Niet alle opdrachten zijn makkelijk voor het personeel in Restaurant Misverstand. Wanneer ze een moeilijk moment hebben, kunnen ze o.a. hun hart luchten bij Anouck de Bruijn, coördinator van het Regionaal Expertisecentrum Dementie. “Mijn mama kreeg zelf de diagnose jongdementie. Ik weet hoe het is om iemand met deze aandoening in je naaste omgeving te hebben”, vertelt ze. [naar artikel]
“De strijd van een dementerende medemens meemaken, de aftakeling zien van een partner, familielid of vriend is verschrikkelijk. Ik weet het, want ik heb mijn moeder verloren aan dementie.” Dat zegt tv-journalist Mark Coenegracht in onze podcast de ‘HLN-Mediawatchers’ naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen van ‘restaurant Misverstand’. Opnieuw mogen acht Vlamingen, mensen met jongdementie tussen 50 en 65 jaar, voor even een restaurant open houden. [naar artikel]
Op haar 55ste kreeg Suzy Mertens het verdict dat ze lijdt aan jongdementie. Vandaag is de vrouw nog maar 57 jaar, maar woont ze – bij gebrek aan een andere, meer geschikte voorziening – tussen bejaarde bewoners in het Molse woonzorgcentrum Witte Meren. “Als ze mij hier komt bezoeken, zegt mijn moeder steevast: ‘Niet jij, maar ik zou hier moeten zitten’”, zegt Suzy. Vlaanderen kan vanaf maandag 6 februari met Suzy kennismaken tijdens het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand’ waarin sterrenchef Seppe Nobels en presentator Dieter Coppens een pop-uprestaurant in Antwerpen runnen met acht mensen die lijden aan jongdementie. [naar artikel]
Hoe voelen mensen met jongdementie zich? Welke impact heeft de ziekte op hun leven? En kunnen ze nog een plek opeisen in onze maatschappij? Het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand’ probeert een antwoord op al die vragen te formuleren. Acht mensen met jongdementie staan in de reality-show aan het roer van een culinair etablissement in Mechelen en tonen met vallen en opstaan wat ze nog in hun mars hebben. Maar levert dat ook authentieke en ontroerende tv op? “Het summum van kwetsbaarheid viel woensdagavond te aanschouwen op de openbare omroep.” [naar artikel]
Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe ‘Restaurant Misverstand’ op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil ‘Restaurant Misverstand’ verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. [naar artikel]
Op haar 55ste kreeg Suzy Mertens – Suz voor de vrienden – het verdict dat ze leed aan jongdementie. Vandaag is de ranke vrouw nog maar 57 jaar maar woont ze, bij gebrek aan een andere, meer geschikte voorziening net iets meer dan een jaar tussen bejaarde bewoners in het Molse woonzorgcentrum Witte Meren. “Als ze mij hier komt bezoeken, zegt mijn moeder steevast: ‘Niet jij, maar ik zou hier moeten zitten’”, zegt Suzy. Vlaanderen kan vanaf maandag 6 februari met Suzy kennismaken tijdens het Eén-programma Restaurant Misverstand waarin sterrenchef Seppe Nobels en presentator Dieter Coppens een pop-uprestaurant in Antwerpen runnen met acht mensen die lijden aan jongdementie. [naar artikel]
“De strijd van een dementerende medemens meemaken, de aftakeling zien van een partner, familielid of vriend is verschrikkelijk. Ik weet het, want ik heb mijn moeder verloren aan dementie.” Dat zegt tv-journalist Mark Coenegracht in onze podcast de ‘HLN-Mediawatchers’ naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen van ‘restaurant Misverstand’. Opnieuw mogen acht Vlamingen, mensen met jongdementie tussen 50 en 65 jaar, voor even een restaurant open houden. [naar artikel]
Ingrid uit ‘Restaurant Misverstand’ is overleden. De laborante uit Diest, die in 2017 de diagnose jongdementie kreeg, werd 58 jaar oud. [naar artikel]
De West-Vlaamse Ingrid, bekend van haar deelname aan het VRT-programma Restaurant misverstand, is 64 jaar en kreeg in 2016 de diagnose jongdementie. Eind deze maand krijgt ze euthanasie, want als de ziekte nog verder vordert, wordt ze onvermijdelijk wilsonbekwaam. “Ik heb veel gezien op de plaats waar ik woon. Dat wil ik niet”, zegt Ingrid. [naar artikel]
De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
In het VRT1-programma Restaurant Misverstand bewijzen acht mensen die de diagnose jongdementie kregen, dat ze nog iets kunnen betekenen door samen een restaurant uit te baten. Hasselaar Geert Mathys (55) is een van hen. “Ik had niet door dat er iets mis was met mij”, vertelt hij. “Tot ik mijn werk kwijtgeraakte.” [naar artikel]
Wat als we enkele mensen met jongdementie een restaurant laten runnen? Het idee voor een nieuw Eén-programma had zomaar fataal kunnen aflopen. Zeker met zo’n ongelukkige titel. Maar dankzij een zorgvuldige uitwerking, capabele televisiegezichten en dappere deelnemers is Restaurant Misverstand nu al onvergetelijke televisie. [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Ik vergeet geregeld dingen en door alles van nu van zo dichtbij mee te maken vraag ik me weleens af of het de ziekte is.” [naar artikel]
Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]
“Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt.” Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar ‘Restaurant Misverstand’ heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. “Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken.” [naar artikel]
In oktober 2021 kreeg Stefaan Taelman (62) de diagnose jongdementie. Toen ‘Restaurant Misverstand’ polste of hij wou meedraaien in het tweede seizoen van het programma op Eén reageerde hij eerst afwijzend. De gelegenheid om te tonen hoe het is om te leven met Alzheimer, overtuigde hem. “En ik mocht koken met een topchef, dat speelde ook mee”, lacht hij. [naar artikel]
Goed nieuws voor de fans van het erg mooie, vaak ontwapenende soms confronterende ‘Restaurant Misverstand’. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels een (tijdelijk) restaurant runde waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft, krijgt een tweede seizoen. [naar artikel]
Brassi Grand Café in het Kursaal van Oostende vormt het decor voor het derde seizoen van Restaurant Misverstand. Vanaf 14 maart kan je zien hoe Dieter Coppens opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm neemt voor een onvergetelijke ervaring. De opnames vonden in het najaar plaats tijdens de sluitingsdagen van het restaurant op de zeedijk van Oostende. “ [naar artikel]
De West-Vlaamse Ingrid Verhelst (64), bekend van haar deelname aan het VRT-programma Restaurant misverstand, is overleden. De 64-jarige vrouw leed aan jongdementie en koos voor euthanasie, meldt de openbare omroep vrijdagnamiddag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.