Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
Steeds meer vrouwen kiezen voor vegan make-up. Dat wil zeggen dat er in de schoonheidsproducten geen dierlijke bestanddelen zitten en dat ze ook niet op dieren getest worden. De Hasseltse visagiste Nathalie Steensels is zelf overtuigd veganist, en ook zij merkt dat steeds meer van haar klanten expliciet om vegan make-up vragen. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Medewerkers en bezoekers van de vestigingen van het Jessaziekenhuis kunnen voortaan in het restaurant ook kiezen uit het vegan en vegetarische aanbod van de gespecialiseerde firma Stoemp Deluxe uit Kermt. [naar artikel]
Universiteit Antwerpen streeft met het Climate Action Plan naar een meer ecologische universiteit. Dat doet UAntwerpen onder andere door het menu in de studentenrestaurants voor 80 procent vegan of veggie te maken, en vliegreizen voor personeel af te raden. Opmerkelijk: rood vlees verdwijnt volledig van de kaart. [naar artikel]
Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]
Steeds meer mensen eten veggie of vegan. Toch is het niet altijd even makkelijk om een restaurant te vinden met een plantaardige menukaart. Daarom... [naar artikel]
Sara Cool en Bart Peuteman hebben het veganistische restaurant Babsies geopend. “Niet enkel het eerste vegan restaurant in Diksmuide, maar ook in de Westhoek.” [naar artikel]
Steeds meer mensen zwichten voor de vegetarische levensstijl. Wil jij ook de switch maken? Het is ’t moment, want in maart start de VeggieChallenge. Dit initiatief wil mensen aanmoedigen om een maand lang veggie, vegan of flexi te eten. Plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove geet tips voor wanneer het niet meteen van een leien dakje loopt. “Wees gerust. Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken.” [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Het nadeel van veel parfums: hoe kwistig je 's morgens ook spuit, hoe weinig daar een paar uur later nog van te ruiken is. Een heel simpel trucje kan er toch voor zorgen dat je de geur langer vasthoudt. [naar artikel]
In Brussel is dit weekend Veggie World gehouden, een beurs die een veganistisch leven promoot; met enkel plantaardige producten. Dus ook geen eieren of koeienmelk, die in de vegetarische keuken wel mogen. In vegan kleding of handtassen worden dan weer geen materialen gebruikt waarvoor dieren gedood moeten worden. Zo'n 5.000 mensen vonden dit weekend de weg naar Veggie World, dat voor het eerst in ons lang georganiseerd werd. [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kaat Van den Eynde opende in haar huiskamer in Runkst een vegan restaurant. Ze werkt samen met Merwt, de boerenmarkt die zes keer per jaar door de stad Hasselt wordt georganiseerd. [naar artikel]
Een video van hondentrainer Gia Savocchi gaat momenteel viraal op Tiktok. Daarin demonstreert ze hoe ze met een simpel trucje kan achterhalen of een hond al dan niet geschikt is voor adoptie. Het enige dat ze nodig heeft: een bakje met hondenvoer en een ‘valse arm’. [naar artikel]
Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Het is zover: vegetariërs zijn van hun imago van geitenwollensokken verlost. Volgens een onderzoek van The Bio Veggie Company bij 1.000 Belgen eet... [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Het grootste nadeel aan vakantie: het is altijd veel te vlug voorbij. Een wetenschappelijke studie bracht een simpel trucje aan het licht om dat heerlijke vakantiegevoel iets langer vast te houden. Een andere manier van denken kan er al voor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je vakantie langer duurt. [naar artikel]
Mensen met een smaller gezicht hebben er dezer dagen wel vaker last van: een mondmasker dat niet zo goed aansluit op het gezicht. Daar heeft Olivia Cui een oplossing voor gevonden. In een TikTok-filmpje demonstreerde de tandarts een handig en simpel trucje waarmee jouw mondmasker extra bescherming kan bieden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.