Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
06:09 uur

Oorlog in Oekraïne: Angelina Jolie gespot in Oekraïense stad Lviv

Knack

30/04/2022 - 23:37

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Angelina Jolie bezoekt slachtoffers in Oekraïense stad Lviv (video) (01/05/2022 - Knack)
  Een luchtalarm, selfies met kinderen en medisch personeel en een grappige koffie. De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is gespot in Oekraïne, waar ze een bezoek bracht aan de stad Lviv.
  [naar artikel]
 2. Angelina Jolie gespot in Oekraïense stad Lviv (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is gespot in Oekraïne, waar ze een bezoek bracht aan de stad Lviv. In een video die verspreid werd via Facebook is de actrice lachend en wuivend naar fans te zien terwijl ze een koffie bestelt.
  [naar artikel]
 3. Angelina Jolie gespot in Oekraïense stad Lviv (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is gespot in Oekraïne, waar ze een bezoek bracht aan de stad Lviv. In een video die verspreid werd via Facebook is de actrice lachend en wuivend naar fans te zien terwijl ze een koffie bestelt.
  [naar artikel]
 4. Angelina Jolie gespot in Oekraïne (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Filmster Angelina Jolie is door fans gespot in een café in de westerse Oekraïense stad Lviv. Wat de 46-jarige Amerikaanse daar doet, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 5. Angelina Jolie gespot in Oekraïne: “Ik ging gewoon koffie drinken” (30/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Filmster Angelina Jolie is door fans gespot in een café in de westerse Oekraïense stad Lviv. Wat de 46-jarige Amerikaanse daar doet, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 6. IN BEELD. Actrice Angelina Jolie brengt bezoek aan Lviv om Oekraïners een hart onder de riem te steken (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse actrice Angelina Jolie (46) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de Oekraïense stad Lviv. Op sociale media zijn video’s en foto’s gedeeld van het verrassingsbezoek van de actrice, die sinds 2011 ook speciaal gezant is van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Volgens de gouverneur van de regio wou Jolie de Oekraïners steunen te midden van de verwoestende oorlog met Rusland.
  [naar artikel]
 7. Actrice Angelina Jolie bezoekt Lviv in Oekraïne en moet schuilen bij luchtalarm: "Nee, ik ben niet bang" (01/05/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft een bezoek gebracht aan de stad Lviv, in het westen van Oekraïne, waar veel vluchtelingen uit het hele land worden opgevangen. Ze bezocht een opvangplaats voor kinderen en werd er geconfronteerd met de harde dagelijkse realiteit: het luchtalarm dat afgaat.
  [naar artikel]
 8. In beeld: onze fotograaf tussen de Oekraïense vluchtelingen in Lviv (16/03/2022 - Knack)
  Fotograaf Franky Verdickt trok naar de Pools-Oekraïense grens, waar hij samen met Knack-journalist Jeroen Zuallaert sprak met Oekraïense vluchtelingen, en naar Lviv in West-Oekraïne. In en rond het treinstation van Lviv maakte hij deze beelden, van Oekraïeners die hun land ontvluchten voor het oorlogsgeweld.
  [naar artikel]
 9. Oekraïense burger in Lviv getuigt: ‘Opstaan, zei ik tegen mijn vrouw, het is oorlog!’ (24/02/2022 - De Morgen)
  De Russische invasie van Oekraïne is begonnen. Svyatoslav Zubchenko (33) uit Lviv ging vanochtend schuilen in de kelder, terwijl Russische raketten in zijn stad insloegen.
  [naar artikel]
 10. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky tot inwoners Wit-Rusland: "Jullie zijn geen Russisch kanonnenvoer” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president belooft echter dat Oekraïne de stad zal heroveren. De Oekraïense hoofdstad Kiev werd zondagochtend getroffen door kruisraketten. Op de G7-top in Duitsland riep de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba zondag de G7-landen vervolgens op om meer zware wapens te leveren en verdere sancties in te stellen tegen Rusland. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 11. Oekraïne ontsnapt aan Russische zeeblokkades via buurland Roemenië (06/05/2022 - Express)
  De Russische blokkade van de Oekraïense zeehavens, als onderdeel van de invasie, heeft de exporteurs van het land gedwongen om alternatieve uitvoerhavens te zoeken. De stad Constanta in Roemenië is hierdoor een vitaal maritiem knooppunt geworden voor de Oekraïense gewassen. Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is de export van Oekraïense landbouwproducten ernstig […]
  [naar artikel]
 12. IN BEELD. Oekraïense kleuters in Lviv oefenen hoe ze naar schuilkelder moeten lopen tijdens raketaanval (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de ‘Smart English’-kleuterschool in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne, is het voor de leerlingen en hun leerkrachten dagelijkse kost om vliegensvlug naar de schuilkelder van de school te moeten vluchten. Zo houden de leerkrachten noodoefeningen voor het geval er een luchtaanval op de stad zou plaatsvinden. De beelden tonen hoe de oorlog in het land een impact heeft op het leven van alle Oekraïners, ook op dat van de allerjongsten.
  [naar artikel]
 13. BEKIJK - VRT NWS bij aankomst oorlogsslachtoffers in Oekraïense stad Lviv: “Zag mijn been in de lucht wegvliegen" (23/04/2022 - VRT NWS)
  Hulporganisatie Artsen Zonder Genzen probeert om de zwaargewonde oorlogsslachtoffers weg te krijgen uit de hardst getroffen regio's in het oosten en het zuiden van Oekraïne. Vanmorgen kwam in Lviv, in het westen van Oekraïne, nog een trein aan met oorlogsslachtoffers. Onze reporter Tom Van de Weghe was erbij.
  [naar artikel]
 14. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Oekraïeners geven Sjevjerodonetsk nog niet op - G7 buigen zich over gevolgen van oorlog (26/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 15. Plein in Lviv volgestouwd met 109 babywagens, één voor elk kind dat tijdens oorlog is overleden (19/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Aangrijpend beeld uit de Oekraïense stad Lviv: op het Rynokplein zetten vrijwilligers daar vrijdag 109 kinderwagens. Eén voor elk kind dat tijdens de oorlog in Oekraïne al omgekomen is. Sindsdien liep het aantal nog verder op, naar 112.
  [naar artikel]
 16. Race tegen de klok voor bescherming van cultureel erfgoed in Oekraïne tegen oorlogsgeweld: "Dit is ons verhaal"  (08/03/2022 - VRT NWS)
  In de Oekraïense stad Lviv wordt al dagenlang alles op alles gezet om zo veel mogelijk kunstvoorwerpen in veiligheid te brengen voor het oorlogsgeweld. De stad in het westen van Oekraïne is dé kunststad van het land. Het oude stadsgedeelte is UNESCO Werelderfgoed, en in Lviv is het National Museum gevestigd, het grootste museum van het land met de belangrijkste kunstschatten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 17. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Ruim duizend Oekraïense krijgsgevangenen van Marioepol naar Rusland gebracht” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Oekraïens president Volodymyr Zelensky hebben de Russen de bovenhand in Sjevjerodonetsk, maar houden de Oekraïners voorlopig stand. Moskou beweert daarentegen dat het de woonzones van de stad “helemaal heeft bevrijd”. Ongeveer Oekraïense 800 burgers hebben hun toevlucht gezocht in een chemische fabriek in de stad. Dinsdag heeft een Russische raketaanval ook de op één na grootste graanterminal in Oekraïne vernietigd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 18. Rusland is boos op Oekraïne na "aanval met molotovcocktail tegen Russisch consulaat in Lviv" (24/12/2021 - VRT NWS)
  De Russische regering eist tekst en uitleg van Oekraïne na een incident bij het Russisch consulaat in de Oekraïense stad Lviv. Daar zou een molotovcocktail zijn gegooid naar het consulaat. De relaties tussen beide buurlanden zijn al erg gespannen nu Rusland meer dan 100.000 militairen heeft samengetrokken langs de grens met Oekraïne.
  [naar artikel]
 19. LIVE. Nieuwe bombardementen op Marioepol, Oekraïne meldt vijf krachtige raketaanvallen op Lviv (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Explosies in Lviv, luchtalarm in bijna elke regio - Zelensky wil Poetin in Jeruzalem ontmoeten (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de westelijke Oekraïense stad Lviv, toevluchtsoord voor vluchtelingen uit het hele land, zijn in de vroege ochtend meerdere explosies geweest. Volgens Oekraïense media is de stad getroffen door meerdere raketten. NAVO-baas Jens Stoltenberg waarschuwt dat Rusland chemische wapens in kan zetten. Hij roept president Poetin op de oorlog te beëindigen en “in te zetten op diplomatie.” De Oekraïense president Zelensky is alvast bereid om in Jeruzalem met Poetin te gaan praten. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Explosies in Lviv, luchtalarm in bijna elke regio - Zelensky wil Poetin in Jeruzalem ontmoeten (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de westelijke Oekraïense stad Lviv, toevluchtsoord voor vluchtelingen uit het hele land, zijn in de vroege ochtend meerdere explosies geweest. Volgens Oekraïense media is de stad getroffen door meerdere raketten. NAVO-baas Jens Stoltenberg waarschuwt dat Rusland chemische wapens in kan zetten. Hij roept president Poetin op de oorlog te beëindigen en “in te zetten op diplomatie.” De Oekraïense president Zelensky is alvast bereid om in Jeruzalem met Poetin te gaan praten. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 22. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Amerikaanse journalist gewond tijdens reportage (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 23. Oekraïense vrouwen leren hoe ze molotovcocktails moeten gooien (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense stad Zhytomyr leren burgers hoe ze molotovcocktails moeten gooien. Opvallend, daar zijn ook enkele vrouwen bij. Het is lang niet de enige stad waar vrouwen met molotovcocktails werken. Ook in de Oekraïense steden Dnipro en Lviv helpen vrouwen mee bij het maken van de geïmproviseerde wapens.
  [naar artikel]
 24. Oorlog in Oekraïne: Oekraïense stad Tsjernihiv voor '70 procent verwoest' (04/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 25. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev getroffen door kruisraketten: twee gewonden (26/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 26. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Stroomtoevoer naar oude kerncentrale Tsjernobyl hersteld (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 27. Het gaat een lange oorlog worden, blijkt uit opmerkelijk pessimistisch artikel van Oekraïense opperbevelhebber (08/09/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne zal dit jaar niet eindigen, zal in 2023 voortwoeden en er moet rekening mee worden gehouden dat Rusland op een gegeven moment nucleaire wapens zou kunnen gebruiken. Dat staat in een artikel van de Oekraïense opperbevelhebber generaal Valeriy Zaluzhnyi. Het is de meest gedetailleerde beoordeling van de oorlog door de Oekraïense […]
  [naar artikel]
 28. Molotovcocktail tegen Russisch consulaat in Oekraïne: “Terreurdaad” (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gemeld dat een molotovcocktail naar het Russische consulaat in de Oekraïense stad Lviv is gegooid. Het ministerie sprak van een "terreurdaad". Het ministerie zei dat het bij de Oekraïense autoriteiten formeel geprotesteerd had tegen de aanval en dat het een Oekraïense topdiplomaat in Moskou op het matje had geroepen.
  [naar artikel]
 29. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Meerdere explosies in Kiev” (26/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 30. ‘De Russen komen nu van alle kanten’: Oekraïense burger in Lviv getuigt (24/02/2022 - De Morgen)
  De Russische invasie van Oekraïne is begonnen. Svyatoslav Zubchenko (33) uit Lviv ging vanochtend schuilen in de kelder, terwijl Russische raketten in zijn stad insloegen.
  [naar artikel]
 31. Oekraïense drone toont wat overblijft van vluchtend Russisch konvooi (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit Lyman, de Oekraïense stad die al vier maanden bezet werd door Rusland, maar vorige week omsingeld werd door Oekraïense soldaten. Niet elke Russische soldaat kon de stad op tijd ontvluchten en ook heel wat Russische legermateriaal is achtergebleven. Dat zouden bovenstaande beelden, die door een Oekraïense drone werden gemaakt, moeten bewijzen. Serhiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense oblast Loehansk, hoopt dat de herovering van Lyman een keerpunt in de oorlog zal zijn.
  [naar artikel]
 32. Turkse president Erdogan ontmoet voor het eerst Oekraïense president Zelenski in Lviv: over graandeal en Zaporizja (18/08/2022 - VRT NWS)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is vanmorgen naar Polen gevlogen om van daar verder te reizen naar Lviv in het westen van Oekraïne. Vandaag ontmoet hij er de VN-chef Antonio Guterres en Oekraïens president Volodimir Zelenski. Op de agenda van de topontmoeting staan het graanakkoord, de toestand bij de kerncentrale van Zaporizja en een politieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 33. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Regering Oekraïne ontkent dat het Russisch oliedepot aanviel - bussen met ontheemden komen toe in Zaporizja (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. Wel 12.000 onopgehelderde sterfgevallen door oorlog in Oekraïne (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense politie is bezig met strafrechtelijke onderzoeken naar de dood van meer dan 12.000 burgers die in de oorlog zijn omgekomen, zei politiechef Igor Klimenko tegen het Oekraïense persbureau Interfax.
  [naar artikel]
 35. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russische troepen vuren raketten af op steden in het zuiden” - Oekraïense regering ontkent aanval op Russisch oliedepot (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 36. Oorlog in Oekraïne: opnieuw raketaanvallen op stad Lviv (18/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 37. Oorlog in Oekraïne: doden bij raketaanvallen op stad Lviv (18/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 38. Russische aanvallen in en rond Oekraïense hoofdstad Kiev op dag 3 van de oorlog, hevig verzet door de Oekraïners (26/02/2022 - VRT NWS)
  De voorbije nacht zijn er opnieuw zware gevechten gemeld in en rond de Oekraïense hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zouden zich naar eigen zeggen hevig verzetten tegen de Russische aanvallen. De Oekraïense president Zelenski roept de Oekraïners intussen op om de wapens niet neer te leggen de hoofdstad te blijven verdedigen. Volgens een woordvoerder van de Oekraïense regering zouden Rusland en Oekraïne wel overeengekomen zijn om te praten over een staakt-het-vuren, maar wanneer en waar dat zou gebeuren, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Oekraïense troepen bereiken vanuit Charkiv de Russische grens (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne zegt dat troepen tijdens hun tegenoffensief bij de Oost-Oekraïense stad Charkiv de grens met Rusland hebben bereikt. Het Oekraïense leger heeft de afgelopen dagen al gemeld dat Russische troepen bij Charkiv geleidelijk worden teruggedrongen. Burgemeester Ihor Terekhov zei zaterdag tegen de BBC dat het Oekraïense leger de Russen uit de stad heeft verdreven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Bezoek van Amerikaanse ministers aan Kiev zit er al op (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en defensieminister Lloyd Austin hebben hebben tijdens een bezoek aan Kiev aangekondigd dat de Amerikaanse diplomaten geleidelijk aan zullen terugkeren naar Oekraïne. Eerst zullen ze in de Oekraïense stad Lviv aan de slag gaan, maar uiteindelijk dienen ze terug te keren naar de ambassade in Kiev. Ook beloofden de ministers meer dan 700 miljoen dollar aan extra directe en indirecte hulp aan Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. LIVE. Zelensky tot inwoners Wit-Rusland: "Jullie zijn geen Russisch kanonnenvoer” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president belooft echter dat Oekraïne de stad zal heroveren. De Oekraïense hoofdstad Kiev werd zondagochtend getroffen door kruisraketten. Op de G7-top in Duitsland riep de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba zondag de G7-landen vervolgens op om meer zware wapens te leveren en verdere sancties in te stellen tegen Rusland. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 42. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky prijst “bovenmenselijke kracht” van Oekraïense troepen (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense strijdkrachten melden dat ze de afgelopen dagen in de regio Charkov verschillende dorpen hebben heroverd op de Russen. Volgens de VN zijn sinds het begin van de Russische invasie meer dan acht miljoen Oekraïeners in eigen land op de vlucht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VS sturen Oekraïne meer geavanceerde wapens en munitie. Unicef: “Per dag twee kinderen gedood en meer dan vier gewond” (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen hebben ongeveer de helft van de Oekraïense stad Severodonetsk onder controle gekregen. Dat verklaarde het hoofd van het stadsbestuur op de nationale Oekraïense televisie. De Europese Unie heeft ondertussen een akkoord bereikt over een verbod op de import van Russische olie. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 44. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky belooft Krim te heroveren (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft het schiereiland de Krim te heroveren op Rusland. Dat bleek maandagavond uit zijn videoboodschap. Volgens de Britse inlichtingendiensten kunnen rivierovergangen in de volgende fase van de oorlog een beslissende rol spelen. Russische troepen hebben bij een bestorming van Sjevjerodonetsk Oekraïense troepen uit het centrum verdreven. De stad is al weken het middelpunt van de oorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 45. Nederland opent weer ambassade in Oekraïense stad Lviv (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse ambassade in Oekraïne gaat weer open, laat minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) weten. Twee dagen na het begin van de Russische invasie werd de ambassade om veiligheidsredenen verplaatst naar de Poolse stad Jaroslaw vlakbij de grens met Oekraïne.
  [naar artikel]
 46. Oekraïense drone toont wat overblijft van vluchtend Russisch konvooi uit terug veroverde stad (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit Lyman, de Oekraïense stad die al vier maanden bezet werd door Rusland, maar vorige week omsingeld werd door Oekraïense soldaten. Niet elke Russische soldaat kon het veroverde gebied op tijd ontvluchten en ook heel wat Russische legermateriaal is achtergebleven. Dat zouden bovenstaande beelden, die door een Oekraïense drone werden gemaakt, moeten bewijzen. Serhiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense provincie Loehansk, hoopt dat de herovering van Lyman een keerpunt in de oorlog zal zijn.
  [naar artikel]
 47. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Lavrov: "Zelensky benadrukt graag zijn afkomst, maar volgens mij had Hitler ook joods bloed” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Oekraïense aanval op het kwartier van de Russische legerstaf in de stad Izjoem zijn volgens Kiev meerdere mensen gedood, onder wie hoge officieren, aldus een raadgever van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Anton Herasjtsjenko. Daarnaast heeft een honderdtal burgers dit weekend het belegerde complex van de staalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol kunnen verlaten. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 48. Oekraïense president Zelenski houdt speech voor nationale feestdag: "Einde van oorlog is wanneer wij overwinnaar zijn" (24/08/2022 - VRT NWS)
  Het einde van de oorlog in Oekraïne zal er pas zijn vanaf de door Rusland bezette gebieden in het oosten van het land én het geannexeerde schiereiland de Krim weer in handen zijn van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd in een speech ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag in Oekraïne vandaag. Het is ook exact 6 maanden geleden dat Rusland Oekraïne is binnengevallen.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Oekraïense economie 15 procent gekrompen in eerste kwartaal (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen volgens het nationale statistiekbureau. Vooral in het oosten wordt nog zwaar gevochten. Volgens president Volodymyr Zelensky hebben de Russen de bovenhand in Sjevjerodonetsk, maar houden de Oekraïners voorlopig stand. Moskou beweert daarentegen dat het de woonzones van de stad “helemaal heeft bevrijd”. De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen stelt het IMF. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy