De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]
Met de lente in aantocht is het fijn om van die eerste zonnestralen te genieten met een goed glas wijn in de hand. Die fles smaakt nog nét dat tikkeltje beter als je die aan een mooie prijs koopt. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen rode wijn onder 10 euro uit verschillende supermarkten, waaronder enkele wijnen die in promotie staan. [naar artikel]
Bij warme dagen kan de rosé niet ontbreken. Welke rosé uit de supermarkt kan voor een laag prijsje wel smaken? “Je hoeft niet eens diep in je portemonnee te tasten om een lekker glaasje in te schenken”, zegt HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia nadat ze 10 wijnen uit 10 verschillende supermarkten blind proeft. Welke is je geld waard? “Dit is een echte wijn voor op het terras deze zomer.” [naar artikel]
Bij warme dagen kan de rosé niet ontbreken. “En daarvoor moet je niet eens diep in je portemonnee tasten om een lekker glaasje in te schenken”, zegt HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia nadat ze 10 roséwijnen uit 10 verschillende supermarkten blind proeft. Welke is je geld waard? “Dit is een echte wijn voor op het terras deze zomer.” [naar artikel]
De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]
Radiopresentator en hobbykok Sven Ornelis (48) kan alweer een vakje afvinken van zijn eigen bucketlist. Ornelis speelde al lang met het idee om zelf wijnen op de markt te brengen, en vandaag doet hij dat ook: “Ik ben al jaren bezig met het zoeken van wijnen die passen bij mijn gerechten, ik ben dan ook heel blij dat ik dit vandaag eindelijk met iedereen kan delen”. Met ‘Wijn Ornelis’ lanceert hij zeven wijnen die door hem werden getest én goedgekeurd. [naar artikel]
De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in? [naar artikel]
De naam Eric Vanrysselberghe zegt u waarschijnlijk niets. Maar ongetwijfeld wel de wijnen die door hem aangekocht worden. Na 39 jaar als wijninkoper bij Colruyt gaat Eric met pensioen. “Noem me a.u.b. niet de man die zijn volk wijn leerde drinken. Ik voel me eerder de man die de consument wijn leerde ontdekken”, zegt hij tijdens zijn afscheidsreceptie. Bescheidenheid siert. Daarom deze week een eerbetoon aan een groot man met vier wijnen door hemzelf geselecteerd. [naar artikel]
Veel mensen zijn gek op witte wijn en rosé maar vermijden liever rood. Witte of roséwijnen worden algemeen beschouwd als de beste wijn voor mensen die niet van wijn houden, zeggen “wijnkenners” dan al gauw, want wit en rosé zijn lichter van body en het is gemakkelijker om fruitige, zoete en knapperige variëteiten te vinden, […] [naar artikel]
Een lekkere roséwijn is het ultieme genot op een zomerse dag. Vind je geen plek op een terrasje, dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. [naar artikel]
We kennen ondertussen allemaal het concept van biologische wijnen, maar biodynamische wijn kan moeilijker te begrijpen zijn. Dus wat is biodynamische wijn? Wat is het verschil met “gewone” biowijn? En smaakt biodynamische wijn beter? De zoektocht naar het antwoord brengt een aantal bizarre dingen aan het licht … Het concept achter biodynamica is dat alles […] [naar artikel]
Portugezen zijn eerlijke mensen, zo gaat dat ook bij het presenteren van hun wijnen. In 85 procent van alle flessen wijn die geproduceerd worden, staat er informatie over de gebruikte wijnrassen op het etiket. Bij het nemen van de proef op de som bij de tasting van 5 verschillende witte wijnen was het inderdaad 5 […] [naar artikel]
Het is soms nog een beetje zoeken naar de flessen in de supermarkt, maar toch is onze huissommelier Sepideh erg enthousiast over Portugese wijnen. “En dat ligt niet alleen aan het prijskaartje”, verzekert Sepideh. Waarom moet je dit wijnland een kans geven? Waar vind je ze in ons land? En bij welke gerechten serveer je ze best? De HLN-sommelier legt uit en deelt haar vijf toppers. “Het zijn géén bombastische wijnen. Ze passen perfect bij pure gerechten.” [naar artikel]
De meest bekende en “serieuze” wijnen zijn niet per se zoet. Maar net zoals de verguisde rosé een comeback heeft gemaakt, is er ook vernieuwde interesse in zoete wijn. En terecht, want sommige behoren tot de beste ter wereld. Historisch gezien waren zoete wijnen echter ooit de meest begeerde ter wereld. ’s Werelds eerste officieel […] [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
De wijnen van radiomaker Sven Ornelis (49) zijn in geen enkele winkel te koop, behalve in Knesselare (Aalter). Drankenhandel Goegebeur krijgt de primeur omdat ze in het geboortedorp van Ornelis zitten. “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken”, klinkt het. [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Het is soms nog een beetje zoeken naar de flessen in de supermarkt, maar toch is onze huissommelier Sepideh erg enthousiast over Portugese wijnen. “En niet alleen omwille van het prijskaartje”, verzekert ze. Waarom moet je dit wijnland een kans geven? Waar vind je ze in ons land? En bij welke gerechten serveer je ze best? De HLN-sommelier legt uit en deelt haar vijf toppers. “Het zijn géén bombastische wijnen. Ze passen perfect bij pure gerechten.” [naar artikel]
Septembermaand, wijnmaand: sinds vorige woensdag strooit ook warenhuisketen Carrefour met kortingen op zomaar even 310 verschillende wijnen. Wij... [naar artikel]
Toen ongeveer 20 jaar geleden natuurlijke wijnen begonnen op te duiken, leek het niet echt denkbaar dat deze benadering van wijnmaken zou overleven. Om het even cru te stellen: veel van die wijn smaakte echt slecht en bovendien geurde hij nooit lekker. Maar natuurlijke wijnbereiding is sindsdien dramatisch gerijpt en de wijnen maken nu een […] [naar artikel]
Binnenkort zoeven we met golfkarretjes van wijndomein tot wijndomein in eigen provincie. De Terroir Wijnsafari is het idee van twee Haspengouwers met een grote passie voor wijn, én voor ondernemen. [naar artikel]
Rood, wit, oranje of rosé. Klassiek, op natuurlijke basis of biologisch. Mousserend of zonder prik. In het land van de wijn is the sky the limit. Vier adresjes waar je de proef op de som kan nemen. [naar artikel]
Verschillende supermarkten in ons land gaan binnenkort wijn in blik verkopen. In verschillende landen wordt wijn al jaren in blik verkocht, maar in Europa is dat een minder gebruikelijke verpakking. "Er wordt vooral rosé wijn en witte wijn aangeboden in blik. Het gaat om wijnen die jong geconsumeerd moeten worden", zegt topsommelier Sepideh Sedaghatnia in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.