Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie blijken mensen die veelal plantaardig eten 32% minder kans te maken op hart- en vaatziekten dan vlees- en viseters. Er... [naar artikel]
Wij Belgen eten nog steeds te weinig groenten, maar het lijkt erop dat Australische wetenschappers een oplossing op het spoor zijn. Ze hebben een... [naar artikel]
Hart- en vaatziekten zijn nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Maar hoe fitter je hart, hoe lager het risico. Je hart is immers... [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Kan het eten van bepaalde voeding je risico op een hartaanval verminderen? Het is een vraag die veel mensen zich stellen, hart- en vaatziekten zijn... [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie uit het wetenschappelijke magazine Heart zou het gebruik van zoutvervangers in eten de bloeddruk doen dalen. Ook zouden die zoutvervangers ervoor zorgen dat mensen beter beschermd zijn tegen hart- en vaatziekten. Waarom is écht zout precies zo slecht? En welke zoutvervangers bestaan er zoal bij ons? We vroegen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Het weinig bekende portfolio-dieet is nog beter tegen hart- en vaatziekten dan het mediterraanse dieet. Het heeft zelfs hetzelfde effect als cholesterolverlagende medicatie. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Wil je een moestuin(tje) aanleggen? Goede keuze: het is niet alleen rustgevend, je kan in het oogstseizoen ook elke dag verse groenten, kruiden en fruit plukken. Maar wat plant en zaai je als beginner best als eerste? Bouwsite Livios helpt je op weg met 5 soorten groenten en fruit die bijna niet kunnen mislukken. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Hart- en vaatziekten blijven de eerste doodsoorzaak in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek over 2014. Kanker [naar artikel]
De nabijheid van fastfoodrestaurants verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Universiteit Utrecht en het... [naar artikel]
De nabijheid van fastfoodrestaurants verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Universiteit Utrecht en het... [naar artikel]
De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij 65-plussers zijn hart- en vaatziekten, gevolgd door trombose en diabetes. Dat blijkt uit het gezondheidsprofiel dat de CM van haar leden heeft gemaakt. [naar artikel]
Hart- en vaatziekten blijven de grootste doodsoorzaak in België. Daarom testen studenten geneeskunde van de UHasselt 45-plussers op hun risico op hart- en vaatziekten. [naar artikel]
“Als je groot wil worden, moet je veel groenten en fruit eten”. Welk kind kreeg die levenswijsheid niet mee? En toch, zo blijkt nu, mogen we van bepaalde groenten ook niet te veel eten. En mogen we vooral niet van de bladeren eten. Omdat ze toxische stoffen bevatten. [naar artikel]
De Universiteit Antwerpen houdt een bevolkingsonderzoek om na te gaan of de Antwerpenaar veel beweegt, gezond eet, alcohol drinkt of rookt. Zo wil ze onderzoeken of de preventie en de opvolging van hart- en vaatziekten beter kan. [naar artikel]
We wisten al dat yoghurt gezond is voor je darmen. Nu blijkt volgens een Amerikaanse studie dat het ook het risico op hart- en vaatziekten vermindert. “Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval.” De nieuwe studie werd gepubliceerd in ‘American Journal of Hypertension’. Het team […] [naar artikel]
Mensen die genezen zijn van kanker hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, blijkt uit een Amerikaanse studie. De onderzoekers waarschuwen dat deze risico’s waarschijnlijk worden onderschat. Uit de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE, blijkt dat 35 procent van de Amerikanen bij wie kanker werd geconstateerd in het daaropvolgende decennium een […] The post ‘Ex-kankerpatiënten lopen verhoogd risico op hart- en vaatziekten’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.