Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:56 uur

Staatssecretaris Thomas Dermine (PS): "Energiecheque meer doelgericht dan btw-verlaging"

VRT NWS

14/01/2022 - 21:37

Staatssecretaris voor de Relance Thomas Dermine van de PS is geen voorstander van een btw-verlaging op gas en elektriciteit, zoals minister van Financiën Van Peteghem van CD&V deze week heeft voorgesteld. Hij denkt dat een energiecheque voor wie onder een maandelijks inkomen van zo'n 3.300 euro bruto per maand zit veel effectiever is. Het moet gaan over een maatregel op korte termijn die tijdelijk is, benadrukt hij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Staatssecretaris voor Relance Dermine (PS): "Vandaag investeren om ons te verdedigen tegen gevolgen van klimaatcrisis" (25/08/2021 - VRT NWS)
  Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) vindt dat de federale regering de coronacrisis goed heeft aangepakt. "We zien dat het goed was om onze economie te beschermen. Vandaag is onze economie intact en het ondernemersvertrouwen is groot. We moeten nu investeren om de gevolgen van de klimaatverandering het hoofd te bieden", zegt Dermine in "Terzake".
  [naar artikel]
 2. Thomas Dermine (PS): 'Ik ben jaloers op de ondernemingszin van Vlaanderen' (27/01/2021 - Knack)
  Thomas Dermine is de rijzende ster aan het Franstalige en Belgische politieke firmament. Hij was hoofd van de PS-studiedienst, architect van de huidige Vivaldi-coalitie en moet nu als staatssecretaris voor de Relance de economie ondersteunen. 'Ik heb hard gewerkt om als "luie Waal" de eerste van de klas te worden.'
  [naar artikel]
 3. "Biden kan lid zijn van de PS" en drie andere uitspraken van staatssecretaris Dermine in "De afspraak op vrijdag" (30/04/2021 - VRT NWS)
  Hoewel Franstalig drukte staatssecretaris Thomas Dermine (PS) zich vanavond in vlot Nederlands uit, als gast in “De afspraak op vrijdag”. Op de vooravond van 1 mei en toevallig ook zijn 35e verjaardag blikte hij samen met arbeidseconoom Stijn Baert en Nieuwsblad-hoofdredacteur Liesbeth Van Impe terug op de politieke week. Een overzicht in vier opvallende uitspraken.
  [naar artikel]
 4. Staatssecretaris Thomas Dermine: “13 miljard euro extra overheidsinvesteringen” (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) wil tussen 2020 en 2024 de overheidsinvesteringen laten stijgen met 13,1 miljard euro. Dat zei Dermine woensdag bij de voorstelling van zijn beleidsverklaring in de Kamercommissie Economie.
  [naar artikel]
 5. Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) in beleidsverklaring: “Meer dan 13 miljard euro extra overheidsinvesteringen tussen 2020 en 2024” (25/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) wil tussen 2020 en 2024 de overheidsinvesteringen laten stijgen met 13,1 miljard euro. Dat zei Dermine woensdag bij de voorstelling van zijn beleidsverklaring in de Kamercommissie Economie.
  [naar artikel]
 6. Thomas Dermine (PS): 'Als we nu te weinig investeren, betalen we tien jaar voor de coronacrisis' (03/06/2021 - Knack)
  België zit krap bij kas, maar de broekriem aanhalen is een slecht idee, zegt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS). "Het risico van te weinig relance is twintig keer groter dan het risico op budgettaire problemen." De jonge PS-coryfee is een evangelist van het nieuwe economische paradigma, dat van de overheid dé spelverdeler van de economie maakt. Een blik onder de motorkap van het eco...
  [naar artikel]
 7. ONZE OPINIE. Dat voetballers goed én meer verdienen? Het is ze gegund. Het gaat over eerlijke bijdragen aan de sociale zekerheid. Proportionele bijdragen (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Het kan." Dat was het weinig enthousiaste antwoord van PS-staatssecretaris Thomas Dermine op de vraag van Terzake of de gunstige RSZ-regeling voor het topvoetbal op de schop moet. "Het kan." Van een socialist had je verwacht: "uiteraard" of "vanzelfsprekend". De PS zal voor de afschaffing duidelijk niet op de barricades klimmen.
  [naar artikel]
 8. Staatssecretaris Thomas Dermine (PS): 'De loonwet uit 1996 moet worden gewijzigd' (27/01/2021 - Knack)
  Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) pleit voor een wijziging van de loonwet uit 1996, die bepaalt dat de lonen in ons land niet sneller mogen stijgen dan die in de buurlanden. Daarmee is hij het eerste regeringslid dat tegemoetkomt aan de eis van de vakbonden en gaat hij diametraal in tegen de liberale regeringspartners.
  [naar artikel]
 9. Thomas Dermine (PS): 'Investeren, dat is de sleutel van het relanceplan' (16/05/2021 - Knack)
  De Zondagbracht PS-staatssecretaris Thomas Dermine en professor Stijn Baert, 'posterboy' der economen bij elkaar voor een debat over het relanceplan. 'Wie zal dat betalen? Helaas hoor ik daar weinig over spreken.'
  [naar artikel]
 10. Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) begint werkweek met kater na match van Rode Duivels (28/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Net als veel andere voetbalsupporters begint PS-staatssecretaris Thomas Dermine de werkweek net iets minder uitgeslapen dan gemiddeld. Op Twitter deelde hij een selfie van maandagochtend met daarnaast een foto van het feestgedruis tijdens de match van de Rode Duivels zondagavond.
  [naar artikel]
 11. Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) begint werkweek met kater na match van Rode Duivels (28/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net als veel andere voetbalsupporters begint PS-staatssecretaris Thomas Dermine de werkweek net iets minder uitgeslapen dan gemiddeld. Op Twitter deelde hij een selfie van maandagochtend met daarnaast een foto van het feestgedruis tijdens de match van de Rode Duivels zondagavond.
  [naar artikel]
 12. Staatssecretaris Dermine (PS) bepleit wijziging loonwet (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een interview met Knack bepleit PS-staatssecretaris Thomas Dermine een wijziging van de loonwet, op een moment dat vakbonden en werkgevers erg moeizaam overleg over hogere lonen zijn opgestart.
  [naar artikel]
 13. Dermine wil dat Europa 5.000 miljard euro in klimaat pompt (19/10/2021 - De Tijd)
  01:01 PS-staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine bepleit soepeler Maastrichtnormen voor groene investeringen.
  [naar artikel]
 14. ‘Waal van het jaar’ Thomas Dermine gaat studiedienst PS leiden (25/10/2019 - De Standaard)
  Thomas Dermine, de Harvard-man die Charleroi er economisch bovenop moet helpen na het grote banenverlies bij Caterpillar, volgt Paul Magnette (PS) naar het hoofdkwartier van de PS. Dermine ziet zichzelf als de ‘anti-Tom Van Grieken’.
  [naar artikel]
 15. Staatssecretaris Dermine wil loonwet uit 1996 wijzigen (27/01/2021 - De Tijd)
  16:50 Thomas Dermine (PS) is het eerste regeringslid dat zich achter de eisen van de vakbonden voor hogere lonen schaart. Hij botst zwaar met zijn liberale coalitiepartners.
  [naar artikel]
 16. ‘Hogere lonen zijn net goed voor de relance’: Thomas Dermine (PS) over het economisch herstel (20/03/2021 - De Morgen)
  Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) is bijna klaar met zijn relanceplan, en daarbij kunnen hogere lonen helpen. Dat de bonden daarvoor staken? ‘Als ze dat juist en legitiem vinden, moeten ze dat doen.’
  [naar artikel]
 17. Dermine tekent belgicistisch manifest (01/09/2021 - De Standaard)
  PS-staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine tekende samen met tal van anderen het ‘Pact voor België’ van de belgicistische vereniging B Plus.
  [naar artikel]
 18. Expert fiscaliteit: "Tijdelijke verlaging van btw op elektriciteit en gas heeft uiteindelijk prijsstijging tot gevolg" (13/01/2022 - VRT NWS)
  Een btw-verlaging op energie zal de prijzen op lange termijn enkel laten stijgen. Dat zegt Thomas De Jonckheere, advocaat en opleidingshoofd fiscaliteit aan de Erasmushogeschool in Brussel. Een permanente btw-verlaging is volgens hem wél een oplossing. En ook een cheque voor bepaalde gezinnen of een verlaging van de regionale heffingen, kan gezinnen helpen hun factuur te betalen.
  [naar artikel]
 19. Nationale Bank over mogelijke btw-verlaging op gas en elektriciteit: "Algemene maatregelen minder efficiënt" (15/01/2022 - VRT NWS)
  Als er maatregelen genomen worden om de energiefactuur betaalbaar te houden voor gezinnen, dat kunnen die beter heel doelgericht zijn. Dat zegt de Nationale Bank in het programma "De Markt" op Eén.
  [naar artikel]
 20. Dermine wil vroeg pieken met relancegeld (17/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor de Relance Thomas Dermine (PS) heeft zijn huiswerk zo goed als af. Tegen 2023 wil hij 60 procent van de Europese relancefondsen – 5,9 miljard euro – al ingezet hebben. “Je moet het geld inzetten op het moment dat de crisis net achter de rug is”, zegt hij. “Dan heeft zo’n injectie het meeste impact.”
  [naar artikel]
 21. Staatssecretaris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.
  [naar artikel]
 22. "IS-strijders vallen doelgericht kinderen aan" (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan vijf miljoen kinderen in Irak hebben dringend hulp nodig. In Mosoel zouden IS-strijders doelgericht kinderen aanvallen. Zo wil
  [naar artikel]
 23. België dient vandaag herstelplan in bij Europese Commissie (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "België gaat vandaag zijn herstelplan indienen bij de Europese Commissie en we zullen een van de eerste Europese landen zijn die dat doen." Dat heeft staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine donderdag gezegd aan RTBF.
  [naar artikel]
 24. PS wil coronasteun niet zomaar stopzetten: “Iedereen moet uit de crisis zijn vooraleer we stoppen” (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de PS is het geen vaststaand feit dat de steunmaatregelen tegen de coronacrisis binnenkort aflopen. Dat heeft staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) laten verstaan. "Een begroting in orde is belangrijk voor de socialistische familie, maar op korte termijn is het belangrijk dat we genoeg doen voor de relance en niemand achterlaten", zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 25. Relanceplan Thomas Dermine (PS) krijgt vandaag Europese zegen: “Mijn dochter is drie maanden. Nu kan ze me eindelijk eens zien” (23/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag ontvangt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. De reden: Europa zet het licht op groen voor het relanceplan dat het wonderkind van de Parti Socialiste in sneltempo klaarstoomde, goed voor 5,9 miljard euro. Na de dreun die de pandemie uitdeelde, moet het plan onze economie een boost vanjewelste geven. “Dit moet de welvaart creëren die we ook na de Tweede Wereldoorlog hebben gekend.”
  [naar artikel]
 26. Gent wordt peterstad van nieuwe onderzoeksschip Belgica: "Zullen peterschap met trots dragen" (31/01/2021 - VRT NWS)
  Gent wordt de peterstad van de Belgica, het nieuwe Belgische onderzoeksschip. Dat melden staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine en de Gentse burgemeester, Mathias De Clercq. Het schip werd vorig jaar een eerste keer voorgesteld in de Spaanse havenstad Vigo (foto's) en zal in september gedoopt worden in Gent.
  [naar artikel]
 27. Thomas Dermine (PS) moet ons land na de coronacrisis weer doen opveren: ‘Publieke investeringen worden niet meer scheef bekeken’ (21/11/2020 - De Morgen)
  Na het regeerakkoord moet hij in enkele weken tijd het relanceplan opstellen om ons land na de coronamiserie te doen opveren. PS-wonderboy Thomas Dermine draait overuren. ‘Ik mag van geluk spreken: mijn vrouw is nog niet gaan lopen.’
  [naar artikel]
 28. Dermine wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.
  [naar artikel]
 29. Maggie De Block: "Btw-verlaging energie is boerenbedrog" (20/01/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse liberalen van Open VLD blijven zich verzetten tegen een al dan niet slimme verlaging van de btw op energie. Dat heeft Maggie De Block gezegd in "Villa politica". Zij zegt dat een verlaging niet betaalbaar is en heeft het over boerenbedrog.
  [naar artikel]
 30. "Thomas speelt het hard": "Elke minuut dat ik aan de piano zit, geniet ik"  (08/11/2017 - VRT NWS)
  Een jaar geleden begon Thomas Vanderveken aan een groot avontuur: hij wilde proberen het "Pianoconcerto in a mineur" van Edvard Grieg in de vingers te krijgen. Of hij daarin slaagt, ziet u vanaf vanavond in "Thomas speelt het hard" op Canvas.
  [naar artikel]
 31. Minister Van Peteghem ziet geen oplossing in btw-verlaging elektriciteit: "Zet niet aan om energiezuinig te leven" (15/09/2021 - VRT NWS)
  Een verlaging van de btw op elektriciteit is volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem niet de oplossing om de elektriciteitsfactuur betaalbaar te maken. "Een btw-verlaging is een generieke maatregel en schiet zijn doel voorbij. Dat is ook van toepassing voor wie een groot verwarmd zwembad heeft en dat gaat niet aanzetten om energiezuinig te leven. Daarnaast is er een ongelofelijke budgettaire impact op de begroting", legt Van Peteghem uit in "Terzake".
  [naar artikel]
 32. Dermine vraagt federale overheid helft solidariteitsfonds te betalen om schade van overstromingen te herstellen (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) stelt een solidariteitsfonds van 1,2 miljard voor om de schade aan cruciale infrastructuur door de overstromingen van midden juli te herstellen. De helft daarvan is voor rekening van de federale overheid. Dat schrijven de kranten van Mediahuis, Sudpresse, en Le Soir vandaag.
  [naar artikel]
 33. Vivaldi heeft wilde dromen bij Relanceplan van Dermine, maar gaat dat echt zo’n grote impact hebben? (21/04/2021 - Express)
  Vanmorgen verdedigt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine, de golden boy van de PS, in de Kamer zijn relanceplannen. In totaal is de komende jaren 5,9 miljard euro van Europa te besteden, met daarbij 1,2 miljard euro voor het federale niveau. Vraag is daarbij hoe in die som de verhoudingen tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen zullen […] Lees dit artikel: Vivaldi heeft wilde dromen bij Relanceplan van Dermine, maar gaat dat echt zo’n grote impact hebben?
  [naar artikel]
 34. PS wil niet weten van btw-verlaging (“te veel PTB-maatregel”), ook Groen ligt dwars: grote kans dus dat het eindigt bij energiecheque van 200 euro voor helft bevolking (17/01/2022 - Express)
  De kans is groot dat de lagere middenklasse straks ‘iets’ gaat voelen om de hoge energiefactuur wat te verzachten. Groen zet zich helemaal op de lijn van de PS: een energiecheque van 200 euro voor al wie minder dan zo’n 3.500 euro bruto per maand verdient. De PS verzette zich dit weekend nog eens tegen […]
  [naar artikel]
 35. Thomas Leysen: "Een bankencrisis zoals tien jaar geleden kan niet meer" (21/10/2017 - VRT NWS)
  Ondernemer Thomas Leysen was te gast in "Alleen Elvis blijft bestaan" op Canvas. Volgens hem is er veel veranderd in de bankenwereld en is het toezicht enorm aangescherpt.
  [naar artikel]
 36. Europa wil snel hervormingen, anders geen 6 miljard voor ons land (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  België heeft een relanceplan met 89 projecten van gemiddeld 87 miljoen euro ingediend bij Europa. Maar het is vooral uitkijken naar het tweede luik van dit plan dat staatssecretaris Thomas Dermine (PS) nog aan het voorbereiden is: een aantal hervormingen over onder meer arbeidsmarkt, pensioenen en fiscaliteit.
  [naar artikel]
 37. Dermine wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt: “De geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel” (19/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.
  [naar artikel]
 38. Belgisch herstelplan mikt op ruim 1,1 miljard investeringen in 2021 (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) wil dit jaar al 1,107 miljard euro Europese subsidies in het kader van het coronaherstelfonds in de economie pompen. Het gaat om bijna een vijfde van de totale pot.
  [naar artikel]
 39. Van Peteghem legt eigen voorstel btw-verlaging energie op tafel (18/01/2022 - Express)
  Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een voorstel uitgewerkt om btw op gas en elektriciteit te verlagen. Dat wordt voorgelegd aan zijn collega’s in de federale regering. Een lineaire btw-verlaging, een “energiecheque” of nog een andere maatregel? De federale regering zoekt naar een manier om de schok van de oplopende energiefacturen voor de […]
  [naar artikel]
 40. Vlaanderen na de "Turteltaks": "Misschien heeft men zich in het verleden arm gerekend" (25/09/2017 - VRT NWS)
  De verlaging van de "Turteltaks" is wellicht een van de opvallendste maatregelen uit de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. Maar een heffing van 9 in plaats van 100 euro per jaar: hoe kan zoiets? 
  [naar artikel]
 41. Peeters: "Hoe gaan we verlaging vennootschapsbelasting financieren?" (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters maakt zich zorgen over hoe minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de verlaging van
  [naar artikel]
 42. Thomas: "Ik kan het nog altijd niet geloven" (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geraint Thomas heeft, als hij morgen finisht in Parijs, zijn eerste Tourzege beet. "Ik heb er geen woorden voor", sprak hij vol emotie na de...
  [naar artikel]
 43. Demir hekelt "selectieve verontwaardiging" rond sugardating, CD&V-applaus tegen staatssecretaris (28/09/2017 - VRT NWS)
  Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) vragen gekregen over de dubieuze datingsite "Rich meet beautiful" voor studentes. Demir wil niet meestappen in"collectieve politieke verontwaardiging", want dat zorgt volgens haar alleen maar voor meer publiciteit. Coalitiepartner CD&V was not amused met dat antwoord. 
  [naar artikel]
 44. Relanceplan levert niet voldoende banen op (16/04/2021 - De Standaard)
  Het relanceplan dat België eind deze maand indient bij Europa, levert de komende jaren amper enkele duizenden jobs op, blijkt uit analyse door het Planbureau. Staatssecretaris Thomas Dermine rekent op een veelvoud.
  [naar artikel]
 45. Jay Thomas ("Murphy Brown" / "Cheers") overleden (25/08/2017 - De Redactie)
  In de Verenigde Staten is acteur Jay Thomas overleden, die bekend was voor zijn rollen in tv-series als "Murphy Brown" en "Cheers". Hij leed aan kanker en werd 69.
  [naar artikel]
 46. ONZE OPINIE. Dure stroom, goedkope praatjes (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen voor gas en elektriciteit mogen dan duur zijn, de politieke uitspraken over het probleem zijn vaak vooral goedkoop. Je zal maar een hardwerkende mama zijn die net niet in aanmerking komt voor het sociaal tarief om energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) te horen zeggen dat ze geen btw-verlaging op energie wil omdat "ook wie een buitenzwembad verwarmt er dan van profiteert". Het plan van de PS om alle gezinnen een energiecheque van 100 euro te geven, is er dan weer eentje dat zo in het museum van utopische ideeën kan. Het voorstel dat zowel CD&V als Vooruit vrijdag lanceerde om de meerinkomsten uit de btw op energie terug te geven, is dan nog het meest realistische.
  [naar artikel]
 47. Beloofde solidariteit aan Wallonië kost federale regering 600 miljoen (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) stelt een solidariteitsfonds van 1,2 miljard voor om de overstromingsschade aan cruciale infrastructuur te herstellen. De helft daarvan is voor rekening van de federale overheid.
  [naar artikel]
 48. Ook CD&V steunt energiecheque socialisten (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het voorstel van socialisten om mensen een energiecheque te geven krijgt nu ook steun van CD&V-voorzitter Joachim Coens.
  [naar artikel]
 49. Kijktip: de vijf nieuwe van Canvas (07/11/2017 - VRT NWS)
  Canvas is deze week - vlak na de herfstvakantie - gestart met een nieuw najaarsoffensief. Gisteren was er de rentree van Gilles De Coster op het VRT-scherm met "Strafpleiters", vandaag komen "Kinderen van de collaboratie" aan het woord. Thomas Vanderveken warmt zijn aartsmoeilijke concerto vanaf morgen op in "Thomas speelt het hard". En dit weekend is er de BBC/HBO-reeks "Rellik" van Hans Herbots en "Hopen op de goden" met Fred Bervoets en Rinus Van de Velde. We maken u kort wegwijs:
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.