Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Stropers slaan twee keer toe in week tijd: “Reeën zijn illegaal maar professioneel ontdaan van bruikbaar vlees”

23/03/2022 - 15:42
"In een week tijd zijn twee reeën slachtoffer geworden van stroperij in de Polders van Kruibeke. “De dieren zijn wellicht afgemaakt met behulp van een geweer”, zegt boswachter Bram Vereecken die onthutst is door de feiten en meer controles aankondigt, ook door milieu-inspectie en politie. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Stropers slaan opnieuw toe in polders van Kruibeke (01/10/2020 - VRT NWS)

In de polders van Kruibeke is vorig weekend opnieuw een reebok gevonden die door stropers werd gedood. Het is al het tweede exemplaar op korte tijd. De stropers lieten het dier achter maar verdwenen met de mooiste stukken vlees. [naar artikel]


2. Belg eet gemiddeld 4 keer per week vlees: hoe vul je die porties het best in? En is kip écht gezonder dan biefstuk? (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


3. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees: welke soort is nu écht het gezondst? En welke het goedkoopst? (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


4. Eet maximaal twee keer per week vlees om klimaat te redden, zegt nieuw rapport: “Elke fractie van een graad telt om mens en planeet te beschermen” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd. [naar artikel]


5. Twee reeën gestroopt op week tijd in Kruibeekse Polders (24/03/2022 - VRT NWS)

In de Polders van Kruibeke zijn in een week tijd 2 reeën gestroopt. Volgens de boswachter zijn de reeën afgemaakt met een geweer, waarna de stropers de filets van de reeën hebben weggesneden. [naar artikel]


6. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


7. “Klimaatverandering 20 keer grotere bedreiging voor olifanten in Kenia dan stropers” (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Door de klimaatwijziging sterven twintig keer meer olifanten dan door stropers”, zegt Najib Balala, Keniaans minister van Wilde Dieren en Toerisme. Hij luidt de alarmbel. [naar artikel]


8. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


9. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]


10. Stropers maken neushoorn af in Franse zoo en stelen hoorn (07/03/2017 - De Redactie)

Het zou de eerste keer zijn dat stropers zoiets doen in een Europese zoo. In Kenia hebben stropers dan weer Satao II gedood, een van de laatste olifanten met gigantische slagtanden. [naar artikel]


11. Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


12. [VIDEO] - Stropers hebben het gemunt op reeën in natuurgebied Kruibeke (28/02/2017 - De Redactie)

In een natuurgebied De Polders van Kruibeke is nu al voor de vierde keer dit jaar een gestroopte ree gevonden. De stropers hebben het gemunt op het vlees. [naar artikel]


13. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


14. De paddenstoelen zijn terug... en daar zijn ook de stropers (19/10/2019 - VRT NWS)

Er staan dit jaar massaal veel paddenstoelen. Het is verboden die te plukken, maar het gebeurt natuurlijk toch. Een boswachter uit Hoogstraten betrapte deze week twee keer mensen met zakken boodevol eetbare paddenstoelen. Ook op andere plaatsen is illegale pluk een jaarlijks terugkerend fenomeen. Maar wie zijn die stropers? Wat doen ze met hun buit? En wat als je per ongeluk giftige paddenstoelen plukt en opeet? [naar artikel]


15. Natuurinspectie betrapt stropers en treft hoop verboden wapens en vergif aan (18/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De natuurinspecteurs van Natuur en Bos hebben vorige vrijdag twee stropers betrapt. Ze hadden een illegaal en verboden wapen bij. De twee werden gearresteerd en hun voertuig en wapens werden in beslag genomen. [naar artikel]


16. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


17. Illegaal springt tijdens overbrenging door achterruit op parking langs E40: “Twee bewakers konden hem amper in bedwang houden” (01/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat hij eerst weigerde op zijn repatriëringsvlucht te stappen is een man die illegaal in ons land verblijft tijdens de terugrit naar het gesloten centrum in Brugge wild tekeer gegaan. De begeleiders beslisten om halt te houden in Groot-Bijgaarden. De man kon op de vlucht slaan, maar werd enkele meters verder tegen de grond gewerkt. Getuige Peter Waterschoot zag het allemaal gebeuren en droeg zelfs zijn steentje bij. “Eerst twijfelde ik, maar de situatie was stevig aan het escaleren”, doet hij het verhaal. [naar artikel]


18. Vlaamse Liesbet in Texas ontdaan door schietpartij: “Dit had de school van mijn zoon kunnen zijn” (26/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Ze klinkt ontdaan, Liesbet uit Alken is ook ontdaan. “Onze jongste, onze Fons, is tien jaar. De 19 schoolkinderen van Uvalde waren 7 tot 10 jaar. Dit is al de zoveelste shooting, maar deze grijpt me veel meer aan. Fons zetten we straks weer af aan de schoolpoort. En dan? Uvalde had onze school kunnen zijn.” [naar artikel]


19. Man die illegaal in land is, springt tijdens overbrenging door achterruit op parking langs E40: “Twee bewakers konden hem amper in bedwang houden” (01/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nadat hij eerst weigerde op zijn repatriëringsvlucht te stappen is een man die illegaal in ons land verblijft tijdens de terugrit naar het gesloten centrum in Brugge wild tekeer gegaan. De begeleiders beslisten om halt te houden in Groot-Bijgaarden. De man kon op de vlucht slaan, maar werd enkele meters verder tegen de grond gewerkt. Getuige Peter Waterschoot zag het allemaal gebeuren en droeg zelfs zijn steentje bij. “Eerst twijfelde ik, maar de situatie was stevig aan het escaleren”, doet hij het verhaal. [naar artikel]


20. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


21. Christoff moet zijn financiële put dichten: “Sorry, maar ik ben echt verre van binnen” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ze zullen mij niet meer liggen hebben.” Christoff (45) lijkt vastbesloten om niet meer in een situatie als tijdens corona terecht te komen, met amper optredens. Dus oogt zijn concertagenda drukker dan ooit en waagt hij zich ook nog eens op de vastgoedmarkt. Maar hoe druk het professioneel ook is, op liefdesvlak beweegt er niet veel. “Ik zie Ritchie nog vijf keer in de week.” [naar artikel]


22. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!