De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kamercommissie keurt nieuwe reglementering voor e-steps goed: leeftijdsgrens vanaf 16 jaar, niet meer op het voetpad

Het Nieuwsblad

20/04/2022 - 11:25

De Kamercommissie Mobiliteit heeft woensdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat het gebruik van elektronische steps in het verkeer regelt. Er komt een leeftijdsgrens van zestien jaar en e-steps mogen niet op het voetpad rijden. Binnenkort moet de plenaire Kamer zich nog over de tekst buigen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Deze nieuwe verkeersregels komen eraan voor e-steps (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Mobiliteit heeft woensdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat het gebruik van elektronische steps in het verkeer regelt. Er komt een leeftijdsgrens van zestien jaar en e-steps mogen niet op het voetpad rijden. Binnenkort moet de plenaire Kamer zich nog over de tekst buigen.
  [naar artikel]
 2. Kinderen onder 16 jaar mogen de e-step niet meer op (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft vandaag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat het gebruik van elektronische steps in het verkeer regelt. Er komt een leeftijdsgrens van 16 jaar en e-steps mogen niet op het voetpad rijden.
  [naar artikel]
 3. Kinderen onder 16 jaar mogen de e-step niet meer op (05/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat het gebruik van elektronische steps in het verkeer regelt. Er komt een leeftijdsgrens van 16 jaar en e-steps mogen niet op het voetpad rijden.
  [naar artikel]
 4. E-steps verbannen van het voetpad en je moet overal elektronisch kunnen betalen: dit verandert op 1 juli  (30/06/2022 - VRT NWS)
  Vanaf vrijdag 1 juli 2022 komen er nieuwe verkeersregels voor elektrische steps. Die mogen voortaan niet meer op het voetpad rijden. De Vlaamse verkeersbelasting wordt bijna 10 procent duurder en de soepelere procedure om tijdelijke werkloosheid aan te vragen loopt na meer dan twee jaar ten einde. Ze werd ingevoerd aan het begin van de coronacrisis. Hieronder zetten we alle veranderingen op een rijtje.
  [naar artikel]
 5. E-steps eindelijk aan banden gelegd: vanaf 16 jaar en niet meer op de stoep (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-steps. Maar er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels als gevolg. Dus is het tijd voor strengere regels. In het nieuwe verkeersreglement van de Federale en de Vlaamse regering staat dat wie jonger is dan 16 jaar niet meer met de elektrische step op de openbare weg mag en dat het verboden wordt om op het voetpad te rijden. Het dragen van een helm wordt dan weer niet verplicht.
  [naar artikel]
 6. Tevredenheid over strengere wetgeving voor elektrische steps: “Goed voor imago van het vervoersmiddel” (17/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Binnen de sector van de elektrische steps wordt positief gereageerd op de nieuwe wetgeving, die onder meer het gebruik van de voertuigen verbiedt op het voetpad. Jongeren onder de 16 jaar mogen de e-step ook niet meer gebruiken. “Dit gaat het imago van de steps en de stepgebruiker ten goede komen.”, zegt Mathias De Bruyn, zaakvoerder van de stepwinkel Brisq Urban Mobility in Antwerpen.
  [naar artikel]
 7. Strengere regels voor e-steps: vanaf 16 jaar en niet meer op voetpad (17/03/2022 - De Standaard)
  De ministers van Mobiliteit hebben striktere regels afgeklopt voor het gebruik van e-steps. ‘Essentiële maatregelen die hopelijk heel wat ongevallen zullen vermijden’, reageert verkeersinstituut Vias.
  [naar artikel]
 8. E-steps strenger gereglementeerd: parkeerzones voor steps en onder de 16 jaar niet meer op de openbare weg (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Monowheels, hoverboards, segways maar vooral e-steps zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vooral in steden. Vaak tot ergernis van andere weggebruikers. Vooral omdat die steps overal worden achtergelaten. Daarom heeft de overheid nu duidelijke spelregels vastgelegd. Zo komen er “drop off”-zones, een leeftijdsbeperking, een verbod om op het voetpad te rijden of om een passagier mee te nemen.
  [naar artikel]
 9. Parijs zet rem op elektrische steps (07/06/2019 - De Morgen)
  Parijs verbiedt het parkeren van steps op het voetpad en beperkt de snelheid. De nieuwe regels moeten orde scheppen in de chaos van de 20.000 steps in de Franse hoofdstad.
  [naar artikel]
 10. Zweden verbiedt gebruik van elektrische steps op het voetpad (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden mag je binnenkort niet meer met een elektrische step op het voetpad rijden. Het rijverbod op de trottoirs gaat vanaf 1 september in. Dat heeft de Zweedse regering donderdag beslist.
  [naar artikel]
 11. Akkoord over elektrische steps: verbod onder de 16 jaar, gebruikers mogen niet op voetpad (17/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways ... op de openbare weg. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 12. Strengere regels voor elektrische steps: gebruiker moet minstens 16 jaar zijn (17/03/2022 - De Standaard)
  Wie vervoersmiddelen als e-steps of segways op de openbare weg wil gebruiken, zal zich aan meer regels moeten houden. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden.
  [naar artikel]
 13. E-steps verboden op voetpad, stijging sociale tarieven elektriciteit en gas en verhoogde verkeersbelasting: dit verandert er allemaal vanaf 1 juli (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo wordt de verkeersbelasting in Vlaanderen bijna een tiende duurder, stijgen de sociale tarieven voor elektriciteit en gas, verhoogt de overheid haar tegemoetkoming voor dienstencheques en komen er nieuwe verkeersregels voor e-steps. Dit verandert er allemaal vanaf 1 juli.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe regels e-steps: vanaf 16 jaar en niet meer op de stoep (17/03/2022 - De Morgen)
  Wie jonger is dan 16 mag niet meer met de elektrische step op de openbare weg rijden. Dat staat in het nieuw verkeersreglement van de Vlaamse en de federale regering dat Het Laatste Nieuws kon inkijken. Er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels en dus komen er strengere verkeersregels. Zo wordt het verboden om met de step op het voetpad te rijden en om een passagier mee te nemen.
  [naar artikel]
 15. Kamercommissie keurt verlaging solidariteitsbijdrage pensioenen goed (23/01/2019 - Metro)
  De Kamercommissie Sociale Zaken heeft vandaag een wetsontwerp goedgekeurd dat de solidariteitsbijdrage op de pensioenen vermindert of zelfs afschaft. De solidariteitsbijdrage is een bijdrage tussen 0 en 2 procent die op de pensioenen wordt geheven. In het kader van het Globaal Plan, het saneringsplan om tot de euro te kunnen toetreden, voerde de regering-Dehaene die bijdrage in. Het wetsontwerp van minister van pensioenen Daniël Bacquelaine (MR) verhoogt nu de grensbedragen voor die bijdrage. Vanaf maart, wanneer de wet in werking zou moeten treden, zouden meer dan 91.000 gepensioneerden vrijgesteld moeten zijn van de solidariteitsbijdrage. Enkel de hoogste pensioenen zouden er nog aan onderworpen zijn. bron: Belga Het bericht Kamercommissie keurt verlaging solidariteitsbijdrage pensioenen goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Experts willen leeftijdsgrens voor gebruik e-steps: “Dit is geen speelgoed” (26/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer kinderen vanaf 5 rijden met een elektrische step. Als cadeau voor communie of verjaardag wordt het almaar populairder. Winkelketen Dreamland denkt erover nog meer op die trend in te spelen door naast fietsles ook een e-stepcursus te organiseren. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde en verkeersveiligheidsinstituut Vias raden kinder-e-steps formeel af. “Dit is geen speelgoed.”
  [naar artikel]
 17. E-steps aan banden gelegd: “Onbegrijpelijk. Ze moeten gewoon uit verkeer gehaald worden” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-steps. Maar er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels als gevolg. Dus is het tijd voor strengere regels. In het nieuwe verkeersreglement van de Federale en de Vlaamse regering staat dat wie jonger is dan 16 jaar niet meer met de elektrische step op de openbare weg mag en dat het verboden wordt om op het voetpad te rijden. Het dragen van een helm wordt dan weer niet verplicht. “Onbegrijpelijk”, vindt Ignace Demeyer, spoedarts in het OLV Ziekenhuis van Aalst.
  [naar artikel]
 18. Elektrische steps verboden voor jongeren onder de 16 jaar (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways ..., om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden.
  [naar artikel]
 19. Kamercommissie keurt begroting 2021 goed (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Kamercommissie Begroting heeft vrijdag meerderheid tegen oppositie het budget voor volgend jaar goedgekeurd. De tekst moet nu nog langs de plenaire vergadering passeren, zodat er vanaf januari opnieuw een volwaardige federale begroting op tafel zal liggen, en dat voor het eerst sinds de val van de regering-Michel eind 2018.
  [naar artikel]
 20. Kamercommissie keurt begroting 2021 goed (04/12/2020 - De Standaard)
  De Kamercommissie Begroting heeft vrijdag meerderheid tegen oppositie het budget voor volgend jaar goedgekeurd. De tekst moet nu nog langs de plenaire vergadering passeren, zodat er vanaf januari opnieuw een volwaardige federale begroting op tafel zal liggen, en dat voor het eerst sinds de val van de regering-Michel eind 2018.
  [naar artikel]
 21. Stockholm wil minder elektrische steps in de stad (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse hoofdstad Stockholm gaat het aantal elektrische steps in de stad vanaf volgend jaar met de helft verminderen. Zo zouden de steps voor te veel overlast zorgen. Het aantal toegelaten verhuurbedrijven voor steps daalt van acht naar drie. Het cijfer steps dat vrij gebruikt kan worden zal vanaf 1 januari van 23.000 naar 12.000 dalen, met een maximum van 4.000 stuks per verhuurder.
  [naar artikel]
 22. Kamercommissie keurt zonder N-VA steun aan gas goed (19/03/2019 - De Standaard)
  De Kamercommissie Bedrijfsleven heeft het steunmechanisme voor gascentrales goedgekeurd.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe regels voor e-steps: dit verandert er vanaf 1 juli (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische steps worden steeds populairder, maar gaan ook gepaard met letselongevallen en conflicten met voetgangers. Om die reden meldde het kabinet van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) gisteren dat vanaf vrijdag 1 juli nieuwe verkeersregels voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen ingaan. Hieronder een overzicht van de nieuwe regels.
  [naar artikel]
 24. Kamercommissie keurt in eerste lezing regularisatieperiode voor vuurwapens goed (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Justitie heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat een nieuwe regularisatie voor vuurwapens voorziet. De tekst zorgt er ook voor dat...
  [naar artikel]
 25. Kamercommissie keurt volledig verbod op tabaksreclame unaniem goed (04/02/2020 - De Standaard)
  De Kamercommissie Gezondheid heeft unaniem een totaalverbod op tabaksreclame goedgekeurd. Uitzonderingen op het algemeen verbod worden vanaf 1 januari 2021 ook verboden.
  [naar artikel]
 26. Kamercommissie keurt effectentaks goed (16/01/2018 - De Tijd)
  13:54 De meerderheidspartijen in de Kamercommissie Financiën stemden voor, terwijl oppositiepartijen PS, sp.a en Ecolo-Groen zich onthielden en het cdH tegenstemde.
  [naar artikel]
 27. Kamercommissie keurt nieuwe berekening artsenquota goed (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag artikelsgewijs het wetsontwerp goedgekeurd dat voor de toekomst de verdeling van de artsenquota tussen Vlaanderen en Franstalig België regelt. Aan de stemming ging een bijwijlen pittig debat vooraf.
  [naar artikel]
 28. Kamercommissie keurt uitbreiding geboorteverlof goed: papa’s krijgen vanaf 1 januari 15 dagen verlof, vanaf 2023 komen daar nog 5 dagen bij (08/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Sociale Zaken heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het geboorteverlof voor vaders. In een een eerste fase gaat het verlof van tien naar vijftien dagen, vanaf 2023 komen daar nog eens vijf dagen bij.
  [naar artikel]
 29. Geen leeftijdsgrens meer op bloed geven (13/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie bloed wil geven, mag dat binnenkort ook na zijn 71ste. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag een wetsontwerp goedgekeurd, dat de leeftijdsgrens opheft om bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. Het Rode Kruis verwacht door de maatregel 15.000 extra donaties per jaar.
  [naar artikel]
 30. Ook N-VA wil e-steps verbieden voor jongeren onder 16 jaar (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA wil de regels rond e-steps, monowheels en gelijkaardige vervoersmiddelen aanscherpen. Concreet stellen Kamerlid Wouter Raskin en Vlaams parlementslid Marius Meremans voor slechts één persoon per toestel toe te laten, een minimumleeftijd van 16 jaar in te voeren en om dergelijke toestellen te verbieden op het voetpad.
  [naar artikel]
 31. Kamercommissie keurt zorgpremiecheque van 300 euro goed (25/06/2020 - De Standaard)
  Federaal zorgpersoneel mag binnenkort een eenmalige consumptiecheque van 300 verwachten. Dat werd vandaag in de kamercommissie Financiën goedgekeurd.
  [naar artikel]
 32. Elektrische steps worden verboden onder 16 jaar (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways ... op de openbare weg. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 33. Elektrische steps worden verboden onder 16 jaar (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways ... op de openbare weg. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 34. Elektrische steps verboden voor jongeren onder de 16 jaar (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways ..., om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op het voetpad rijden. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 35. Kamercommissie keurt volledig verbod op tabaksreclame unaniem goed (04/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Kamercommissie Gezondheid heeft dinsdag unaniem een totaalverbod op tabaksreclame goedgekeurd. Er geldt nu al een algemeen verbod, maar daarop waren uitzonderingen voorzien voor winkels, zoals het aanbrengen van een logo aan de voorgevel van een krantenwinkel. Die worden vanaf 1 januari 2021 ook verboden.
  [naar artikel]
 36. Kamercommissie keurt voorlopige twaalfden goed (19/12/2018 - De Morgen)
  De Kamercommissie Financiën heeft een Financiewet goedgekeurd, een soort noodbegroting die de regering toelaat om alvast in de eerste drie maanden van volgend jaar met voorlopige twaalfden te werken.
  [naar artikel]
 37. Kamercommissie Binnenlandse Zaken keurt nieuwe pandemiewet goed (17/05/2021 - VRT NWS)
  De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft meerderheid tegen minderheid het wetsontwerp goedgekeurd dat de nieuwe pandemiewet invoert. Elf commissieleden stemden voor, zes tegen. Donderdag moet de nieuwe wet nog definitief goedgekeurd worden in de plenaire vergadering van de Kamer.
  [naar artikel]
 38. Kamercommissie keurt betalingsuitstel consumentenkredieten goed (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Economie heeft een wetsvoorstel van CD&V en PS goedgekeurd dat het mogelijk maakt betalingsuitstel te geven voor de afbetaling...
  [naar artikel]
 39. Burgemeester Parijs verbiedt parkeren van elektrische steps op voetpad en wil dat snelheid naar beneden gaat (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Parijse burgemeester Anne Hidalgo (PS) heeft een parkeerverbod aangekondigd voor elektrische steps op de voetpaden van de Franse hoofdstad, en...
  [naar artikel]
 40. Kamercommissie Gezondheid keurt prikplicht in de zorg goed (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Kamercommissie Gezondheid heeft vrijdagavond het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel goedgekeurd. Een concrete timing is er niet, maar de prikplicht gaat hoe dan ook nog niet meteen in.
  [naar artikel]
 41. Kamercommissie Gezondheid keurt prikplicht in de zorg goed (01/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Kamercommissie Gezondheid heeft vrijdagavond het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel goedgekeurd. Een concrete timing is er niet, maar de prikplicht gaat hoe dan ook nog niet meteen in.
  [naar artikel]
 42. Kamercommissie keurt hervormde wet op private veiligheid goed (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft woensdag de artikels goedgekeurd van het wetsontwerp dat minister Jan Jambon op heeft gesteld over de
  [naar artikel]
 43. Kamercommissie keurt wetsvoorstel loonakkoord unaniem goed (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Sociale Zaken heeft unaniem het voorstel goedgekeurd dat afspraken uit het interprofessioneel akkoord in wetteksten giet. De...
  [naar artikel]
 44. Kamercommissie Gezondheid keurt prikplicht in de zorg goed (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Gezondheid heeft deze avond het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel goedgekeurd. Een concrete timing is er niet, maar de prikplicht gaat hoe dan ook nog niet meteen in.
  [naar artikel]
 45. Stockholm vermindert aantal elektrische steps vanaf volgend jaar met de helft (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse hoofdstad Stockholm gaat het aantal elektrische steps in de stad vanaf volgend jaar met de helft verminderen, omdat die voor te veel overlast zorgen. Het aantal toegelaten verhuurbedrijven voor die steps daalt van acht naar drie.
  [naar artikel]
 46. Frankrijk gaat elektrische steps strenger aanpakken: "Boete van 135 euro voor wie op de stoep rijdt" (04/05/2019 - VRT NWS)
  Elektrische steps en andere elektrische voortbewegingstoestellen worden in Frankrijk dit najaar definitief verbannen van het voetpad. De Franse minister van Transport legt de laatste hand aan nieuwe, strengere regels om de "anarchie" op dat vlak aan te pakken.
  [naar artikel]
 47. Madrid bindt strijd aan met elektrische steps op voetpad (04/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Madrid weigert de vergunningen voor drie verhuurbedrijven van elektrische steps. De toestellen moeten binnen de drie dagen uit het straatbeeld...
  [naar artikel]
 48. Trend in de stad: “Iedere week komen er steps bij in het straatbeeld” (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Elektrische steps lijken in Antwerpen steeds meer hun plaats te veroveren. De deelsteps van ‘Bird’, die in oktober gelanceerd zijn, duiken overal op. Maar ook de verkoop van elektrische steps doet het erg goed.
  [naar artikel]
 49. Kamercommissie keurt verstrengingen vreemdelingenwet goed (10/07/2017 - De Tijd)
  20:27 Misbruiken in de asielprocedures zullen binnenkort strenger aangepakt kunnen worden. De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft daarover wijzigingen aan de vreemdelingenwet goedgekeurd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy