Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
20:45 uur

Verschillende treindeuren open op trein van Leuven naar Kortrijk, daders riskeren zware boete

Het Nieuwsblad

15/01/2022 - 14:50

Een trein op de lijn Leuven-Kortrijk heeft vrijdagochtend meerdere minuten met enkele deuren open gereden. Een treinbegeleider merkte het probleem op en kon snel ingrijpen. De deuren zouden geopend zijn door reizigers, zij riskeren nu een zware boete en straf. Rijden met de deuren open is niet zonder gevaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reizigers openen twee treindeuren tijdens rit aan hoge snelheid: “Zware sancties zullen volgen” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdagochtend heeft een trein tussen Leuven en Kortrijk een aantal minuten aan hoge snelheid met twee open deuren gereden. Vervoersmaatschappij NMBS bevestigt dat het om kwaadwillig opzet gaat en er zware sancties zullen volgen wanneer de betrokken personen geïdentificeerd worden.
  [naar artikel]
 2. Trein NMBS rijdt met deuren wagenwijd open (16/05/2019 - De Standaard)
  Op donderdagochtend reed een P-trein tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal met de treindeuren open. Een treinreizigster maakte bovenstaande video van het gevaarlijke probleem.
  [naar artikel]
 3. Spoorlopers riskeren voortaan fikse administratieve boete (30/03/2018 - VRT NWS)
  Spoorlopers en mensen die zich misdragen op de trein of in en rond stations riskeren in de toekomst een fikse administratieve boete. De Kamer heeft daarover een wetsontwerp van minister van Mobiliteit François Bellot (MR) goedgekeurd. 
  [naar artikel]
 4. Trein ontspoord in Leuven: verschillende gewonden (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een trein ontspoord nabij het station van Leuven. Daarbij zijn verschillende gewonden gevallen. De trein reed in de richting van De Panne.
  [naar artikel]
 5. 'Verschillende gewonden na ontsporing trein nabij Leuven' (18/02/2017 - De Standaard)
  Nabij het station van Leuven is een trein ontspoord die op weg was naar De Panne. Daarbij zouden gewonden gevallen zijn, meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Door dat ongeval is het treinverkeer van en naar Leuven onderbroken.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe procedure NMBS: Alle treindeuren gesloten 30 seconden voor vertrek (10/06/2018 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag wordt de vertrekprocedure voor treinen aangepast. 30 seconden voor het vertrekuur van de trein zullen alle deuren dichtgaan. Tot nu toe bleef de deur van de treinbegeleider open tot de trein vertrok. 
  [naar artikel]
 7. Dronken man komt met hoofd vast te zitten tussen treindeuren (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een dronken man kwam met zijn hoofd tussen treindeuren vast te zitten nadat hij aan de ingang van de trein in slaap was gevallen.
  [naar artikel]
 8. Dodelijk slachtoffer zat wél op trein, 27 gewonden bij ontsporing in Leuven (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontsporing van een trein vlak bij het station van Leuven is iets na de middag een dode gevallen. Drie mensen hebben zware verwondingen,
  [naar artikel]
 9. Dodelijk slachtoffer zat niét op trein, 27 gewonden bij ontsporing in Leuven (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontsporing van een trein vlak bij het station van Leuven is iets na de middag een dode gevallen. Drie mensen hebben zware verwondingen,
  [naar artikel]
 10. Ruim 4.300 jonge bestuurders riskeren zware boete voor negeren van ‘terugkommoment’ (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In 2021 zijn er 4.308 handhavingsdossiers opgemaakt voor jonge autobestuurders die het verplichte terugkommoment niet of pas na hun aanmaningsperiode hebben gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het gaat om 2.610 bestuurders die het terugkommoment nog steeds niet gevolgd hebben en om 1.698 bestuurders die het in de tussentijd wel gevolgd hebben, maar van wie de volledige termijn verstreken was. Zij riskeren allen een boete die kan oplopen tot 4.000 euro.
  [naar artikel]
 11. Van Ranst bezorgt lijst met 147 telefonische belagers aan politie: daders riskeren tot twee jaar cel (06/04/2021 - De Morgen)
  Viroloog Marc Van Ranst heeft een lijst gemaakt van 147 mensen die hem de afgelopen maanden telefonisch hebben lastiggevallen. Die lijst gaat hij aan de federale politie bezorgen. Gisteren vertelde hij hoe hij elke avond tot een stuk in de nacht oproepen krijgt van veelal dronken jongeren die hem uitschelden en bedreigen. De daders riskeren straffen tot twee jaar cel en 300 euro boete.
  [naar artikel]
 12. Trein ontspoord in Leuven: één dode, verschillende gewonden (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vanmiddag een trein ontspoord nabij het station van Leuven. Daarbij zouden verschillende gewonden gevallen zijn. Ook zou er zeker één dode
  [naar artikel]
 13. Dodelijk slachtoffer zat "waarschijnlijk wél" op trein, 27 gewonden bij ontsporing in Leuven (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontsporing van een trein vlak bij het station van Leuven is iets na de middag een dode gevallen. Drie mensen hebben zware verwondingen,
  [naar artikel]
 14. Duurste huizen staan in Leuven, goedkoopste in Kortrijk (09/04/2019 - De Morgen)
  Kortrijk heeft de betaalbaarste woningen, Leuven de duurste. Wie in Kortrijk naar een eigen stek zoekt, moet daar gemiddeld 10,2 jaar voor werken. In Leuven kost een eigen huis al gauw 15,9 jaarinkomens.
  [naar artikel]
 15. Tweede keer in één week problemen met deuren van trein: conducteur achtergelaten op perron (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een trein naar Kortrijk is dinsdagnamiddag rond 16.30 uur in Haaltert vertrokken zonder de conducteur. Terwijl die de onwillige deuren nog probeerde te sluiten, zette de machinist de trein weer in gang. Ook vorige week reed er al een trein met open deuren tussen Denderleeuw en Haaltert.
  [naar artikel]
 16. Marc Van Ranst maakt lijst van 147 (!) telefonische belagers voor politie: daders riskeren tot twee jaar cel (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst heeft een lijst gemaakt van maar liefst 147 mensen die hem de afgelopen maanden telefonisch hebben lastiggevallen. Die lijst gaat hij aan de federale politie bezorgen. Gisteren vertelde hij aan onze redactie hoe hij elke avond tot een stuk in de nacht oproepen krijgt van veelal dronken jongeren die hem uitschelden en bedreigen. De daders riskeren straffen tot twee jaar cel en 300 euro boete.
  [naar artikel]
 17. Engelsen die op vakantie gaan riskeren boete van 5.800 euro (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering voert een forse boete in voor Engelsen die in coronatijd toch op vakantie naar het buitenland gaan. Het gaat om een bedrag van 5.000 pond (5.800 euro). Niet alleen vakantiegangers riskeren zo'n boete. De boete kan volgens de nieuwe wetgeving worden opgelegd aan iedereen die zonder geldige reden het land verlaat. De nieuwe regels moeten nog worden goedgekeurd door het parlement en blijven dan tot 30 juni van kracht, bericht Sky News.
  [naar artikel]
 18. Twee jongens krijgen zware klappen tijdens vechtpartij op Leuvense Oude Markt: “Daders leken er plezier in te hebben” (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Oude Markt in Leuven heeft vrijdagavond een zware vechtpartij plaatsgevonden. Op sociale media circuleren shockerende beelden van het incident. Daarop is te zien dat twee jongemannen op de grond liggen en verschillende keren gestampt en geslagen worden. “Het onderzoek loopt, maar de daders zijn nog niet gevonden”, klinkt het bij de politie.
  [naar artikel]
 19. Twee Griekse wiettelers riskeren elk 3 maanden cel en 16.000 euro boete (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee mannen van Griekse nationaliteit riskeren elk een celstraf van 3 jaar en een boete van 16.000 euro voor het telen van wiet en voor de diefstal van elektriciteit. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een professionele wietplantage in een loods achter een boerderij in Nieuwerkerken. De twee aangehouden mannen stonden woensdag terecht in de Hasseltse correctionele rechtbank. Naast een celstraf en een boete riskeren ze de verbeurdverklaring van 147.360 euro vermogensvoordelen.
  [naar artikel]
 20. Te laat op trein gestapt: 699 reizigers krijgen boete (22/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar hebben 699 treinreizigers een boete gekregen van de NMBS omdat ze na het officiële vertreksignaal toch nog op de trein stapten. “De trein kan in zo’n geval elk moment vertrekken. We nemen dit soort inbreuken zeer ernstig”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS. “Dat is spelen met je eigen veiligheid.” Wie nog instapt als de deuren dichtgaan, kan een boete van 50 euro ­krijgen.
  [naar artikel]
 21. Leuvense speurders pakken daders zware agressie op dankzij camerabeelden (16/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De raadkamer van Leuven heeft twee verdachten van een geval van bijzonder zware agressie op de Leuvense Oude Markt aangehouden. Met een kompaan sloegen de twee een 22-jarige Fransman in elkaar. Het trio wordt ook verantwoordelijk gehouden voor andere gevallen van zware agressie in Leuven.
  [naar artikel]
 22. Ouders riskeren zware boete nadat ze huis ombouwden voor gehandicapte dochter: “We worden gestraft omdat we haar als enige willen helpen” (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hun gehandicapte dochter Veerle (29) droomde ervan om weer zelfstandig te wonen. Tot grote ergernis van de ouders kon ze nergens terecht, en dus besloten ze hun huis in Rotselaar om te bouwen. Dat komt hen nu mogelijk duur te staan: ze riskeren nu een boete van 3.162 euro omdat het Vlaams Energieagentschap de aanbouw ziet als een nieuwe woning. “Dat is toch niet normaal?”
  [naar artikel]
 23. Engelsen die op vakantie gaan riskeren boete van 5800 euro (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering voert een forse boete in voor Engelsen die in coronatijd toch op vakantie naar het buitenland gaan. Het gaat om een bedrag van 5000 pond (5800 euro). Niet alleen vakantiegangers riskeren zo'n boete. De boete kan volgens de nieuwe wetgeving worden opgelegd aan iedereen die zonder geldige reden het land verlaat. De nieuwe regels moeten nog worden goedgekeurd door het parlement en blijven dan tot 30 juni van kracht, bericht Sky News.
  [naar artikel]
 24. Kiezers die niet opdagen riskeren boete tot 80 euro (08/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.
  [naar artikel]
 25. Kiezers die niet opdagen, riskeren boete tot 80 euro (08/10/2018 - De Standaard)
  Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.
  [naar artikel]
 26. Kiezers die niet opdagen riskeren boete tot 80 euro (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.
  [naar artikel]
 27. Kiezers die niet opdagen, riskeren boete tot 80 euro (08/10/2018 - De Standaard)
  Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.
  [naar artikel]
 28. Rugzak op zitje naast je in de trein? Boete mogelijk (27/03/2019 - De Standaard)
  Wie meerdere plaatsen inneemt in de trein, kan een boete krijgen. Maar dat is heel uitzonderlijk, stelt de NMBS.
  [naar artikel]
 29. Handelstraat vol vuilniszakken op feestdag: 47 bewoners of winkeliers riskeren boete (03/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  47 bewoners of winkeliers riskeren een GAS-boete te krijgen voor het fout aanbieden van hun afval op 1 november. 477 mensen kregen een waarschuwing. Dat is het resultaat van een actie in Antwerpen-Noord en Borgerhout.
  [naar artikel]
 30. Meer dan 40.000 supporters met de trein naar WK wielrennen in Leuven (26/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zondag hebben 42.000 supporters de trein naar Leuven genomen om het WK Wielrennen bij te wonen. Dat meldt de NMBS in een persbericht. De spoorwegmaatschappij zet zondag 29 extra treinen in van en naar Leuven. Ook de capaciteit van de reguliere treinen is verhoogd.
  [naar artikel]
 31. Gigantische drukte aan station Leuven na afloop WK Wielrennen: 42.000 mensen moeten met trein naar huis (26/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 300.000 wielerfans zijn vandaag naar Leuven afgezakt om de aankomst en doortocht van de renners te volgen. Daarvan kwamen er 42.000 met de trein en zij moeten ook weer allemaal terug naar huis met het openbaar vervoer. Het is dan ook enorm druk in de stationsbuurt van Leuven en het station moest zelfs even afgesloten worden.
  [naar artikel]
 32. Geen treinverkeer tussen Kortrijk en Gent-Sint-Pieters (04/01/2018 - Metro)
  Het treinverkeer vanuit West-Vlaanderen ondervindt vandaag hinder door verschillende incidenten. Dat meldt de NMBS. Door een persoonsongeval in Harelbeke is er geen rechtstreeks treinverkeer tussen Kortrijk en Gent-Sint-Pieters. Tussen Kortrijk en Waregem rijden bussen en van Waregem naar Gent-Sint-Pieters rijdt een pendeltreindienst. Reizigers vanuit Kortrijk naar het binnenland reizen alternatief via Oudenaarde. Daarnaast deed zich rond 13.15 uur een bovenleidingsbreuk voor tussen Lichtervelde en Tielt. Reizigers vanuit De Panne naar het binnenland moeten in Lichtervelde op een trein naar Brugge stappen of met de kusttram naar Oostende reizen om daar een trein naar het binnenland te nemen. Tussen Lichtervelde en Deinze rijden bussen. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Foorkramers riskeren zware boete voor ongeval bij afbraak reuzenrad: "Van veiligheidsbeleid was geen sprake" (08/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee foorkramers riskeren in de Brugse strafrechtbank een zware geldboete voor een ongeval bij de afbraak van een reuzenrad op de Zeedijk in Nieuwpoort. Een Nederlandse arbeider raakte daarbij zwaargewond. “Van een veiligheidsbeleid was geen sprake.”
  [naar artikel]
 34. Deze straf riskeren ouders die negenjarig zoontje met Porsche lieten rijden (09/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een vader en moeder uit Jabbeke worden voor de rechtbank van Brugge gedaagd. Ze lieten hun zoontje (10) met een Porsche op de openbare weg en door de bebouwde kom racen en daar staan zware straffen op: beiden riskeren een rijverbod van vijf jaar en een boete van 9.000 euro.
  [naar artikel]
 35. Zwembad Kortrijk gaat week na zware brand al open (06/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuwe zwembad van Kortrijk gaat komende zaterdag al (deels) open. Opmerkelijk, aangezien het gebouw vorige week dinsdag nog maar getroffen werd door een zware brand. Daarbij werden de glijbanen, het pronkstuk van het nieuwe zwemparadijs, volledig vernield.
  [naar artikel]
 36. Bijzitters riskeren fikse boete voor afwezigheid: “Ik was misselijk, ik kan toch moeilijk een emmer meenemen naar het stembureau?” (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  66 Kempense bijzitters die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 niet of te laat kwamen opdagen op het stembureau, mochten het maandag komen uitleggen op de rechtbank in Turnhout. Ze riskeren een boete van 400 euro tot 1.600 euro. “Mijn oppas had afgebeld” of “Ik had me overslapen”, waren enkele populaire excuses.
  [naar artikel]
 37. Trein tussen Leuven en Brussel rijdt even met open deuren (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagochtend heeft een trein van de NMBS tussen Leuven en Brussel een tijdje met twee geopende deuren gereden. Dat meldt ROB-tv op Twitter en bevestigt de NMBS. De eerste vaststellingen wijzen op kwaad opzet van een of meerdere passagiers.
  [naar artikel]
 38. Gewonden bij ontsporing trein in Leuven (18/02/2017 - De Tijd)
  13:40 Nabij het station van Leuven is een trein ontspoord die op weg was naar De Panne. Daarbij zouden gewonden gevallen zijn, meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Door dat ongeval is het treinverkeer van en...
  [naar artikel]
 39. Treindeuren sluiten voortaan 30 seconden vroeger (01/06/2018 - De Morgen)
  Treinreizigers zullen voortaan op tijd moeten komen, want vanaf 10 juni sluiten alle treindeuren 30 seconden voor het vertrekuur. De bedoeling van de maatregel is de veiligheid te verhogen, meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 40. Verdediging van wiettelers vindt gevraagde celstraffen overdreven (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse correctionele rechtbank zijn maandagnamiddag de pleidooien gestart in het proces van de 29-koppige cannabisbende, van wie de twee kopstukken, een man uit Lanaken en een 45-jarige man uit Maaseik, elk 6 jaar cel en 24.000 euro boete riskeren. De 27 andere beklaagden riskeren celstraffen van 10 tot 40 maanden en een boete van 6.000 of 12.000 euro.
  [naar artikel]
 41. Trein in Leuven vertrekt zonder treinbestuurder (28/09/2017 - VRT NWS)
  In Leuven is een geparkeerde trein plots zonder treinbestuurder vertrokken. Een personeelslid kon de remleiding lostrekken waardoor de trein tot stilstand kwam.
  [naar artikel]
 42. Achthonderd reizigers geëvacueerd uit trein in Leuven die onderweg was naar Genk (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een trein is woensdag in de vooravond tot stilstand gekomen bij het binnenrijden van het station in Leuven. Een 800-tal reizigers werd door de spoorwegpolitie geëvacueerd. Het nieuws werd bevestigd door de politie van Leuven.
  [naar artikel]
 43. Trein met 30 passagiers gestrand in Kortrijk na geknapte bovenleiding (28/10/2020 - VRT NWS)
  In Heule in Kortrijk is dinsdagavond de bovenleiding van de spoorweg geknapt, waardoor een dertigtal reizigers van een trein richting Menen en Poperinge meer dan uur vast zat. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 44. Urenlang oponthoud nadat reiziger uit trein was gesprongen (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De trein van Luik naar Oostende heeft woensdagnacht in Leuven uren vertraging opgelopen na een incident met een treinreiziger die uit de trein was gesprongen.
  [naar artikel]
 45. Ruim 4.300 jonge bestuurders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommoment (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2021 zijn er 4.308 handhavingsdossiers opgemaakt voor jonge autobestuurders die het verplichte terugkommoment niet of pas na hun aanmaningsperiode hebben gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het gaat om 2.610 bestuurders die het terugkommoment nog steeds niet gevolgd hebben en om 1.698 bestuurders die het in de tussentijd wel gevolgd hebben, maar van wie de volledige termijn verstreken was. Zij riskeren allen een boete die kan oplopen tot 4.000 euro.
  [naar artikel]
 46. Deuren van trein Blankenberge - Hasselt gaan niet open (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De trein Blankenberge – Hasselt van 12u40, bomvol na het verlengde weekend, is in panne gevallen in het station van Brugge. Daar bleek dat geen enkele deur van de trein nog kon geopend worden. Uiteindelijk werd beslist om één deur vooraan in de trein open te breken. Hierlangs moesten alle reizigers de trein verlaten en overstappen op een andere trein. De IC-trein werd hierdoor een stoptrein die met veel vertraging in Limburg aankomt.
  [naar artikel]
 47. Rector KU Leuven: 'Studentenclubs die doopcharter niet ondertekenen, riskeren sancties' (11/12/2018 - Knack)
  Het geduld van Luc Sels, de rector van de KU Leuven, is op. Alle studentenclubs moeten dinsdag een aangescherpt (doop)charter ondertekenen. Clubs die dat niet doen, zetten zich buiten het tuchtreglement van de KU Leuven en riskeren sancties.
  [naar artikel]
 48. Belgische jongeren riskeren boete voor stelen loodzware ketting kathedraal Sevilla (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Belgische jongeren riskeren een boete van 180 euro omdat ze betrapt werden met een van de loodzware kettingen die rond de kathedraal van het
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy