Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Makkelijk, verrassend en snel scoren aan tafel: het derde kookboek van ‘de Messy Chef’

30/04/2022 - 06:14
"“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


2. Zijn favoriete katerontbijt en andere verrassende recepten van Messy Chef Jelle Beeckman (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)

“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]


3. “Te sappige groenten of sauzen zijn geen goed idee”: The Messy Chef legt uit hoe je de smakelijkste taco’s op tafel tovert voor vettige vrijdag (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]


4. The Messy Chef presenteert lekker normale recepten voor papa’s (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]


5. Geen calorieën tellen, maar gewoon genieten: 3 recepten uit het nieuwe kookboek ‘Goei eten’ van The Messy Chef (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ooit begon Jelle Beeckman te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. “Ik kook gewoon waar ik goesting in heb, met goeie producten. Plezier hebben in de keuken is voor mij het belangrijkste. Mijn tweede boek heet ‘Goei eten’, wat zoveel betekent als comfortfood, met grote kommen en grote schalen op tafel.” Pure fun tussen de potten en pannen: maak kennis met The Messy Chef. [naar artikel]


6. Chef-kok Tulli uit ‘Shalom allemaal!’ brengt z’n eerste kookboek uit: “Een warme uitnodiging om samen aan tafel te gaan” (09/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dé ster van de docureeks ‘Shalom allemaal!’ is nu ook schrijver. Met ‘Geshmak!’ heeft Tulli Padwa (58) z’n eerste kookboek uit. “Ik ben hier heel blij mee”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Van de Joodse chef-kok hebben we ook op televisie wellicht het laatste nog niet gezien. [naar artikel]


7. Van pasta tot bladerdeeg: 3 snelle eenpansgerechten van de populaire Britse chef Jamie Oliver voor op drukke weekdagen (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


8. “De klassieke pizza margherita is hier wat mij betreft een 10/10 waard”: de 7 favoriete eetadressen van HLN-chef Jelle Beeckman (15/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaamse (HLN-)chef Jelle Beeckman (34) kennen we beter als ‘The Messy Chef’ en natuurlijk ook als bondgenoot uit het laatste seizoen van ‘De Verraders’. In zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’ maakt hij al duidelijk dat hij houdt van écht eten, maar waar schuift hij daarvoor het liefst aan tafel als hij zelf niet in de keuken staat? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen. “Je kunt niet sterven zonder dit geproefd te hebben.” [naar artikel]


9. Heeft ‘Messy Chef’ geheim van bekendste spaghettisaus van Gent ontrafeld? “De basis vond ik dankzij stukje augurk” (11/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Kastart-saus, de spaghettisaus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen: elke Gentenaar kent ze wel. Maar wat zit er juist in? Daarover doen allerlei verhalen de ronde en werd al menig discussie gevoerd. Jelle Beeckman alias The Messy Chef komt met een antwoord, maar of dat exact hetzelfde is als het origineel? [naar artikel]


10. “Creatief met koosjer”: chef Tulli van ‘Shalom Allemaal!’ stelt eerste kookboek voor (en wij mogen twee recepten verklappen) (10/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat chef Tulli Padwa een bijzonder kleurrijk persoon is, achterhaalde tv-kijkend Vlaanderen al snel tijdens de docuserie ‘Shalom Allemaal!’, waarin Tulli een blik op zijn doen en laten gunt. De nieuwbakken mediaster is in het dagelijkse leven een goedlachse privéchef die joodse traditie vermengt met wereldse smaken. Zijn (culinaire) filosofieën en fusiongerechten presenteert hij nu in Geshmak!, zijn eerste kookboek met voor elke dag van de week én feestdagen een smakelijk menu. HLN Shop licht een tipje van de sluier. [naar artikel]


11. “Het zit in de menselijke natuur om efficiënt te zijn”: chef Jamie Oliver geeft 3 recepten en beantwoordt 5 vragen over snel en makkelijk koken (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]


12. “Het zit in de menselijke natuur om efficiënt te zijn”: 3 recepten van en vijf vragen aan de Britse chef Jamie Oliver over snel en makkelijk koken (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minder takeaway, meer zelf koken. Het kan zomaar je goede voornemen voor 2023 zijn. Jamie Oliver zou er alvast niet rouwig om zijn. De wereldberoemde tv-chef maakt er al jaren zijn missie van om mensen aan het fornuis te krijgen. “Boeken zoals ‘One’ zijn oplossingsboeken en een teken van deze tijd”, vertelt hij wanneer we hem vijf vragen over zijn kookstijl stellen. Daarnaast deelt hij drie recepten uit het boek om snel én makkelijk iets op tafel te toveren. [naar artikel]


13. Gepofte patat met lookboter, een ijsje met Werther’s Echte: simpele recepten van The Messy Chef (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)

The Messy Chef (aka Jelle Beeckman) is liefhebber van ‘goei’ eten, en da’s nog wat anders dan gewoon maar goed. “Goei eten biedt je honderd procent comfort zonder schuldgevoel. Een lach en heel misschien een broeksknoopje dat openstaat.” Aanvallen maar? [naar artikel]


14. De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: “Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]


15. Onze man kookt uit ‘That sounds so good’: “Weinig ingrediënten, veel smaak” (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Als ik een Amerikaans kookboek zie, dan word ik een beetje wantrouwig. Niet omdat ik vrees dat er alleen hamburgers in zullen staan. Een van mijn allereerste kookboeken was een vertaald Amerikaans kookboek. Daar ben ik pas na een tijdje achter gekomen, maar het was me al snel duidelijk dat veel gerechten niet aansloten bij wat ik gewoon was of verwachtte. Dus toen That sounds so good van de Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef Carla Lalli Music op mijn bureau belandde, bladerde ik er wat argwanend doorheen. [naar artikel]


16. ‘Emily in Paris’ komt met een kookboek: zo maak je zelf de verleidelijke omelet van chef-kok Gabriel (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie de razendpopulaire Netflixserie ‘Emily in Paris’ kent, kent ook de omelet van de charmante chef-kok Gabriel: die zou volgens personage Emily zó goed zijn dat je nooit meer iets anders wil. Nu kan je het gerecht zelf proeven, want er komt een kookboek uit gebaseerd op de serie en het recept van de omelet staat al online. Het zelf uitproberen lijkt ons alvast ... een eitje. [naar artikel]


17. Heeft The Messy Chef écht het recept van de Kastart-saus ontrafeld? Wij deden de test (22/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]


18. Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]


19. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van culinaire wereldster Julius Roberts (26/09/2023 - De Tijd)

09:00 Chef, boer en Instagramfenomeen Julius Roberts bracht zopas zijn kookboek ‘The Farm Table’ uit. Bij wijze van voorproefje krijg je alvast drie toprecepten om uit te proberen. [naar artikel]


20. Chef Peppe Giacomazza schrijft kookboek ‘Identità’: ‘Eerlijk gezegd, wij kunnen wel wat leuteren over eten’ (24/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Hoe bereid je een betaalbare feestmaaltijd? The Messy Chef: "We willen vaak té feestelijk doen" (14/12/2023 - VRT NWS)

Een feestmaaltijd klaarmaken, hoeft niet altijd duur te zijn. Jelle Beeckman is The Messy Chef en geeft tips. "We willen vaak te hard het recept volgen. Durf ingrediënten te vervangen als het nu niet het seizoen is en ga voor een goedkoper alternatief." [naar artikel]


22. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]


23. Kato werkt aan haar eerste kookboek: “Mensen bleven mij maar vragen naar mijn voeding” (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Verrassend nieuws van Kato Callebaut (28): ze is begonnen aan haar eerste kookboek. De zangeres van ‘The Starlings’ kreeg naar eigen zeggen veel... [naar artikel]


24. Wat eet je best na of voor het fietsen? Het kookboek ‘De cycling chef’ heeft alvast een aantal lekkere receptjes (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De Schot Alan Murchison was zo’n 20 jaar geleden Michelinchef met op een gegeven moment verschillende restaurants. Maar in 2013 gingen die op de fles. Intussen had de man zich volledig op de sport gegooid en won hij in zijn categorie enkele Europese en wereldtitels bij de duatlon. De voorbije jaren bundelde hij beide talenten en maakte hij onder andere dit kookboek voor fietsers. [naar artikel]


25. Vettige vrijdag: tijd voor nacho’s om het weekend mee in te zetten. Zo maak je ze zélf volgens de tips van Jelle Beeckman (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!