Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
22:00 uur

Straf statement: KV Mechelen besluit om niet te spelen tegen OHL en riskeert zo forfaitnederlaag

Gazet van Antwerpen

14/01/2022 - 21:45

KV Mechelen zal zaterdag niet in actie komen op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Dat heeft de Raad van Bestuur vrijdagavond beslist. Malinwa kampt met een coronagolf binnen de gelederen en kreeg geen uitstel van de Pro League. Bij wijze van statement heeft KV nu besloten om niet te spelen. De beslissing werd genomen in samenspraak met spelers en staf. Malinwa riskeert nu wel een 5-0-forfaitnederlaag


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het zit er bovenarms op tussen KV Mechelen en Pro League: “We ­moeten dit statement ­maken, anders blijven ze met ons lachen” (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zit er bovenarms op tussen KV Mechelen en de Pro League. Malinwa zag zijn verzoek om de wedstrijd tegen OH Leuven uit te stellen afgekeurd worden en nam daarop het heft in eigen handen. In overleg met spelers en staf werd er beslist om vandaag niet af te zakken naar Leuven. Een statement dat KV in principe een forfaitnederlaag zal opleveren. “Maar dit kunnen we niet aanvaarden”, reageert een verontwaardigde CEO Frank Lagast.
  [naar artikel]
 2. STVV in beroep tegen forfaitnederlaag (06/04/2019 - De Morgen)
  Na Charleroi heeft nu ook Sint-Truiden een 0-5-forfait aan de broek. Ze krijgen die straf naar aanleiding van de afgelaste match tegen KV Mechelen op 18 december. Het sportcomité oordeelde dat STVV er niet alles aan deed om het ijs aan de zijkant van het veld te voorkomen.
  [naar artikel]
 3. Opvallend: KV Mechelen weigert te spelen tegen OHL nadat het geen uitstel krijgt van Pro League (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen weigert morgen te spelen tegen OH Leuven. Deels uit noodzaak, maar vooral als statement. Malinwa kreeg namelijk geen uitstel van de Pro League, ondanks positieve testen bij de eerste keeper en de reservedoelman. “Dat konden we niet aanvaarden.”
  [naar artikel]
 4. Met Pfaff en Overmeire: zo ziet het nieuwe Lokeren eruit (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Liever dan 25.000 euro te cashen voor een forfaitnederlaag, besloot Lokeren-Temse toch te spelen in de beker tegen STVV. Geld verdient de ploeg uit tweede nationale er niet aan, een statement dat Lokeren nog leeft is het wel. Is het een nieuwe club of gewoon Sporting Lokeren Light?
  [naar artikel]
 5. KV Mechelen speelt officieel niet tegen OHL: “We weten dat we een forfaitnederlaag riskeren, maar de gezondheid van onze spelers primeert” (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen heeft beslist om het competitieduel van zaterdag op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven niet te spelen nadat de vraag van de club om het duel uit te stellen vanwege een reeks coronabesmettingen door de Kalendercommissie werd afgewezen, zo laat KVM zaterdag weten in een mededeling.
  [naar artikel]
 6. KV Mechelen speelt officieel niet tegen OHL: “We weten dat we een forfaitnederlaag riskeren, maar de gezondheid van onze spelers primeert” (15/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft beslist om het competitieduel van zaterdag op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven niet te spelen nadat de vraag van de club om het duel uit te stellen vanwege een reeks coronabesmettingen door de Kalendercommissie werd afgewezen, zo laat KVM zaterdag weten in een mededeling.
  [naar artikel]
 7. Anderlecht kent straf voor stilgelegde Clasico tegen Standard: match achter gesloten deuren, 5.000 euro boete en forfaitnederlaag (30/04/2019 - De Morgen)
  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist om Anderlecht een match achter gesloten deuren op te leggen, nadat de Clasico tegen Standard van 12 april definitief gestaakt was door toedoen van paars-witte vuurpijlen. De disciplinaire instantie smeert de Brusselaars ook een forfaitnederlaag, een boete van 5.000 euro en een alternatieve sanctie aan.
  [naar artikel]
 8. Hoe groot is de kans dat KV Mechelen en Waasland Beveren degraderen? Kan KV wel Europees spelen? De vragen beantwoord (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als het van de Belgische voetbalbond afhangt spelen KV Mechelen en Waasland Beveren volgend seizoen in 1B, met een puntenaftrek van respectievelijk twaalf en zes punten. Maar hoe groot is de kans dat ze die straf ook krijgen? Wie profiteert hiervan? En wat als KV Mechelen de beker wint?
  [naar artikel]
 9. Loodzware schuld, vederlichte straf: reconstructie van de Houdini-ontsnapping van KV Mechelen (18/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Thierry Steemans, Olivier Somers, Stefaan Vanroy, Johan Timmermans en de club KV Mechelen zijn schuldig aan competitievervalsing of pogingen daartoe. Het Belgisch Arbitragehof van de Sport schrijft het zwart op wit in een 311 pagina’s tellend besluit. Dat de club ervan afkomt met een vederlichte straf, is een triomf voor de rabiate verdediging van Malinwa. Reconstructie van een Houdini-ontsnapping.
  [naar artikel]
 10. KV Mechelen vraagt forfaitnederlaag voor STVV (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Coronaspuwer riskeert vijftien maanden cel: “Pas in de gevangenis besefte ik hoe ernstig het coronavirus is” (15/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 20-jarige coronaspuwer uit Mechelen moest zich maandag verantwoorden voor de rechtbank. Bij een controle tijdens de lockdown spuwde en hoestte hij richting de politie en op een combi. De man riskeert vijftien maanden cel en een geldboete van 1.600 euro. Zijn verdediging vraagt een voorwaardelijke straf.
  [naar artikel]
 12. KV Mechelen wil statement maken en speelt niet op OHL, Defour: “Beloften erbij halen? Zij zitten niet in testprotocol” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen OH Leuven - KV Mechelen vandaag. Deels uit noodzaak, maar vooral als statement. Malinwa kreeg gisteren namelijk geen uitstel van de Pro League, ondanks positieve testen bij de eerste keeper en de reservedoelman. “Dat konden we niet aanvaarden. Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de kalendercommissie”, zo zegt CEO van KVM, Frank Lagast.
  [naar artikel]
 13. Pro League past coronaregels aan, KV Mechelen kan match tegen Genk in principe nog uitstellen (18/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen wil zijn match van woensdag tegen Genk opnieuw uitstellen, en de Pro League staat dat toe. Het werkte een voorstel uit waarbij de coronaprotocollen worden versoepeld en de clubs keurden dat goed. Nu is het aan de voetbalbond om de regels (dinsdag nog) snel aan te passen. De match op OHL blijft een 5-0-forfaitnederlaag voor KV, maar dat kan de club nog proberen aan te vechten.
  [naar artikel]
 14. Straf statement: Nickelodeon en MTV laten ademgeluiden horen om George Floyd te eren (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Televisiezenders Nickelodeon en MTV hebben in de Verenigde Staten een stevig statement gemaakt. Exact 8 minuten en 46 seconden lang werden...
  [naar artikel]
 15. Mechelen zet Eupen opzij nadat het meer dan één helft met tien verder moest (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen heeft zich ferm herpakt na de forfaitnederlaag tegen Club Brugge. Malinwa won op bezoek bij Eupen met 0-2 nadat het meer dan één helft...
  [naar artikel]
 16. 800 euro boete en forfait voor Racing Mechelen na rellen (26/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Racing Mechelen heeft donderdag een boete van 800 euro en een forfaitnederlaag gekregen voor de rellen in de thuiswedstrijd in eerste provinciale tegen Vorselaar afgelopen zondag.
  [naar artikel]
 17. Carcela riskeert 2 matchen schorsing, maar vonnis week in beraad zodat hij vrijdag in Gent kan spelen (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mehdi Carcela kent zijn straf voor de handgebaren in de Clasico tegen Anderlecht op dinsdag 26 februari. Dat heeft de Geschillencommissie van de...
  [naar artikel]
 18. Union verplettert KV Mechelen met forfaitcijfers, tweede periodetitel plots ver weg (23/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen heeft op eigen bodem een forfaitnederlaag geleden tegen Union (0-5). De tweede periodetitel is zo plots heel ver weg. Met nog één...
  [naar artikel]
 19. Stijn Vreven riskeert opnieuw straf na zware kritiek: “Altijd lastig tegen twaalf man” (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  NAC-trainer Stijn Vreven kon de thuisnederlaag tegen FC Twente (1-2) dinsdag maar moeilijk verkroppen. “Het is altijd lastig om tegen twaalf man te spelen”, wees de Belg naar scheidsrechter Siemen Mulder.
  [naar artikel]
 20. Belg riskeert zware straf in VS voor handel met voorkennis op Wall Street (15/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 46-jarige Belg Nicholas Z. riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar in de VS voor handel met voorkennis op de beurs. Hij zou een miljoen dollar verdiend hebben door geheime informatie over transacties door te spelen aan een vriend.
  [naar artikel]
 21. KV Mechelen in beroep tegen schorsing van twee speeldagen voor Swinkels (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen gaat niet akkoord met de opgelegde straf van twee speeldagen schorsing voor verdediger Arjan Swinkels. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) sprak dinsdag die straf uit samen met een boete van 2.000 euro. Malinwa gaat nu in beroep.
  [naar artikel]
 22. KV Mechelen: “Kom onze KV Mechelen Dames aanmoedigen!” (24/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen roept haar supporters op om zaterdagnamiddag massaal af te zakken naar ‘de kleine Malinwa’. Daar spelen de KV Mechelen Dames de topper tegen Sterrebeek.
  [naar artikel]
 23. De brandweer adviseert om elektrische auto's buiten op te laden? Een straf statement dat paniek zaait (06/09/2019 - VRT NWS)
  In België kan het aantal branden met elektrische wagens de laatste 10 jaar op 1 hand worden geteld. Desondanks adviseert de brandweer om elektrische wagens beter buiten op te laden. Een straf statement dat paniek zaait.
  [naar artikel]
 24. Wagner voert de druk op: KV Mechelen riskeert ook eerste amateurklasse (25/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen riskeert niet alleen een seizoen met puntenaftrek in 1B, de club zou ook nog kunnen worden teruggezet naar eerste amateurklasse. Dat blijkt uit de besluiten die bondsprocureur Kris Wagner (foto) donderdagavond naar de verschillende partijen in de omkoopzaak KV Mechelen-Waasland-Beveren stuurde. Vandaag zal Wagner minstens drie uur pleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond.
  [naar artikel]
 25. Kris Van Dijck riskeert alcoholslot (31/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kris Van Dijck (N-VA), de in opspraak gekomen Desselse burgemeester en voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter, riskeert een alcoholslot in zijn auto. Dat is onderdeel van de straf die het parket vorderde, nadat de politicus in juli dronken tegen een aanhangwagen reed. De politierechter beslist maandag of het slot er al dan niet komt.
  [naar artikel]
 26. Ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen riskeert 2 jaar cel in witwasdossier<BR /> (16/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar celstraf geëist tegen ex-rijkswachter en drugstrafikant Willy Van Mechelen (77). Van Mechelen is een van de 46 verdachten in een groot crimineel netwerk van witwassers en geldkoeriers.
  [naar artikel]
 27. Besluit uitstel Olympische Spelen “binnen enkele dagen” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een definitief besluit over het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio laat niet lang meer op zich wachten. Bronnen binnen de olympische...
  [naar artikel]
 28. Zwarte Duivels krijgen forfaitnederlaag in tegen Roemenië en moeten barrages spelen (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische mannenrugbyploeg, die dit weekend niet zal afzakken naar Roemenië voor het duel met de Roemenen op de vijfde en laatste speeldag in het Rugby Europe Championship, verliezen deze wedstrijd met de forfaitscore. Dat heeft Rugby Europe donderdag bevestigd. De Zwarte Duivels eindigen op deze manier in hun groep op de laatste plaats en moeten tegen Nederland een barrage om het behoud spelen.
  [naar artikel]
 29. "Besluit over uitstel Olympische Spelen valt binnen enkele dagen” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een definitief besluit over het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio laat niet lang meer op zich wachten. Bronnen binnen de olympische...
  [naar artikel]
 30. Mehdi Carcela kan zeker spelen tegen AA Gent: pas over een week uitspraak na middelvinger richting scheidsrechter (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mehdi Carcela kent zijn straf voor de handgebaren in de Clasico tegen Anderlecht op dinsdag 26 februari. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag bevestigd. De middenvelder van Standard riskeert twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete.
  [naar artikel]
 31. Dubbele forfaitnederlaag voor Standard en Charleroi (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Standard en Charleroi krijgen elk een forfaitnederlaag aangesmeerd na de incidenten in de Waalse derby. Dat heeft de Buitengewone Kamer van de
  [naar artikel]
 32. Proces tegen Bart De Pauw gaat van start: waar wordt hij van beschuldigd, en welke straf riskeert de tv-maker? (12/10/2021 - De Morgen)
  Woensdag om 9.30 uur begint voor de correctionele rechtbank van Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw. Hij moet zich verdedigen tegen beschuldigingen van belaging en elektronische overlast. Negen slachtoffers, onder wie de actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn, hebben zich burgerlijke partij gesteld. Dit is het belangrijkste dat u moet weten over de zaak.
  [naar artikel]
 33. Oud-Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck riskeert alcoholslot (31/08/2019 - De Standaard)
  Kris Van Dijck (N-VA), de in opspraak gekomen Desselse burgemeester en voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter, riskeert een alcoholslot in zijn auto. Dat is onderdeel van de straf die het parket vorderde, nadat de politicus in juli dronken tegen een aanhangwagen reed. De politierechter beslist maandag of het slot er al dan niet komt.
  [naar artikel]
 34. Anderlecht kent straf voor stilgelegde Clasico tegen Standard (30/04/2019 - De Morgen)
  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist om Anderlecht een match achter gesloten deuren op te leggen, nadat de Clasico tegen Standard van 12 april definitief gestaakt was door toedoen van paars-witte vuurpijlen. De disciplinaire instantie smeert de Brusselaars ook een forfaitnederlaag, een boete van 5.000 euro en een alternatieve sanctie aan.
  [naar artikel]
 35. KV Mechelen moet match achter gesloten deuren vrezen na incidenten in titelmatch, geen straf voor Beerschot Wilrijk (02/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 5.000 euro en één match achter gesloten deuren met uitstel opgelegd aan KV Mechelen. Die straf komt er na de incidenten in de terugmatch van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 36. Vranckx (KV Mechelen) riskeert één match schorsing voor rood tegen Beerschot (30/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Bondsparket heeft vanmiddag een schorsingsvoorstel van één speeldag gedaan voor Aster Vranckx. De middenvelder van KV Mechelen werd gisteren tegen Beerschot met een rechtstreekse rode kaart van het veld gestuurd. Afhankelijk van hoe KV reageert, is hij donderdag geschorst tegen Eupen of anders zondag tegen Standard.
  [naar artikel]
 37. Europa veroordeelt Amerikaans besluit over doodstraf: ‘Een wrede, onmenselijke en vernederende straf’ (26/07/2019 - De Morgen)
  De EU heeft scherpe kritiek geuit op het besluit van de Verenigde Staten om de doodstraf op federaal niveau opnieuw in te voeren. ‘De doodstraf is een schending van het onvervreemdbare recht op leven, dat is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en is een wrede, onmenselijke en vernederende straf’, aldus Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, op vrijdag.
  [naar artikel]
 38. Duel tussen KRC Genk en KV Mechelen wordt dan toch uitgesteld (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De wedstrijd tussen KV Mechelen en KRC Genk is uitgesteld. De nieuwe regels van de Pro League staan dat toe. Het werkte een voorstel uit waarbij de coronaprotocollen worden versoepeld en de clubs keurden dat goed. De match op OHL blijft een 5-0-forfaitnederlaag voor Malinwa, maar dat kan de club nog proberen aan te vechten.
  [naar artikel]
 39. Uiterlijk vrijdag vernemen Propere Handen-clubs hun mogelijke straf (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De tijd tikt voor KV Mechelen en Waasland-Beveren. Ten laatste vrijdag, en mogelijk al woensdag, beslist de Geschillencommissie Hoger Beroep of de clubs en dertien personen gestraft worden voor daden van matchfixing en/of het niet-naleven van de meldingsplicht. Vandaag en morgen krijgen alle advocaten nog een halfuur om zich een laatste keer te verdedigen. “There is something rotten bij KV Mechelen en Waasland-Beveren”, citeerde bondsprocureur Kris Wagner vorige zaterdag Shakespeare. Hij verzon voor elke betrokkene een bijnaam en beschuldigde de kopstukken van “maffiapraktijken”. Voor Waasland-Beveren eist Wagner degradatie en een puntenaftrek van zes, voor KV Mechelen niet-promotie en een puntenaftrek van twaalf. Als de Geschillencommissie de argumenten van de tussenkomende partij Tubeke volgt, riskeert voor KV Mechelen zelfs eerste amateurklasse.
  [naar artikel]
 40. Wat riskeert u als u zich niet aan de maatregelen houdt? "Niet alleen moreel onaanvaardbaar, het is ook een misdrijf"   (18/03/2020 - VRT NWS)
  De overheid kwam gisteren met drastische maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een straf. De parketten hebben een uniforme aanpak afgesproken en beschouwen de handhaving van de maatregelen als een prioriteit. Dat vertelde procureur des konings Ine Van Wymersch in &quot;De Ochtend&quot; op Radio 1. &quot;Want wie de maatregelen niet naleeft, brengt de volksgezondheid ernstig in gevaar.&quot;
  [naar artikel]
 41. Ingvartsen alleen zaterdag geschorst in Mechelen (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Albert Stuivenberg zal zaterdag in de competitiematch op KV Mechelen geen beroep kunnen doen op aanvaller Marcus Ingvartsen. De Deen werd dinsdagmiddag door de Geschillencommissie van de KBVB geschorst voor twee speeldagen, waarvan één met uitstel. KRC Genk gaat niet in beroep tegen de straf, die pas donderdag ingaat. Ingvartsen is dus woensdag nog inzetbaar in de bekerwedstrijd op KV Mechelen.
  [naar artikel]
 42. Oud-Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck riskeert alcoholslot na dronken crash (31/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kris Van Dijck (N-VA), de in opspraak gekomen Desselse burgemeester en voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter, riskeert een alcoholslot in zijn auto. Dat is onderdeel van de straf die het parket vorderde, nadat de politicus in juli dronken tegen een aanhangwagen reed. De politierechter beslist maandag of het slot er al dan niet komt.
  [naar artikel]
 43. Cuesta kent vordering en mist mogelijk Zulte Waregem en KV Mechelen (24/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Carlos Cuesta moet zich dinsdag om 14.15 uur via een videocall voor het disciplinair comité voor het profvoetbal verantwoorden voor zijn rode kaart tegen AA Gent. Intussen werd KRC Genk op de hoogte gesteld dat het bondsparket een straf vordert van één speeldag plus de omzetting van de voorwaardelijke straf van één speeldag, die hij opliep in de wedstrijd in Moeskroen. Indien het comité dinsdag die vordering volgt en KRC Genk daartegen niet in beroep gaat, mist Cuesta dus de twee volgende wedstrijden tegen Zulte Waregem (woensdag) en KV Mechelen (zaterdag).
  [naar artikel]
 44. Bekend Vlaanderen steunt Peter Van de Veire na straf statement over naaktfoto’s (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bekend Vlaanderen schaart zich achter Peter Van de Veire nadat hij vanmorgen een pakkend statement bracht over zijn gelekte naaktfoto&rsquo;s, in de...
  [naar artikel]
 45. Champagne in Jan Breydel! Leider Club pakt uit met straf statement voor play-off 1 door Essevee met huid en haar te verslinden (5-0) (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  5-0! U leest het goed en neen we hebben niet te diep in het glas gekeken op een of ander feestje. Club Brugge pakte vanavond in de topper tegen
  [naar artikel]
 46. Doodrijder Jasper riskeert straf voor partnergeweld: “Ik heb de voorbije maanden kunnen nadenken” (16/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kaya W. (37), de man die op 11 februari in Arendonk fietser Jasper Horsting (31) doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, riskeert een veroordeling voor feiten van geweld tegen zijn voormalige partner. De beklaagde verscheen dinsdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Voor het dodelijk ongeval is hij intussen vrijgelaten onder voorwaarden. “Ik was mezelf niet meer”, zei hij over het partnergeweld.
  [naar artikel]
 47. Man riskeert celstraf omdat hij gsm-codes niet aan speurders wilde geven (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een dossier voortgezet waarbij een man een celstraf riskeert omdat hij weigerde de...
  [naar artikel]
 48. Man uit Merksem riskeert straf voor bereiden cannabisolie: “Hij redde het leven van mijn dochter, nu riskeert hij de cel” (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Louis E., de man die illegaal cannabisolie brouwde voor epilepsiepatiënte Sofie Voncken (10) uit Maasmechelen, riskeert negen maanden effectieve celstraf. Jean Pierre-Voncken, de vader van Sofie, reageert bijzonder ontgoocheld. “Die man heeft het leven van mijn dochter gered, maar riskeert nu in de gevangenis te belanden. Dit is zo onrechtvaardig”, zegt hij. Het vonnis volgt op 25 april.
  [naar artikel]
 49. Man die Gelenaar in de hals stak riskeert extra straf voor diefstallen en wapens (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dylan L. uit Geel riskeert een bijkomende straf van 1 jaar en 3 maanden voor het plegen van diefstallen en voor verboden wapenbezit in Hasselt. Op 17 oktober dit jaar kreeg de jongeman van de rechtbank in Turnhout een gevangenisstraf van 7 jaar voor poging doodslag op een stadsgenoot. Hij stak een jongeman met een mes met een lemmet van 18 centimeter in de hals. Het slachtoffer raakte toen levensgevaarlijk gewond.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.