Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]
Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]
Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]
Niks mis met een klassieke spaghetti bolognese, maar soms hebben wij weleens zin in iets anders. Iets hélemaal anders: deze stevige cheesy pasta... [naar artikel]
Het is een van de populairste toeristengerechten: spaghetti bolognese. Jong en oud lust het. Sterrenchef Danny Horseele testte er tien – van De Panne tot Knokke – en stelde vast dat het verschil groot is. “Niet alleen in kwaliteit, ook in prijs. Van 6,5 tot 18 euro. En dat proef je heus niet altijd in het bord. Het is duidelijk dat hier en daar véél geld verdiend wordt aan spaghetti.” Hij vond een absolute topper, zittend op een plastic stoel aan een drukke weg, en werd bedrogen met zicht op zee. [naar artikel]
Ben jij de klassieke spaghetti bolognese al beu? Vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Zo heb je veel meer groenten op je bord en eet je [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat op de kaart in zowat elke brasserie, maar waar smaakt de Vlaamse versie van de Italiaanse ragù alla bolognese het best? Wij stuurden de Limburgse pizzakoning Rocco Cagliostro naar zeven plaatsen om te proeven: “Deze lijkt op die van mijn nonna.” [naar artikel]
“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]
Veel voedingsproducten zijn goedkoop dankzij vernuftige ingrepen van de landbouw- en voedingsindustrie. De druk van consumenten om voor weinig geld te eten, heeft echter een prijs. Wist jij dat jouw voorverpakte macaroni met kaas en hesp in werkelijkheid heerlijke galactomannaan en carrageen is? [naar artikel]
Een oproep van de burgemeester van Bologna om alle bastaardvarianten van Spaghetti Bolognese te melden, is massaal beantwoord. Bologna wil niets te maken hebben met het populaire recept. “Dit soort gerechten is de reden waardoor Italianen in het buitenland nog liever naar een sushirestaurant gaan”, zegt chef-kok Pepe Giacomazza. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]
November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]
Frietjes, stoofvlees en vol-au-vent zijn Vlaamse klassiekers. Maar een goede spaghetti bolognese doet ons hart minstens zo snel slaan. Lara Laporte... [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat met stip op nummer één als het favoriete gerecht van vele Vlamingen. Dat is zeker zo bij Lara Laporte: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? Carlito in het West-Vlaamse Tielt. [naar artikel]
Paula Gonu (30), een populaire Spaanse influencer, maakte vorige week in een podcast bekend dat ze een deel van haar eigen knie had verwerkt in een spaghetti bolognese, en die vervolgens had opgegeten. Tijdens een knieoperatie verwijderde de chirurg Gonu’s meniscus, een schijfje kraakbeen. Die mocht ze na afloop ook mee naar huis nemen, waar het in een bord pasta belandde. “Ik wilde het terug ‘inbrengen’”, verklaarde de influencer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.