Het béste Italiaanse restaurant ter wereld, Italië buiten beschouwing gelaten? Volgens het gerenommeerde Gambero Rosso is dat Gellius in Knokke-Heist. Het restaurant van Gian Carlo Pirreti werd bekroond met de titel van ‘Restaurant van het Jaar’ in de culinaire gids. “Een ster in België is nu het grote doel”, aldus de zaakvoerder. [naar artikel]
Onverwacht krijgt het Italiaanse restaurant Il divino di Milano erkenning vanuit Italië. Het restaurant in Wuustwezel is bekroond met de Registro Eccellenze Italiane, de prijs voor het beste Italiaanse restaurant in België voor 2022-2023. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft maandag na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
In juli stoppen Karoline Juvyns en Jan Wouters met hun restaurant 6 Zinnen in Hasselt. Nochtans een succesformule die klaar was voor een eerste Michelinster. Toch is het nu “tijd voor iets anders”, zo laat het koppel weten. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
Voor Il Mondo, een Italiaans restaurant in Paal, is de maat vol: “Racisme en discriminatie horen niet thuis in onze maatschappij, en al zeker niet in ons restaurant.” Daarom wordt er geen enkele WK-wedstrijd uitgezonden. [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het restaurant Central uit de Peruaanse hoofdstad Lima is door een jury van gastronomie-experts uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. The Jane, het enige Belgische restaurant op de invloedrijke lijst van "World's Best 50 Restaurants", prijkt op plaats 39. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in de Spaanse kuststad Valencia. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens 'La Liste', verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
Dan toch: nadat het al vier keer uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld is Noma in het Deense Kopenhagen nu eindelijk bekroond met een derde Michelinster. De ultieme beloning voor chef-kok René Redzepi (43), eigengereide zoon van Macedonische inwijkelingen die de wereld lokaal leerde eten — tot zelfgeplukt mos uit het bos toe — en van de Scandinavische keuken een begrip maakte: “Het bijna onmogelijke is gebeurd", kan hij zelf amper geloven. [naar artikel]
Vandaag wordt in Antwerpen het nieuwe ‘beste restaurant ter wereld’ bekendgemaakt, met het Deense Noma als topfavoriet. Maar wie het ook wordt, nu al staat de overrompelende orkaan aan internationale aandacht en reservatievragen vast. Zo weten ze ook maar al te goed bij het Spaanse driesterrenrestaurant El Celler de Can Roca (Girona), dubbele laureaat in 2013 en 2015. “Zelfs nu nog: van zodra we voor één maand de reservatielijn opengooien, is die binnen de twee uur al volgeboekt”, zegt het broedertrio Joan, Josep en Jordi van het restaurant met ook nog eens de uniekste ontstaansplek ter wereld: letterlijk in de kelder van mama Montse. [naar artikel]
Van 19 tot en met 21 augustus is er alweer padel van wereldniveau in ons land te beleven. Dit keer geen ‘Open’ toernooi dat geldt voor het wereldkampioenschap, maar een heus gala. “Het wordt in Knokke een echt padelfeest aan zee met gastronomie, legendes en jonge sterren”, aldus organisator Vincent Laureyssens. [naar artikel]
Het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist heeft een eerste Michelinster te pakken. De vrouwelijke Thaise chef, Dokkoon Kapuea, is helemaal overdonderd. "We hadden het echt niet verwacht", zegt zaakvoerder Patrick De Langhe in haar plaats. [naar artikel]
Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. “Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen”, vertrouwt ‘de beste afwasser ter wereld’ ons toe. [naar artikel]
Osteria Francescana in Italië is opnieuw uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant. Het moderne restaurant in Modena van chef Massimo Bottura was... [naar artikel]
Meer dan een jaar na de sluiting van zijn Gentse sterrenrestaurant Chambre Séparée heeft chef Kobe Desramaults (41) er weer zin in. Eind oktober staat hij er achter het fornuis van een nieuw restaurant met zicht op de azuurblauwe zee in Sicilië, voor la dolce vita en la cucina Italiana. “Er is hier een enorme rijkdom aan ingrediënten", zegt hij enthousiast. “Alleen Italiaans spreek ik nog niet”. Hij vertelt alles over zijn ervaring in Italië en wat je kan verwachten van zijn restaurant. [naar artikel]
Een Michelinster op de dag dat het restaurant exact vijf jaar bestaat, vorig jaar in november overkwam het de uitbaters van het Hasseltse restaurant Ogst. Enkele maanden later draait de zaak op volle toeren. “De komst van de Michelinster brengt een ander cliënteel naar de zaak”, klinkt het. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme chez soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.