Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ Hoe onze huizenmarkt werd scheefgetrokken: ‘Je hoeft Das Kapital niet gelezen hebben om dit schandalig te vinden’

15/04/2022 - 17:08
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ Hoe de huizenmarkt oververhit raakte: ‘Dat jonge kopers te veel zouden eisen, is onzin’ (15/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Wat vinden experts van het plan voor fiscale hervorming? ‘Van Peteghem heeft onze nota goed gelezen’ (20/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. ▶ De moeder aller vragen: wil ik een kind? ‘In de praktijk hoeft de keuze niet zo zwart-wit te zijn’ (19/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ▶ Wat in onze kindertijd niet geheeld werd, blijft vandaag realiteit: ‘Mensen hebben altijd last van dezelfde klachten als er in de eerste duizend dagen iets verkeerd ging’ (18/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ‘De huizenmarkt is een merde’ (09/07/2022 - De Tijd)

01:00 'Je moet er constant mee bezig zijn om iets te vinden.' [naar artikel]


6. ▶ Ish Ait Hamou over de arbeidsmigratie: ‘Mensen beseffen niet wat onze ouders hebben gedaan’ (01/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Basisschool in Aarlen rekent energiekosten door aan leerlingen: “Schandalig”, vinden ouders (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een school in Aarlen, in de provincie Luxemburg, krijgt felle kritiek van ouders nadat de directie besloten heeft om een “bijdrage voor de energiekosten” door te rekenen aan elke leerling. Dat schrijft ‘RTL Info’. Door de hoge energieprijzen zullen de ouders van de kinderen jaarlijks 40 euro moeten betalen, bovenop de ‘gewone’ schoolkosten. “Schandalig”, vinden de meesten. [naar artikel]


8. Waarom elke zender wel een programma over de huizenmarkt heeft: “Dit maakt adverteerders bijzonder blij” (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Blind gekocht’, ‘Huis gemaakt’, ‘Extreme Makeover’ en nu ook ‘Ons huis/Nieuw huis’. De huizenmarkt is nog nooit zo vertegenwoordigd geweest op televisie dan nu. Waar komt die plotse immogekte op het kleine scherm vandaan? ‘Wonen’ is niet enkel een hot topic, maar er zijn nog allerlei andere redenen op te sommen waarom de tv-zenders investeren in dit soort programma’s. “Zulke (ver)bouwprogramma’s zijn héél duur om te maken.” [naar artikel]


9. ▶ ‘We zijn in een perfecte storm terechtgekomen’: hoe ziet de toekomst eruit voor onze energiefactuur? (15/02/2022 - De Morgen)

De energieprijzen zijn historisch hoog. Het lijkt onbegonnen werk om nog een interessant tarief te vinden. Wat heb je zelf nog in de hand? Zullen de tarieven straks weer dalen? ‘De lage prijzen van 2020 zien we niet meer terug.’ [naar artikel]


10. ▶ HLN 1924: “In de ‘iris’ of het regenboogvlies namelijk zou men al onze kwalen aangeteekend vinden” (06/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In ‘HLN 1924' hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Avontuur van een Boekhouder’ uit Het Laatste Nieuws van 5 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier. [naar artikel]


11. ▶ Zo voelt het echt om hoogbegaafd te zijn: ‘De meesten vinden zichzelf helemaal niet intelligent’ (24/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien: maak kennis met de Belgische 'Big Five’ (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Big Five’. Bij het horen van die term zullen veel mensen spontaan Afrikaanse landschappen in hun verbeelding oproepen, gevuld met buffels, luipaarden, olifanten, neushoorns en leeuwen. Maar je hoeft het eigenlijk niet ver te zoeken om wondermooie fauna en flora te zien. Ook dichter bij huis heb je ongerepte natuur en onze eigen fascinerende ‘Grote Vijf’. Dit zijn de 5 inheemse dieren die ons volgens het natuurproject ‘Onze Natuur’ het meest verbazen en ontroeren. [naar artikel]


13. ▶ Hoe ziet de toekomst eruit voor onze energiefactuur? ‘Die lage prijzen van 2020 zien we niet meer terug’ (15/02/2022 - De Morgen)

De energieprijzen zijn historisch hoog. Het lijkt onbegonnen werk om nog een interessant tarief te vinden. Wat heb je zelf nog in de hand? Zullen de tarieven straks weer dalen? ‘De lage prijzen van 2020 zien we niet meer terug.’ [naar artikel]


14. ▶ Wat is hoop en waar kunnen we het vinden? ‘Onzekerheid maakt mensen pessimistisch’ (26/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


15. ▶ Studenten vinden geen kot meer: ‘Ik zit al twee jaar op hotel, dat kost mij evenveel’ (28/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


16. ▶ Zo beïnvloedt voeding onze emoties: ‘Vroeger had ik na een feestje ‘hanxiety’, een combinatie van een kater en een angstaanval’ (05/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


17. Handel in huizen, futuristisch spioneren, en kinderarbeid voor cacao (03/08/2019 - Apache)

Wereldwijd werpt de financiële elite zich op de huizenmarkt, met nefaste gevolgen voor steden. Amerikaanse inlichtingendiensten ontwikkelen het spionagesysteem van de toekomst. Achter je chocoladereep gaat nog steeds arbeid van West-Afrikaanse kinderen schuil. Dit en nog veel meer in de tweewekelijkse keuze van Apache, onze selectie van wat je moet gelezen, gezien of gehoord hebben, [naar artikel]


18. ▶ Filsoof Griet Vandermassen: ‘Linkse mensen vinden hun waarden moreel superieur aan die van rechts’ (07/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. ▶ Op hotel omdat er geen betaalbaar studentenkot meer te vinden is: ‘Dit is een totaal absurde situatie’ (28/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


20. ▶ ‘Het tempo waarmee Vivaldi uiteenrafelt, is moeilijk vol te houden’: hebben we nog vertrouwen in onze politici? (16/12/2021 - De Morgen)

Hebt u nog vertrouwen in onze politici? Na drie Overlegcomités in drie weken tijd groeit het gemor over het zwalpende coronabeleid, en volgens een peiling van HLN en VTM zouden bijna alle regeringspartijen stemmen verliezen als er nu verkiezingen waren. Waar liep het mis voor Vivaldi, hoe doen onze politici het in vergelijking met andere landen, en valt dat vertrouwen in de politiek nog te redden? ‘We hebben nu de regering waarvoor De Croo zelf had gewaarschuwd.’ [naar artikel]


21. Hoe ons scheefgetrokken arbeidsmodel aan de basis ligt van onze afkeer van langer te moeten werken (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Of we het nu leuk vinden of niet, vrijwel alle Belgen zullen in de toekomst een pak langer moeten werken. Het luide protest tegen de... [naar artikel]


22. ▶ Op hotel omdat er geen betaalbaar studentenkot meer te vinden is: ‘Alle koten zitten vol, en dit kost evenveel’ (28/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


23. ▶Pijnlijke MIA’s-misser om Will Tura niet te eren: “Natuurlijk is het onterecht dat de grootste Vlaamse zanger ooit niet geëerd werd” (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Woensdagavond vond de zestiende editie van de Music Industry Awards of kortweg de MIA’s plaats. In de nieuwe aflevering van onze podcast de ‘HLN Mediawatchers’ wordt de award show uitvoerig besproken. Een ding is zeker: Mediawatcher Mark Coenegracht is niet te spreken over een beschamend voorval op de MIA’s: “Pijnlijk dat Will Tura werd geofferd voor de tranen van Hugo.” [naar artikel]


24. ▶ Live - Macron roept Westen op ‘geen lafaards’ te zijn: ‘Als we elke dag herhalen waar onze grenzen liggen, ligt de nederlaag op de loer’ (05/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


25. ▶ Ayda (15) werd bestempeld als ‘complex kind’, tot er meer aan de hand bleek: ‘Ergens was ik opgelucht’ (29/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!