Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept Kinder Surprise en andere chocolade-eieren van Ferrero terug in verband met een salmonella-uitbraak in verschillende EU-landen. [naar artikel]
15:27 Meerdere salmonella-uitbraken in Europa worden in verband gebracht met Ferrero-chocoladeproducten die van de band rollen in de Waalse productiesite van de Italiaanse snoepmaker. 'Dit is zorgwekkend. D... [naar artikel]
Het Belgisch voedselagentschap FAVV roept op om 5 chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. In Groot-Brittannië raakten al meer dan 60 mensen besmet na het eten van Surprise-eieren geproduceerd in de Ferrerofabriek in Aarlen. [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) roept op om vijf chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. [naar artikel]
Wegens een uitbraak van salmonella, met 125 gevallen in zes Europese landen en het Verenigd Koninkrijk, roept het voedselagentschap FAVV de bekende Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten van het merk Ferrero terug. Ook Delhaize haalt nu de sandwich ‘Driehoek Mozzarella Pesto 170 g’ uit de verkoop. Na een test werd er salmonella gevonden in de broodjes. Maar aan welke symptomen kan je een salmonellavergiftiging herkennen en wat kan je er tegen doen? [naar artikel]
Het voedselagentschap (FAVV) stelde ondertussen al 125 gevallen van salmonella vast door de bekende Kinder Surprise-eieren van het merk Ferrero. Maar wat is zo’n salmonellabesmetting eigenlijk? “Je bent er echt een paar dagen niet goed van en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen er zelfs door in het ziekenhuis belanden", vertelt professor Frank Devlieghere (UGent). Welke voeding geeft risico op salmonella en hoe voorkom je het? [naar artikel]
De eerste lading was in minder dan een uur uitverkocht. Dat was vijftig jaar geleden. Sindsdien kent de hele wereld de Kinder Surprise, Kinder Sorpresa of Kinder Uberraschung. Helaas voor producent Ferrero is het goudhaantje vandaag gelinkt aan salmonella. Maar verder heeft het eitje de bedoeling van het Italiaanse familiebedrijf ruimschoots waargemaakt: een alternatief om chocolade-eieren ook buiten Pasen te verkopen. Al is er één grote markt waar kinderen het ei niet stukbijten. [naar artikel]
Al op 15 december werd salmonella vastgesteld in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Hoe het kan dat de besmette Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten toch nog in de winkel beland zijn, is voor het bedrijf en het FAVV een vraagteken. En waarom is er zo lang niet gecommuniceerd? Goed voor het imago van Ferrero is het alvast niet. [naar artikel]
Er zijn in heel Europa zo’n 125 salmonellabesmettingen vastgesteld die gelinkt zijn aan besmette chocoladeproducten van het merk Ferrero. Meer specifiek gaat het om besmette Kinder Surprise. Ferrero heeft beslist om in totaal 110 loten van Kinder-producten terug te roepen tot de bron van besmetting gevonden is. Heb jij nog vragen over de uitbraken? Stel ze in het onderstaande formulier. [naar artikel]
Wegens een uitbraak van salmonella, met 125 gevallen in zes Europese landen en het Verenigd Koninkrijk, roept het voedselagentschap FAVV de bekende Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten van het merk Ferrero terug. Ook Delhaize haalt nu de sandwich ‘Driehoek Mozzarella Pesto 170 g’ uit de verkoop. Na een test werd er salmonella gevonden in de broodjes. Maar aan welke symptomen kan je een salmonellavergiftiging herkennen en wat kan je er tegen doen? [naar artikel]
Al op 15 december werd salmonella vastgesteld in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Hoe kan het dat de besmette Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten toch nog in de winkel beland zijn? En waarom is er zo lang niet gecommuniceerd? “Het is terecht dat we dat niet pikken”, zeggen experts. [naar artikel]
Er zijn in heel Europa zo’n 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt zijn aan besmette chocoladeproducten van het merk Ferrero. Meer specifiek gaat het om besmette Kinder Surprise. Toch heeft Ferrero beslist om in totaal 110 loten van Kinder-producten terug te roepen tot de bron van besmetting gevonden is. Raadpleeg hier de volledige lijst. [naar artikel]
Chocoladefabrikant Ferrero wil over een maand de fabriek in Aarlen waar chocolade besmet raakte met salmonella, heropenen. Ferrero mikt op 13 juni, maar moet nog de toelating krijgen van het voedselagentschap. Dat besliste om de fabriek begin april te sluiten, nadat een hele lading chocolade met een salmonellabesmetting over heel Europa werd ontdekt. [naar artikel]
Twee gezondheidsinstanties van de Europese Unie maakten vandaag bekend dat ze een salmonella-uitbraak in negen Europese landen aan het onderzoeken zijn. De besmettingen worden in verband gebracht met het eten van chocolade-eieren van Kinder Surprise. Het zou vooral gaan om producten die zijn geproduceerd in de Aarlense fabriek van het Italiaanse moederbedrijf Ferrero. Het Europees […] [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) trekt de toelating in van de Ferrero-fabriek in Aarlen. Ferrero roept intussen alle Kinder-producten geproduceerd in deze fabriek terug. In december werd salmonella ontdekt in de fabriek. Toch werden niet de nodige maatregelen genomen. [naar artikel]
Ferrero bracht het federaal voedselagentschap (FAVV) op 15 december - toen er salmonella werd vastgesteld in de fabriek in Aarlen - niet op de hoogte. "Het hoeft ook niet als ze van mening zijn dat de besmetting intern kan worden opgelost, we onderzoeken nu of de risico's juist zijn ingeschat", aldus Hélène Bonte van het FAVV. Ferrero zei gisteren dat de mogelijk besmette chocolade werd tegengehouden. Hoe er dan blijkbaar toch besmette chocolade de fabriek kon verlaten, wordt onderzocht. [naar artikel]
Al 125 gevallen van Salmonella in Europa zijn te linken aan de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. In België zelf zouden een twintigtal mensen besmet zijn. Maar wat is salmonella precies? Hoe gevaarlijk is het? En wat als je thuis nog producten van Ferrero hebt liggen, moeten die dan allemaal de vuilnisbak in? [naar artikel]
Al 125 gevallen van salmonella in Europa zijn te linken aan de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. In België zelf zouden een twintigtal mensen besmet zijn. Maar wat is salmonella precies? Hoe gevaarlijk is het? En wat als je thuis nog producten van Ferrero hebt liggen, moeten die dan allemaal de vuilnisbak in? [naar artikel]
De eerste lading was in minder dan een uur uitverkocht. Dat was vijftig jaar geleden. Sindsdien kent de hele wereld de Kinder Surprise, Kinder Sorpresa of Kinder Uberraschung. Helaas voor producent Ferrero is het goudhaantje vandaag gelinkt aan salmonella. Maar verder heeft het eitje de bedoeling van het Italiaanse familiebedrijf ruimschoots waargemaakt: een alternatief om chocolade-eieren ook buiten Pasen te verkopen. Al is er één grote markt waar kinderen het ei niet stukbijten. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) dringt er vrijdag bij consumenten opnieuw op aan nog steeds goed uit te kijken voor producten van chocoladefabrikant Ferrero, waaronder sommige chocolade eieren van Kinder Surprise waarin salmonella is aangetroffen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.