Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
In ons land kent iedereen natuurlijk Dagen Zonder Vlees. Wel, World Meat Free Week is zowat het internationale broertje van de Belgische campagne.... [naar artikel]
In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
Ruth Lamers ontving de dames van Markant met een veggie hapje en drankje en gaf toelichting over de gezondheidsvoordelen en basisprincipes van maaltijden zonder vis of vlees. [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
De campagne “Dagen Zonder Vlees” wordt voor het eerst ook in het zuiden van België georganiseerd. Net als in Vlaanderen zijn de landbouwers geen fan. De Waalse landbouworganisatie FWA start een tegencampagne “40 dagen om onze landbouwers te steunen” op de website jesuisagriculteur.be. [naar artikel]
Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]
Geen dagen zonder vlees voor de Neanderthalers die ooit ons land bevolkten. Neanderthalers uit Spy aten vooral vlees, waaronder wolharige neushoorn. Maar soortgenoten in Noord-Spanje waren ‘veggie’. Dat verschillend eetpatroon konden wetenschappers afleiden uit het DNA dat nog in het tandsteen zit. [naar artikel]
Vandaag gaat Dagen Zonder Vlees van start: meer dan 100.000 Vlamingen willen 40 dagen minder of geen vlees en vis eten. Maar vegetarisch is niet [naar artikel]
Dagen Zonder Vlees, het initiatief waarbij deelnemers voor 40 dagen op hun vleesconsumptie letten, is woensdag van start gegaan. Het Vier-programma ‘De Ideale Wereld’ geeft daarom de (tijdelijke) vegetariërs onder ons enkele tips mee. Al blijken die toch met een flinke korrel zout geconsumeerd te worden. [naar artikel]
Na een maand niet drinken, veertig dagen met zo veel mogelijk mensen zo weinig mogelijk vlees en vis eten. De opzet van Dagen Zonder Vlees of kortweg DZV is eenvoudig: probeer de hoogste score te halen op de teller. [naar artikel]
Met de vastenperiode is ook 'Dagen Zonder Vlees' begonnen, een periode waarin opgeroepen wordt om veertig dagen lang je vleesconsumptie in te perken. Voor beginnende veggies is het misschien even zoeken: heb je vleesvervangers nodig en wat zet je op het menu? Deze twee chefs, allebei goed met groenten, helpen je op weg. [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]
Woensdag 1 maart kan u zichzelf met een gerust geweten een glas inschenken. Niet alleen is Tournée Minerale voorbij, er kan ook geklonken worden op de aftrap van Dagen Zonder Vlees, veertig dagen waarin opgeroepen wordt om bewuster om te gaan met je vleesconsumptie en de impact op het klimaat. [naar artikel]
Van veggie tot vlees én vis: dit weekmenu van onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman heeft voor ieder wat wils. Of waarom geen combinatie van vlees en vis? Piet combineert kip met heerlijke garnaaltjes: iets om van te smullen. Voor wie zin heeft in een gezond tussendoortje maakt Sandra Bekkari heerlijke brownies. Wedden dat je nooit meer 'normale' brownies verkiest als je deze hebt geproefd? Tot slot is er Jelle er to wrap up de week. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.