De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. De fabriek ontdekte de besmetting al op 15 december en nam maatregelen bij het productieproces. Toch bereikten besmette Kinder Surprise-eitjes de winkels. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) onderzoekt de zaak verder. [naar artikel]
In Europa zijn er zowat 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt worden aan het eten van Kinder Surprise, gefabriceerd in het chocoladebedrijf Ferrero in Aarlen. Ook in ons land worden er al 26 verdachte gevallen geteld. Het voedselagentschap vindt dat het bedrijf “zijn verantwoordelijkheid moet nemen”, omdat er na 24 uur nog steeds niet gecommuniceerd werd. [naar artikel]
Voedingsbedrijf Ferrero, producent van Kinder Surprise, is dan toch op de proppen gekomen met een uitleg voor de salmonellabesmetting die inmiddels in acht landen is vastgesteld. Een besmetting bij een filter op 15 december in de fabriek in Aarlen zou aan de basis liggen. De vraag is nu of het bedrijf er wel alles aan deed om zieke consumenten te vermijden. [naar artikel]
Eerder vandaag heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen ingetrokken. Het agentschap heeft bovendien gevraagd om alle Kinder-producten uit de rekken te halen, ongeacht het lotnummer of de vervaldatum. Maar wat moet je nu doen als je thuis nog Kinder-producten hebt liggen? Wij geven een antwoord op die vraag. [naar artikel]
Ferrero, de groep achter de befaamde Kinder Surprise eitjes, is een onderzoek gestart naar kinderarbeid nadat in de pers gemeld werd dat Roemeense kinderen de speelgoedjes voor de chocolade-eitjes zouden maken. [naar artikel]
De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf vandaag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]
Een 40-jarige Maaseikenaar is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 10 effectief, voor het binnensmokkelen van drugs in de gevangenis. De speed zat verstopt in vijf eitjes van Kinder Surprise. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) roept op om vijf producten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. Het gaat onder meer om Kinder Surpise en Kinder Mini Eggs. Deze chocoladeproducten zijn erg populair, zeker nu Pasen in aantocht is. ‘Maar ze worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in Europa’, zo luidt het. [naar artikel]
Comeos, de federatie van de retailers, pleit voor een duurzamere economie die toestellen herstelt in plaats van ze weg te gooien. [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf dinsdag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]
Het Belgisch voedselagentschap FAVV roept op om 5 chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. In Groot-Brittannië raakten al meer dan 60 mensen besmet na het eten van Surprise-eieren geproduceerd in de Ferrerofabriek in Aarlen. In België zijn er op dit moment nog geen bevestigde gevallen gelinkt aan deze uitbraak, zegt het FAVV. [naar artikel]
Chocolademaker Ferrero heeft donderdagavond aan detailhandelaars in de Verenigde Staten gevraagd om bepaalde Kinder-chocolaatjes terug te roepen wegens mogelijke salmonellabesmetting. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen, in de provincie Luxemburg, heeft van het federaal voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Dat heeft het FAVV vrijdag bekendgemaakt. [naar artikel]
Chocolademaker Ferrero heeft donderdagavond aan detailhandelaars in de Verenigde Staten gevraagd om bepaalde Kinder-chocolaatjes terug te roepen wegens mogelijke salmonellabesmetting. [naar artikel]
Het voedselagentschap (FAVV) stelde ondertussen al 125 gevallen van salmonella vast door de bekende Kinder Surprise-eieren van het merk Ferrero. Maar wat is zo’n salmonellabesmetting eigenlijk? “Je bent er echt een paar dagen niet goed van en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen er zelfs door in het ziekenhuis belanden", vertelt professor Frank Devlieghere (UGent). Welke voeding geeft risico op salmonella en hoe voorkom je het? [naar artikel]
Wat is luxe? Het antwoord luidt veelal: “Champagne en kaviaar”. Dat eerste halen we bij de zuiderburen. Dat tweede kweken we ook zelf, bij Royal Belgian Caviar. De enige producent in ons land, waar met een meetlatje gecontroleerd wordt of de eitjes hun geld waard zijn. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) trekt de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen in. Dat meldt het in een persbericht. Daarnaast wordt aan alle distributiebedrijven gevraagd om alle Kinder-producten uit de fabriek uit de rekken te halen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.