In de polders van Kruibeke is vorig weekend opnieuw een reebok gevonden die door stropers werd gedood. Het is al het tweede exemplaar op korte tijd. De stropers lieten het dier achter maar verdwenen met de mooiste stukken vlees. [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd. [naar artikel]
In de Polders van Kruibeke zijn in een week tijd 2 reeën gestroopt. Volgens de boswachter zijn de reeën afgemaakt met een geweer, waarna de stropers de filets van de reeën hebben weggesneden. [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
“Door de klimaatwijziging sterven twintig keer meer olifanten dan door stropers”, zegt Najib Balala, Keniaans minister van Wilde Dieren en Toerisme. Hij luidt de alarmbel. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
Het zou de eerste keer zijn dat stropers zoiets doen in een Europese zoo. In Kenia hebben stropers dan weer Satao II gedood, een van de laatste olifanten met gigantische slagtanden. [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
In een natuurgebied De Polders van Kruibeke is nu al voor de vierde keer dit jaar een gestroopte ree gevonden. De stropers hebben het gemunt op het vlees. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Er staan dit jaar massaal veel paddenstoelen. Het is verboden die te plukken, maar het gebeurt natuurlijk toch. Een boswachter uit Hoogstraten betrapte deze week twee keer mensen met zakken boodevol eetbare paddenstoelen. Ook op andere plaatsen is illegale pluk een jaarlijks terugkerend fenomeen. Maar wie zijn die stropers? Wat doen ze met hun buit? En wat als je per ongeluk giftige paddenstoelen plukt en opeet? [naar artikel]
De natuurinspecteurs van Natuur en Bos hebben vorige vrijdag twee stropers betrapt. Ze hadden een illegaal en verboden wapen bij. De twee werden gearresteerd en hun voertuig en wapens werden in beslag genomen. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
Nadat hij eerst weigerde op zijn repatriëringsvlucht te stappen is een man die illegaal in ons land verblijft tijdens de terugrit naar het gesloten centrum in Brugge wild tekeer gegaan. De begeleiders beslisten om halt te houden in Groot-Bijgaarden. De man kon op de vlucht slaan, maar werd enkele meters verder tegen de grond gewerkt. Getuige Peter Waterschoot zag het allemaal gebeuren en droeg zelfs zijn steentje bij. “Eerst twijfelde ik, maar de situatie was stevig aan het escaleren”, doet hij het verhaal. [naar artikel]
Ze klinkt ontdaan, Liesbet uit Alken is ook ontdaan. “Onze jongste, onze Fons, is tien jaar. De 19 schoolkinderen van Uvalde waren 7 tot 10 jaar. Dit is al de zoveelste shooting, maar deze grijpt me veel meer aan. Fons zetten we straks weer af aan de schoolpoort. En dan? Uvalde had onze school kunnen zijn.” [naar artikel]
Nadat hij eerst weigerde op zijn repatriëringsvlucht te stappen is een man die illegaal in ons land verblijft tijdens de terugrit naar het gesloten centrum in Brugge wild tekeer gegaan. De begeleiders beslisten om halt te houden in Groot-Bijgaarden. De man kon op de vlucht slaan, maar werd enkele meters verder tegen de grond gewerkt. Getuige Peter Waterschoot zag het allemaal gebeuren en droeg zelfs zijn steentje bij. “Eerst twijfelde ik, maar de situatie was stevig aan het escaleren”, doet hij het verhaal. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
“Ze zullen mij niet meer liggen hebben.” Christoff (45) lijkt vastbesloten om niet meer in een situatie als tijdens corona terecht te komen, met amper optredens. Dus oogt zijn concertagenda drukker dan ooit en waagt hij zich ook nog eens op de vastgoedmarkt. Maar hoe druk het professioneel ook is, op liefdesvlak beweegt er niet veel. “Ik zie Ritchie nog vijf keer in de week.” [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.