Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live. Nieuwe luchtaanvallen op Kiev; Westen: ‘Helft troepenmacht Rusland inmiddels ingezet’

28/02/2022 - 21:16
"Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rusland treft opnieuw het hart van Oekraïne: westerse tanks in Kiev vernietigd met luchtaanvallen (05/06/2022 - Express)

Kiev werd zondag opgeschrikt door een reeks explosies. Rusland meent dat zijn leger door het westen gedoneerde tanks heeft getroffen. Het Russische ministerie van Defensie heeft zondag aangekondigd dat het met een reeks luchtaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev een aantal tanks heeft vernietigd. Die voertuigen zouden geleverd zijn door het westen.Ook andere pantservoertuigen zouden […] [naar artikel]


2. Opnieuw nachtelijke luchtaanvallen op Oekraïne, hoofdstad Kiev en Lviv in het westen onder vuur genomen (20/06/2023 - VRT NWS)

Rusland heeft afgelopen nacht weer luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende steden in Oekraïne. De hoofdstad Kiev is bestookt met drones, maar ook Zaporizja in het zuiden en Lviv helemaal in het westen van het land, aan de grens met Polen, zijn onder vuur genomen. [naar artikel]


3. Rusland verzamelt grootste troepenmacht sinds WOII: wat gebeurde er vrijdag in Oekraïne? (19/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Om sneller te kunnen ingrijpen bij een Russische invasie in Oekraïne, besliste de NAVO vrijdagavond dat de snelle interventiemacht binnen de 7 in plaats van 30 dagen moet kunnen worden ingezet. Intussen verzamelde Rusland de grootste troepenmacht sinds de Tweede Wereldoorlog aan de Oekraïense grens. Uit nieuwe gebeurtenissen vrijdag lijkt de kans op een gewapend conflict tussen Rusland en het Westen almaar toe te nemen. Wat gebeurde er vrijdag? [naar artikel]


4. Live - Kiev opnieuw getroffen door luchtaanvallen • Adviseur Zelensky: ‘Rusland heeft geen militaire doelen meer’ (02/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Polen beveiligt luchtruim na Russische luchtaanvallen op Oekraïense hoofdstad Kiev en Lviv-regio (24/03/2024 - VRT NWS)

Rusland zou opnieuw luchtaanvallen hebben uitgevoerd op de Oekraïense hoofdstad Kiev en in de regio Lviv, in het westen van het land. Dat melden lokale autoriteiten. Volgens het Poolse leger zou Rusland daarbij het Poolse luchtruim geschonden hebben. Ook richting Rusland zouden Oekraïense raketten afgevoerd zijn. [naar artikel]


6. Live - Russische luchtaanvallen in heel Oekraïne • ‘VS werkt aan nieuwe strategie voor Kiev’ (28/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Wit-Rusland kondigt ‘gezamenlijke troepenmacht’ met Rusland aan • 75 raketten afgevuurd op Oekraïense steden (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Nieuwe luchtaanvallen op hoofdstad Kiev • Moskou: ‘Raketaanval doodde tientallen Oekraïense generaals en officieren’ (19/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - ‘Russen willen door verdediging rond Kiev breken’ • Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland (28/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - Rusland kondigt ‘grote hervormingen’ van het leger aan en wil troepenmacht fors versterken (17/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


11. Live - ‘Oekraïne start nieuw groot offensief in Cherson’ • ‘Eerste Russische soldaten van gezamenlijke troepenmacht in Wit-Rusland aangekomen’ (15/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Tientallen gewonden en verwoestingen na grootschalige Russische luchtaanvallen op Oekraïne (07/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Rusland heeft dinsdagnacht en woensdagochtend met nieuwe grootschalige luchtaanvallen op Oekraïne zware vernielingen aangericht in het land. Ook in hoofdstad Kiev loeide woensdagvoormiddag het luchtalarm. De burgemeester van Kiev, Vitali Klitsjko, had het over negen gewonden. Hij riep burgers op om zich in veiligheid te brengen in bunkers. [naar artikel]


13. Live Oekraïne - ‘Russen willen door verdediging rond Kiev breken’ • Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland (28/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Waarom Kiev als heilige grond is voor Rusland: ‘De moeder aller steden’ leg je niet zomaar in de as (02/03/2022 - De Morgen)

Een Russisch leger dat Kiev in puin schiet, is als een katholieke strijdmacht die Rome in de as legt. Vladimir Poetin ziet Kiev als de bakermat van de Russische cultuur. In het veelbesproken essay dat hij afgelopen zomer schreef over de ‘spirituele eenheid’ tussen Rusland en Oekraïne noemde hij Kiev ‘de moeder van alle Russische steden’. [naar artikel]


15. Live - Oekraïne. Rusland kondigt ‘grote hervormingen’ van het leger aan en wil troepenmacht fors versterken (17/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Nieuwe raketaanvallen op Charkiv en Odesa en het westen van Oekraïne, “explosies” in Kiev (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag raketaanvallen uitgevoerd op onder meer Odesa en Charkiv. Daarbij zijn ook woonwijken geraakt, maar vooralsnog zijn er geen slachtoffers gemeld. Dat hebben de lokale overheden meegedeeld. Ook in het westen van het land vonden raketaanvallen plaats en ook in Kiev zou een luide explosie gehoord zijn, meldt ‘The Kyiv Independent’. [naar artikel]


17. Luchtalarm in Kiev en andere steden, maar (nog) geen nieuwe Russische raketaanvallen op kerstdag (25/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Luchtalarmsirenes loeiden vanochtend opnieuw in Kiev en in meerdere Oekraïense regio’s. Volgens de autoriteiten in Kiev waren er echter geen nieuwe Russische aanvallen op kerstdag. Inmiddels is het sein ‘veilig’ gegeven. [naar artikel]


18. Wat is de ‘financiële atoombom’ waarmee het Westen tegen Rusland dreigt en die vanuit ons land wordt afgevuurd? (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu Rusland de invasie van Oekraïne heeft ingezet, kondigt het Westen nog zwaardere economische sancties aan. De meest radicale optie, de zogenaamde ‘financiële atoombom’, waarbij Rusland volledig uitgesloten wordt van het internationaal betaalverkeer, blijft voorlopig op stal. Al wordt er wel mee gedreigd. Maar wat betekent die ‘financiële atoombom’ precies? Wie beslist erover? Welke rol speelt ons land daarin? En dreigen we er onszelf mee in de voet te schieten? [naar artikel]


19. Live - Opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kiev • Wagner-baas: ‘Ze zijn bezig de Russische staat te vernietigen’ (04/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Live - Zelensky ontkent dat oorlog in ‘pastelling’ is verzand • ‘Westen in gesprek met Kiev over mogelijk vredesoverleg’ (04/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Live - Nieuwe luchtaanvallen op hoofdstad Kiev (19/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Kiev-Burgemeester Vitali Klitschko: ‘Als de oorlog met Rusland een boksmatch is, zitten we net over de helft’ (26/08/2023 - De Tijd)

04:15 ‘Jullie moet investeren als de straten in Oekraïne nog vol bloed liggen’, zegt Vitali Klitschko. De meervoudige wereldkampioen boksen en burgemeester van Kiev roept tijdens een bezoek aan Brussel onde... [naar artikel]


23. LIVE. Oekraïners zeggen helft van Sjevjerodonetsk weer in handen te hebben - Rusland bevestigt raketaanvallen op Kiev om tanks uit te schakelen (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn opnieuw explosies in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, waargenomen. Ook in verschillende andere Oekraïense steden is vannacht het luchtalarm afgegaan. De Russische president Vladimir Poetin dreigt met meer aanvallen op “nieuwe doelwitten” als het Westen langeafstandsraketten aan Oekraïne levert. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


24. Live - Acht burgerdoden bij Russische aanval • ‘Rusland krijgt niet snel nieuwe kans in Kiev’ (04/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!