Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Seppe Nobels staat door ‘Restaurant Misverstand’ anders in het leven: “Ik ben vaak in tranen naar huis gereden”

13/04/2022 - 06:30
"“Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt.” Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar ‘Restaurant Misverstand’ heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. “Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Seppe Nobels uit ‘Restaurant misverstand’ stevende af op een burn-out: “Ik combineerde vaak drie, vier voltijdse jobs” (12/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]


2. Chef Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ zoekt naar balans: “Voor het eerst in mijn leven heb ik beslist om meer aan mezelf te denken” (12/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]


3. MEDIAWATCHERS. “Chef-kok Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ verdient nu al een Kastaar!” (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Maandag kon je kijken naar de laatste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, tot grote spijt van de acht medewerkers met jongdementie. Zeven weken lang haalde chef-kok Seppe Nobels het beste in hen naar boven. “Hoe Seppe iedereen van zijn keukenbrigade in de bloemetjes zette, was zo hartverwarmend”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Hij verdient nu al een Kastaar!” Luister hierboven naar de volledige aflevering. [naar artikel]


4. Dieter Coppens en Seppe Nobels slopen taboe rond dementie in ‘Restaurant misverstand’: “Dit is géén uitlachtelevisie” (12/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen woensdag het allereerste restaurant in ons land waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft gekregen. Én ze hebben er voor Eén een programma over gemaakt: Restaurant misverstand. “Neen, dit is géén uitlachtelevisie. Dit is broodnodig. Het moet maar eens gedaan zijn met dat taboe rond dementie en die hatelijke houding van ons allemaal om die mensen naar het hoekje van de maatschappij te duwen.” [naar artikel]


5. “Terwijl vader de frieten bakt in ossenwit, verwelkomt de zoon je in het restaurant”: de 7 eetadresjes van chef Seppe Nobels (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Seppe Nobels van Instroom Academy was onlangs op televisie nog te zien in ‘Restaurant Misverstand’. Dat hij zelf ook graag uit eten gaat is zeker géén misverstand. Aan zijn favoriete adressen zijn heel wat mooie herinneringen verbonden. “Hier kwam ik altijd eten met mijn ouders wanneer ik mijn rapport kreeg”, vertelt de chef. Hij deelt zijn lievelingsplaatsen in Brussel, Antwerpen, Anderlecht, Mechelen en Peru. [naar artikel]


6. Dieter Coppens gaat met jongdementerenden aan de slag in ‘Restaurant Misverstand’: “Ik heb Alzheimer van heel dichtbij meegemaakt” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]


7. Tweede seizoen voor 'Restaurant misverstand' en 'De dag van vandaag’ (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor de fans van het erg mooie, vaak ontwapenende soms confronterende ‘Restaurant Misverstand’. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels een (tijdelijk) restaurant runde waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft, krijgt een tweede seizoen. [naar artikel]


8. De 7 favoriete eetadresjes van chef Seppe Nobels: “Wat Roger van Damme met zijn dame blanche doet is waanzin” (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Seppe Nobels van Instroom Academy was onlangs op televisie nog te zien in ‘Restaurant Misverstand’. Dat hij zelf ook graag uit eten gaat is zeker géén misverstand. Aan zijn favoriete adressen zijn heel wat mooie herinneringen verbonden. “Hier kwam ik altijd eten met mijn ouders wanneer ik mijn rapport kreeg”, vertelt de chef. Hij deelt zijn lievelingsplaatsen in Brussel, Antwerpen, Anderlecht, Mechelen en Peru. [naar artikel]


9. Chef-kok Seppe Nobels ontvangt Prijs van de Gelijkheid 2021 (20/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Chef-kok Seppe Nobels ontvangt de Prijs van de Gelijkheid 2021. De vzw Curieus beloont de sterrenchef met de erkenning voor verbindende projecten zoals ‘Instroom Academy’ en ‘Restaurant misverstand’ dat recent op tv-zender Eén te volgen was. [naar artikel]


10. Er komt tweede seizoen van ‘Restaurant Misverstand’ (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor de fans van ‘Restaurant Misverstand’. Er komt een tweede seizoen van het programma. Dat bevestigt topchef Seppe Nobels. [naar artikel]


11. EXCLUSIEF. Chef Seppe Nobels en dochter Kaya, die hem veel leert. “Toen zij geboren werd, was ik zelf nog een kind” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]


12. Seppe Nobels over de terugkeer van ‘Restaurant Misverstand’: ‘Mensen met jongdementie kaffer je niet uit’ (14/03/2024 - Humo)

[naar artikel]


13. EXCLUSIEF. Chef Seppe Nobels en dochter Kaya, die in zijn voetsporen volgt. “Ik ben soms stikjaloers op haar” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]


14. Seppe Nobels heropent ‘Restaurant Misverstand’: ‘We zijn mannen die een traan durven te laten’ (06/02/2023 - Humo)

[naar artikel]


15. “Een journalist vroeg of Dieter Coppens aanwezig was”: restaurant krijgt verkeerdelijk telefoontjes voor ‘Restaurant Misverstand’ (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]


16. Pannenkoeken met humus en een ‘onbetaalbaar’ menu: derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ start met extra troeven (14/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Er wordt op donderdag weer hartverwarmend gekookt, want ‘Restaurant misverstand’ heropent op VRT 1 zijn deuren. Tv-host Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels laten hun acht nieuwe vrienden ondanks hun diagnose van jongdementie weer vlotjes blinken, maar pakken in dit derde seizoen ook met enkele verrassende nieuwigheden uit en worden door hun ontwapenende medewerkers zelf ook voortdurend verrast. “Een pannenkoek met humus op het menu? Daar moet ik toch nog eens over nadenken.” [naar artikel]


17. De anderstalige ex-studenten van Seppe Nobels zijn al met meer dan honderd: “Wie had gedacht dat ik in zo’n chic restaurant zou terechtkomen?” (25/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij Instroom Academy, onder leiding van chef Seppe Nobels, leren anderstalige nieuwkomers hoe ze een restaurant moeten runnen. Na die intense stage-ervaring is het de bedoeling dat ze in de vele horecazaken die om personeel schreeuwen een carrière uitbouwen. En dat lukt. Zo’n tweeënhalf jaar na de opstart staat de teller al op meer dan honderd. [naar artikel]


18. ‘Toen ik mocht koken op de trouw van Filip en Mathilde, riepen andere leerlingen: ‘Vorige week heeft hij nog brand gesticht in de garage!’’ (16/03/2022 - De Morgen)

Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]


19. Opnames derde seizoen ‘Restaurant misverstand’ zijn van start gegaan (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De opnames van het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ zijn van start gegaan. Dat kondigt VRT 1 niet toevallig aan op Wereld Alzheimer dag. Dieter Coppens en Seppe Nobels zijn van de partij, met acht nieuwe medewerkers die de diagnose jongdementie kregen. Dit jaar opent het restaurant zijn deuren aan zee. [naar artikel]


20. ‘Ottolenghi en ik delen dezelfde waarden: zoveel mogelijk groenten op het bord. Ik droom stilletjes van een samenwerking met hem’ (16/03/2022 - De Morgen)

Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]


21. Suzy (57) lijdt aan jongdementie en doet mee aan ‘Restaurant Misverstand’: “Ik heb me ook vaak kapotgelachen met mijn stoten” (06/02/2023 - Het Nieuwsblad)

Op haar 55ste kreeg Suzy Mertens het verdict dat ze lijdt aan jongdementie. Vandaag is de vrouw nog maar 57 jaar, maar woont ze – bij gebrek aan een andere, meer geschikte voorziening – tussen bejaarde bewoners in het Molse woonzorgcentrum Witte Meren. “Als ze mij hier komt bezoeken, zegt mijn moeder steevast: ‘Niet jij, maar ik zou hier moeten zitten’”, zegt Suzy. Vlaanderen kan vanaf maandag 6 februari met Suzy kennismaken tijdens het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand’ waarin sterrenchef Seppe Nobels en presentator Dieter Coppens een pop-uprestaurant in Antwerpen runnen met acht mensen die lijden aan jongdementie. [naar artikel]


22. Ouders van chef-kok Seppe Nobels: “Velen willen hem meer in Mechelen zien, maar hij is altijd een wereldburger geweest” (16/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Hij was twintig jaar schepen van Cultuur in Mechelen, zij speelde 35 jaar bij het Mechels Miniatuur Theater en ’t Arsenaal. Mechelen zit in hun bloed. Je moet niet vragen hoe fier Frank Nobels en Hilde Van Haesendonck waren toen hun zoon Seppe in het bejubelde Eén-programma Restaurant Misverstand zijn kookkunsten eindelijk nog eens kwam etaleren in zijn geboortestad. [naar artikel]


23. ‘Ze hebben al met miljoenencheques voor mijn neus staan zwaaien om het Instroom-concept uit te breiden, maar ik weiger’ (16/03/2022 - De Morgen)

Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]


24. Seppe Nobels is tweede finalist in ‘Snackmasters’ (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

De vegetarische topchef Seppe Nobels (39) kookt volgende week in de finale van ‘Snackmasters’. De chef van het Antwerpse restaurant ‘Graanmarkt 13' wist in de halve finale de jury te overtuigen met zijn nagenoeg perfecte imitatie van het ‘Crac-a-Nut’-borrelnootje. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!