Al 125 gevallen van Salmonella in Europa zijn te linken aan de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. In België zelf zouden een twintigtal mensen besmet zijn. Maar wat is salmonella precies? Hoe gevaarlijk is het? En wat als je thuis nog producten van Ferrero hebt liggen, moeten die dan allemaal de vuilnisbak in? [naar artikel]
Al 125 gevallen van salmonella in Europa zijn te linken aan de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. In België zelf zouden een twintigtal mensen besmet zijn. Maar wat is salmonella precies? Hoe gevaarlijk is het? En wat als je thuis nog producten van Ferrero hebt liggen, moeten die dan allemaal de vuilnisbak in? [naar artikel]
Al op 15 december werd salmonella vastgesteld in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Hoe kan het dat de besmette Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten toch nog in de winkel beland zijn? En waarom is er zo lang niet gecommuniceerd? “Het is terecht dat we dat niet pikken”, zeggen experts. [naar artikel]
Er zijn nog meer salmonella-besmettingen opgedoken ten gevolge van de salmonella-besmetting in de fabriek van Ferrero in Aarlen. Dat meldt het Europese gezondheidsinstituut ECDC. Er wordt nu ook onderzocht of besmette grondstoffen in andere fabrieken terechtkwamen. [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit een Belgische fabriek. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat er iets verkeerd gelopen is in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Een team van onderzoekers vond een duidelijke link tussen de fabriek en de mensen die ziek zijn geworden. Dat meldt VTM Nieuws. [naar artikel]
Al op 15 december werd salmonella vastgesteld in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Hoe het kan dat de besmette Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten toch nog in de winkel beland zijn, is voor het bedrijf en het FAVV een vraagteken. En waarom is er zo lang niet gecommuniceerd? Goed voor het imago van Ferrero is het alvast niet. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen ligt stil, nadat het Voedselagentschap de toelating ervoor heeft ingetrokken. Maar hoe belangrijk is die fabriek eigenlijk voor Ferrero? Dat de salmonellabesmetting in alle uithoeken van de wereld opduikt – met bevestigde besmettingen in acht landen en terugroepacties tot in Australië en de VS – zegt veel. En hoe is een vestiging van een Italiaans familiebedrijf eigenlijk in de Ardennen beland? [naar artikel]
Er is een geval van salmonella ontdekt in de omgeving van de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Dat bevestigt het Voedselagentschap FAVV. Het benadrukt wel dat “geen enkel voedingsmiddel positief heeft getest”. [naar artikel]
20:44 Sinds vrijdag is de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen zijn toelating kwijt. Toch houdt Ferrero-topman Giovanni Ferrero de lippen stijf op elkaar. Wie is de 'Belgische' miljardair achter de Italiaans... [naar artikel]
Er is nu bevestiging dat 29 salmonella-infecties in België met zekerheid gelinkt zijn aan de fabriek van Ferrero in Aarlen. Nog eens 20 gevallen worden onderzocht. Dat meldt het Belgische voedselveiligheidsagentschap FAVV. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft beslist dat de Ferrero-fabriek in ons land tijdelijk de deuren moet sluiten. Daarnaast moeten alle Kinder-producten die afkomstig zijn van de fabriek in Aarlen uit de rekken worden gehaald. De afgelopen dagen was er heel wat ophef over de Ferrero-fabriek in Aarlen. Verschillende consumenten in de Europese Unie, waaronder in […] [naar artikel]
In de Ferrero-fabriek in Aarlen zijn al schoonmaakwerken begonnen met oog op een heropstart. Dat meldt de voedingsgigant in een persbericht. Wanneer de fabriek weer zal draaien, is nog niet duidelijk. [naar artikel]
21:24 De Europese voedselwaakhond Efsa linkt 105 salmonellabesmettingen aan een Belgische fabriek van de Kinder-producent Ferrero. De Italiaanse voedingsgigant communiceert bijna niet over de zaak. [naar artikel]
Er zijn ondertussen al zeker 29 salmonella-besmettingen in ons land vastgesteld die gelinkt zijn aan de fabriek van Ferrero in Aarlen. Dat melden het FAVV en Sciensano in een gezamenlijk persbericht. [naar artikel]
21:01 De vakbonden bij Ferrero zijn gerustgesteld. De directie heeft verzekerd dat de chocoladefabriek in Aarlen niet ter discussie staat door de salmonella-uitbraak in de fabriek. 'Ferrero wil niet zo snel... [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) trekt de toelating in van de Ferrero-fabriek in Aarlen. Ferrero roept intussen alle Kinder-producten geproduceerd in deze fabriek terug. In december werd salmonella ontdekt in de fabriek. Toch werden niet de nodige maatregelen genomen. [naar artikel]
14:34 Het Franse gerecht is een vooronderzoek gestart na de salmonella-uitbraak in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Eerder trapte het Luxemburgse parket in ons land een gerechtelijk onderzoek op gang. [naar artikel]
Ferrero bracht het federaal voedselagentschap (FAVV) op 15 december - toen er salmonella werd vastgesteld in de fabriek in Aarlen - niet op de hoogte. "Het hoeft ook niet als ze van mening zijn dat de besmetting intern kan worden opgelost, we onderzoeken nu of de risico's juist zijn ingeschat", aldus Hélène Bonte van het FAVV. Ferrero zei gisteren dat de mogelijk besmette chocolade werd tegengehouden. Hoe er dan blijkbaar toch besmette chocolade de fabriek kon verlaten, wordt onderzocht. [naar artikel]
Er zijn intussen al 29 salmonella-infecties in België die gelinkt kunnen worden aan de fabriek van Ferrero in Aarlen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). [naar artikel]
15:27 Meerdere salmonella-uitbraken in Europa worden in verband gebracht met Ferrero-chocoladeproducten die van de band rollen in de Waalse productiesite van de Italiaanse snoepmaker. 'Dit is zorgwekkend. D... [naar artikel]
De salmonella-uitbraak die vorig jaar plaatsvond in de Ferrero-fabriek in Aarlen had duizenden mensen extra ziek kunnen maken. Dat blijkt uit een recent onderzoek van experts. “Zonder duidelijke en gecoördineerde actie in heel Europa en daarbuiten, zouden duizenden bijkomende kinderen ziek zijn geworden, en mogelijk velen zijn gestorven”, zegt Johanna Takkinen van het Europese gezondheidsagentschap ECDC. [naar artikel]
De oorzaak van de salmonella-uitbraak in de fabriek van Ferrero in Aarlen is een filter van twee grondstofreservoirs. De besmetting werd op 15 december ontdekt op de site. Dat meldt het bedrijf donderdag in een mededeling. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.