Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

FAVV vindt dat producent van Kinder-eitjes “zijn verantwoordelijkheid moet nemen” na salmonellabesmetting

05/04/2022 - 13:58
"Het bedrijf Ferrero moet zijn verantwoordelijkheden nemen over de aanwezigheid van salmonella in verschillende Kinder-producten. Dat zegt het federaal voedselagentschap FAVV. In verschillende Europese landen zijn alles samen tot nu toe zowat 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt zijn aan het eten van besmette chocoladeproducten van Ferrero, die in België werden geproduceerd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belgische Ferrero-fabriek ontdekte al in december salmonellabesmetting, maar Kinder Surprise-eitjes bleven in winkels liggen (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. De fabriek ontdekte de besmetting al op 15 december en nam maatregelen bij het productieproces. Toch bereikten besmette Kinder Surprise-eitjes de winkels. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) onderzoekt de zaak verder. [naar artikel]


2. Kinder Surprises uit Belgische fabriek al gelinkt aan 125 salmonellagevallen: “Ferrero moet zijn verantwoordelijkheid nemen” (05/04/2022 - Het Nieuwsblad)

In Europa zijn er zowat 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt worden aan het eten van Kinder Surprise, gefabriceerd in het chocoladebedrijf Ferrero in Aarlen. Ook in ons land worden er al 26 verdachte gevallen geteld. Het voedselagentschap vindt dat het bedrijf “zijn verantwoordelijkheid moet nemen”, omdat er na 24 uur nog steeds niet gecommuniceerd werd. [naar artikel]


3. Hoe komt het dat Ferrero al vier maanden wist van salmonella en Kinder Surprise-eitjes toch in de winkel bleven liggen? “Bij kwaad opzet wachten zware boetes” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsbedrijf Ferrero, producent van Kinder Surprise, is dan toch op de proppen gekomen met een uitleg voor de salmonellabesmetting die inmiddels in acht landen is vastgesteld. Een besmetting bij een filter op 15 december in de fabriek in Aarlen zou aan de basis liggen. De vraag is nu of het bedrijf er wel alles aan deed om zieke consumenten te vermijden. [naar artikel]


4. Na terugroeping van àlle Kinder-producten uit fabriek Aarlen: wat moet je doen als je nog Surprise-eitjes hebt? (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eerder vandaag heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen ingetrokken. Het agentschap heeft bovendien gevraagd om alle Kinder-producten uit de rekken te halen, ongeacht het lotnummer of de vervaldatum. Maar wat moet je nu doen als je thuis nog Kinder-producten hebt liggen? Wij geven een antwoord op die vraag. [naar artikel]


5. Zijn de speelgoedjes in Kinder Surprise door kinderhanden gemaakt? (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Ferrero, de groep achter de befaamde Kinder Surprise eitjes, is een onderzoek gestart naar kinderarbeid nadat in de pers gemeld werd dat Roemeense kinderen de speelgoedjes voor de chocolade-eitjes zouden maken. [naar artikel]


6. Levering van grondstof lecithine uit Hongarije ligt aan basis van salmonellabesmetting bij Barry Callebaut (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf vandaag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]


7. Maaseikenaar smokkelt drugs binnen in gevangenis in Kinder Surprise-eitjes (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 40-jarige Maaseikenaar is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 10 effectief, voor het binnensmokkelen van drugs in de gevangenis. De speed zat verstopt in vijf eitjes van Kinder Surprise. [naar artikel]


8. FAVV roept Kinder Surprise terug na salmonella-uitbraak (04/04/2022 - De Standaard)

Het federaal voedselagentschap (FAVV) roept op om vijf producten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. Het gaat onder meer om Kinder Surpise en Kinder Mini Eggs. Deze chocoladeproducten zijn erg populair, zeker nu Pasen in aantocht is. ‘Maar ze worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in Europa’, zo luidt het. [naar artikel]


9. Is het binnenkort gedaan met de wegwerpeconomie? “Producent moet verantwoordelijkheid nemen” (02/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Comeos, de ­federatie van de retailers, pleit voor een duurzamere economie die toestellen herstelt in plaats van ze weg te gooien. [naar artikel]


10. Dominique Persoone proeft 12 paaseitjes uit de supermarkt: “5 miskopen, maar 3 eitjes krijgen topscore” (23/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]


11. Salmonella bij Barry Callebaut: “Komt door levering van grondstof uit Hongarije” (05/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf dinsdag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]


12. FAVV roept op om Kinder Surprise-eitjes niet meer te eten na meerdere salmonella-uitbraken in Europa (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Belgisch voedselagentschap FAVV roept op om 5 chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. In Groot-Brittannië raakten al meer dan 60 mensen besmet na het eten van Surprise-eieren geproduceerd in de Ferrerofabriek in Aarlen. In België zijn er op dit moment nog geen bevestigde gevallen gelinkt aan deze uitbraak, zegt het FAVV. [naar artikel]


13. Ferrero haalt nu ook Kinder-producten uit de rekken in VS (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Chocolademaker Ferrero heeft donderdagavond aan detailhandelaars in de Verenigde Staten gevraagd om bepaalde Kinder-chocolaatjes terug te roepen wegens mogelijke salmonellabesmetting. [naar artikel]


14. Ferrero-fabriek in Aarlen mag na salmonellabesmetting weer opstarten “onder voorwaarden” (17/06/2022 - Het Belang van Limburg)

De Ferrero-fabriek in Aarlen, in de provincie Luxemburg, heeft van het federaal voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Dat heeft het FAVV vrijdag bekendgemaakt. [naar artikel]


15. Ferrero haalt nu ook Kinder-producten uit de rekken in VS na salmonella-uitbraak (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chocolademaker Ferrero heeft donderdagavond aan detailhandelaars in de Verenigde Staten gevraagd om bepaalde Kinder-chocolaatjes terug te roepen wegens mogelijke salmonellabesmetting. [naar artikel]


16. Wat is salmonella en via welke voeding kun je het krijgen? “Groter risico bij echte eieren dan bij de chocolade versie” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het voedselagentschap (FAVV) stelde ondertussen al 125 gevallen van salmonella vast door de bekende Kinder Surprise-eieren van het merk Ferrero. Maar wat is zo’n salmonellabesmetting eigenlijk? “Je bent er echt een paar dagen niet goed van en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen er zelfs door in het ziekenhuis belanden", vertelt professor Frank Devlieghere (UGent). Welke voeding geeft risico op salmonella en hoe voorkom je het? [naar artikel]


17. Met een meetlatje controleren ze of de eitjes hun geld wel waard zijn: op bezoek bij de enige Belgische kaviaarproducent (30/12/2023 - Het Nieuwsblad)

Wat is luxe? Het antwoord luidt veelal: “Champagne en kaviaar”. Dat eerste halen we bij de zuiderburen. Dat tweede kweken we ook zelf, bij Royal Belgian Caviar. De enige producent in ons land, waar met een meetlatje gecontroleerd wordt of de eitjes hun geld waard zijn. [naar artikel]


18. Nu al àlle Kinder-producten uit fabriek Aarlen teruggeroepen: FAVV sluit fabriek (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) trekt de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen in. Dat meldt het in een persbericht. Daarnaast wordt aan alle distributiebedrijven gevraagd om alle Kinder-producten uit de fabriek uit de rekken te halen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!