Hot Marijke (37), de bekendste gezelschapsdame van het land, heeft nu ook haar eigen topping voor op een bakje friet. Enkel verkrijgbaar in frituur De Markt in Lokeren. In ‘Dag Allemaal' vertelt ze dat ze de snack best kan smaken. “Héérlijk heet”, aldus Marijke, die een opvallende transformatie is ondergaan. [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur aan de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Frituur de Friet-O-Droom uit Gavere is door onze redactie uitgeroepen tot beste frituur van Vlaanderen. Niemand minder dan Cora van Mora ging uitbaters Rita en Severine in de bloemetjes zetten. Ze verraste hen ook met een cheque ter waarde van 1.000 euro. Een geweldig moment voor de frituur die vorig jaar nog te maken kreeg met een gewapende overval. [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur op de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Uitgerekend op de startdag van de Week van de Friet ging op de Liersebaan 239 in Massenhoven vlak bij de Lammerenberg frituur Qwinta’s open. “Puur toeval, ik heb er niet speciaal op gemikt of zo”, zegt friturist Steve Somers (41). [naar artikel]
Een portie friet in het frietkot wordt flink duurder, zo voorspelt Bernard Lefèvre van sectorfederatie Navefri in Het Nieuwsblad. “Zoals een brood van 2,4 naar 2,8 euro is gegaan, zal de prijs van een pakje friet in de frituur stijgen van pakweg 2,5 naar 3 euro”, zegt de voorzitter van de frituristen. Dat zou neerkomen […] [naar artikel]
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.” [naar artikel]
Een coronabesmetting en als gevolg een wekenlange coma hebben evenementenorganisator Dirk Coryn (55) uit Blankenberge niet klein gekregen. Vier maanden nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten, heeft hij zijn frituur Friet-Revue naast feestzaal Het Witte Paard weer geopend. “Wellicht blijf ik voor de rest van mijn leven verlamd aan mijn voeten, maar ik lééf. Dat is het belangrijkste”, zegt hij optimistisch. [naar artikel]
De Genkse frituur Withofs bestaat dit jaar vijftig jaar. Al een halve eeuw serveren ze hun befaamde zelfbereide goulash, maar je kan er ook terecht voor een frietje met blauwe mayonaise, dé kleur van Racing Genk. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”. [naar artikel]
De Genkse frituur Withofs bestaat dit jaar vijftig jaar. Al een halve eeuw serveren de uitbaters hun befaamde zelfbereide goulash, maar je kan er ook terecht voor een frietje met blauwe mayonaise, dé kleur van Racing Genk. [naar artikel]
Deze week staat in teken van onze gouden, nationale trots: de friet. Naar aanleiding van de week van de friet VRT NWS de Vlaamse frituren en uw favoriete snacks op een rij. Meteen een gespreksonderwerp voor wie vanavond naar de frituur trekt. [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]
Met zijn blitse zwarte Ferrari stopte Radja Nainggolan (30) gisteren voor de deur van een frituur in Arendonk. Hij bestelde er enkele pakken friet en twee satés. Die ging hij vervolgens opeten bij zijn halfbroer Manuel Noboa (43), die twee straten verder woont. [naar artikel]
Vanaf vandaag kan je in frituur De Gouden Friet in Zonhoven een speculaashamburger bestellen. De zoete frituursnack combineert de klassieke hamburgeringrediënten met krokante speculaas en Joppiesaus. “Soms moet je eens wat anders doen dan de rest”, aldus bedenker en frituureigenaar Stevy Carlisi. [naar artikel]
De beste frituur van Vlaanderen staat in Gavere. Daar leggen moeder Rita en dochter Severine van Friet-O-Droom zoveel ambacht in hun frieten en Vlaamse klassiekers dat reporter Tom de Leur en winnaar van vorig jaar Kurt Caen van ’t Brochetje in Emelgem er stil van werden. Voor de dames die álles samen doen “behalve douchen en slapen” is dit de kroon op hard werken na een horrorjaar met een gewapende overval en een bijna fatale valpartij. [naar artikel]
Wout van Aert heeft zijn vijfde Belgische titel veldrijden zondagavond smakelijk gevierd, met frietjes van Frituur De Bosrand in Brugge. [naar artikel]
Laten we er geen doekjes om winden: de Vlaamse frituren zijn de beste ter wereld. Zo’n 2.755 staan er in ons vlakke land, maar welke is het échte neusje van de zalm? Volgens onze redactie is dat Friet-O-Droom in Gavere. Het enige dat lekkerder is dan een pak frieten van Rita en Severine, zijn twee pakjes frieten van Rita en Severine. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
Met zijn blitse zwarte Ferrari stopte Radja Nainggolan (30) woensdag voor de deur van een frituur in Arendonk. Hij bestelde er enkele pakken friet en twee satés. Die ging hij vervolgens opeten bij zijn halfbroer Manuel Noboa (43), die twee straten verder woont. [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]
Frituur Davy is de beste frituur van Vlaanderen en dat werd zaterdagavond gevierd in Bissegem. De zaakvoerders kregen het meeste stemmen van het publiek en de jury. Voor de klanten was er zaterdag gratis friet. [naar artikel]
Locatie is alles, zeker als het over reclame gaat. En dan is deze locatie - in combinatie met het thema - misschien niet zo goed gekozen. “Eet als een kampioen”, schreeuwt het bord boven Frituur Lily aan de Vlaamsekaai in Gent. Goed voor een glimlach bij de oplettende passanten. [naar artikel]
Bier en frieten. Daarvoor staat ons land bekend. En dus is het niet meer dan logisch dat we na de verkiezing van het Beste Café van Vlaanderen, nu op zoek gaan naar de Beste Frituur. Tien dagen lang kunt u zelf stemmen, daarna krijgen de vijf populairste frietkoten een professionele jury over de vloer, die de ultieme winnaar zal kiezen. Om je alvast wat honger te doen krijgen: het friet-abc, van andalouse tot zigeunersaus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.