is het wel nog even wachten. "Er zijn grote onzekerheden en daarom kan niet alles tegelijk open", argumenteert Rutte.
  [naar artikel]
 16. Deel Nederlandse horeca stellig: ‘Vanaf 17 januari open’ (02/12/2020 - Express)
  Een groep horeca-ondernemers in Nederland neemt het niet meer dat er geen steunmaatregelen meer komen vanuit de overheid. Zij willen... The post Deel Nederlandse horeca stellig: ‘Vanaf 17 januari open’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 18. Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, bioscopen blijven dicht (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan.
  [naar artikel]
 19. LIVE. Harde lockdown in Nederland: vanaf zondag alles dicht tot 14 januari (18/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Geen horeca, geen bioscopen of musea, een vervroegde sluiting van de scholen en een kerstfeest en petit comité. Dat is wat premier Mark Rutte, zopas heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 20. Nederland verstrengt coronamaatregelen: horeca dicht om 20 uur en lege stadions (12/11/2021 - De Morgen)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een reeks nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Zo moeten vanaf zaterdagavond moeten in Nederland horeca en essentiële winkels om 20.00 uur de deuren sluiten. Rutte spreekt van een ‘harde klap voor de samenleving’.
  [naar artikel]
 21. Veel Nederlandse horecazaken toch open uit protest tegen aanhoudende maatregelen (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend.
  [naar artikel]
 22. Nederland sluit kinderopvang en scholen vanaf maandag tot en met 6 april, ook horeca moet dicht (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alle scholen en de kinderopvang in Nederland gaan van maandag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in...
  [naar artikel]
 23. Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio’s van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
  [naar artikel]
 24. Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio’s van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
  [naar artikel]
 25. ‘Wel perspectief voor luchtvaart, maar niet voor de kunsten. Daar klopt iets niet’: horeca en cultuursector opnieuw hard getroffen (29/07/2020 - De Morgen)
  De strengere coronamaatregelen treffen de horeca, cultuur- en evenementensector opnieuw midscheeps. In Antwerpen gaat er een streep door concerten en moeten cafés vroeger dicht. ‘En wie gaat er nu ook een trouwfeest voor tien man organiseren?’
  [naar artikel]
 26. Cultuursector vindt maatregelen Overlegcomité niet werkbaar, Horeca Vlaanderen is blij dat er duidelijkheid is (05/03/2021 - VRT NWS)
  De beslissingen van het Overlegcomité lokken verschillende reacties uit. De cultuursector is teleurgesteld en had op meer gehoopt. De horeca beseft dat mei “nog lang wachten is”, maar is “blij dat er eindelijk een datum is”. De studenten vinden het dan weer jammer dat de kotbubbel nog steeds niet afgeklopt is. Bekijk hier alle reacties.
  [naar artikel]
 27. Nederlandse rechter verbiedt speciale rookruimtes in de horeca (13/02/2018 - VRT NWS)
  Speciale rookruimtes in de horeca moeten dicht. Dat heeft het Nederlandse gerechtshof in Den Haag beslist. In Nederland geldt sinds 2008 een rookverbod in de horeca. Voor speciale, volledig afgesloten rookruimtes was er een uitzondering in de wet -zoals in ons land- maar daar komt nu dus een einde aan.
  [naar artikel]
 28. Nederland op slot tot half januari: scholen en winkels dicht, nog slechts twee gasten thuis (19/12/2021 - De Morgen)
  Onder dreiging van de omikronvariant gooit de regering van Mark Rutte Nederland weer op slot. Vrijwel alles moet dicht tot 14 januari, blijf thuis is opnieuw de dringende oproep. Mensen mogen nog slechts twee gasten ontvangen. Voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag en oudejaarsavond geldt een maximum van vier.
  [naar artikel]
 29. Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, arrest geldt niet voor bioscopen (28/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan. Bioscopen moeten wel dicht blijven.
  [naar artikel]
 30. Coronabarometer start vanaf 28 januari, maar hoe werkt die? (21/01/2022 - De Standaard)
  Na veel wikken en wegen heeft het Overlegcomité een coronabarometer bereikt. Die geldt vanaf 28 januari en biedt richtingaanwijzers voor wat er mogelijk is in de horeca, cultuur en vrije tijd op basis van drempelwaarden. Ondanks de bezwaren van de cultuursector start de barometer allicht in het rood.
  [naar artikel]
 31. Nederland voert avondklok voor cafés in (28/09/2020 - De Tijd)
  19:58 Nederland trekt de teugels landelijk strak aan in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht om 22 uur, publiek bij sport kan niet meer en thuiswerk wordt weer de norm.
  [naar artikel]
 32. Strengere maatregelen in Nederland: alle horeca dicht om 22 uur, sportwedstrijden weer zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Horecagelegenheden...
  [naar artikel]
 33. LIVE. Strengere maatregelen in Nederland: alle horeca dicht om 22 uur, sportwedstrijden weer zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Horecagelegenheden...
  [naar artikel]
 34. ‘Nog snel even de kerstinkopen doen, toch?’: Nederland gaat op slot tot 19 januari (14/12/2020 - De Morgen)
  Nederland kondigt vanaf dinsdag een harde lockdown af. Onder meer de scholen en niet-essentiële winkels moeten dicht tot 19 januari. Over de grens voelen ze zich toch een beetje de kaas van het feestbrood gegeten, door wie anders dan de zuiderburen. ‘Het krioelt hier van de Belgen.’
  [naar artikel]
 35. Nederland verstrengt weer: nachtclubs dicht en sluitingsuur om middernacht voor horeca (09/07/2021 - De Morgen)
  De deltavariant zorgt weer voor hogere cijfers in Nederland. Daarom worden er weer maatregelen ingevoerd, zo zal de horeca weer rekening moeten houden de anderhalve meter afstand en een sluitingsuur om middernacht. Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekend tijdens een persconferentie vrijdagavond.
  [naar artikel]
 36. De Croo wil begin januari sluiting cultuursector bekijken: “Hopen dat het van heel korte duur is” (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo is bereid om begin januari al te bekijken of de sluiting van de cultuursector nog nodig is. Dat zei hij tegen VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 37. De Croo wil begin januari sluiting cultuursector bekijken: “Hopen dat het van heel korte duur is” (24/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo is bereid om begin januari al te bekijken of de sluiting van de cultuursector nog nodig is. Dat zei hij tegen VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 38. Ook Nederland sluit nu scholen en horeca door coronavirus (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle scholen in Nederland gaan dan toch dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.
  [naar artikel]
 39. Horeca Eeklo vraagt hulp bij heropening: “Zonder terrasuitbreiding blijven we dicht, maar ook graag parkeerpeerplaatsen” (02/06/2020 - VRT NWS)
  De horecazaken op de markt van Eeklo willen hun terrassen uitbreiden zodat er meer plaats is om tafels en stoelen te zetten eens de cafés weer open mogen. Ze vragen het stadsbestuur om enkele parkeerplaatsen te schrappen zodat er meer mensen tegelijk bediend kunnen worden. “Als er geen terrasuitbreiding komt, blijven we allemaal gesloten”, zegt Eddy Deketelaere van Horeca Meetjesland. Tegelijk vragen de horeca-uitbaters om niet alle parkeerplaatsen te schrappen zodat ook afhaalmaaltijden kunnen blijven.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe maatregelen in Nederland: horeca om 20 uur dicht, thuis nog maar vier gasten welkom (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse kabinet neemt nieuwe maatregelen tegen de heropleving van het coronavirus. De horeca en supermarkten zullen om 20 uur de deuren sluiten, voetbalstadions zullen leeg blijven en bij evenementen gaat om 18 uur het licht uit. Ook bij de kapper of de kledingwinkel kunnen klanten maar tot 18 uur terecht. Thuis mogen nog maar maximaal vier gasten ontvangen worden. U kan de persconferentie van premier Mark Rutte hier straks live volgen.
  [naar artikel]
 41. Pint drinken op terras mag per vier, tot 22 uur (23/04/2021 - De Standaard)
  Het overlegcomité heeft de knoop doorgehakt: bij het heropenen van de horeca op 8 mei mogen de terrassen tot 22 uur open blijven. De cultuursector kan volgende maand alleen maar testevenement op poten zetten.
  [naar artikel]
 42. Nederland voert strengere regels in: horeca dicht om 22 uur, bubbel van vier en sport zonder publiek (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland voert strengere coronamaatregelen in naar aanleiding van de stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Dat roept ook voor ons...
  [naar artikel]
 43. Nederlandse regering verlengt harde lockdown tot zeker 2 maart, basisscholen wel weer open (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse regering verlengt de huidige lockdown tot zeker 2 maart. Dat melden ingewijden. Dat betekent dat winkels, horeca, musea en bioscopen tot die tijd dicht blijven. Ook contactberoepen zoals kappers mogen tot 2 maart nog niet aan de slag. Daarnaast is verlenging van de avondklok nog altijd een optie, als de cijfers dat voorschrijven.
  [naar artikel]
 44. Geen cultuur in Nederland? Dan maar je haar laten knippen of aan yoga doen in theaters (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Verschillende theaters en musea in Nederland hebben woensdag actie gevoerd tegen de coronaregels waardoor de cultuursector gesloten blijft en kappers en de horeca niet. Zo’n zeventig Nederlandse theaters en concertzalen werden voor de actie “Kapsalon Theater” omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon.
  [naar artikel]
 45. Onbegrip en verbolgenheid over nieuwe maatregelen bij cultuursector (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe verstrengingen treffen de cultuursector opnieuw recht in het hart: bioscopen, theaters en concertzalen moeten nog maar eens de deuren dicht doen. De sector reageert verbolgen.
  [naar artikel]
 46. Hasseltse handelaars smeken: “Laat de horeca weer opengaan” (26/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het was zaterdag niet bepaald druk in de Hasseltse winkelstraten, en daar hebben de plaatselijke handelaars zo hun eigen theorie over: “Zo lang de horeca dicht moet blijven, krijgen we dit niet opgelost.”
  [naar artikel]
 47. Drie scholen blijven dicht na bijkomende coronabesmettingen (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Drie basisscholen in Sint-Truiden blijven zeker tot de krokusvakantie dicht. Dat is beslist nadat bij een tweede coronatest extra besmettingen zijn vastgesteld. Drie andere scholen kunnen wel weer open.
  [naar artikel]
 48. Ook voor schoonheidsspecialistes begint de lockdown te wegen (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook de contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialistes, mogen hun zaak nog altijd niet openen. En het Overlegcomité, dat sinds vanmiddag 1 uur samenzit, zal aan die beslissing niets veranderen. Mogelijk blijven ze dicht tot al zeker half januari. Er is zelfs sprake van februari. En dat is een lelijke streep door de rekening, zeker voor jonge zelfstandigen, die pas een zaak zijn opgestart.
  [naar artikel]
 49. Horeca dicht bij onze noorderburen? Dan komen 200 Nederlanders illegaal feestvieren in Turnhout (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik sta recht in mijn schoenen.” Dat zegt de uitbater van feestzaal El Parque in de Parkwijk in Turnhout. Zaterdagavond legde de politie er een feest stil. Het ging om 200 Nederlanders die er feest vierden. Ze zakten naar ons land af omdat de horeca in Nederland gesloten is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.