Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van witte pasta tot speltpasta: welke is het gezondst? “Zeker in macaroni met kaas en hesp of spaghetti bolognese maakt de soort een verschil”

12/04/2022 - 16:05
"Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Met een halve bol mozzarella of twee vingers fetakaas zit je al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”: welke kaas is nu écht het gezondst? (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


2. Van mozzarella tot parmezaan: welke kaassoort is het gezondst? “Als je zoutrijke kaas gebruikt, voeg dan niet nog eens extra zout toe” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


3. Spaghetti bolognese beu? 5 pastagerechten met een twist van HLN-chef Jelle Beeckman (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]


4. OPROEP. Waar eet jij de beste spaghetti bolognese? Nomineer je favoriete restaurant! (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]


5. Van tomatensoep tot spaghetti bolognese: 5 verse en kant-en-klare maaltijden met elkaar vergeleken. Welke versie is goedkoper, lekkerder en gezonder? (07/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]


6. Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste spaghetti bolognese aan de kust en geeft een 9/10: “Lekkere én grote portie voor 15 euro” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


7. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste spaghetti bolognese aan de kust en vindt één 9/10: “Hoe meer ik van de saus eet, hoe lekkerder die wordt” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


8. Hier eet je de beste spaghetti bolognese van Antwerpen (30/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]


9. Move over, spaghetti bolognese: deze cheesy penne met amandelen is onze nieuwe favoriet (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Niks mis met een klassieke spaghetti bolognese, maar soms hebben wij weleens zin in iets anders. Iets hélemaal anders: deze stevige cheesy pasta... [naar artikel]


10. “Ik snap waarom er een vuilnisbak naast het terras staat”: sterrenchef proeft 10 keer spaghetti bolognese (09/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het is een van de populairste toeristengerechten: spaghetti bolognese. Jong en oud lust het. Sterrenchef Danny Horseele testte er tien – van De Panne tot Knokke – en stelde vast dat het verschil groot is. “Niet alleen in kwaliteit, ook in prijs. Van 6,5 tot 18 euro. En dat proef je heus niet altijd in het bord. Het is duidelijk dat hier en daar véél geld verdiend wordt aan spaghetti.” Hij vond een absolute topper, zittend op een plastic stoel aan een drukke weg, en werd bedrogen met zicht op zee. [naar artikel]


11. Gezonder dan de klassieker: spaghetti courgetti alla bolognese (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ben jij de klassieke spaghetti bolognese al beu? Vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Zo heb je veel meer groenten op je bord en eet je [naar artikel]


12. Op zoek naar de lekkerste spaghetti bolognese: “Niet verwacht, maar deze lijkt op die van mijn nonna” (22/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Spaghetti bolognese staat op de kaart in zowat elke brasserie, maar waar smaakt de Vlaamse versie van de Italiaanse ragù alla bolognese het best? Wij stuurden de Limburgse pizzakoning Rocco Cagliostro naar zeven plaatsen om te proeven: “Deze lijkt op die van mijn nonna.” [naar artikel]


13. Maak jij de beste spaghetti bolognese van Limburg? (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)

“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]


14. Van nepkaas tot witte 'chocolade': weet jij wat je eet? (18/07/2017 - Knack)

Veel voedingsproducten zijn goedkoop dankzij vernuftige ingrepen van de landbouw- en voedingsindustrie. De druk van consumenten om voor weinig geld te eten, heeft echter een prijs. Wist jij dat jouw voorverpakte macaroni met kaas en hesp in werkelijkheid heerlijke galactomannaan en carrageen is? [naar artikel]


15. Waarom Spaghetti Bolognese horror is en niets te maken heeft met Bologna (11/03/2019 - VRT NWS)

Een oproep van de burgemeester van Bologna om alle bastaardvarianten van Spaghetti Bolognese te melden, is massaal beantwoord. Bologna wil niets te maken hebben met het populaire recept. “Dit soort gerechten is de reden waardoor Italianen in het buitenland nog liever naar een sushirestaurant gaan”, zegt chef-kok Pepe Giacomazza.  [naar artikel]


16. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


17. Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten? (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


18. Hoe maak je een Italiaanse kok kwaad? Bestel een spaghetti bolognese (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]


19. Getest en verrassend goed bevonden: 4 vegan takeaway spaghetti bologneses (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]


20. Kan de beroemde spaghetti bolognese van The Fox Pub in Aalst onze reviewer Lara bekoren? “Ik verwachtte een smaakorgasme” (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Frietjes, stoofvlees en vol-au-vent zijn Vlaamse klassiekers. Maar een goede spaghetti bolognese doet ons hart minstens zo snel slaan. Lara Laporte... [naar artikel]


21. Onze spaghettispecialist test de geheime bolognese-plek van de BV’s: “Dunne slierten, piepkleine groenten en de perfecte portie” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Spaghetti bolognese staat met stip op nummer één als het favoriete gerecht van vele Vlamingen. Dat is zeker zo bij Lara Laporte: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? Carlito in het West-Vlaamse Tielt. [naar artikel]


22. Spaanse influencer smult van spaghetti met eigen kraakbeen: “Geen superkrachten gekregen” (11/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Paula Gonu (30), een populaire Spaanse influencer, maakte vorige week in een podcast bekend dat ze een deel van haar eigen knie had verwerkt in een spaghetti bolognese, en die vervolgens had opgegeten. Tijdens een knieoperatie verwijderde de chirurg Gonu’s meniscus, een schijfje kraakbeen. Die mocht ze na afloop ook mee naar huis nemen, waar het in een bord pasta belandde. “Ik wilde het terug ‘inbrengen’”, verklaarde de influencer. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!